gitmeli miyim akıl verin lütfen?

feryalcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
373
4
96
Ordu
arkdaşlar eşimn bu sene tayin hakkı var ve eşimin ailesinin yaşadığı şehirden gitmek istiyorum illaki kendi memleketim olsun demiyorum ama 10 aydır evliyim kayınvalidemn ve görümcelerimn bana yaşattıkları sıkntılar bini aştı...
bi kaç tanesini sadece söyliyeyim gelip evdegörümclerimn bana saldırması saç baş girmesi kayınvaldiemn de buna ses çıkarmamsı,görümcelrim baş örtülü değilim diye beni namusuzlukla hatta başka amaçlarla evlendğimi idda etmeleri,kayınvaldiemn ve görümclerimn her tartışmada beni kendi evimde kovmaları,kayınvaldemin oğlum keşke akarabamzn kızıyla evlnseydi senle evlenmeseydi deyişi okadar çok şey var ki tabii bunları yapmalrındaki sebebde benden oğlunu korumaları....
işte yaşanan bu kadar şeye karşın sadece 10 aylık evliyken ben bu şehirde gitme şansımz var ken gitmek sityorum benim zaten burda kimsem yok bari ikimiznde aileleri omlazsa evlilğime müdale de olmaz bıktım müdahelerden ayrı oturduğumz halde gezmelerimze bile karışırlar.....cuma son gün eşime şayet tayin istemzeen anneme gidicem bu işi de bitircem dedim eşim inanmıyor gideceğime sen beni bırakmazsın diyor ...
eşim de ancak annesi babası onay verirse gideceğini söylüyor bu akşam babasıylak onuçcakmış ki onların vericeği cvp belli zaten....siz benim yerimde olsanız ne yaparsınz...

eşin ne iş yapıyor canım?
asker ya da polislerin tayin durumları belli oldu onun için soruyorum..
çok üzüldüm duruma peki bu hırpalanmalarını eşin biliyor mu?? yani bilipte ses çıkarmaması tepki göstermemesini anlayamam..
keşke o istemedende çıksa mecbur kalsanız tayine gitmeye ..

Daha önce ki konularından bir çok yaşadığını okumuşluğum var.
Eğer tayin hakkı varsa, bunu eşimin kullanmasını isterdim.
Alınacak kararlarda sürekli birilerine birşey sormak bana göre değil. ızin vermezlerse gitmeyecek yani eşiniz. Sizin düşüncelerinzi ve isteklernizi pek taktığı yok anlaşılan yine.
Sizin aslında eşinizi bu konuda tehdit etmenize gerek yok, keşke kendisi huzur adına gitmeyi tercih edebilse. Dayanılamayacak duruma geldiyse birşeyler, giderdim sanırım. Bu kadar şeyden sonra, gidip bir de eşimin ailesinden izin alacak değilim.

yalan yok canim, beni kimse orada tutamaz...

ya seni dövmüsler, hangi asirda yasiyoruz, böyle birsey olabilirmi ya....
hangi mentalite bunu kabul edebilir... yazik gercekten yazik...

canim esine cok kararli bir sekilde gitmek istedigini söyle, bunun
baska yolu olmadigini da söyle... ona karaliligini kesin olarak göstermelisin...

ya ne adam lar var, babasi izin verince gidecek öylemi?
bu 10 yasinda cocuk mu?

allah yardimcin olsun...

Son düzenleme:

Eşiniz neden onu bırakamayacağınızı düşünüyor?
Haklı mı sizce?
Anne baba onayına gelince; eşinizin olgunlaşması için daha çok uzun zaman gerekiyor sanırım..:çok üzgünüm:

resti cekmekle cok iyi yapmissiniz gec bile kalmissiniz..daha 10 aylik evlilikte ailesinin size yasatmadigi kalmamis esiniz kalkmis hala aileme sorayim diyor..hay Allahimmm

feryalcim daha önceki konularını da okumuştum hatta bazılarınla kaderlerimiz aynıydı. kesinlikle git derim burda biraz daha kalırsanız eşini iyice kendilerine bağlıycaklar ve onu şişirmeleri dolduruşa getirmeleri devam edecektir eşini iyice korkut gerçekten gideceğini anlamalı bura kalırsan huzursuzluklar devam edecek

Daha önceki konularını da gayet iyi biliyorum canım. Eşin babası ile ne için konuşacak? Danışmak için mi ben tayin istiyorum demek için mi? Eğer babasına danışmak, müsaade istemek için konuşacaksa evliliğin bu şekilde kavga dövüş, kaynana, görümce devam eder. Siz artık bir ailesiniz, çekirdek aile. Elbette ki büyükleri atmayacaksınız ama önce evliliğinizde aile kavramını oturtun, bu konuda anlaşın. Evliliğin daha çok yeni, fakat öyle bir yüz göz olunmuş durumda ki, eşinin de bu durumdan çok rahatsız olduğunu sanmıyorum, rahatsız olsa sen söylemeden o tayin isterdi, istemese bile en azından annesi ile bu şartlar altında huzursuz olduğunu, evliliğini yürütmek için başka bir şehre tayi istediğini syler biraz gözdağı verirdi.... Eşinin tutumuna göre ne yapacağına sen karar vereceksin, bana kalsa ne yapardım... Bırak o bnde kalsın... Sen kendi doğrunu yaşa

