Başlıktan da anlaşılacağı gibi kararımı verdim aslında...
Eşim bir üniversitede tarih bölümünde yüksek lisans öğrencisi, bu dönem dersleri bitirip tez aşamasına geçecek...Bölümü genel Türk tarihi.."İyi güzel de bunun başlıkla ilgisi ve dahası bize ne?" diyebilirsiniz hemen konuya geliyorum...tez konusu Gagauz Türkleri..günümüzde yaşayan yaklaşık 500 kadar Gagauz Türkü var...Moldova'nın güneyinde Bucak denen özerk bir bölgede yaşıyorlar..Eşimin projesini okul kabul ederse bu yaz o bölgeye gidip Gagauzların yaşayışları, kültür ve medeniyetleri ile ilgili bir araştırma tezi hazırlayacak, danışman hocası kabul ettiririz demiş...en az 15 20 gün kalması gerekiyor...
geçen gün "Bu yaz Moldovaya gidelim mi?????" diyerek açtı konuyu..birlikte gitmemizi istiyor benim ingilizcemden faydalanacak tercümanlığını yapacağım...seve seve, uça koşa giderdim ve fekaaattt artık bir anneyim ve 11 aylık bir kızımız var, o zaman 1 buçuk yaşında olacak...bir yanda hiç bilmediğim bir yer, küçücük bir çocuk, diğer yanda hayatım boyunca yapmak istediğim şeylerin ucundan eşimle ve dahi kızımla tutmak ????? bilemedim karar veremedim (verememiştim)
bugün okuduğum hatta az önce paylaştığım bir haber üzerine gitmeye karar verdim, acaba yanlış mı ettim ???? ne dersiniz???Siz olsanız ne yapardınız??? kızım kimseye bırakamayacağım kadar küçük olacak ki ben asla bırakamam...