- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 53
- 35
- Konu Sahibi Dindirella
-
Çanakkale tavsiyemdir. Ben de istanbulda yaşıyordum hayat enerjimi söküp almıştı. İşimiz gereği Çanakkale olamadığı için Eskişehir’e geldik. Kendimi daha genç daha dinamik en önemlisi daha huzurlu hissediyorum. Çok çok iyi imkanların yoksa istanbulda yaşamak akıl karı değil bence. Üniversite döneminde çok sevdiğim şehir çalışma hayatında beni tüketti diyebilirim kaç kurtar kendiniHanımlar burası her bakımdan şans bizim için.Türkiye in dört bir yanından insan var.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.
Ben istanbulda yaşıyorum.ama bu şehir beni artik boguyor.en iyi -sözde-semtlerinden birindeyim.Kiram da hayli yüksek.değse ama değmiyor bi boğaz gorecegim diye bu kadar kaba insanlar yaşamak istemiyorum...sorsan çok güngörmus insanlardir eminimtrafik deseniz cabası.boğuluyorum alıp başımı gidip yeniden başlayasım var.Yaşım 36. Hiç tanimadigim bir sehirde sıfırdan baslamak..sizce mantikli mi?ama mutsuzum bu şehirde.
Sizce bu mantıklı mı bir de lütfen bir kadinin tek basina yasayabileceği,modern,disari cikip bi eğlenmeye gidilebilecek,sahil kenarı ve en önemlisi ucuz bir sehir varsa önerebilir misiniz?
Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.
Ben de sahil dediği için Çanakkale önerdim :) bizim de porsuğumuz kanlı kavağımız varSahil demeseniz Eskişehir'i önerecektim. :) burada rahat rahat gezip eglenebilirsiniz, kimse kimseye karışmaz. İstanbuldan gelen biri olarak da kira ve diğer hizmetlerin size ucuz geleceğine eminimEskisehir candır
Çok enteresan.bana göre Karadeniz halkı sağlam karakterli güvenilir yardımsever ve fazlasıyla eğlencelidir.her durumdan gülünecek birşey çıkartır,çok şakacıdır. Heryerin iyisi de var kötüsü de var. Şaşırdım fikrinizeKaradenizliyim orada dogmasam da gittim.guleryuz yasaklanmis gibi.herkes kaslari catik duruyo
Kamudayimişiniz nedir özel değilse ? yani ofis çalışsanı yada üretim çalışanı vs iseniz sakin yerlerde iş imkanınız az olur. ama home office e adapte olabilen bir işiniz varsa bence pek çok yeri düşünebilirsiniz rahatlıkla.
ben kendime öyle bir düzen kurabilsem urla düşünüyorum.
Eskişehir candır ya çok severim. Varsın denizi olmasın:)Ben de sahil dediği için Çanakkale önerdim :) bizim de porsuğumuz kanlı kavağımız varburaya geldiğim givi bir bisiklet edindim iş çıkışı nehir kenarı sürüp nefes almak bile beni o kadar tatmin ediyor ki. İstanbulda yürüyüş yapmak için bile bir araca binmek gerekiyordu allahım çileydi kanım çekildi düşününce yine
Aslında Ankara büyükşehir tabii ama kalabalık, trafik nispeten azdır. Daha bir dağılmış sanırım ondan. Mutsuz insan da kalabalıkla orantılı bakınca çoğu sehirle aynıdır bence.Ankara da bir buçuk yıl yaşadım ve büyükşehirin bana göre olmadığına karar verdim o kalabalık o trafik ulaşım sorunu her taraf mutsuz insan dolu büyükşehir işlerinizi halletmek kolay her şey var derler ama özel aracı ve vakti olana var her şey. İstanbul da deniz var ama her semtinde mi bu deniz ? Yani sırf deniz görevegim boğazda iki tür atacağım diye bunlara katlanmaya gerek var mı gerçekten ? Ben sizin yerinizde olsam pilini pirtimi toplar denizi olan sakin temiz bir şehre taşınırdım. Huzur gibisi yok.
