Gitme fikri çık aklımdan

Dindirella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
4.702
5.091
158
40
Hanımlar burası her bakımdan şans bizim için.Türkiye in dört bir yanından insan var.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.

Ben istanbulda yaşıyorum.ama bu şehir beni artik boguyor.en iyi -sözde-semtlerinden birindeyim.Kiram da hayli yüksek.değse ama değmiyor bi boğaz gorecegim diye bu kadar kaba insanlar yaşamak istemiyorum...sorsan çok güngörmus insanlardir eminimtrafik deseniz cabası.boğuluyorum alıp başımı gidip yeniden başlayasım var.Yaşım 36. Hiç tanimadigim bir sehirde sıfırdan baslamak..sizce mantikli mi?ama mutsuzum bu şehirde.
Sizce bu mantıklı mı bir de lütfen bir kadinin tek basina yasayabileceği,modern,disari cikip bi eğlenmeye gidilebilecek,sahil kenarı ve en önemlisi ucuz bir sehir varsa önerebilir misiniz?
Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.

Yeniden başlamak mükemmel bir duygu. Ben de bir sahil kasabasında tek başına yeniden başladım. Bütün geçmişi geride bırakarak. Ailemden 300 km. Uzakta. Hayatım boyunca verdiğim en güzel karar. Bulunduğum yer biraz muhafazakar bir yer ama. Ben de muhafazakar biriyim gerçi. Bana uyumlu oldu o açıdan.

Bol şans diliyorum ve asla geciktirmeyin kararınızı diyorum.

Bence mantıklı mesleginiz uygunsa millet ülke ülke yer değiştirip yaşıyor siz şehir değiştirmişsinzi çok mu en önemlisi mıutluluk sahil olan sakin ol ve ucuz tavsiyem akçay , mersin , samsun ama akçayın iş imkanı kısıtlı olabilir

Peki tersinden düşünelim: İstanbul’da kalınca ne oluyor? Sahil kasabasında yaşamaktansa daha avantajlı olan ne var? İş hayatı online tabanlı olmaya çok alıştı artık. Çalıştığınız işlerde mutlaka böyle bir seçeneğiniz olacaktır. Daha az kira, yorgunluk ve kaos emin olun sizi daha çok mutlu eder.

Çanakkale

Ne kadar pahalı olsa istanbul kadar olamaz ve güvenlidir. İş imkanı konusunda bir şey diyemem yalnız

Neresi kız merak ettim, şirin bir yere benziyor

Samsun karadeniz ya ondan pek sicak bakamadim

Ben de İstanbulluyu doğma büyüme, ama şu an çok sakin bir yerde yaşıyorum inşallah da iş bulup kalacağım burada
Bende burada dogdum ama eskisi gibi degil.boguluyorum artik.cikip sadece bi iki acil bi sey alayim desem tam bir saat trafik.insanlar agresif,mutsuz...yasanmiyor

İstanbul beni de bogdu.Soylediklerinizle hüzünlendim ayni fikirdeyim.
Bu sehirden cıkma düsüncesi bile rahatlatiyor artik ..
Ben Balıkesir tarafini seviyorum Altınoluk Akcay bölgesi isterdim:)

Bende burada dogdum ama eskisi gibi degil.boguluyorum artik.cikip sadece bi iki acil bi sey alayim desem tam bir saat trafik.insanlar agresif,mutsuz...yasanmiyor
Valla ben Kıbrıstayım şu an, cidden kalmak istiyorum evet bazı imkanlar İstanbul kadar çok değil ama huzur var, insanlar çok tatlı cidden

Samsun karadeniz ya ondan pek sicak bakamadim

samsun yaşantı açısından doğu karadeniz gibi değildir. iklimi de kültürü de farklıdır. doğu karadenizin tez canlılığı cıvıl cıvıllığı yoktur mesela. batı karadeniz oraya göre daha mesafeli ve soğuktur.
yani karadeniz deyince aklam hep rize trabzon bandı geliyor ama kültür çok farklı. (batı karadenizliyim)
ama sahilden beklenen kum - deniz - güneş üçlüsünün güneşi çok kısa sürüyor

İşi online yapabiliyorsan sal derim panpa ipi kopar kudurrrrrrrrr

Hangi semtteydin, merak ettim (ifşa olmazsa tabi :))

Konuya gelirsek yani yani maalesef toplumun eğitim kalitesi giderek düşüyor. Ege kasabasında daha az kalabalık ve gürültü çekersin ama insan konusu, komşu konusu tamamen şans. Gittiğin yerde de kaba ve saygısız insanlar olabilir maalesef. İstediğin gibi olmazsa hayalkırıklığına uğrama sonra?

İstanbuldaki nezih semtlerde eve çok para verdim, komşum da çok para verdi komşum da üsteğitimli biri madem mutlu olayım diyorsun ama bazen olmuyor. Yüksek eğitimli insanlar da pekala kaba ve saygısız olabiliyor, apartmanda 10kglik köpeği istemediği için dava açabiliyor, gürültü yapabiliyor, kadinlara saygisizca davranabiliyor .. yani "nezih semt" = kibar insan diye bir şey yok maalesef.

Konuya gelirsek ben İtalya köylerini tavsiye ederim. Gayet sessiz sakin huzurlu köyler var, demografik düşüşte olan yerlerde 10.000-20.000 euroya evler bile satılıyor. Yunanistan da keza, kasabalarda gayet uygun fiyatlı evler var. Aklında bulunsun bir hem biscolata abiler de var

Beni de götürün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…