gitmek ya da kalmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
merhaba herkese, bi konu acmistim evlilikle ilgili, o konunun icinde bir de memlekete gitme konusu vardi, daha cok evlilikle ilgili yorumlar yapildi ben de zaten o konudaki kararimi verdim...

Simdi sadece bir meselem kaldi buna cok kafa yorum ve cidden cok yordu bu mesele beni. Size de danismak istedim, yardimci olursaniz, kendi benzer durumunuz varsa veya fikir verirseniz sevinirim. Daha detayli anlatmak istiyorum o yuzden yeni bi konu olarak actim.

Ben su anda ankarada yasiyorum, muhendisim, isimden de memnunum. 97 den beri ankaradayim yani universiteyi kazandigimdan beri. 29 yasindayim su anda. Burasi bana is konusunda tecrube kazandirdigi gibi tek basima ayakta durabilmeyi de ogretti ancak yalniz yasamak ta cok zor. Herseye alistim aslinda, her isimi kendim hallediyorum ama zorlandigim sey manevi yani bir hayat arkadasinin olmamasi. Buyuk sehrin kahrini tek basina cekmek...Avantajlarina ragmen yalnizlik buyuk bir dejavantaj olarak karsimda duruyor. Simdi memleketim olan denizli de (kucuk bir sehir degil) bir is imkanim cikti, orda verilen maas ta burayi aratmayacak ama ilerisi ne olur bilemiyorum. Ordaki iste ayrica memur olma imkanim da var ama ilk giriste sozlesmeli olarak giricem, memur olursam maas dusecek tabiki. Ailemle birlikte yasayacagim orda, kardesim var o da gelecek yaza evleniyor, yani evde yalniz kalicam o gidince aslinda. Buradaki alistigim duzeni birakmak ta zor geliyor ama bir yandan da evlenip ailemi de kurmak istiyorum, burda kendime uygun biriyle karsilasmam cok zor gibi cunku 4 yildir olmadi kimse, ben tabi her bayan gibi ailesine onem verecek, durust bi insan istiyorum es olarak, oyle ucuk kacik bi tip degilim, tam anadolu kizi diyebiliriz yani ama kozmopolitan buyuk bir sehirde duzgun birileriyle karsilasmak oyle cok kolay degil malesef...Zaten erkeklere bakiyorum evlendikleri kisiler hep memleketlerinden yani benim gorduklerim genelde boyleydi..Acaba ben de gitsem, orada memlekette yasamak daha iyi olur mu ve de ordaki degerim daha iyi olur aslinda cunku burda herkes kendi aleminde, orda insanlar daha sicak samimi ankaranin insani pek oyle degil...

Beni esas olarak dusunduren sey is aslinda, tabiki orada burdaki standartlari bulamayacagim ama degerim orda daha iyi olacak. Ancak birkac yil sonra ne olur bilemiyorum memur olmazsam...Memur olunca maas dusuyor cunku.

Iste boyle arkadaslar gercekten cok zor bir karar ve ben hemen bi karar vermeliyim. Sizce ne yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
ahhh angara ahh :lepi:

iki işin arasında karar kılmalısın

ankarada seni manevi olarak bağlayan birşey yok anladığım kadarı ile

denizlide de pek yok gibi

ya ankaradaki işin ya denizlideki yeni imkan

anlattıklarından denizliye yatkın gibisin .. hayırlısı olsun

bu konuda annenin ya da kardeşinin fikri sana daha iyi yol gösterir .. onlar seni daha iyi tanıyor

ahhh angara ahh :lepi:

iki işin arasında karar kılmalısın

ankarada seni manevi olarak bağlayan birşey yok anladığım kadarı ile

denizlide de pek yok gibi

ya ankaradaki işin ya denizlideki yeni imkan

anlattıklarından denizliye yatkın gibisin .. hayırlısı olsun

bu konuda annenin ya da kardeşinin fikri sana daha iyi yol gösterir .. onlar seni daha iyi tanıyor

tam ortadayım malesef bi yere yatkın bile degilim
onlara kalsa hemen gitmeliyim ama bu benim hayatim sonucta, onlar buraya gurbet gozuyle bakiyorlar ama o kadar basit degil yani hersey

bence karar vermişin gibi geldi bana........önceki konunu bilmiyorum ......
yazdıklarını okudugum kadarıyla kararın belli.......
memleketin daha agır basıyor gibi.......
bunu iyi düşünmelisin......tabiki ailenin yani tanıdıgın kişiler memleketin bir başka olabilir.......
her insanda ailesinin yanında olmak ister iş te var.......
sorun yok gibi.......
ama yanlızlıga alışmışın.......kendi başını ayakta durmuşun.......
her istedigini herşeyini kendin yapmışın........
bir anlamda özgürlüge alışmışın........
küçük yere ayak uydura bilcenmi.........ailene ayak uydurabilecenmi.......
eger bunlara alışırım sorun etmem diyorsan tabiki ailenin yani........
ama bir müddet sonra ailene o kurulu düzene alışamam düyorsanda ankara kurdugun hayattanda vaz geçme......derim......

