• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeli miyim?

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.216
2.965
333
Trabzon
Merhaba arkadaşlar. Bir konuda çok kararsızım. Eşimin erkek kardeşinin sözü var bu ay içinde. Uzak bir şehir olduğu için nişanı da sözle birlikte yapacaklar.
Ben gitmek istemiyorum. Küçük bir kızım var oldukça hareketli. Onunla gitmeyi düşünemem bile. Onu anneme bırakabilirim belki ama yine de gitmek çok zor geliyor bana.
OKB hastasıyım. Dışarda lavaboya gidemiyorum. Onca yol eziyet gelecek bana. Eşim ve ailesi tabii ki onlarla gitmemi istiyor. Ama iki saatlik bir durum için kendimi bunca zorlamaya değer mi?
Eşimi kırmak istemiyorum ama elimden pek bir şey gelmiyor. Eltimi arayıp tebrik etsem sizce ayıp mı olur. İnanın bilemiyorum. Eltim de çok iyi biri. Onu kırar mıyım? Eşim kesin gidecek. Ama ben hala karar veremedim. Lütfen yardımcı olun bana.

Gitmeniz uygun olur.Sizede hak veriyorum ama esiniz sizin kardesinizin nisanina katilmasa nasil olur? Bu sekilde dusunmek belki karar vermenizi kolaylastirir.

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda çok kararsızım. Eşimin erkek kardeşinin sözü var bu ay içinde. Uzak bir şehir olduğu için nişanı da sözle birlikte yapacaklar.
Ben gitmek istemiyorum. Küçük bir kızım var oldukça hareketli. Onunla gitmeyi düşünemem bile. Onu anneme bırakabilirim belki ama yine de gitmek çok zor geliyor bana.
OKB hastasıyım. Dışarda lavaboya gidemiyorum. Onca yol eziyet gelecek bana. Eşim ve ailesi tabii ki onlarla gitmemi istiyor. Ama iki saatlik bir durum için kendimi bunca zorlamaya değer mi?
Eşimi kırmak istemiyorum ama elimden pek bir şey gelmiyor. Eltimi arayıp tebrik etsem sizce ayıp mı olur. İnanın bilemiyorum. Eltim de çok iyi biri. Onu kırar mıyım? Eşim kesin gidecek. Ama ben hala karar veremedim. Lütfen yardımcı olun bana.
Böyle durumlarda ne kadar siz zorlanacak olsanız da gidin.Sonuçta uzak bir akraba değil...
Eşinizin hatırını kırmayın derim.

Takıntı hastalığı diyebiliriz. Temizlik takıntım var. Dışarda kesinlikle lavaboya gidemiyorum. Çok zorlanıyorum
Bu sağlığınızla ilgili değil, psikolojik. 'Takıntı hastalığım var nişanına gelemem' dersen haliyle tüm aile sana cephe alır ki haklılar.
Obsesif kompulsif bozukluk, fiziki durumlara engel değil ki. Gitmeniz lazım yani kaynınızın nişanı bu.

2 saatlik yol içinde uzak denilmez, aynı şekilde sizin kardeşiniz evleniyor olsa eşiniz sizi sap gibi tek başınıza bıraksa hoş olur mu bu yüzden.
İyi gündede kötü gündede eşinizin yanında olmalısınuz ki sizde aradığınızda yanınızda bulasınız.
Ölüm doğum düğün birkez olan şeyler üstelik.
Takıntılı olduğunuz konuyu anlıyorum ama çaresi bulunur.

2 saatlik yol içinde uzak denilmez, aynı şekilde sizin kardeşiniz evleniyor olsa eşiniz sizi sap gibi tek başınıza bıraksa hoş olur mu bu yüzden.
İyi gündede kötü gündede eşinizin yanında olmalısınuz ki sizde aradığınızda yanınızda bulasınız.
Ölüm doğum düğün birkez olan şeyler üstelik.
Takıntılı olduğunuz konuyu anlıyorum ama çaresi bulunur.

Yok iki saat değil. Onu söz için söyledim ben. Yol 6 saat

Eger esinizin tum ailesi ve yeni eltiniz+ yeni eltinizin ailesi rahatsizliginizi anlayisla karsilayacaklar ve hayat boyu bundan kaynaklanan bir problem yasamayacaksaniz gitmeyin.
Fakat gitmemeniz aile huzurunuzu bozacak ve sizi daha cok rahatsiz edecekse gitmeye calisin.
Ki boyle ozel gunlerde bulunmakta onemlidir.

OKB'liyim deseniz de, açıklama yapsanız da arkanızdan konuşulacak. "Dayanıverseymiş" denilecek.
Kimse OKB'yi yaşamadan bilemez. O yüzden sizi anlamayacaklar. Sizi de eşinizi de üzebilirler, huzurunuzu kaçırabilirler.

OKB her şeye engeldir. Hastalığa kafa tutmak için bu iyi bir fırsat. Eğer zorlamaya hazırsanız, kendinizi zorlayın.

Ufak tefek temizlik malzemeleri alın yanınıza. Watsonsta falan minik şişeler satılıyor, onlara koyun. Klozeti falan peçeteyle kaplayın. İçine de deterjan dökün. Belki dayanmanıza yardımcı olabilir.

Uzak akraba olsa neyse de... Kardeş... Gitmek için kendinizi ikna edin ve hastalığı yenmek için.

Tanı konuldu mu size?

6 saatte olsa bişey olmaz hele özel kendi aracınızla gidecekseniz çok daha rahat.
Gitmelisin eltini 1_0 öne geçirme derim böyle bir durumda.
İlerideki soğuk savaşlara malzeme olur, kaynanalar için arayıpta bulunmaz bir gerginlik malzemesi olur bu

Bencede gitmelisiniz. Eşinize de kaynınızla ve eltinize de çok ayıp etmiş olursunuz. Hastalığınız yolculuğa çıkmaya engel değil. Evet zorlanırsın ama idare edebilirsiniz. Kalıcak mısınız orda?

Daha geçen ay İstanbul Ankara yolculuğu yaptım ben de 6 saatten fazla sürdü gece yolculuğu olduğu için uyumuşum bişey yiyip içmedim molalarda da uyuduğum için lavaboya gitmeden bitti yolculuk. Belki siz de gece giderseniz bu şekilde atlatabilirsiniz

Back
X