Girişimciliğe hevesleniyorum ama batma korkusu var.

Tek diyeceğim şu ki kardeşlerim ve eşim sürekli böyle yeni umutlarla girdikleri işleri hayal kırıklığı ile bitti.

annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak
Kiz ,ayni fikri bugün bende düşündüm.
Bende tatil bölgelerinde böyle biryer düşünüyorum.
Birde çocuklari çok seviyorum

İncelerseniz açıklamalar dahilinde cafe açmak için kredi veriliyor.
Her okuduğunuza inanmamanızı tavsiye ederim. Max 5000 veya 10000 tl alırsınız cafe açarsanız (şahıs-sermaye şirketi durumuna göre). Cafe açana kredi veriliyor diye bişey yok internette her yazılan doğru değil.

Gidecek para kendi paransa korkma deneyim her seydir. Çok takdir ediyorum girisimci insanları. Öncesinde güzel bi fizibilite calismasi yap, nedir kaca patlar senin farkin ne olacak vs.. planla arastir deneyim sahibi kisilerle görüş vs.. hayallerinden vazgeçme. Yolun acik olsun.
Çok teşekkür ederim ❤️

Adı üstünde üretim yapacaksınız. Hizmet sektörü değil yani. Kosgeb yapılacak işin orijinal olup olmadığına fazla bakmaz, işe ne kadar hakimsiniz ne kadar ciddisiniz ve ne kadar paranız var buna bakar. Sadece kosgeb desteğine bel bağlamak gözlerinde negatif bir etki bırakır mesela.
Hayır babam verecek parayı ama o parayı kosgebten geri almak benim baya işime yarar

Sıfırdan mı başlayacaksınız?
Herhangi bir iş deneyiminiz yada mesleğiniz var mı?
Yoksa sadece genlerimizde var ve ben çocukluğumdan beri girişimci bir insanım diye düşünüp mu heves ettiniz?
Batmak herkesin başına gelebilir ama o duruma düştüğünüzde 2. Bir planiniz var mı?
Bir borç altına girerseniz ödeyebilecek bir iş yaşamınız olacak mı?
Deneyimim yok çok farklı bir bölümde üni öğrencisiyim

Okul öncesi öğretmeni ve anneyim.
Çocukların belli bir süre emanet edileceği bir yeri öyle kafanıza göre açamazsınız.
Hoş ben MEB veya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı olmayan hiç bir kuruma çocuğumu-yeğenimi emanet etmem.
Bir de çocuklarla ilgilenmek,güvenli bir ortamda kaliteli zaman geçirmek dışardan göründüğü kadar kolay bir iş değil.
Cafe fikri ise çok sıradan.
Daha farklı fikirler lazım size hele de KOSGEB desteği almak istiyorsanız.
Kafe değil aslında sadece kahve ve kurabiyenin satıldığı ufak bir yer

Her okuduğunuza inanmamanızı tavsiye ederim. Max 5000 veya 10000 tl alırsınız cafe açarsanız (şahıs-sermaye şirketi durumuna göre). Cafe açana kredi veriliyor diye bişey yok internette her yazılan doğru değil.
Geçen yıl kosgeb desteğiyle işinin sahibi olan -hatta biri cafe açan- 3 kişiyle bilgi/fikir paylaşımı yapan biri olarak internette yazılanları buraya kopyalama sebebim bunun daha kapsamlı ve didaktik anlatımı bu başlık altında sizin itirazınızın doğruluğuna dair şüpheleri olanlar için dursun diyedir. 5000 ya da 10.000 alınır diyorsunuz bu yorumunuzda, diğer yorumunuzda cafe için destek verilmiyor. Benim de size tavsiyem destek verilmez/10.000 verilir arasındaki farkı düşünmenizdir.

Batmak da çıkmak da var doğrudur ama realist bakmanızı öneririm.
Büyüklerinizin zamanı gibi değil şu an girişimcilik. Rekabet büyük mesela. Yenilik, farklılık, bolca reklam gerek. Oldu bittiye getirilemez. Eğitimini almadığınız işe -mesela işletme ya da okul öncesi eğitimi- girişmemeniz daha iyi olur.