öğretmen canım bende isteğe bağlı tayin mecburi değil yani ama ailesi çok cahil istese bi şeklide yapabilir ama illaki onlardan icazet alıcak...eşime biz sadece konşumak istedik demişler yani biz hiç bi şey yapmadık demişler halibuki ablasının bir tanesi sara hastası kayınvalidem kenidlerine de saldırdığını söylüyor diğeri psikoloij tedavi görüyor kocasından çok dayak hırpalma görmüşş...

canım bende artık 31 yaşına gelmiş bir erkeğin kendi kararlarını kendi vermesi gerketiğin düşünyorum ki kendisne de bunu belirttim kendisi ailesin normal olmadığını kabul ediyor ama onların izni omladan da bi yere gitmeyeceğin söylüyor evletlıkdan redderler diyor beni....

canım ben zaten tayin istemedği taktirde annme gideceğmi hatta boşanmaya kadar gideceğin söyledim eşim sen bensiz ne yparsın diyo ve gülyor gideceğime inanmıyor...evet 31 yaşında ama 10 yaşındaki çocuk gibi davranıoyr...

Eşiniz neden onu bırakamayacağınızı düşünüyor?
Haklı mı sizce?
Anne baba onayına gelince; eşinizin olgunlaşması için daha çok uzun zaman gerekiyor sanırım..:çok üzgünüm:

eşimi çok severmişimde onsuz yapamayıyacığmı özleyeceğim düşnüyor bende evnirken bile bu kadar kararlı değildim ki itayin istemediği taktirde gideceğim....

resti cekmekle cok iyi yapmissiniz gec bile kalmissiniz..daha 10 aylik evlilikte ailesinin size yasatmadigi kalmamis esiniz kalkmis hala aileme sorayim diyor..hay Allahimmm

canım bu sefer okadar kararlıyım ki annmede söyledim ama dedim bu tayin istemedği taktirde geliyorum dedi annmde gel senin arkandayız dedi yani cuma gününe kadar süre tanıdım ya ister yada giderim eğer ailehuzrunu düşnümyorsa benk endimi daha fazla zorlmıyacam....

eşimi çok severmişimde onsuz yapamayıyacığmı özleyeceğim düşnüyor bende evnirken bile bu kadar kararlı değildim ki itayin istemediği taktirde gideceğim....

Gerçekten eşiniz çocuk gibi düşünüyor ve hareket ediyor..
Çok sevmekle evlilik yürüseydi kimse bu kadar sıkıntı çekmezdi..
Sormak lazım;
"Ben çok seviyorum diye gitmedim bunca zaman,peki sen hiç mi sevmedin beni,o kadar ezilmeme göz yumdun hatta yummaya devam ediyorsun" diye..

canım ben zaten buna kızıyorum bana gerek kalmadan kendisin istemesi lazımdı eşimde gitmeyi isteyeceğin yalnız ailesini ezip geçemiyceğin kendisini evlatlık redeceğin işte annesi ben ölürüm tansiyondan falan yani duygu sömürüleriyle kandırmlalr ben verdim zamannımı geriye çekildim omladı valizimi tolayıp igedeceğim...

peki sen esinin gozunu korkutmak icin mi anneme giderim dedin
yoksa gercekten gidermisin?

canım bu fırsat benim için o kadar önemli ki ya olur yada ölürüm gib hisediyorum yine aynı şeyleri yaşama korkusu bile yetiyo eşim gitmeyceğime inanıyo ama n kadar karalı odluğmu görecek....

bu soru tam bana goreymis.
saolun valla. bu kk dan daha neler ogrenecem bakalim
:lepi:

Laale kullanıcısından alıntı
Gerçekten eşiniz çocuk gibi düşünüyor ve hareket ediyor..
Çok sevmekle evlilik yürüseydi kimse bu kadar sıkıntı çekmezdi..
Sormak lazım;
"Ben çok seviyorum diye gitmedim bunca zaman,peki sen hiç mi sevmedin beni,o kadar ezilmeme göz yumdun hatta yummaya devam ediyorsun" diye..

bu soru tam bana goreymis.
saolun valla. bu kk dan daha neler ogrenecem bakalim

--------------------------------------------------------------------------------
aslında benim eşim gibi düşünen btün erkeklere söylenecek tek cümle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…