- 30 Nisan 2023
- 2.376
- 2.547
- 63
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
gitmemek de olmaz diyorum,
ya bir de aylardır tek başıma kalan eşimi bekleyen de benim, çok iyi bir kadındır benim kv. ama telefonda eşimin inmesine yakın sürekli özledim diyip duruyor ikimize de bende kendimi kötü hissetmeye basladım cunku kafamda plan kurdum eşimle zaman geçirmek için. ki zaten eşim ilk inince onlara ugrayıp gelicek işi olacagı için. ama gidip baya kalmamızı istiyor gibi durumu var. geçen sene çok gittim sanırım alıştırdım belki de bilmiyorum vicdan yapıyorum şimdi :/Neden gitmemek olmaz? Kv ile aynı şehirdeyiz ve mesafemiz uzak değil ama bütün sene boyunca sizin yatılı kaldığınız kadar ziyaret gerçekleştirmiyoruz. Ayda bir ya da iki ayda bir gidiyoruz oturmaya.
Benim ailem avrupada ben de her sene 10 gun, 14 gun 20 gün şeklinde devamli gidip uzun uzun kalmıyorum.
En son gittiğimde 1 hafta kaldım döndüm mesela. Ki sizin gibi eşim uzakta çalışmıyor, birlikteyiz.
hanımlar merhaba. şimdi ben evleni 1 seneyi geçti. evlenmeden kpssye çalışıyordum ve yazın sınava kadar ders çalışarak geçti evliliğimin ilk ayları, annem de kanser hastasıydı bu süreçte. işte ben bu süreçte elimden geldiğince hem kendi ailemi hem de eşimin ailesini üzmemeye çalıştım. ne kadar başarabildim çok bilmiyorum. anneme düzenli olarak gidip geliyordum aynı şehirdeyiz diye. eşimin ailesi de uzak bir şehirdeler, oraya da düğün zamanı mayısta 2 hafta, yazın sınav iptal olunca 10 gün, bir de sınav bitince 15 20 gün şeklinde gittik hep. gidince de bir sorun yaşamadım zaten yazlık havası temiz güzel bir yer diye de hep tamam dedim hem de şehir hayatından biraz kaçmış oluruz diye. ama bi yanım hiç balayı yapamadık ya da ne biliyim eşimle bi tatile çıkamadık diye de üzülmedim değil ama işte sınav vs derken artık boşverdim. sonra da eşim uzakta çalışıyor zaten kışın işe gitti. ben tek kaldım. bu süreçte , annemi kaybettim üzüldüm toplamaya çalıştım, sonra bi baktım aylar geçti ve biz yaza geldik. eşim haziranın sonu gibi gelecek. başka bir şehire taşınacağız. bu da bir zaman alacak ve eylülde başka şehirde olmamız ve ordaki hayatımız baslayacak. ama ben artık her şeyi hep başkaları için yapmaktan öyle yorulmuş hissediyorum ki. yani kendimce bi plan kurmak, ucuz bizi zorlamayacak bi tatil, ne biliyim hani oturulabilir sandalyelerden alsak dogada pikniğe gitsek, eşimle sadece iş süreci baslamadan zaman geçirsek yemin ederim fazlasını istemiyorum. yine de biliyorum ki, eşimin ailesi bekleyecekler gidelim diye. gitmemek de olmaz diyorum, bi yanım böyle yapıyorsun gidince misafir o bu derken yine bi şeylere mutsuz oluyorsun diyor. siz napardınız
o tamam diyor çünkü cidden evlendik evleneli hiçbir şey yapamadık. illa onlara da gideriz gitmeyiz demiyorum ama , telefonda konuşurken annesi özlemiş fark ediyorum. hani özler tabii ki ama eşimin işi benim suçum değil ki. kendisi gitmek isterse gitsin görsün ailesini istediğinde ben de gidip görürüm illa ama 10 20 günler ve uzak mesafe her sene yazın komplesi orda geçirelim gibi bi istek var telde konusurken anlıyorum.Bütün sene neredeyse iki aya yakın gidiyorsunuz toplayınca. Her aile farklıdır tabii ama bence fazla. Eşinizin ailesi bekleyebilir. Ama herkesin beklentisi karşılanacak diye bir şey yok. Eşiniz ne düşünüyor?
o tamam diyor çünkü cidden evlendik evleneli hiçbir şey yapamadık. illa onlara da gideriz gitmeyiz demiyorum ama , telefonda konuşurken annesi özlemiş fark ediyorum. hani özler tabii ki ama eşimin işi benim suçum değil ki. kendisi gitmek isterse gitsin görsün ailesini istediğinde ben de gidip görürüm illa ama 10 20 günler ve uzak mesafe her sene yazın komplesi orda geçirelim gibi bi istek var telde konusurken anlıyorum.
