• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GİTMELİMİYİM SİZCE ?

roseser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
121
61
98
39
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.Bayram geliyor malum ve biz izinden yeni döndüğümüz için ve hiç hesapta olmayan giderlerimiz (yüklü miktarda )olduğu için bayramda memleketlerimize gitmeme kararı aldık.Şu 3 ay çoook zorlanacağız maddi olarak.Eşimde bayram boyunca nöbet aldı(gün aşırı).bir açığımızı kapatırız diye.Şimdi de duğduğuma göre bayram tatili birleşecek ve 9 gün olacak tabi ben yan çizmeye başladım.Gitmek istiyorum diye eşimle gitmemiz mümkün değil gidersem kızımla gideceğim (4 saatlik yol).Annemler gelmemi istiyorlar torunları nı çok özlemişler.bu arada iznimizi bizim tarafta geçirdik ama kardeşlerim yoktu şimdi onlarda gelecek ve benimde gitmemi istiyorlar.Ama kocamda gitmemi istemiyor.Maddiyatı geçtim ben tek başıma 9 gün siz olmadan ne yapayım diyor (tabi gitme demiyor ama gitmesen daha iyi olur diyor )Ne yapayım ya gideyim mi gitmeyeyim mi?Herhalükarda bir taraf üzülecek.

1. Önceden konuşup anlaşmışsınız gitmeyeceğiz diye
2. Maddi olarak da çok rahat olmayacaksınız
3. Eşiniz yalnız kalacak
4. Zaten sizin ailenize tatilde gitmişsiniz

Bu nedenlerden dolayı evimde kalırdım.

Kardeşlerimi de davet ederdim evime. Siz büyükleri olarak sizi ziyaret etmeleri daha mantıklı olur

Maddiyat şu noktada en önemli nokta gibi duruyor..Tatilde uzarsa ve maddi açıdan bu süreç sizi çok zorlayacaksa gitmemek daha mantıklı..

Ama diğer yandan da aile büyüklerinin torunlarını görmek,istemek en büyük hakları..Hem gitmek,gönüllerinin olması da ayrı bir sevap..

Benzer durum bizde de var çünkü..Eşimin ailesi ile farklı şehirlerdeyiz..Her tatilde gitmeye çalışıyoruz,çok özlüyorlar ve yetmiyor tabi onlara bayram seyran tatilleri..

Bilemedim o_O
Ama eğer maddiyat çok zorlamıyorsa ben giderdim..Eşinde duygusala bağlamasın hemen,yılda 1-2 kez oluyor böyle şeyler..Eminim idare eder..

1. Önceden konuşup anlaşmışsınız gitmeyeceğiz diye
2. Maddi olarak da çok rahat olmayacaksınız
3. Eşiniz yalnız kalacak
4. Zaten sizin ailenize tatilde gitmişsiniz

Bu nedenlerden dolayı evimde kalırdım.

Kardeşlerimi de davet ederdim evime. Siz büyükleri olarak sizi ziyaret etmeleri daha mantıklı olur
eşim de aynısını söylüyor onlar gelsinler diyor.

Evet bende bazen arada kalırım. Bayramda yalnız olmak çok kötü. Bir bayramı yalnız geçirdim hem de yapayalnız. Akşama kadar kapıya çocuklar şeker toplamaya gelsinler diye dua ettim. Siz giderseniz eşiniz nasıl vakit geçirecek yani hep çalışacaksa yada arkadaş çevresiyle geçirecekse ve sizin öyle her bayram ailenizin yanına gitme imkanınız yoksa gidin. Ama adam tek kalıp üzülecekse gitmeyin bence

Maddi sikintiniz varmis, gitmeme karari almissiniz. Zaten oraya da gitmissiniz bu defa da siz onlari misafir edin

