Gitmek bilmeyen akraba. Lütfen yardım.

LottaLove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
326
4
66
Arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bizde kalan akrabamıza git diyemiyoruz. Bütün düzenimiz bozuldu. Küçük bir kızı var. Eşiyle boşanma aşamasında ve o yüzden bizde kalıyor. Ama biz artık yorulduk. Annem artık dayanamıyor ama bişey de diyemiyor.
Kalsın ne olcak ki diyenleriniz olacaktır ama inanın çok zor durumdayız. Bi kere hiç temiz değil. Ellerini nerdeyde bir tek sabah uyandığında yıkıyor yüzünü yıkarken. Annem de bir o kadar titiz. Ev işlerine canı isterse yardım ediyor. Alışverişten geliyoruz alınanları yerleştirmeye bile yardım etmiyor. Daha birçok şey var bunun gibi. Çok memnuniyetsiz her şeye bir kusur buluyor. Yanlış anlamayın ama durumları çok kötüydü ve şimdi bizim evimizde biraz rahatı görünce iyice alıştı ve gitmeye hiç niyeti yok hatta iş bakıyor gidecek başka akrabalar da var ama gitmiyor. Ben odamı verdim onlara odamı tanıyamıyorum girince, koltukta yatıyorum ayrıca her yerim ağrıya ağrıya uyanıyorum..
Böyle işte şimdi sizden yardım olarak, biz akrabamıza ne diyebiliriz onu kırmadan, incitmeden artık gitmesi gerektiğini nasıl söyleyebiliriz?

Herkesin sorumluluğunu bilmesi lazım doğal olarak..
Akrabalık başka,yaşam düzeni başka..
Herkes uzaktan uzaktan birbiriyle akraba artık,2 ay ne demek ya?
Akrabalık dereceniz nasıl?Yani çok mu yakınsınız,yoksa sülaleden biri mi?
Bir toplulukta yaşıyorsa,titiz ve temiz olmak zorunda..Yardım etmek zorunda..Yoksa çekilmez bir hal alır.
Artık insanlar en yakınlarına bile bazen tahammül edemiyorlar,yalnız kalmak istiyorlar.
Herşey tadında bırakılmalı,2 ayı 2 sene yapar bu gidişle:)Geçmiş olsun..Açık açık konuşun..

Zor durum da olmasa eminim o hanım da meraklı değildir sizde kalmaya.
Sırf size yük olmamak adına iş arıyor kadıncağız,İnsaf.
Dğer akrabaları sizin kadar değerli,dert ortağı görmemiş demekki.
Size sığınmış çocuğuyla yazık...
Allah en kısa zaman da yardımcı olur bir kapı açar inşallah hanımefendiye.
Siz niyetine girmişsiniz bulursunuz ne demeniz gerektiğini.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Zor durumda olana yardım etmek güzel de öbür taraftan bakınca da iki ay çok değil mi?:26:
Mesela ben böyle zor da kalsam anneme giderim gidemiyo muyum kaldığım evde bi'işin ucundan tutarım.
Hem çok yakın akraban olmadığı halde iki ay kötü niyetli biri kendi odasını vermez sanki.
Sanırım konu sahibi bi'çözüm bulmadan ziyade iş bulup onlarda kalmaya devam edeceğinden korkmuş ki haklı da bence.
Ailenin de tüm düzeni bozulmuştur illaki, tek taraflı bakmamak lazım.
Ben hatırlarım küçükken memleketten halamlar iki küçük çocuğunu kapıp tatile diye İstanbul'a gelirlerdi tam 1 ay, bir buçuk ay kalırlardı ve yadırgayanlar olacaktır ama cinnetlik kıvama gelirdim. Tuvalete bile gitsem küçükler bende gircem diye ağlar halam ordan ay girsin ne var derdi keza banyo da öyle. Bir buçuk ay enişte hala çocuklar aynı evde, ki evde iki oda bi'salon (biz 3 kardeş). Kaldı ki uzak akrabayla iki ay aynı evde rahat edilmez.

Mesela halanmış kalsın nolucak diyenleriniz olacaktır ama siz bir buçuk ay kaldığınız eve bir ekmek almayıp sadece gezip yemek yemeğe ve yatmaya gelirseniz göze batarsınız. Üstüne daha da gitmiyolardı

Oyüzden konu sahibinin artık bunalması bana normal geldi sonuçta bu duruma bi'çözüm bulunması lazım daha kaç ay daha kalabilir yani.

Belki kadın iş bulup düzeni oturtunca kiraya çıkacaktır? Hiç konusu olmuyo mu gidişat için?

Is bakar, eyvallah. Ben kimsenin baskasinin evinde rahat oturabilecegine inanmiyorum. Elbette o kadin da diken ustundedir, o da bikmistir. Bu kadarina hak veririm, ustune gitmeyin diyebilirim. Amaa yasadigi evin duzenini bozmanin bir aciklamasi olamaz. Bir isin ucundan tutmamanin, pis, daginik olmanin aciklamasi yoktur bana gore. Bir evin bu sekilde huzurunu kacirdigin vakit artik gitme vakti gelmis demektir bana gore.