2 3 gün kalsak annesi alınır. üzülüp az kaldınız stresten her yerim atmaya başladı diye sonradan daha da moral bozuklugu yaşarız sanırımç cunku ilk evlendiğimizde düğünümüz oldu, annem hastalandı dönmemiz gerekti düğünden 4 gün sonra. eşimi arayıp stresten sinirden her yerim dökülüyor falan dedi. bir iki gün sonra yanlarına geri döndük 600 700 km. ben istedim üzmeyelim anneni diye. o yüzden bu sene gitmeye de çekiniyorum cunku en az 10 15 gün kalmamız beklenecek gibi geliyoMaddi surec nedir bilemem tatili 2 ye bolun kendi tatiliniz olsun basbasa ve 2 3 gece ailesine gidin. arada kaldiysaniz boyle deneyin
evet o istediğinde gitsin asla karışmamKarşı taraf ister. O konuda yapacak bir şey yok. Bizim ailelerimiz de istiyor ama kendi isteklerimizle onların isteklerini dengelemeye çalışıyoruz. Eğer onlar üzülmesin diye kendi isteklerinizi ertelerseniz karşı tarafa bilenirsiniz ve sonuç daha kötü olur. Eşiniz iş durumuna göre belli aralıklarla kendi gidip görür ailesini.
Yaşınız gençken paraniz varken gidinhanımlar merhaba. şimdi ben evleni 1 seneyi geçti. evlenmeden kpssye çalışıyordum ve yazın sınava kadar ders çalışarak geçti evliliğimin ilk ayları, annem de kanser hastasıydı bu süreçte. işte ben bu süreçte elimden geldiğince hem kendi ailemi hem de eşimin ailesini üzmemeye çalıştım. ne kadar başarabildim çok bilmiyorum. anneme düzenli olarak gidip geliyordum aynı şehirdeyiz diye. eşimin ailesi de uzak bir şehirdeler, oraya da düğün zamanı mayısta 2 hafta, yazın sınav iptal olunca 10 gün, bir de sınav bitince 15 20 gün şeklinde gittik hep. gidince de bir sorun yaşamadım zaten yazlık havası temiz güzel bir yer diye de hep tamam dedim hem de şehir hayatından biraz kaçmış oluruz diye. ama bi yanım hiç balayı yapamadık ya da ne biliyim eşimle bi tatile çıkamadık diye de üzülmedim değil ama işte sınav vs derken artık boşverdim. sonra da eşim uzakta çalışıyor zaten kışın işe gitti. ben tek kaldım. bu süreçte , annemi kaybettim üzüldüm toplamaya çalıştım, sonra bi baktım aylar geçti ve biz yaza geldik. eşim haziranın sonu gibi gelecek. başka bir şehire taşınacağız. bu da bir zaman alacak ve eylülde başka şehirde olmamız ve ordaki hayatımız baslayacak. ama ben artık her şeyi hep başkaları için yapmaktan öyle yorulmuş hissediyorum ki. yani kendimce bi plan kurmak, ucuz bizi zorlamayacak bi tatil, ne biliyim hani oturulabilir sandalyelerden alsak dogada pikniğe gitsek, eşimle sadece iş süreci baslamadan zaman geçirsek yemin ederim fazlasını istemiyorum. yine de biliyorum ki, eşimin ailesi bekleyecekler gidelim diye. gitmemek de olmaz diyorum, bi yanım böyle yapıyorsun gidince misafir o bu derken yine bi şeylere mutsuz oluyorsun diyor. siz napardınız
Yaşımız 29, allah izin verirse hayırlısıyla çocuk düşünmeye baslayacagız yakın zamanda, çocuk olunca hem zaman hem para olarak şimdiki gibi olmaz değerlendirmek lazım diye düşünüyorum ama bugun telefonda konustuk gelmeyecek misin diyip üzüldü uzatmadı kadın. Ne desin ama bozuldu ses tonundan anladım, sanırım bazı şeyler kırmadan olmuyor. Hani yine gideriz illa ki ama yaz tatilini rahatça planlamak istiyorum zaten yarısı ev taşımakla geçicekYaşınız gençken paraniz varken gidin
Başka zaman annecim diyebilirsinizYaşımız 29, allah izin verirse hayırlısıyla çocuk düşünmeye baslayacagız yakın zamanda, çocuk olunca hem zaman hem para olarak şimdiki gibi olmaz değerlendirmek lazım diye düşünüyorum ama bugun telefonda konustuk gelmeyecek misin diyip üzüldü uzatmadı kadın. Ne desin ama bozuldu ses tonundan anladım, sanırım bazı şeyler kırmadan olmuyor. Hani yine gideriz illa ki ama yaz tatilini rahatça planlamak istiyorum zaten yarısı ev taşımakla geçicekvicdanımı rahatlatmaya çalışıyorum işte
