gitmek istemiyorum

Ben öyle düsünmüyorum, evlilik icin ilk önce meslegini yapacaksin, bir yerde calismalisin. Acelesi yok daha 23 yasinda, madem begenmiyorsun sunulanlari sen kendi paranla alma gücün olacak, yok öyle bedavaya konayim.
Hem bedavaya konmayi cok severiz Masallah sonrada aman kaynana bunu dedi, görümce bunu dedi. Tabi der, cünkü onlara hükmetmeleri icin koz verdin eline.
Madem öyle kendi ayaklarin üstünde dur sonra evlen, kendi gücünle yap, ne kaynana sana dil uzatabilir nede görümce. Bu durumdada olay bu. Yani evlenecek taraf hic birsey yapmiyor, yapilanlarida begenmiyor ve dil uzatiyor eeeeee vallahi bende olsam gitmezdim. Sonu belli, yine aileye yük olacaklar cünkü hayatlarini yürüteceklere benzemiyorlar. Ekmek elden, su gölden...
Allah bu dünyada kimseyi kimsenin eline düsürmesin.

Ben ona beğendi diye birşey diyemem zaten ama sevmediğim kişiyle akraba olmaya tepkim budur o yüzden gitmek istemiyorum

Bu nasıl bir düşünce tarzı ya siz gelinle akraba olmak istemiyorsunuz diye adam sevgisinden mi vazgeçsin. Siz daha kardeşinize kardeşlik yapamamışsınız ki zaten düğüne gitmemeyi düşünüyorsunuz üstelik ortada elle tutulur gözle görülür birşey yokken... O düğün sadece gelinin değil kardeşinizinde düğünü...

Bir de yazmışsınız ya niye evleniyorlar ki onu da anlamadım. Sizin veya bir başkasının anlamasına gerek yok zaten evlilik iki kişiliktir. Gelin marjinal ise bu tamamen kardeşinizin sorunu o yaşıyacak o yaşlanacak onunla ne kadar güzel işte birbirlerine bağlılarmış diyeceğinize bunu bile kıskanıyorsunuz. Evet kusura bakmayın bunun adı kıskanmak bence başka birşey değil. Siz böyle yaparak ancak ve ancak kardeşinizi kendinizden uzaklaştırırsınız...

ya burası avrupamı amerikamı türkiye..
insanlar evlatlarını maddi koşullarını zorlayaraktan evlendirir..mutlu olsun diye...evladım ama bir yere kadar diye bir şey sözkonusu olabilirmi...benimde bir oğlum var böyle bir şey deme şansımız varmı..
bende eşimin ailesi ile akraba olmak istemezdim...ama akrabayız..yani bu bizim elimizde olan bir şey değil...
bu herkez için geçerli...

Çok doğru söylemişsiniz bizlerin de akraba olmak istemidiğimiz kişiler var oluyor ve aynen size katılıyorum burası Türkiye bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri de aile bağlarımızdır.

Benim tepkim onların maddi işleri için değil.Kız ve ailesinin baştan beri sürdürdüğü tutum yüzünden tepkiliyim-z
Ayrıca hiçbir eksiği olmayan eşyalı ev verildi o beğenmeyip yeniden zevkine göre döşetti.En başından hiçbişey istememdediği halde.Bu ufak bir örnek sadece.Evleneceği insanın ailesini hiçbir işine karıştırmayıp sadece isteklerini bildirmek...
Bunlar çok mu normal?