Mersin & izmirHanımlar burası her bakımdan şans bizim için.Türkiye in dört bir yanından insan var.Yorumlarınızı lütfen esirgemeyin.
Ben istanbulda yaşıyorum.ama bu şehir beni artik boguyor.en iyi -sözde-semtlerinden birindeyim.Kiram da hayli yüksek.değse ama değmiyor bi boğaz gorecegim diye bu kadar kaba insanlar yaşamak istemiyorum...sorsan çok güngörmus insanlardir eminimtrafik deseniz cabası.boğuluyorum alıp başımı gidip yeniden başlayasım var.Yaşım 36. Hiç tanimadigim bir sehirde sıfırdan baslamak..sizce mantikli mi?ama mutsuzum bu şehirde.
Sizce bu mantıklı mı bir de lütfen bir kadinin tek basina yasayabileceği,modern,disari cikip bi eğlenmeye gidilebilecek,sahil kenarı ve en önemlisi ucuz bir sehir varsa önerebilir misiniz?
Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.
Bu şans ve duruş meselesi insanlar alışıyor emin olun yoksa o akrabacilik her yerde var ben küçük tutucu ama güzel bir ildeyim. Ben de rahat giyinmeyi seven bir insanım. Başlarda herkes bana uzaylı gibi yaklaşıyordu şimdi herkes selam verip sohbet ediyor, kocaman köpekle ne işiniz var diyenler şimdi yanaşıp yanaşıp köpeğimi seviyor. Gayet bralet tayt ikilisiyle dolaşıyorum ilk başlarda çok dikkat çekiyordu şimdi kimse bakmıyor. Siz aman ortama uyum sağlayayım derseniz mutsuz olursunuz ama yok ortam bana uysun derseniz kazanan siz olursunuz. Bir de her semt bir değil örneğin Bağcılarin ortamıyla Bebek'in ortamı çok farklıdır siz de bekarların asker/polis/öğrenci takımının çok olduğu semtlerde yaşarsınız memurlar genelde ailecek yerlesiyor bekar pek olmuyor benim gördüğüm kadiryla ondan kaynaklı onları katmadim :)Ya en önemlisi de şu akrabacılık vs olmayan mümkünse kimsenin kimseye karışmadığı bi yer olsun.
Ulaşım çok sıkıntı 20 km'lik yol 1 saat ve 3 vasıta. Bir alt caddeden bir üst caddeye ulaşım yok. Bir uere gideceksem önce Kızılay'a Kixilayfan tekrar gideceğim yere vs.. suratım düşünüyordu ister istemez ki dolmuş/otobüs kullanan Kızılay da işi olan çoğunlukta aynıdır benceAslında Ankara büyükşehir tabii ama kalabalık, trafik nispeten azdır. Daha bir dağılmış sanırım ondan. Mutsuz insan da kalabalıkla orantılı bakınca çoğu sehirle aynıdır bence.
Kamudayim
İzmir diyen olmamış hayret
Evet canım toplu taşıma gerçekten öyle orda haklisin. Ben de merkez ilçeden başka merkez ilçeye gidiyorum bazen toplu taşıma kullanmak zorunda kalıyordum öyle gerçekten. Bir de erken saatte bitiyor diye şikayet ediyordu insanlar covid öncesi. Balkabagina dönüşüyor otobüsler diyorlardi:)) saatleri değiştirirler umarım şu virüs bittikten sonra.Ulaşım çok sıkıntı 20 km'lik yol 1 saat ve 3 vasıta. Bir alt caddeden bir üst caddeye ulaşım yok. Bir uere gideceksem önce Kızılay'a Kixilayfan tekrar gideceğim yere vs.. suratım düşünüyordu ister istemez ki dolmuş/otobüs kullanan Kızılay da işi olan çoğunlukta aynıdır bence
Evet geçsin zaten mümkünse. Herkese tası tarağı toplatıp kordonda boyoz yedirecekler yoksaArtik o akım geçti galibaBenim teyzem karstan İzmire taşındı (ikisi de is sebebiyle) diyor ki kiralar pahalı trafik aynı İstanbul gibi olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?