girisken olmakla cıvık kadın olmak arasındaki fark

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Bir kadının toplumdaki davranislari sizce nasil olmali? Yani agir olayim derken sıkıcı ve soguk biri olunabilir ya da girisken olayim derken yavan birisi olunabilir. Kendine hayran bırakan bir kadin nasil olur sizce? Kadın olmak bir ayricaliktir, ustunluktur bunu nasil en iyi sekilde ortaya cikarabiliriz. Tabiki rol yapmadan yine kendimiz olarak...

benim kendimi bildim bileli stratejim şu :
hepte faydasını gördüm.oturmasını kalkmasını bilip ağır duracaksın.yeni tanıdğın insanların özellikle erkeklerin yanında hiçbir duygunu abartı yaşamayacasın.ne fazla gülecek ne fazla somurtacak herşeyi dozunda yapacak ,kendini kaybetmeyeceksin.
öyle ilginç ki bir durum var ki beni uzaktan gören herkes soğuk nemrut falan bişey olduğumu düşünür.özellikle yapmıyorum ama zamanla bunu sanırım tutum olarak belirledim kendime.. mesafeli olmayı seviyorum.kimseyle el ense haline gelmem.geldiklerimde canımdır ciğerimdir zaten.özümde inanılmaz sıcakkanlıyım herkesten aaa sen böyle biri miydin soğuk duruyorsun dediklerini duyarım..cıvık olmaktan iyidir diye düşünüyorum.siz ne kadar ağır durursanız karşından da öyle muamele görürsünüz!herkesin konuşabilceği,ulaşabilceği biri olmak istemem.bu burnu büyüklük değil,ince bir çizgi.alçak gönüllü olmayı dinimiz de emretmiş,kibir yakar insanı.bahsettiğim şey seviye!
olay şudur ki : herkesin ulaşmak isteyeceği kadar tatlı ama herkesin ulaşamayacağı kadar özel olacağız..
şuan ki toplumsal yapı ancak bunu kaldırıyor.bazı içten samimi saf arkadaşlarımın rahat kız olarak değerlendirildiklerini gördüm.asla öyle kimseler değillerdi ama tutumları onları öyle gösteriyordu.biras ukalalığın biras ağırlığın kimseye zararı olmasyerimseniben

ben o kadar planlayarak hareket edilmesi taraftarı değilim.ille ağır olucam die kendimi kasamam valla..
ama şöle bişe var ortamına göre hareket edersin olur biter:içelim:

Cok güzel bir konu acmi$sin.Cünkü bende bazen nasil davranmam gerektigini $a$iririyorum..Cünkü ben cok sicak kanli biriyim.Bazen bu sicakkanlilik suistimal edilebiliyor. Insanlar sanki cok sicak, cok icten davranan insanlari sanki ciddiye almiyorlarmi$ gibi geliyor bana.Cok agir oldugum zaman da kimse konu$maya yana$miyor,buda beni SIKIYOR.cünkü ben konu$mayi cok seven biriyim.Vallahi bazen nasil davranacagimi $A$iriyorum.

yerine ve zamanına göre hareket etmek en güzeli..beni de gören insanlar sen soğuk değilmişssin ne kadar cana yakın bir insanmışssın derler hep..en sevdiklerimle azıcık cıvıtmanın bir yanlışlığı yoktur ama herkese göre ve yerine göre hareket etmek en güzeli bence..soğuk görüntüm altımda yumuşak ağır başlı bir insan yattığını söylerlerbuda akrep burcunun görüntüsüdür işte..soğuk ama yufka yürekli..yerimsenibena.s.

bütün akrepler aynı mı yaf yerimseniben
çok seviyorum ben akrep olmayısırnaşık şey

Kimseye benzemeye çalışmadan doğal olmak üzerimize en iyi oturur herhalde.
Baharat gibi herkesin kokusu tadı kendine has.

nerde nasıl oturup konusman gerekenı bıldıkten sonra....
lagbalı olmadan...asırıya kacmadan dıkkat cekmeden konusmak yada davranmaktır...bence
ıdaal olan davranıs...
yuzun egrı konusmadan bır...buz dagım gıbı olursanda kotu...
dogal olucaksın...ama dogalın deyıpte ıpın ucunu kacırmuyacaksın...
herseyın azı karar cogu zarar....