İncelerseniz açıklamalar dahilinde cafe açmak için kredi veriliyor.
Geçen yıl kosgeb desteğiyle işinin sahibi olan -hatta biri cafe açan- 3 kişiyle bilgi/fikir paylaşımı yapan biri olarak internette yazılanları buraya kopyalama sebebim bunun daha kapsamlı ve didaktik anlatımı bu başlık altında sizin itirazınızın doğruluğuna dair şüpheleri olanlar için dursun diyedir. 5000 ya da 10.000 alınır diyorsunuz bu yorumunuzda, diğer yorumunuzda cafe için destek verilmiyor. Benim de size tavsiyem destek verilmez/10.000 verilir arasındaki farkı düşünmenizdir.
Eli yüzü düzgün bir cafe için max 10bin tl (ya da 5bin) destek demek hiç destek demektir, o yüzden soranlara destek yok deriz-attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmesin ve beklentiye girmesinler diye. Aslında neden hiç destek olduğunu da devamında açıklarız. Siz geçen yıl destek alan üç kişiyle konuşarak ve dandik bir web sitesi linki vererek itirazımın yanlışlığını (!) kanıtlıyorsunuz sonra internetten edindikleri bu yanlış bilgilerle gelen insanlar yıllardır bu destekleri veren bizlerin başına ekşiyor, uğraşan yine biz oluyoruz. Çünkü zaten biz işimizi googleda yazanlardan daha iyi bilecek değiliz değil mi. Canınız sağolsun ne diyelim.

Ps: cafelere 50bin destek olayı 2018de bitti

Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim

birde böyle batan veya çıkan örnekler biliyorsanız yazar mısınız
Danismanlik firmasi bul oncelikle. Otur once uzman birini bul, buradan akil almak yerine, kendini uzmanlarin eline teslim et. Kafani buradaki yorumlarla allak bullak etme

Eli yüzü düzgün bir cafe için max 10bin tl (ya da 5bin) destek demek hiç destek demektir, o yüzden soranlara destek yok deriz-attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmesin ve beklentiye girmesinler diye. Aslında neden hiç destek olduğunu da devamında açıklarız. Siz geçen yıl destek alan üç kişiyle konuşarak ve dandik bir web sitesi linki vererek itirazımın yanlışlığını (!) kanıtlıyorsunuz sonra internetten edindikleri bu yanlış bilgilerle gelen insanlar yıllardır bu destekleri veren bizlerin başına ekşiyor, uğraşan yine biz oluyoruz. Çünkü zaten biz işimizi googleda yazanlardan daha iyi bilecek değiliz değil mi. Canınız sağolsun ne diyelim.

Ps: cafelere 50bin destek olayı 2018de bitti
“İnternetten edindikleri bilgi, google aramaları“ falan kendinizce bu durumları bir hayli gömmüşsünüz ama şu an içinde bulunup “Engin” bilgilerinizi paylaştığınız platform da bunların pek uzağına düşen bir oluşum değil. Sizin argümanınıza göre burada şu an bize verdiğiniz bilgilerin hiçbir ciddiyeti ve geçerliliği de yok tabi ki. Nasıl ki az önceki link sizin için internet bilgisiyse ve dikkate almamak gerekiyorsa ben de sizin yazdıklarınıza aynı ciddiyetle yaklaşıyorum.

Son düzenleme:
Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim

birde böyle batan veya çıkan örnekler biliyorsanız yazar mısınız
Konu sahibi kusura bakma, gereksiz dahil edilmeye çalışıldığım bir polemik sebebiyle konunu gaspetmiş gibi oldum istemesem de. Konudan kaçarak uzaklaşırken, dilerim ki iş kurma aşamasında her şey dilediğin gibi olur 😉

“İnternetten edindikleri bilgi, google aramaları“ falan kendinizce bu durumları bir hayli gömmüşsünüz ama şu an içinde bulunup “Engin” bilgilerinizi paylaştığınız platform da bunların pek uzağına düşen bir oluşum değil. Sizin argümanınıza göre burada şu an bize verdiğiniz bilgilerin hiçbir ciddiyeti ve geçerliliği de yok tabi ki. Nasıl ki az önceki link sizin için internet bilgisiyse ve dikkate almamak gerekiyorsa ben de sizin yazdıklarına aynı ciddiyetle yaklaşıyorum.
:KK70: :KK70: :KK70:
Muhakeme yeteneğinize şapka çıkarıyorum.
Olayın platformdan ziyade bilginin niteliği olduğunu baştan hiç anlatmayayım öyleyse, genç arkadaşımızdan da konuyu baltaladığım için peşinen özür dileyeyim.

Elbette beni hiç ciddiye de almayabilirsiniz, samimi söylüyorum benim için hiç önemli değil, para ver diye başıma ekşimediğiniz sürece yani :)) Belki başvurmaya niyetlenen olur da hayal kırıklığına uğrar diye olayın doğrusunu yazmak istedim sadece.

Son düzenleme:
Back
X