- Emoji Skoru
- 162.301
- Puanlar
- 898
Canım Kadınlar 
Yöresel diye diye yine bulduk kendimizi burada . Bu tarifi ilk defa yaptım ama çok beğendim. Umarım sizde çok beğenirsiniz.
Cırdıngış-Galnış-Gırnış-Gırniş- Kırniş, Kafkas kökenli ünlü yemeklerden olan Gırniş, bir hamur yemeğidir. Özetlemek gerekirse, cırdıngış hamuruna şekli verilir, sarımsaklı sosu hazırlanır ve haşlanır. Sonra da etle birlikte servis edilir. Farklı yapılış şekilleri de vardır. Türkiye'de yaşayan Kafkas diasporası halkları tarafından çok sevilir.
MALZEMELER:
3,5 su bardağı un
2 yumurta
yarım çay bardağı su
biraz tuz
6 parça tavuk but
4 diş sarımsak ( bence arttırın)
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, tozbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
toz biber
YAPILIŞI
tavuklari yıkayıp suda haşlayıp sürüyoruz. Tavuk etlerini parçalayıp kemiklerini ayırıyoruz, didebilirsiniz büyük bırakabilirsiniz.
hamur için 2 yumurta ,un ve tuzu karıştırıp bir hamur elde ediyoruz. Sert olsa güzel olur. 15 dakika üstü kapalı dinlendiriyoruz.
hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla küçük parçalar halinde açıyoruz. Çok ince olmayacak. Mantı hamuru kalınlığında olması ideal. Açtığımız yuvarlak parçaları parmak kalınlığında şeritler halinde kesip şeritleri dikdörtgen parçalara bölüyoruz. Bir hamur parçanın üzerine iki parmağımız ile bastırıp dıştan içe doğru yani kendimize doğru yuvarliyoruz. İçi boş hamurlar oluyor içine haşlama suyunun girmesi içinmiş.
4 diş sarımsağı rendeliyoruz bence biraz daha fazla koyabilirsiniz çok yakışıyor. Sıvıyağ da sarımsak ve salçayı biraz kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz. Biraz da içme suyu ekledim. Tuz ,karabiber ,tozbiber ekliyoruz. Su kaynayinca hamurlari atıyoruz. 15-20 dakikada pişiyor. Kontrol edersiniz. Pişen hamurlar suyun üstüne çıkıyor. Tavuk suyunu süzüyoruz. Mantilari tepsiye alıyoruz. Üzerine tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan kaşıkla biraz gezdirin. Üzerine tereyağında tozbiber yakıp gezdiriyoruz.
Not: tavuk suyunu tabağa yada bardağa koyup sofraya getiriyorlar.batirip yada içerek mantiyla beraber tüketiyorlar.
AFİYET OLSUN 
Yöresel diye diye yine bulduk kendimizi burada . Bu tarifi ilk defa yaptım ama çok beğendim. Umarım sizde çok beğenirsiniz.
Cırdıngış-Galnış-Gırnış-Gırniş- Kırniş, Kafkas kökenli ünlü yemeklerden olan Gırniş, bir hamur yemeğidir. Özetlemek gerekirse, cırdıngış hamuruna şekli verilir, sarımsaklı sosu hazırlanır ve haşlanır. Sonra da etle birlikte servis edilir. Farklı yapılış şekilleri de vardır. Türkiye'de yaşayan Kafkas diasporası halkları tarafından çok sevilir.
MALZEMELER:
YAPILIŞI
Not: tavuk suyunu tabağa yada bardağa koyup sofraya getiriyorlar.batirip yada içerek mantiyla beraber tüketiyorlar.
Son düzenleyen: Moderatör: