• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Gırniş - Sivas Mutfağı

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
Emoji Skoru
162.301
Puanlar
898
Canım Kadınlar 🍒

Yöresel diye diye yine bulduk kendimizi burada . Bu tarifi ilk defa yaptım ama çok beğendim. Umarım sizde çok beğenirsiniz. 🫶

Cırdıngış-Galnış-Gırnış-Gırniş- Kırniş, Kafkas kökenli ünlü yemeklerden olan Gırniş, bir hamur yemeğidir. Özetlemek gerekirse, cırdıngış hamuruna şekli verilir, sarımsaklı sosu hazırlanır ve haşlanır. Sonra da etle birlikte servis edilir. Farklı yapılış şekilleri de vardır. Türkiye'de yaşayan Kafkas diasporası halkları tarafından çok sevilir.

MALZEMELER:

1000096279.webp

🍒 3,5 su bardağı un
🍒 2 yumurta
🍒 yarım çay bardağı su
🍒 biraz tuz

🍒 6 parça tavuk but
🍒 4 diş sarımsak ( bence arttırın)
🍒 1 yemek kaşığı salça
🍒 tuz, karabiber, tozbiber

🍒 1 yemek kaşığı tereyağ
🍒 toz biber

YAPILIŞI

🍒 tavuklari yıkayıp suda haşlayıp sürüyoruz. Tavuk etlerini parçalayıp kemiklerini ayırıyoruz, didebilirsiniz büyük bırakabilirsiniz.

1000096280.webp

🍒 hamur için 2 yumurta ,un ve tuzu karıştırıp bir hamur elde ediyoruz. Sert olsa güzel olur. 15 dakika üstü kapalı dinlendiriyoruz.
1000096282.webp

🍒 hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla küçük parçalar halinde açıyoruz. Çok ince olmayacak. Mantı hamuru kalınlığında olması ideal. Açtığımız yuvarlak parçaları parmak kalınlığında şeritler halinde kesip şeritleri dikdörtgen parçalara bölüyoruz. Bir hamur parçanın üzerine iki parmağımız ile bastırıp dıştan içe doğru yani kendimize doğru yuvarliyoruz. İçi boş hamurlar oluyor içine haşlama suyunun girmesi içinmiş.
1000096283.webp

🍒 4 diş sarımsağı rendeliyoruz bence biraz daha fazla koyabilirsiniz çok yakışıyor. Sıvıyağ da sarımsak ve salçayı biraz kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz. Biraz da içme suyu ekledim. Tuz ,karabiber ,tozbiber ekliyoruz. Su kaynayinca hamurlari atıyoruz. 15-20 dakikada pişiyor. Kontrol edersiniz. Pişen hamurlar suyun üstüne çıkıyor. Tavuk suyunu süzüyoruz. Mantilari tepsiye alıyoruz. Üzerine tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan kaşıkla biraz gezdirin. Üzerine tereyağında tozbiber yakıp gezdiriyoruz.
1000096286.webp

Not: tavuk suyunu tabağa yada bardağa koyup sofraya getiriyorlar.batirip yada içerek mantiyla beraber tüketiyorlar.

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

1000096289.webp
1000096302.webp
1000096273.webp
1000096263.webp
1000096265.webp
1000096270.webp
1000096269.webp
1000096266.webp
1000096257.webp
1000096261.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım Kadınlar 🍒

Yöresel diye diye yine bulduk kendimizi burada . Bu tarifi ilk defa yaptım ama çok beğendim. Umarım sizde çok beğenirsiniz. 🫶

Cırdıngış-Galnış-Gırnış-Gırniş- Kırniş, Kafkas kökenli ünlü yemeklerden olan Gırniş, bir hamur yemeğidir. Özetlemek gerekirse, cırdıngış hamuruna şekli verilir, sarımsaklı sosu hazırlanır ve haşlanır. Sonra da etle birlikte servis edilir. Farklı yapılış şekilleri de vardır. Türkiye'de yaşayan Kafkas diasporası halkları tarafından çok sevilir.

MALZEMELER:

Eki Görüntüle 3688932
🍒 3,5 su bardağı un
🍒 2 yumurta
🍒 yarım çay bardağı su
🍒 biraz tuz

🍒 6 parça tavuk but
🍒 1 yemek kaşığı salça

🍒 1 yemek kaşığı tereyağ
🍒 toz biber

YAPILIŞI

🍒 tavuklari yıkayıp suda haşlayıp sürüyoruz. Tavuk etlerini parçalayıp kemiklerini ayırıyoruz, didebilirsiniz büyük bırakabilirsiniz.

