• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmelimiyim arkadaşlar bir akıl lütfen..çok ihtiyacım var..

canım neden böyle yapıyor senin eşin ya :( konularının tümünü okumadım bir kısmını biliyorum sadece. Ailesiyle aranızda ne geçti? Acaba sen yaşadığınız olumsuzluklar sebebiyle çok mu tavırlısın?

Biraz yaklaşmayı denesen ailesine? Kayınvaliden nasıl sana karşı yani bir adım atsan arkanda durur, iyi davranır mı? Eğer hürmetine karşılık sana iyi davranıyorsa, madem eşinde düşkün ailesine kullan bence bu durumu. Mesela bir defada sen teklif et eşine annenlerle beraber gidelim tatile diye.

Yani bilemiyorum olaylar, tepkiler ve beklentiler ailelere göre değişiyor ama bir dönem yakın dur sonra yavaş yavaş eşini ailesinin yanına birkaç günlüğüne tek göndermeye çalış o ara sende ilgilenecek bişiler bul kendine.

Etki her zaman tepkiyi doğurur. Erkekler gerçekten çok tuhaflar hepsi çocuk gibi ya...

çocuktan beter benimki inanki bazen yüzüne bakıyorum söylicek bişe bulamıyorum artık..aile problem evet ama bende onun karısıydım saygısızlık etmediğim sürece mesafe koymak istiyorsam sık görüşmüyorsam beni tehtit etme cezalandırma yada kin gütme hakkı varmı yaa???evet sevmiyorum sevmeye çalıştım olmadı samimi değilim aşırı karışıyolar herşeye...ama bana böyle yapmaya hakkı yok,ben onun karısıyım ailesinin değil..

senin cozumun iyi bir is bulup calismaya baslamak. Baska turlu ezilmekten kurtulamazsin. Basta itiraz edecektir ancak bir kere karar verdin mi vazgecmeyeceksin. Sana bu tarz konusmaya baslamissa gecen zamanla bu tavrin azalmayip daha da siddetlenecegini bil. Kisa vadede, yani bugun ne yapabilirdin, en azindan o 5 gunu olsun tatilde gecirebilirdin, ailesi ile 20 yerine 15 gun daha iyidir, boyle durumda gurur yapmak ve tatilden tumuyle vazgecmek ona ancak iyilik, kendine de kotuluk olur.

çok haklısın cnm ama sindirmeye çalıştı beni işte izin vermedi başta çalışmama güyaa kıskanıyo filan..bak ne oldu ben yapıyorum ben ediyorum...şimdi heryere başvuruyorum ve bi yerden haber gelsin ozaman evde durmayı gör..

tatili falan bırak bir kenarı bence sen ailenin yanına git eşinde ailesinin yanına bir süre uzak kalın bakalım özlem olacak mı aranızda evliliğinizi baştan sona gözden geçirin ona göre karar vermelisiniz...
Bu arada güzel bir iş bulup ayaklarının üzerinde durmalısın sana kendinden başka hiç kimsenin faydası yok unutma...

kimseden fayda beklemek doğru değil zaten cnm..insan heleki bir kadın ömrü boyunca kendini garanti altına almaya mecbur..evlendikten sonra dahada iyi anladım..

[ı][/ı]çok saçma kocan kendini senden daha üstün görüyo bu çok aptalca hangi devirde yaşıyoruz ne hakkı var sana bunları söylemeye sakın boşanmaktan korktuğunu hissedirme daha çok tehdit edip seni sindirmeye çalışır bu adam ona ne kadar güçlü olduğunu göster buna dayanamaz çalış iş bul gerçekten bu biraz olsun değiştirir hayatınızı yani bide daha ne kadar olmuşki evleneli eğer bu davada başını eğersen hep eğersin bunu bil bunu yaparkende köprüleri atmadan yapmak lazım sen benim kocamsın bende bi yere gitmiyrm sende gidemezsin de ne demek boşansan arkandan gelmem biz bunun içinmi evlendik ağzına almasına bile müsade etme tavrını koy kocan çok ayıp etmiş:20:

tehdit oldu zaten dün gidersen bu iş burda bitmez filan....sindirmeye çalıştığı için zaten problem oluyo..para kazanıyo diye hakimiyet güç idare onun elinde sanıyo beni parasıyla yönetmeye istediklerini zorla kabul ettirmeye kabul etmeyincede başıma kalkmaya çalışıyo çok basit..konuşmuyorum zaten canım filan diyo yılışıyo ama yüz vermiyorum..kendimi değersiz hissettiriyo bana yaaa..