Onun tarzı farklıdır belki olamaz mı anlaşılan siz bekarsınız vay efendim istemiyorum akraba olmak yok efendim neden bişeyler istemiş hani istemiycekti. Gitmezsiniz evlerine görüşmezsiniz olur biter. Bırakın insanlar mutlu olsunlar.
Biz yeni ev aldık borca girdik bende eşime söz verdim bir müddet eşya istemem diye ama insan bir eksik görünce olsun istiyor ben zamana bırakıyorum ama yeni gelinken herşeyi insan zamanla yaparım diyemiyebiliyor o zaman ki heyecan bambaşka oluyor.

bence gelin şirret değil sende var biraz o özellik şu konuşmalarına bakarmısın sizin gibi erkek aileleri yüzünden kurulan yuvalarda mutlu olamayan nice insan var onu istemiş bunu istemiş istemeden yapmanız gereken şeylerdi zaten onlar allah sanada senin gibi bir görümce vermeden anlayamazsın ama insan yaşamadan hiçbirşeyi anlayamıyo çünkü yazık çoook yazık bir yuvaya daha yazık olucak...

bence gelin şirret değil sende var biraz o özellik şu konuşmalarına bakarmısın sizin gibi erkek aileleri yüzünden kurulan yuvalarda mutlu olamayan nice insan var onu istemiş bunu istemiş istemeden yapmanız gereken şeylerdi zaten onlar allah sanada senin gibi bir görümce vermeden anlayamazsın ama insan yaşamadan hiçbirşeyi anlayamıyo çünkü yazık çoook yazık bir yuvaya daha yazık olucak...

İnşallah bu kez kimsenin yuvası dağılmaz. İnşallah dağıtamazlar.

umarım angelseda ancak dağılmasa bile hepp bi huzursuzluk sebebi işte kıskançlık bu sadece mutLu oLmalarını kaLdıramamak

umarım angelseda ancak dağılmasa bile hepp bi huzursuzluk sebebi işte kıskançlık bu sadece mutLu oLmalarını kaLdıramamak

Aynen öyle maalesef anneyiz kardeşiz mutluluğunu istiyoruz adı altında mutsuzluğa itiyorlar.

çoğu ailenin yuvası sizin gibi geçinmesini bilmeyen görümceler kaynanalr yüzünden dağılıyor zaten ne dememizi bekliyorsunuz aman gitmeyin kardeşinizin düğününe orda sap gibi sahipsiz kalsın gitmeyin bencede gidipte huzursuzluk vercekseniz gitmeyin

mutLu oLmasını istese nişanlısının lafına bakıyo kız çok şirret diyeceğine hatununa ne güzeL sahip çıkıyo aLLah banada böyLe bir eş nasip etsin derdi sanırım

Ben evlilik açısından bakıyorum ve kardeşiniz sevmiş kız da onu seviyor sonuçta mutlu olmaları mümkün çünkü evlilikte bence en gerekli şartlardan biri. siz sevmesenizde.Ama sizin gelin adayını sevdiğiniz fakat kardeşinizin sevmediği bir kızla evlenmesi mutluluğun garantisi mi acaba.Bence asıl mutsuzluk burda siz sevmediğiniz biriyle evlenebilir misiniz onu düşünün.para kazanılır ama sevgi her zaman karşısına çıkmaz.Bundan ayrılıp sizin istediğiniz biriyle evlense ve eşinde hep bu kızı arasa üçüncü bir kişiye vereceğiniz zararı düşünebiliyor musunuz.Bence bırakın sevdiğiyle evlensin yanlış kişiyse sonuçlarına o katlanacak sizin suçunuz olmayacak uyardınız aksi taktirde evlenmeyip mutsuz olursa sebeb gözünde hep siz olacaksınız mutluluğu elinden alan ailesi olarak düşünecektir.Benim kanımca...

Bu nasıl bir düşünce tarzı ya siz gelinle akraba olmak istemiyorsunuz diye adam sevgisinden mi vazgeçsin. Siz daha kardeşinize kardeşlik yapamamışsınız ki zaten düğüne gitmemeyi düşünüyorsunuz üstelik ortada elle tutulur gözle görülür birşey yokken... O düğün sadece gelinin değil kardeşinizinde düğünü...