Eki Görüntüle 3688933
🍒 hamur için 2 yumurta ,un ve tuzu karıştırıp bir hamur elde ediyoruz. Sert olsa güzel olur. 15 dakika üstü kapalı dinlendiriyoruz.
Eki Görüntüle 3688934
🍒 hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla küçük parçalar halinde açıyoruz. Çok ince olmayacak. Mantı hamuru kalınlığında olması ideal. Açtığımız yuvarlak parçaları parmak kalınlığında şeritler halinde kesip şeritleri dikdörtgen parçalara bölüyoruz. Bir hamur parçanın üzerine iki parmağımız ile bastırıp dıştan içe doğru yani kendimize doğru yuvarliyoruz. İçi boş hamurlar oluyor içine haşlama suyunun girmesi içinmiş.
Eki Görüntüle 3688935
🍒 4 diş sarımsağı rendeliyoruz bence biraz daha fazla koyabilirsiniz çok yakışıyor. Sıvıyağ da sarımsak ve salçayı biraz kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyunu ilave ediyoruz. Biraz da içme suyu ekledim. Tuz ,karabiber ,tozbiber ekliyoruz. Su kaynayinca hamurlari atıyoruz. 15-20 dakikada pişiyor. Kontrol edersiniz. Pişen hamurlar suyun üstüne çıkıyor. Tavuk suyunu süzüyoruz. Mantilari tepsiye alıyoruz. Üzerine tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan kaşıkla biraz gezdirin. Üzerine tereyağında tozbiber yakıp gezdiriyoruz.
Eki Görüntüle 3688936
Not: tavuk suyunu tabağa yada bardağa koyup sofraya getiriyorlar.batirip yada içerek mantiyla beraber tüketiyorlar.

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3688937 Eki Görüntüle 3688938 Eki Görüntüle 3688939 Eki Görüntüle 3688940 Eki Görüntüle 3688941 Eki Görüntüle 3688942 Eki Görüntüle 3688943 Eki Görüntüle 3688944 Eki Görüntüle 3688945 Eki Görüntüle 3688946
Kııız makarna mı o

Harikaymis😬

Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Televizyonda bir programda görmüştüm zahmetli bir yemek. Yarışmada başarılar dilerim. 🍒🍒🍒
İlk başlarken zor geldi, hamur bitti alıştım 🤣 sürekli yapılınca aslında çok rahat hizlanilir. Video izledim bir sürü insanların eli makina gibi 🙈 ben zorlandım tabi ama benzetmeye çalıştım diyelim 🤤 neden sürekli yaptiklarinida anladım, tadı çok güzel 🥳 teşekkür ederim canım benim 🥰🍒🍒🍒🫶😘

Kuzu çok güzel olmuş 😍🍒🍒 senin muhteşem yapacağını bilmiyordum 🍒🍒🫶 yine yanıltmadın 😋😍🫶🍒🍒🍒

Aşırı iştah açıcı bir tabak, sunuma da bayıldım. 😍 Ellerine sağlık 🌸

Canım Kadınlar 🍒

MALZEMELER:

Eki Görüntüle 3688932
🍒 3,5 su bardağı un
🍒 2 yumurta
🍒 yarım çay bardağı su
🍒 biraz tuz

🍒 6 parça tavuk but
🍒 1 yemek kaşığı salça

🍒 1 yemek kaşığı tereyağ
🍒 toz biber

YAPILIŞI

Eki Görüntüle 3688933
Eki Görüntüle 3688934
Eki Görüntüle 3688935
Eki Görüntüle 3688936

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3688937 Eki Görüntüle 3688938 Eki Görüntüle 3688939 Eki Görüntüle 3688940 Eki Görüntüle 3688941 Eki Görüntüle 3688942 Eki Görüntüle 3688943 Eki Görüntüle 3688944 Eki Görüntüle 3688945 Eki Görüntüle 3688946
Ellerine sağlık canım, bu gidişle baklava da açtıracağız sana 😍Çok güzel görünüyor, başarılar dilerim 🌺

Ellerine sağlık sosyalim muhteşem görünüyor 🌸

Ellerine sağlık hemşom 😍 Parmakları çok yoran ama cok lezzetli bir tarif bu,cok severim 😌 bol şanslar :KK15::KK68:

Back
X