- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.975
- 398
- Konu Sahibi jeanneCdarc
-
Başlıktan da anlaşılacağı gibi kararımı verdim aslında...
Eşim bir üniversitede tarih bölümünde yüksek lisans öğrencisi, bu dönem dersleri bitirip tez aşamasına geçecek...Bölümü genel Türk tarihi.."İyi güzel de bunun başlıkla ilgisi ve dahası bize ne?" diyebilirsiniz hemen konuya geliyorum...tez konusu Gagauz Türkleri..günümüzde yaşayan yaklaşık 500 kadar Gagauz Türkü var...Moldova'nın güneyinde Bucak denen özerk bir bölgede yaşıyorlar..Eşimin projesini okul kabul ederse bu yaz o bölgeye gidip Gagauzların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri ile ilgili bir araştırma tezi hazırlayacak, danışman hocası kabul ettiririz demiş...en az 15 20 gün kalması gerekiyor...
geçen gün "Bu yaz Moldovaya gidelim mi?????" diyerek açtı konuyu..birlikte gitmemizi istiyor benim ingilizcemden faydalanacak tercümanlığını yapacağım...seve seve, uça koşa giderdim ve fekaaattt artık bir anneyim ve 11 aylık bir kızımız var, o zaman 1 buçuk yaşında olacak...bir yanda hiç bilmediğim bir yer, küçücük bir çocuk, diğer yanda hayatım boyunca yapmak istediğim şeylerin ucundan eşimle ve dahi kızımla tutmak ????? bilemedim karar veremedim (verememiştim)
bugün okuduğum hatta az önce paylaştığım bir haber üzerine gitmeye karar verdim, acaba yanlış mı ettim ???? ne dersiniz???Siz olsanız ne yapardınız??? kızım kimseye bırakamayacağım kadar küçük olacak ki ben asla bırakamam...
Başlıktan da anlaşılacağı gibi kararımı verdim aslında...
Eşim bir üniversitede tarih bölümünde yüksek lisans öğrencisi, bu dönem dersleri bitirip tez aşamasına geçecek...Bölümü genel Türk tarihi.."İyi güzel de bunun başlıkla ilgisi ve dahası bize ne?" diyebilirsiniz hemen konuya geliyorum...tez konusu Gagauz Türkleri..günümüzde yaşayan yaklaşık 500 kadar Gagauz Türkü var...Moldova'nın güneyinde Bucak denen özerk bir bölgede yaşıyorlar..Eşimin projesini okul kabul ederse bu yaz o bölgeye gidip Gagauzların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri ile ilgili bir araştırma tezi hazırlayacak, danışman hocası kabul ettiririz demiş...en az 15 20 gün kalması gerekiyor...
geçen gün "Bu yaz Moldovaya gidelim mi?????" diyerek açtı konuyu..birlikte gitmemizi istiyor benim ingilizcemden faydalanacak tercümanlığını yapacağım...seve seve, uça koşa giderdim ve fekaaattt artık bir anneyim ve 11 aylık bir kızımız var, o zaman 1 buçuk yaşında olacak...bir yanda hiç bilmediğim bir yer, küçücük bir çocuk, diğer yanda hayatım boyunca yapmak istediğim şeylerin ucundan eşimle ve dahi kızımla tutmak ????? bilemedim karar veremedim (verememiştim)
bugün okuduğum hatta az önce paylaştığım bir haber üzerine gitmeye karar verdim, acaba yanlış mı ettim ???? ne dersiniz???Siz olsanız ne yapardınız??? kızım kimseye bırakamayacağım kadar küçük olacak ki ben asla bırakamam...
Bende giderdim arkadaşım.
Kızınızıda yanınıza alın ne olacak bu fırsat ele geçmez. Ayyy benim başıma gelse hiç düşünmem.
Eşim konuyu açtığı anda ben teklif eder ona bırakmazdım bu teklifi:=)
Kesinlikle gitmelisin,harika geçeceğine eminim
Tabi ki gitmelisin.
Şu an kızın 11 aylık haliyle sana küçük geliyor :)
1,5 yaşında yapabildiklerini görünce ne kadar büyüdüğünü düşüneceksin :)
Ben senin yerinde olsaydim, senin de karar verdigin gibi giderdim. Hem esimden ayrilmazdim, hem böyle bir firsati kacirmazdim.
Ki yaz ayi oldugu icin bebek de efil efil kiyafetlerle gezebilir. Kafasina da bir sapka tamamdir. :)
Bebegin daha kücük olsaydi neyse de 1.5 yas, ben giderdim kesinlikle.
Hem düsünsene kücük bebeginin de icinde bulundugu harika kareler yakalayacaksiniz gittiginizde.
Avrupa`da kadinlar hem bebekleriyle hem de hicbir seyden geri kalmadan keyiflerini sürüyorlar. Biz neden yapamayalim ki Jeanne? :)
Bebeginin yolculuk etmesine engel bir saglik sorunu vs. olmadigi sürece gitmenden yanayim!
Burda kadinlar su sekilde daglari tepeleri tirmaniyorlar minicik cocuklariyla:
Eki Görüntüle 878733
Eki Görüntüle 878735
Esini de tebrik ederim simdiden. Yüksek lisans tezini böyle genis düzeyde arastiracagi icin, eminim cok güzel bir sonuc cikacaktir ortaya.
Gagavuzlar Anadolu Türkçesine çok yakın bir Türkçe konuşurlar.bunun dışında Moldova'nın diğer yerlerinde de İngilizce işinize yaramaz.rusça yada Romence bilmeniz gerekir.halk İngilizce bilmez.sırf İngilizce için gitmenize gerek yok.ama gezmek isterseniz karar sizin.
ahahaha direk bu tarz resimler geldi zaten gözümün önüne Lamb...ben kızım doğmadan ne yaparsam nereye gidersem çanta gibi yanımda taşıyacağım demiştim ama böyle bişey hiç aklıma gelmezdi...
eşim de çok heyecanlı ve hevesli..şimdiden uzaklık, iklim, yaşam şartları vsvs araştırmaya başladı bile...
ve gerçekten bizim için çok farklı ve güzel bir deneyim olacak belki de bi şeylerin başlangıcı biliyorum bi bulaşırsak bi daha duramayız...
Bence de gitmelisiniz. Farklı bir deneyim olur sizin için.
Çocuk sorun olur mu bilmiyorum. Nasıl bir ortam, bazı bebekler farklı iklimden etkilenip hsta olabiliyor..
her durumu düşünüp tartmak lazım
iklimi hijyeni nasıl acaba o bölgenin yani bebek için sıkıntı teşkil edermi acaba
ahahaha direk bu tarz resimler geldi zaten gözümün önüne Lamb...ben kızım doğmadan ne yaparsam nereye gidersem çanta gibi yanımda taşıyacağım demiştim ama böyle bişey hiç aklıma gelmezdi...
eşim de çok heyecanlı ve hevesli..şimdiden uzaklık, iklim, yaşam şartları vsvs araştırmaya başladı bile...
ve gerçekten bizim için çok farklı ve güzel bir deneyim olacak belki de bi şeylerin başlangıcı biliyorum bi bulaşırsak bi daha duramayız...
başta bu tarz endişeler yüzünden acaba dedim ama o zaman 1,5 olacak...ve ben kızımı her ortama uyum sağlayacak şekilde yetiştirmek istemişimdir belki de bulunmaz fırsat...:))
Kesinlikle gitmelisin.
Ufkuna çok daha güzel şeyler katacaktır ve inşallah bunları burada da paylaşacaksın bizlerle.
O konunun üzerine böyle bir şeyin olacak olması da tesadüf olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?