Bir de yazmışsınız ya niye evleniyorlar ki onu da anlamadım. Sizin veya bir başkasının anlamasına gerek yok zaten evlilik iki kişiliktir. Gelin marjinal ise bu tamamen kardeşinizin sorunu o yaşıyacak o yaşlanacak onunla ne kadar güzel işte birbirlerine bağlılarmış diyeceğinize bunu bile kıskanıyorsunuz. Evet kusura bakmayın bunun adı kıskanmak bence başka birşey değil. Siz böyle yaparak ancak ve ancak kardeşinizi kendinizden uzaklaştırırsınız...

Çok doğru söylemişsiniz bizlerin de akraba olmak istemidiğimiz kişiler var oluyor ve aynen size katılıyorum burası Türkiye bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri de aile bağlarımızdır.

Onun tarzı farklıdır belki olamaz mı anlaşılan siz bekarsınız vay efendim istemiyorum akraba olmak yok efendim neden bişeyler istemiş hani istemiycekti. Gitmezsiniz evlerine görüşmezsiniz olur biter. Bırakın insanlar mutlu olsunlar.
Biz yeni ev aldık borca girdik bende eşime söz verdim bir müddet eşya istemem diye ama insan bir eksik görünce olsun istiyor ben zamana bırakıyorum ama yeni gelinken herşeyi insan zamanla yaparım diyemiyebiliyor o zaman ki heyecan bambaşka oluyor.

Basit düşüncelerinizi kendinize saklayın! Sizler evlendiğiniz erkeğe yük olacak tipte insanlarsınız ki aynen kızı destekliyorsunuz bilip bilmeden vıdı vıdı etmenin gereği yok

Nİye istemeden yapmamız gerekiyormuş acaba bilmiş hanım? benim ailem onun için mi çalıştı yıllarca ? El alemin
akıllısı siz misiniz?

Ben öyle düsünmüyorum, evlilik icin ilk önce meslegini yapacaksin, bir yerde calismalisin. Acelesi yok daha 23 yasinda, madem begenmiyorsun sunulanlari sen kendi paranla alma gücün olacak, yok öyle bedavaya konayim.
Hem bedavaya konmayi cok severiz Masallah sonrada aman kaynana bunu dedi, görümce bunu dedi. Tabi der, cünkü onlara hükmetmeleri icin koz verdin eline.
Madem öyle kendi ayaklarin üstünde dur sonra evlen, kendi gücünle yap, ne kaynana sana dil uzatabilir nede görümce. Bu durumdada olay bu. Yani evlenecek taraf hic birsey yapmiyor, yapilanlarida begenmiyor ve dil uzatiyor eeeeee vallahi bende olsam gitmezdim. Sonu belli, yine aileye yük olacaklar cünkü hayatlarini yürüteceklere benzemiyorlar. Ekmek elden, su gölden...
Allah bu dünyada kimseyi kimsenin eline düsürmesin.

Biz kimseye hükmetmiyoruz olivia sadece senin de dediğin gibi madem evlenmeyi çok istiyorsa
eldeki imkan neyse ona razı olunmasını ve
hırs yapmamak gerektiğini düşünüyoruz o kadar Şurda mantıklı düşünen bi iki kişiye rastladım şükür

Son düzenleme:

bu ne yaaa :9::60: gece gece hiç güleceğim yoktu .Hanfendi aynı kültür düzeyinde olmadığımız kesin
lütfen çekilir misiniz konumdan .Siz gidin ev dekorasyonu,çocuk bakımı,gelinlik modeli gibi konulara takılın bence
oy çok güldümmm:62:

anne babalar evlatları için çalışırlar ..çünki hiç kimse dünyaya gelmeyi kendisi tercih etmiyor...ve herkez yükümlülüklarini yerine getirmek zorunda...
erkek kardeşim şu an 27 yaşında...iki kızkardeş biz evlendik..şimdi tek istediğimiz onun evlenmesi..biz çokmu zenginiz hayır..ama örn beyaz eşyalarını en iyisinden alıcaz çünki evladiyelik uzun kullanılıyo..şu an sevgilisi var ben hediye almak istiyorum herşeyin iyisi güzeli olsun istiyorum kız arkadaşına henüz erken diyo kendisi...
şu angelininiz 23 yaşında ve olgunlaşması için zaman var kimse yaşamadan olgunlaşmıyor ...kimse dört dörtlük değil...
benim için sadece erkeke kardeşimin mutlu olması önemli gerisi beni ilgilendirmez...
ben 35 yaşındayım çok gördüm ve yaşadım tecrubeliyim siz henüz tecrubeli değilsiniz..