karar senin......insanın ailesi ailenin sıcaklıgı bir başka olur tabiki.....

bence karar vermişin gibi geldi bana........önceki konunu bilmiyorum ......
yazdıklarını okudugum kadarıyla kararın belli.......
memleketin daha agır basıyor gibi.......
bunu iyi düşünmelisin......tabiki ailenin yani tanıdıgın kişiler memleketin bir başka olabilir.......
her insanda ailesinin yanında olmak ister iş te var.......
sorun yok gibi.......
ama yanlızlıga alışmışın.......kendi başını ayakta durmuşun.......
her istedigini herşeyini kendin yapmışın........
bir anlamda özgürlüge alışmışın........
küçük yere ayak uydura bilcenmi.........ailene ayak uydurabilecenmi.......
eger bunlara alışırım sorun etmem diyorsan tabiki ailenin yani........
ama bir müddet sonra ailene o kurulu düzene alışamam düyorsanda ankara kurdugun hayattanda vaz geçme......derim......

karar senin......insanın ailesi ailenin sıcaklıgı bir başka olur tabiki.....

tesekkur ederim canım
aileme ayak uydurup uyduramayacagimi orda yasamadan bilemem
burda da duzen var ama boyle yapayalniz yaslanip gitmekten cok korkuyorum

9 senedir yanlız yaşamaya alışmışsın. bence ailenin yanında zorlanırsın gibi geliyor bana.
sana bunu düşündüren şey arkadaş çevrenin ve bir ilişkinin olmayışı. denizlide böyle bir ortamın var mı? gittiğinde arkadaşların olacak mı? ya da evlenebileceğin biri çıkacak mı karşına?ayrıca denizli küçük biyer diyorsun. ankarada ki kadar sosyal imkanların olmayacak. bence sen ankarada biraz daha denemelisin. dans kursu-tiyatro kursu ,fotoğrafçılık kursu vs ... gibi sosyal ortamlarda bulunsan çevre edinsen nasıl olur ?memleketine döndükten sonra ben burda yapamadım ankaraya geri döniyim diyemezsinde. o yüzden kendini zorla bence olabildiğince sosyal ol. yinede senin kararın her yönüyle düşün. imkanın varsa memleketine git bir hafta bak ne var ne yok ne hissediyorsun..

asıl benim kafamı kurcalayan şey su;şimdi sen kendi ayakları üzerinde duran tek basına yasamaya alışmış birisin..her konuda rahatsin..bı yere giderken kimse sana nereye gidiyorsun kiminle gidiyorsun kacta geliceksin vs demiyor,ya da evinde otururken bile özgürsün,senin canin isterse kalkarsın o koltuktan istemezse kalkmazsin,ya da evi temizlemen gerekiyo ve suan da canin temizlemek istemiyo yrn temizleyebilirsin kimse sana temizle temizle diye söylenmez..vs..bu tarz alışkanlıkların özgürlüklerin var..bu alışkanlıklarından vazgeçip tekrar annenle babanla yasayabilecekmisin?benim üniversiteyi izmir dısında okuyup gelen bir çok arkadasım ailesiyle tekrar birarada yasamayı kaldıramadı..haklı olarak..o yüzden bunu da iyi düşünmen lazım bence..
is acısından bakarsak çok bı kaybın olmiycakmis..o yüzden denemenin bir zararı olmiycak gibi gözüküyor..
veya gidersin ama bı süre buradaki düzenini bozmazsın..durur burada yine evin..en azından yapamazsan rahatça geri donebilirsin?olmaz mı?