asil ,zarif,olmalı kadın dediğin..
yerli yerinde gülen ve yerli yerinde ciddiyetini takınabilen,
oturup kalkması ve hoş edasıyla ilgi çekmeli ve beğenilmeli..
asil ruhu bakışlarından,tavırlarından anlaşılmalı..
kahkahası bile içten ama yalın olmalı,abartısız..kendini kaybetmemeli ,sıradan davranmamalı...

özünde neyse o olmalı insan sengözlerimebaksanab
kalıplara koymamalı kendini

çok sevdiğim bir söz vardır;
samimi insan ciddi olduğu zaman kabalaşmaz,
neşeli olduğu zaman cıvıklaşmaz

tabi bir gerçek de var ki, nedense erkekler dışarıda böyle bir kadın gördüğü zaman kendini şaşırıyo konuşması, hareketleri değişiyo,birden kibar bir erkek oluyo,hele kadın biraz bakımlı ve alımlı ise onun davranışları erkeğe cıvık gelmiyo 'samimi' geliyo aynı hareketleri eşi başka birine yapsa ne derler acaba?

Girişken kadın insan ilişkileri düzgün olan,ama basit görünmeyen ,oturmasını kalkmasını bilen kadındır.sengözlerimebaksanab
Cıvık kadın ise çoğu erkeğin hoşuna giden,ağzını açıp dinledikleri,hal ve hareketleri basitlik derecesinde olan kadındır.sengözlerimebaksanab

doğal olunmalı yerine ortamına göre hareket edilmeli ..

ben insan ilişkilerinde ayna olmayı severim ne yollarsan onu aynen yansıtırım..kısmen adamına göre muameleye girer..yani herkes sıcak ve soğuk diye genelleme yapamaz bana..

Dogal olmak tabiki en basta gelir...
ama agir basli, düzgün hareket eden biride olmak gerekir..
gelecegin kizlarinda böyle bisey olacakmi merak ediyorum
zaten simdikilerde bin bir tuhaflik...

yaradılışına aykırı davranmak zor hatta imkansız.hadi bir süre yaparsınız sonrası çok cansıkıcı olur.neşeliyseniz neşeli,durgunsanız durgun,hareketliyseniz hareketli olmak en güzeli..kendin olmak kadar güzeli varmı..

bütün akrepler aynı mı yaf yerimseniben
çok seviyorum ben akrep olmayısırnaşık şey

Galiba butun akrepler ayni evet

Esim bile sasiriyor nasil øyle disardayken ve evdeyken bambaska iki kadinmissin gibi oluyosun diyor, ama memnun tabi.

Kesinlikle kendimi kastigimdan falan degil bu yabancilara olan mesafem, icimden geldigi gibi davraniyorum sadece, ve en yakinlarim haricinde herkese mesafeliyimdir, baska turlu davranamiyorum, denedim, asil ozaman yapmacikmisim gibi geliyor bana, onun icin artik icimden geldigi gibi davraniyorum, ben bøyle mutluyum, kendim olarak

hareketlerini topluma göre ayarlamamalı insan...
ağır bir yapım var ama molla desinler diye değil...
mizacım bu olduğu için...
sabah şekeri gibi ortalarda dolanmak bende eğreti durur...
kimin ne düşündüğü de umrumda değil...
böyle mutluyum ben...

valla ister cıvık desınler ıster soguk desınler ben olduğum gibiyim..
hiç kendimi salmamda kasmamda
kımse benle muhatap olmak zorundada değil .
o yuzden ben olduğum gibidir..
insanların yetişme tarzı ve çevre çok büyük etken...
mesala ben çogu insana göre cıvıkken çogu insana göre agırımdır..
boyle kalıplara sokulabılmesı için ortada herkesin bildiği sınırı olan bır kural olmalıdır.
kuralda olmayınca kimsenin kimseyi yargılama hakkıda yoktur.
Nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…