okuduğum ilk konun da buna benzerdi, eşinin psikolojik baskısından şikayetçiydin,hatta millet boşan falan demişti. Ikinci konunda çocuğunuzun olmadığından şikayetçiydin . Işte üçüncü konun ve yine psikolojik şiddet. Ilginç....

canım çocuk konusuna hiçbir zaman birlikte karar vermedikki diğer konular gibi o istedi ben uyum gösterdim isteyerek yada istemeyerek farketmez onun istekleri doğrultusunda..zaten olmuyo ondan kaynaklı..

senin yaşadıklarının aynısını yaşadım. Ben de kendimi değersiz hissediyordum onun yanında. Sonra işe girdim. Işe gidince mutlu, akşam eve gelince mutsuzdum. çalışınca da onun gözünde değerim artmadı, beni hep ezik hissettirdi. Eve ne katkın var ki dedi, benim kazandığımı küçümsedi. Oysa bütün sorumululuk bendeydi. Düzelmedi, ne yaparsan yapıyım olmadı. Bitti.

Senin de sonun aynı. Ağzınla kuş da tutsan olmaz, değer görmezsin, kıymetin bilinmez. Yapacağın tek şey mutlu olmaya bakacaksın. Bu dünyaya bir tek geliyoruz. Onlarsız da yaşarız. çocuk düşünme bence bu adamla. Zaten çocuk olmamasında da bir hayır varmış. çocuk da düzeltmiyor bunları, hatta daha çok eziyorlar, nasılsa artık çocuk da var gidemez diyorlar.

Nasıl mutlu olursan öyle yaşa arkadaşım, çünkü ne yaparsan yap sen onu asla mutlu edemezsin. Mutlu etmek zorunda da değilsin zaten. Sen kendin mutlu olmaya bak. Bir de ona karşı sınırlarını koy ve o sınırları koru. Asla taviz verme. Taviz verdikçe veren hep sen olursun.

Kişilik bozukluğu bu, başka bir şey değil. Allah yardımcın olsun....

canım benim ne güzel yazmışsın yaa..acı gerçekler gözlerim doldu okurken sıkıştım kaldım hiçbirşeyi bana danışmaz sormaz eski erkekler gibi ama onlar karekterliydi en azından..paraya döker işi..beni çok iyi özetlemişsin ..allah ne verirse hayırsılını versin ama ben tükendim sıkıntıya bağlı egzaman başladı cildimde o bile umrunda değil okadar bencilki sırf ailem daha fazla üzülmesin diye bekliyorum ama ona sorsan haram olsun sana yaptıklarım emeklerim haketmiyosun der...

çalışmaya karar vermen qüzel ama çözüm değil, boşuna heveslenme.
şuanda inatla çalışmaya başladığını düşünüp bu seferde aldığın parayı hatta yaptığın işi küçümseyecek, daha fazla yakıcak canını.
ben yerinde olsam ne ailesinin yanına qitmesine izin verirdim ne de ben qiderdim.zaten qitsen de qitmesende kötü qelinsin.en azından senin de bi fikrin olabileceğini, qerektiğinde senin fikrinle de hareket etmek zorunda olduğunu öğrenmesi lazım.

küstah herif nerelerden vuruyor, paran pulun yok o yüzden gidemessin hiçbiyere diyor. ee yarın öbürgün de çocuğun var nereye gidecen bana mecbursun dicek.. sakın çocuk düşünme bu adamla. bi arkadaş daha demişya, çocuk olmadıysa bu saate kadar, vardır Allahın bildiği diye. doğru demiş..

