- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Merhaba arkadaşlar,ablalarım.
Sizinle sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Belki 'Bu mu derdin?' diyeceksiniz ama inanın aylardır cevap bulamadığım sorum bu.
93 doğumluyum.
Ben ikinci yılımda kazandım üniversiteyi.İktisat okuyorum.Bu yıl 1. sınıfı bitirdim.
Hep sıkıntı çektim gittiğim yerde.İnsanlara değil de şehre alışmakta zorlandım.Allah'a şükürler olsun arkadaşlarımdan yana çok şanslıydım.Hep iyi insanlara rastladım.Yurt arkadaşlarım olsun,okul arkadaşlarım olsun hepsi çok iyi insanlar çıktı.Hepsi ayrı ayrı çok değerli benim için.
Onlardan yana bir problemim olmadı ama ben bölümümü sevemedim.
Çünkü hep hayalim öğretmen olmaktı.Onu istediğim için bölüme ısınamadım.Derslerim normal.Eğer başka bir bölüm olmasa aklımda çok daha iyi olurdu notlarım ama aklımda başka bir şey varken bu bölümün derslerine çalışmak içimden gelmedi hiç.
Peki istemiyordun niye iktisat yazdın? diyebilirsiniz.
Nedenim şu;Öğretmenliğe puanım yetmeyince bölüm araştırdım,iktisatın çalışma alanları hoşuma gitti,yazdım,geldi.
Ama hiç ısınamadım bölüme.Çünkü aklımda hep öğretmenlik var.
Bu sene okula gidip gitmemek konusunda kararsızım.
Gitmek istememin iki nedeni var.
1)Arkadaşlarım, 2) Ailemin yaptığı masraflar.
Ben okuduğum şehre 2 uçak artı otobüs yolculuğuyla gidiyorum.Bu çok masraflı oluyor.Özel yurtta kaldım,harçlığım vs derken ailem çok masraf yaptı.
Ama bu bölümden mezun olup,bu bölümle ilgili bir meslekle uğraşmayı ömüz boyunca,göze alamıyorum.
Okuyamazsam öğretmenlik hep içimde kalacak.
Bu da beni ömür boyunca yer bitirir.
Acaba bu yıl gitmeyip evde çalışsam mı? diyorum.
Aileme gidip de daha fazla masraf çıkartmasam mı?
Yoksa hayalimden vazgeçip paşa paşa okusam mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Sizinle sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Belki 'Bu mu derdin?' diyeceksiniz ama inanın aylardır cevap bulamadığım sorum bu.
93 doğumluyum.
Ben ikinci yılımda kazandım üniversiteyi.İktisat okuyorum.Bu yıl 1. sınıfı bitirdim.
Hep sıkıntı çektim gittiğim yerde.İnsanlara değil de şehre alışmakta zorlandım.Allah'a şükürler olsun arkadaşlarımdan yana çok şanslıydım.Hep iyi insanlara rastladım.Yurt arkadaşlarım olsun,okul arkadaşlarım olsun hepsi çok iyi insanlar çıktı.Hepsi ayrı ayrı çok değerli benim için.
Onlardan yana bir problemim olmadı ama ben bölümümü sevemedim.
Çünkü hep hayalim öğretmen olmaktı.Onu istediğim için bölüme ısınamadım.Derslerim normal.Eğer başka bir bölüm olmasa aklımda çok daha iyi olurdu notlarım ama aklımda başka bir şey varken bu bölümün derslerine çalışmak içimden gelmedi hiç.
Peki istemiyordun niye iktisat yazdın? diyebilirsiniz.
Nedenim şu;Öğretmenliğe puanım yetmeyince bölüm araştırdım,iktisatın çalışma alanları hoşuma gitti,yazdım,geldi.
Ama hiç ısınamadım bölüme.Çünkü aklımda hep öğretmenlik var.
Bu sene okula gidip gitmemek konusunda kararsızım.
Gitmek istememin iki nedeni var.
1)Arkadaşlarım, 2) Ailemin yaptığı masraflar.
Ben okuduğum şehre 2 uçak artı otobüs yolculuğuyla gidiyorum.Bu çok masraflı oluyor.Özel yurtta kaldım,harçlığım vs derken ailem çok masraf yaptı.
Ama bu bölümden mezun olup,bu bölümle ilgili bir meslekle uğraşmayı ömüz boyunca,göze alamıyorum.
Okuyamazsam öğretmenlik hep içimde kalacak.
Bu da beni ömür boyunca yer bitirir.
Acaba bu yıl gitmeyip evde çalışsam mı? diyorum.
Aileme gidip de daha fazla masraf çıkartmasam mı?
Yoksa hayalimden vazgeçip paşa paşa okusam mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?