Ben olsam o kisiye onun dilinden, onun iyiligiyle ilgili olaraktan yaklasirdim. Mesela "X ne yapmayi dusunuyorsun simdi? Bir is bulsan, kendine ufak bir ev tutsan kizinla gecinir gidersiniz" vs. Yani artik kendini toparlayip ilerlemesi, onune bakmasi gerekiyor. Olmaz oyle aylarca akrabada kalmak. El birligiyle bir is bulun, bir de ev tutturun, hem o kendi ayaklari ustunde dursun, hem siz rahat edin.

Zamanın da "baba"zulmünden kaçarken,o zaman 6 yaşlarındayım...
Parkta yattık,esnaflar yardım etti,iş verdiler anneme.
Dükkanın kenarında kıvrılır yatardık..bi yakınımız kapısını açtı bize
Anneciğim laf olmasın bişey demesinler diye mutfağa giremezdi,böyle olunca demek iş yapmıyor diyorlardı annemin arkasından.
Bir seneye yakın misafir etti bizi yakınımız çünkü tuvalet temizleyerek kiraya çıkmamız imkansızdı.
Allah bin kere razı olsun onlardan.
Belki onlarda böyle düşündüler ama olsun yine de Allah razı olsun.
O günler geldi aklıma.

true yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm gerçekten hislerini hissedebildim taaa burdan.belli ki bu konuda hassassın.bu durumu yaşamayan bilmez.Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
bilmiyorum akrabanızı ama olaya kendi açımdan bakınca
kendi evim tek oda olsun elalemin saraylarına değişmem
o da mecburiyetinden kalıyordur

Canım üzüldüm yaşadıklarına ama bu konuda işin başka bir boyutu da var.
Şimdi konu sahibinin ailesinin durumu var mı acaba +2 kişiye daha fazla bakabilmeye?
Bir de hal ve hareketlerinden memnun değillermiş. 2 ay misafir etmişler zaten, demek ki artık daha fazlasını kaldıramayacak duruma geldiler. İnsan eti ağır derler, hele bu devirde daha ağırdır.
Bir de herkes siz ve anneniz gibi olmayabilir. Belki de gerçekten konu sahibinin misafirinin davranışları söylediği gibi kötüdür. Misafir kaldığın evi dağıtmak hoş değildir. Ki ben teyzemlerde kalsam sabah kalktığımda çarşafı falan katlar yerine geri koyardım kalkar kalkmaz. Anlattığı gibi dağınıksa o iş zor.
Yani ben evi dağıttığımda annemle birbirimize gireriz hala. Kaldı ki misafiri hoş karşılamak

alışverişten geldiğinizde alınanları dolaba yerleştirmemesi, mahcubiyetindendir. yerleştirse belki de siz farklı yorumlardınız. siz kadından rahatsız olduğunuz için ne yapsa zaten gözünüze batar. kınamıyorum sizi insan yükü ağır evet biliyorum. Sizin de başınıza ilerde bir gün böyle bişey gelebilir, bence biraz daha sabır gösterin. iki ay düzen kurması için az. o da eminin ilelebet sizde kalmaı istemiyordur... Allah sizede onada kolaylık versin

konu sahibinin kaldıkları için rahatsız olduğunu bende düşünmüyorum..insanlar sonuçta anlarlar halinden.ama dedikleri gibi hem kalıp hemde kusur buluyorlarsa bu terbiyesizlik.zaten kapı açılmış memnuniyetsiz olma gibi bi durum olamaz.kıvrılıp bi köşeye yatarsın.ben bile öz dayımda amcamda kaldım staj zamanında.bi oda verirlerdi bi yatak.çok mu rahatttım hayır.rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptılar ama insan yinede yük hissediyor.naptım hafifletmek için iki işin ucundan tuttum.dağıtmadım tam tersi topladım.ama bunların yaptığı çok farklı zor işiniz

O kadının durumunu ben de yaşadım yanındaki çocuğu konumunda. True gibi 5-6 yaşlarındaydım. Size de hak verdim. Kadınla kızının durumuna da çok üzüldüm . Bilmiyorum ki. Duygulandım birden. Muhtaç olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Çok zor. Ama sizi de anlıyorum.

Ben bir sey farkettim yardim eden kisi her zaman suclu oluyor

bir laf edecek olsa darlanmaya kalksa "evin kurallarina uyulmadigi icin yada alisik olmadigi hareketleri gordugu vakit"

cephe aliniyor

nerdeyse suclu durumuna dusuyor

Allah tabiiki kimseye muhtac etmesin

o kadincagizda kiziyla siginabilmis benimsemiski bu kadar uzun kaldi

ama evin kizi koltukta yatiyorsa o oda ona tahsis ediliyorsa iki ay gibi bir suredede

ozel sorunlari olsa bile kendine bir ceki duzen verip is aramasi o evde bir isin ucundan tutmasi gerek

kimbilir ne yaralari vardir yureginde umarim en yakin zamanda iyi bir is bulur kendi hayatini kurar

Eşlerinin anne babasına katlanamayan gelinler varken bu durumu yagırgamayın.
Burda şimdi insanlık dersi vermeye kalkan çok olacak .
Bana da saçma gelecek kiminin ki , kaynanalarını istemeyenlere hak verenler burda gelip ders vermeye kalkarlar.
O da komik ya.