canım çocuk konusuna hiçbir zaman birlikte karar vermedikki diğer konular gibi o istedi ben uyum gösterdim isteyerek yada istemeyerek farketmez onun istekleri doğrultusunda..zaten olmuyo ondan kaynaklı..

ben de aynen seninki gibi biri ile evliydim. "sadece ben" derdi, evliliği onun canın nasıl isterse öyle yaşardık. sonra başka başka olaylar oldu ama o olayların da kaynağı bencil olmasıydı. dikkat et derim

karikoca arasinda bu kadar agir sözler söylenmemeli
size baktigini ima ediyor
yani o bakmazsa bir hicsiniz demek istiyor
izinden tatilden cok ama coook büyük derdiniz var
size zerre kadar deger vermeyen bir es
yerinizde olsam kendime is bakarim ve onun eline bakmam asla

bi yandanda sana bakmak zorunda sende bunu onun aklına sok Bana bakmak zorundasın, eşinim ben senin de Ben nasıl evin işlerini yükleniyosam sende tabiki parasal kısmıyla ilgileneceksin

Daha niye sana erkek bana kadın denmiş de Zırvalamasın Gerekirse çalışır senin kuruşunu almam de Ama o zamanda evimizin huzuru olmaz Benimle evlendiysen eğer sorumluluklarını yerine getirirken başıma kalkmıyacaksın de Benim günahım ne senin kahrını çekmek değil senin neşeni almak istiyorum de Aralardada poh pohla tartışmayı yumuşatır Seni seviyorum sen benim erkeğimsin Şu huyuna bu huyuna bayılıyorum ama gel görki böyle konuşmalar beni incitiyo Yapma de

Benim taş kafa kocama derdimi ağlayarak anlattım o sakin cvplıyo ben böyleyim işine gelirse gelmezse boşan dedi Bende limdeki kumadayı yere fırlattım Sen boşanmayı ağzına alamazsın ancak ben alırım dedim :1: sustu Geldi sarıldı Sen güçlü dur O sana hayran kalacaktır

böyle aşırı aile düşkünü bencil eşini hiçe sayan erkekle ömür geçirmek zordur sorun sadece tatil değil seni önemsememesi değer vermemesi:23:işe gir çalış çocuk yapma evliliğini bir tart canım umarım herşey yoluna girer

çalışmaya karar vermen qüzel ama çözüm değil, boşuna heveslenme.
şuanda inatla çalışmaya başladığını düşünüp bu seferde aldığın parayı hatta yaptığın işi küçümseyecek, daha fazla yakıcak canını.
Ben yerinde olsam ne ailesinin yanına qitmesine izin verirdim ne de ben qiderdim.zaten qitsen de qitmesende kötü qelinsin.en azından senin de bi fikrin olabileceğini, qerektiğinde senin fikrinle de hareket etmek zorunda olduğunu öğrenmesi lazım.

dediğin gibide yaptım cnm bu seferde senede 1 ay ailemi görebiliyosam ben sende öyle göreceksin dedi,artık o taraf nasıl yıkıyosa beynini..bende önemli değil dedim..ama bu kezde daha bir soğukluk yarattı ailemi kabul etmezsen bende sana bunu yaparım gibisinden..oda çözüm değil yani aylardır problemliyiz..

karikoca arasinda bu kadar agir sözler söylenmemeli
size baktigini ima ediyor
yani o bakmazsa bir hicsiniz demek istiyor
izinden tatilden cok ama coook büyük derdiniz var
size zerre kadar deger vermeyen bir es
yerinizde olsam kendime is bakarim ve onun eline bakmam asla

kendimi değersiz hissetmem bu yüzden işte sana bakıyorum karnımı doyuruyomuş yani beslememiyim ben defalarca kavgasını yaptım ama kim nasıl empoze ediyosa bu fikirleri..daha beter olsun çünkü kendi aslında böyle değil yada ben körmüşüm..