Basit düşüncelerinizi kendinize saklayın! Sizler evlendiğiniz erkeğe yük olacak tipte insanlarsınız ki aynen kızı destekliyorsunuz bilip bilmeden vıdı vıdı etmenin gereği yok

Terbiyesizleşmenin luzümü yok!
Ben çocuğum olana kadar çalıştım bunu size açıklamak zorunda değilim ama yinede yazıyorum.
Dışarıda çalışmayan kadınlar eşlerine yük değildir onlar evde daha çok çalışıyorlar.
bilip bilmeden vıdı vıdı etmenin gereği yok yazmışsınız o cümleye verecek cevap bile bulamadım ne diyeyim pes!!!

bakıyorum da konu sahibi olumlu olan her sözlerin arkasında olumsuz olan yorumlarda aşağılayıcı sert tavırlar içerisinde madem eleştirilere açık değildin o zaman kadınlar kulübüne dert yanana kadar aileni de gelinini de karşına alıp derdini orda anlatsaydın

evlilik birbirine yük olmak değildir iyi ve kötü günü paylaşmaktır..

anne babalar evlatları için çalışırlar ..çünki hiç kimse dünyaya gelmeyi kendisi tercih etmiyor...ve herkez yükümlülüklarini yerine getirmek zorunda...
erkek kardeşim şu an 27 yaşında...iki kızkardeş biz evlendik..şimdi tek istediğimiz onun evlenmesi..biz çokmu zenginiz hayır..ama örn beyaz eşyalarını en iyisinden alıcaz çünki evladiyelik uzun kullanılıyo..şu an sevgilisi var ben hediye almak istiyorum herşeyin iyisi güzeli olsun istiyorum kız arkadaşına henüz erken diyo kendisi...
şu angelininiz 23 yaşında ve olgunlaşması için zaman var kimse yaşamadan olgunlaşmıyor ...kimse dört dörtlük değil...
benim için sadece erkeke kardeşimin mutlu olması önemli gerisi beni ilgilendirmez...
ben 35 yaşındayım çok gördüm ve yaşadım tecrubeliyim siz henüz tecrubeli değilsiniz..

Ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum.Kardeşimi elbette bende çok seviyorum.
Fakat büyük konuşmayın bence bu konuda.Allah iyisiyle karşılaştırsın denir ya hani..
Karşınıza öyle bir insan çıkar ki (tabii çıkmasın inşallah da) zor durumda kalınca anlarsınız bu tip bi durumu
Ayrıca bir anne/baba çocuğuna zaten belli bir yaşa kadar yeterince emek veriyor.Ta ki mesleğini eline almış
ayakta durabilecek yeterlilikte bir birey oluncaya kadar hep arkasında duruyor.Hayat boyunca da anneye babaya yıkılmaz ki.Ayrıca düğün dediğiniz bir lüksden ibaret dikkat edin olmazsa kimse ölmez mesela :34:

yazmayacaktım ama konu sahibi baayanın işine gelmeyen yorumlara aşağılayıcı eleştiri yapması içimi şişirdi.kusura bakma konu sahibi baaayan ama sanırım kardeşiniz evleniyor diye tribal enfeksiyon geçiriyosunuz.ne yalan söyliyeyim gelecek geline ve kardeşinize acıdım.yazık kızın sizin gibi şirret bir görümcesi olacak.

Not : eğitim seviyem sizinkiyle boy ölçüşemez belki ama inanın sizden daha insani duygularla yaşıyorum.buda ilk ve son yorumum olacak vereceğniz cevapları az çok tahmin edebiliyorum baaayan kültürlü hanım....:82:

Back
X