Size gelince konu sahibi arkadaşım kadın hiç bişey yapmasa bile size batar duruma gelmiş bence aranızda dillendirmeyin madem bir sevap işliyorsunuz devamını getirin.
Düzeniniz değişmiştir doğru ama eğer gidecek yerleri yoksa ve size muhtaçlarsa kapınızı kapatmayın.

True sana da üzüldüm .Sadece yaşayan bilebiliyor ne yazık ki .
Benim de ablam kanser hastasıydı annemle Ankara'da bir tanıdık da kalmak zorunda kalmışlardı bir müddet .
Gerçekten çok zordu , diken üstündeydiler.
İki taraf içinde zor açıkcası .
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Teşekkür ederim herkese yorumları için. Akrabamız 40 yaşında. Iş arıyor ama bir yandan da 'insan 40 yaşından sonra da çalışmaya üşeniyor ya' diyor. Ilkokul mezunu dili yok. Bir yere başvuru formu doldurdu, istediğiniz maaş diye yazmışlar, 1000 lira ve üzeri maaş isterim demişti..
Sabah kalkar direk benim yattığım odaya gelir yatağını bile toplamadan kızlar inanın. Annem ve ben birkaç kez topladık anlasın diye ama değişen bir şey yok. Bir yandan diyorum eşiyle boşanma aşamasında ruh hali iyi değil alttan almak lazım. Ama yaptıklarıyla iyi niyetimizi kullanıyor artık..
Bazı arkadaşların yaşadıklarına da üzüldüm gerçekten ama artık çekilmez bir hal almaya başladı bu durum.
Demişsiniz her yaptığı batıyor diye gerçekten de öyle. Normal şartlarda bakınca 2 kişi ne olacak diyebiliriz ama misafir misafirliğini bilmedikten sonra yük gibi gelmeye başlıyor. Kesinlikle onu da anlıyorum zor durumda ama o bizi anlamıyor.
Hani soramıyoruz da daha ne kadar kalacağını yanlış anlamasın diye. Çaresiz kaldık resmen..

Canim, Rabbim kimseyi zorda birakmasin. 2 ayda nasil gelsin kendine, bunalimdadir simdi o! Bosanmak cok zor, manevi bunalim inanki! Hic kolay degil... İs bakiyormus, is bulunca gider, disardami kalsin. Gunah! Biraz daha idare edin, sonra kursun duzenini ve gitsin. Rabbim size sevap kazanma firsati vermis, boyle dusunun ve biraz daha sabredin. Kendi yolunu, yuvasini kursun da oda siz de rahatlayin ins.

Zor bir durum. Akrabanızda anlaşılan rahat birisi ama madem 2 ayfır aynı ev paylaşılıyor anneniz daha açık olmalı.

X sen bugün temizlik yap, ben yemeği hallederim. Yada alışveirşten gelinir X sen yerleştirirsin, ben kahveleri yapıyorum gibi.

O yapmıyorsa siz yönlendirin, misafirlik 3 gündür sonra işin ucundan tutulması gerekir.

zor durumda olmasını anlayabılıyorum ama bırazda kedınene cekı düzen versın ev işlerıne yardım etsın mahcubıyetını belırtsın... bazı ınsanlar malesef böyle anlattıklarına göre kadının bişeylerden cekındıgını sanmıyorum ama hakkınızda hayırlısı rabbım kımseyı çaresızlık ve kımsesızlıkle sınamasın... herkese yardım etsın ınsalllh akrabanızın yakınlıgı nedır? buda önemlı sonucta

canım öncelikle Allah kolaylık versin çünkü çok zor bir durum sen tüm iyi niyetini göster yatağını bile topla hiçbir işe yardım etmeden otursun çok saçma. bence fazlasıyla iyi niyetinizi kullanmış çalışmaya üşenmek ne demek ya senin çocuğun var ona bakmak zorundasın hayata tutunmak zorundasın elinden ne gelirse yaparsın ama bakarsın bulaşık yıkar gene bakarım evladıma illa ki üni bitirip şirkette çalışmak gerekmez..
iki ay çok uzun bir süre kadının ailesi yok mu yanlarına gitse en azından

Size guvenmis gidecek yer bulamamis demekki o orada cekinirken ellerini yikamadigini mi dert ettiniz Alinanlari dolaba dizmiyormus cekiniyordur belki dokunmaya kendine hak gormuyordur off cok icim sizladi annemle ben babam yuzunden kacip komsumuza siginmistik cekinmekten koltugun ucunda otururdum yemek yiyemezdim o kadar da iyi insanlardi unutmam.

Tamam sizin icin de zor ama darda kalana yetismek cok sevap iki ay sabretmisiniz o da is bakmaya baslamis demekki rahatsiz bu durumdan kim ister ki kendi evi yerine baskasina yuk olmayi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…