küstah herif nerelerden vuruyor, paran pulun yok o yüzden gidemessin hiçbiyere diyor. Ee yarın öbürgün de çocuğun var nereye gidecen bana mecbursun dicek.. Sakın çocuk düşünme bu adamla. Bi arkadaş daha demişya, çocuk olmadıysa bu saate kadar, vardır allahın bildiği diye. Doğru demiş..

aynen canım çok doğru çocuk oldumu mecburiyetim artacak..evlilik mecburiyetmi?zorlamammı böyle hayat nereye gider...hiç iyi hissetmiyorum bu kafa yapısıyla....hani bir laf var en uzak mesafe 2 kafa arasındaki mesafedir aslında..aynen öyle okdar farklı ve zıt yönlerdeyizki bazen kendimi suçluyorum abartıyormuyum diye ama ...

ailem yadırgar alışamaz ama arkamda durur çünkü başka çarem ve yerim olmadığını bilirler..çaresizlik...çok kötü..

canım çok zor bi durumdasın ama bazen hayat sartlarıda erkeklerin böyle konuşmasına sebep oluyo eşin haklı demiyorum yanlış anlama kesinlikle sen haklısın zaman zaman bende yasadım aynı yasadığın durumu cok zor oluyo ama hayat herseyden once senin nasıl mutlu olucaksan öyle yap ama kendini değersiz hissettirmesine izn verme.sonra çekilmez oluyo

canım çok zor bi durumdasın ama bazen hayat sartlarıda erkeklerin böyle konuşmasına sebep oluyo eşin haklı demiyorum yanlış anlama kesinlikle sen haklısın zaman zaman bende yasadım aynı yasadığın durumu cok zor oluyo ama hayat herseyden once senin nasıl mutlu olucaksan öyle yap ama kendini değersiz hissettirmesine izn verme.sonra çekilmez oluyo

hayat şartları demişsin canım maaşı ve durumu iyi bu arada...hemde çoğu insana göre çok çok iyi...

Tatil için planlar yaptık,20 gün iznimiz var 1 hafta istedim 2 senelik evliyiz biryere çıkmadım çok sıkıldım,sonrada eşimin memleketine gidecektik,şimdide kendisi gitmek istemiyo gibi tavırlar 5 gün yetmezmiler bi keyifsizlik herşeyde olduğu gibi bunuda gözümde bıraktı hevesim yok artık gitmeyelim 20 gün gidelim memleketinde ailenle kalalım dedim ki zaten izni bölmek istememesindeki amaç ta o az görecem derdine düştü,çok boğuluyorum aşırı bağımlılığı bunalttı beni daha bunun gibi bir sürü,bugünde atıştık biraz şu saatten sonra ailemde dahil kimse peşine düşmez senin ayrılırsan ayrılırsın kimse sana dur demez zannetme ailem gelir seni ikna etmeye çalışır vb..cümleler kurdu,sonra gidemezsin zaten öldüdürüm tehtitler falan...sanki çalışoyomusun işinmi var ne işe yarıyosun paranmı var neyine güveniyosun vb..dedi arkasından psikolojik baskı kendimi değersiz hissettirmesi...bıktım artık..

excada sna ozelden msj attım ama 100 kelıme olması gerekıomus ıns sonra olunca tekrar yazıcam ama:) canını sıkma arkadaşım..problemlerımız hemen hemen aynı dıe yazıcaktım sana ozelden ama ıletılmedı:( nasılsın esınle durumlar nasıl?ıns ıyı olur hersey demekten başka bıse gelmıo ınsanın elınden maalesef..

excada sna ozelden msj attım ama 100 kelıme olması gerekıomus ıns sonra olunca tekrar yazıcam ama:) canını sıkma arkadaşım..problemlerımız hemen hemen aynı dıe yazıcaktım sana ozelden ama ıletılmedı:( nasılsın esınle durumlar nasıl?ıns ıyı olur hersey demekten başka bıse gelmıo ınsanın elınden maalesef..

aynı cnm değişen bişe yok aile bağımlsıı adam işte nasıl olabilirki fazlası var eksiği yokk..çok bunaltıyo beni..

Back
X