asıl benim kafamı kurcalayan şey su;şimdi sen kendi ayakları üzerinde duran tek basına yasamaya alışmış birisin..her konuda rahatsin..bı yere giderken kimse sana nereye gidiyorsun kiminle gidiyorsun kacta geliceksin vs demiyor,ya da evinde otururken bile özgürsün,senin canin isterse kalkarsın o koltuktan istemezse kalkmazsin,ya da evi temizlemen gerekiyo ve suan da canin temizlemek istemiyo yrn temizleyebilirsin kimse sana temizle temizle diye söylenmez..vs..bu tarz alışkanlıkların özgürlüklerin var..bu alışkanlıklarından vazgeçip tekrar annenle babanla yasayabilecekmisin?benim üniversiteyi izmir dısında okuyup gelen bir çok arkadasım ailesiyle tekrar birarada yasamayı kaldıramadı..haklı olarak..o yüzden bunu da iyi düşünmen lazım bence..
is acısından bakarsak çok bı kaybın olmiycakmis..o yüzden denemenin bir zararı olmiycak gibi gözüküyor..
veya gidersin ama bı süre buradaki düzenini bozmazsın..durur burada yine evin..en azından yapamazsan rahatça geri donebilirsin?olmaz mı?

evet ozgurluklerim aynen bu sekilde
ev duramaz burda cunku kira ve yuksek bi kira oduyorum, bosuna odemem zaten tum esyalar hersey gider oraya...

babamlarin oturdugu katin bir alt kati da bizim, esyalarimi falan oraya koyacagiz yani orda yine ayri evim olacak gibi bisey ama henuz orda kiraci var , cikacakmis sozde bilmiyorum ne zaman cikar

konunun öznesi yalnızlıktan sıkılıp ailenin yanına dönmek mi?
büyük şehirde uygun eş bulmaktan ümidi kesmek mi...

kendi adıma söyliim...şimdiki aklım olsa asaletim onaylanır onaylanmaz dönerdim...
tabi evlenmek gibi bir ısrarım olmadığı için belki de...

9 senedir yanlız yaşamaya alışmışsın. bence ailenin yanında zorlanırsın gibi geliyor bana.
sana bunu düşündüren şey arkadaş çevrenin ve bir ilişkinin olmayışı. denizlide böyle bir ortamın var mı? gittiğinde arkadaşların olacak mı? ya da evlenebileceğin biri çıkacak mı karşına?ayrıca denizli küçük biyer diyorsun. ankarada ki kadar sosyal imkanların olmayacak. bence sen ankarada biraz daha denemelisin. dans kursu-tiyatro kursu ,fotoğrafçılık kursu vs ... gibi sosyal ortamlarda bulunsan çevre edinsen nasıl olur ?memleketine döndükten sonra ben burda yapamadım ankaraya geri döniyim diyemezsinde. o yüzden kendini zorla bence olabildiğince sosyal ol. yinede senin kararın her yönüyle düşün. imkanın varsa memleketine git bir hafta bak ne var ne yok ne hissediyorsun..

orda arkadas cevrem hazirda yok tabi yasadikca olacak diye dusundum...evlenebilecegim biri cikacak mi evet asil onemli olan bu ama bu da muallak, burda da 4 yil boyunca cikmadi...tek fark orda daha kiymetli olabilirim, cevredeki es dost daha cok gorur diye dusunmem, cunku burda sabah 7 de cikip ise gidiyorum aksam 7 de donuyorum yorgun argin

sosyal aktivitelerim var aslinda ama kismet iste

hadi ya..of zor oldu simdi ne diyeceğimi bilemedim ne yalan soyliyim..
yani gitsen bı türlü gitmesen bi türlü..
ama tek korkun yalnizliksa Ankara da onu asabilirsin..arkadasın dediği gibi kurslara fln yazılsan cevre edinsen..yalnızlık zordur ama bunu asabilirsin..
denizli büyük bir yer değil..bı kaç kere geçtim ordan..yani ankarayla fln kiyaslanamaz..

hadi ya..of zor oldu simdi ne diyeceğimi bilemedim ne yalan soyliyim..
yani gitsen bı türlü gitmesen bi türlü..
ama tek korkun yalnizliksa Ankara da onu asabilirsin..arkadasın dediği gibi kurslara fln yazılsan cevre edinsen..yalnızlık zordur ama bunu asabilirsin..
denizli büyük bir yer değil..bı kaç kere geçtim ordan..yani ankarayla fln kiyaslanamaz..

buyuk sehir olma yolunda bi yer baya gelisti, ege bolgesinin en buyuk alisveris merkezi felan acildi, 1 tane daha alisveris merkezi acildi...yazin daha guzel oralar...ankarayla kiyaslanmaz sehir olarak tabi ama ankara da inanki sıkıcı bi sehir yani, biyerlere gidelim diyosun sehir disina cikman lazim soyle yesillik bi yer bulmak zor bozkir biyer sonucta..bol bol alisveris merkezi var burda...ha burasi neden iyi is imkanlari cok bir de universite cok...bu ikisinden baska biseyi yok bence

Back
X