Alissinlar stresten dokme bahane olamaz bugun yarin cocuk olunca 1 2 gun kalip dönmek zorunda olacağıniz zamanlarda olabilir bastan pazarlik yapin 5 gun orda 5 gun balayı programi diyin o stres olacak bu alinacak baskasi icin asla yasamayin .esinize sorun 5 gun kafimi diye tatile gitmek istiyorum diyin sizi desteklerse ala2 3 gün kalsak annesi alınır. üzülüp az kaldınız stresten her yerim atmaya başladı diye sonradan daha da moral bozuklugu yaşarız sanırımç cunku ilk evlendiğimizde düğünümüz oldu, annem hastalandı dönmemiz gerekti düğünden 4 gün sonra. eşimi arayıp stresten sinirden her yerim dökülüyor falan dedi. bir iki gün sonra yanlarına geri döndük 600 700 km. ben istedim üzmeyelim anneni diye. o yüzden bu sene gitmeye de çekiniyorum cunku en az 10 15 gün kalmamız beklenecek gibi geliyo
Çok şey bekliyo valla, saçmalamış. Gidin karı koca başbaşa vakit geçirin adamın anasının gönlünü yapmayı bırakın lütfen2 3 gün kalsak annesi alınır. üzülüp az kaldınız stresten her yerim atmaya başladı diye sonradan daha da moral bozuklugu yaşarız sanırımç cunku ilk evlendiğimizde düğünümüz oldu, annem hastalandı dönmemiz gerekti düğünden 4 gün sonra. eşimi arayıp stresten sinirden her yerim dökülüyor falan dedi. bir iki gün sonra yanlarına geri döndük 600 700 km. ben istedim üzmeyelim anneni diye. o yüzden bu sene gitmeye de çekiniyorum cunku en az 10 15 gün kalmamız beklenecek gibi geliyo
Ya öyle olsalar zaten ben 7 gün de giderim. Ama geçen sene 1 haftalıgına demiştim başta, eşim her gün çocuk gibi 1 gün daha kalalımmı diye ısrar ede ede, 15 güne tamamlandı. Ailesiyle de zaman geçirmek istiyor benden de ayrı kalmak istemiyordu. Bu sene baştan dedim bu yaz tatili bizim. Ama gelince benzer şeyler olursa ben böyle dayanamıyorum tamam diyorum sonra da orda komşulara ya da birilerine bi şeylere bileniyorum.haddinden fazla kalmak olmuyor işte, bakalım inş bu yaz başarabilirim, dedim eşime sen kalmak istersen git 1 hafta kal ama yok gelicem diyor. Kv dem de biliyor ben gidersem eşimde kalır, o da beni çağırıyor üzülüyor falan, çok duygusal bi yapım var, sabahtan beri aklımda kadın üzüldü şimdi diye, ama napiyim kiAlissinlar stresten dokme bahane olamaz bugun yarin cocuk olunca 1 2 gun kalip dönmek zorunda olacağıniz zamanlarda olabilir bastan pazarlik yapin 5 gun orda 5 gun balayı programi diyin o stres olacak bu alinacak baskasi icin asla yasamayin .esinize sorun 5 gun kafimi diye tatile gitmek istiyorum diyin sizi desteklerse ala
Ben bu üyenin kayınvalide ile ilgili konusunu hatırlıyorum, baya linç yemişti. Neredeyse herkes kayınvalidenin suçu ne demişti. O konuda kayinvalideye kırıldım, gitmek istemiyorum minvalindeydi.Çok şey bekliyo valla, saçmalamış. Gidin karı koca başbaşa vakit geçirin adamın anasının gönlünü yapmayı bırakın lütfen
Kadına anlayışsız demedim ki. Yukarıda kötü bir niyetle yazılmış bi şey yok. Eşimle zaman geçirmek istiyorum. Kadını kötülemedim olanı söylüyorum. Evet linç yemiştim ve o konuda benim de dikkat etmem gereken şeyler var dedim bitti neden buraya taşıyorsunuz?Ben bu üyenin kayınvalide ile ilgili konusunu hatırlıyorum, baya linç yemişti. Neredeyse herkes kayınvalidenin suçu ne demişti. O konuda kayinvalideye kırıldım, gitmek istemiyorum minvalindeydi.
O kadar yazıldı ama bence hâlâ kendini haklı görüp, görüşmek istemiyor ve burada linç yememek için farklı yazdi konuyu.
Bence kayınvalidesi öyle anlayışsız biri değil.
Çünkü bu konuda yazdıklarınızdan anlayışsız, size kendini acindirarak dediğini yaptırmaya çalışan bir kayınvalide profili çıkıyor.Kadına anlayışsız demedim ki. Yukarıda kötü bir niyetle yazılmış bi şey yok. Eşimle zaman geçirmek istiyorum. Kadını kötülemedim olanı söylüyorum. Evet linç yemiştim ve o konuda benim de dikkat etmem gereken şeyler var dedim bitti neden buraya taşıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?