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.Bayram geliyor malum ve biz izinden yeni döndüğümüz için ve hiç hesapta olmayan giderlerimiz (yüklü miktarda )olduğu için bayramda memleketlerimize gitmeme kararı aldık.Şu 3 ay çoook zorlanacağız maddi olarak.Eşimde bayram boyunca nöbet aldı(gün aşırı).bir açığımızı kapatırız diye.Şimdi de duğduğuma göre bayram tatili birleşecek ve 9 gün olacak tabi ben yan çizmeye başladım.Gitmek istiyorum diye eşimle gitmemiz mümkün değil gidersem kızımla gideceğim (4 saatlik yol).Annemler gelmemi istiyorlar torunları nı çok özlemişler.bu arada iznimizi bizim tarafta geçirdik ama kardeşlerim yoktu şimdi onlarda gelecek ve benimde gitmemi istiyorlar.Ama kocamda gitmemi istemiyor.Maddiyatı geçtim ben tek başıma 9 gün siz olmadan ne yapayım diyor (tabi gitme demiyor ama gitmesen daha iyi olur diyor )Ne yapayım ya gideyim mi gitmeyeyim mi?Herhalükarda bir taraf üzülecek.

Bence de gitmeyin.
Bi erkeğin evde kalin ben siz olmadan napayım demesi bana çok dokunurdu..
Sizin ailenize gitmissiniz zaten.
Esinizde bayramda calissa bile kendi çekirdek ailesiyle olmak ister.
Karisiyla kiziyla.
Hem fedakarlık yapmış.
Hem baştaki anlaşma var.
Ailenizi cagirin desem onlarında önlerine yemek falan baya masrafa giriceksiniz.
Eşiniz kiziniz siz olsanız bi çorba bi salatayla da öğün atlarsiniz ama misafir olunca her şeyi tam olmasini istersiniz.
Bu ailenizde olsa.
Bence daha sonra gidin.
durumumuz düzelsin ailece gidin 2 3gun kalin o bile yeter :)

Maddiyat şu noktada en önemli nokta gibi duruyor..Tatilde uzarsa ve maddi açıdan bu süreç sizi çok zorlayacaksa gitmemek daha mantıklı..

Ama diğer yandan da aile büyüklerinin torunlarını görmek,istemek en büyük hakları..Hem gitmek,gönüllerinin olması da ayrı bir sevap..

Benzer durum bizde de var çünkü..Eşimin ailesi ile farklı şehirlerdeyiz..Her tatilde gitmeye çalışıyoruz,çok özlüyorlar ve yetmiyor tabi onlara bayram seyran tatilleri..

Bilemedim o_O
Ama eğer maddiyat çok zorlamıyorsa ben giderdim..Eşinde duygusala bağlamasın hemen,yılda 1-2 kez oluyor böyle şeyler..Eminim idare eder..
kendini idare eder elinden her iş gelir.o konuda sıkıntı Yaşamaz ama biz hiç ayrılmadık böyle sebeblerle ve çok düşkündür bize iş çıkışı koşa koşa eve gelir biz olmadan bir yere zorunlu değilse çıkmaz falan, o yüzden dediğiniz gibi duygusala bağladı bende öyle aslında.Hatta şimdi diyor baştan bilsem böyle olacağını nöbetleri almazdım battı balık yan gider birlikte giderdik diyor

Esinizin nobetleri yogunsa gidin. Benim esimin de nöbetleri oluyor geçen kurbanda gidemedik ben ilk gün evde oye oturdum. Bir de kurban her yerden kavurma kokusu geliyor ustune hamileyim kurban da kesemeyecegiz diye bağış yapmıştık. O zamanki halimi bir ben bilirim. Arkadaslar tahmin etmişler sagolsunlar kavurup getirmişlerdi. Dediğim gibi esinizin nöbetleri yogunsa gidin. Bulunduğunuz yerde kimse de yoksa bayramın ne anlamı kalır ki.

Esinizin nobetleri yogunsa gidin. Benim esimin de nöbetleri oluyor geçen kurbanda gidemedik ben ilk gün evde oye oturdum. Bir de kurban her yerden kavurma kokusu geliyor ustune hamileyim kurban da kesemeyecegiz diye bağış yapmıştık. O zamanki halimi bir ben bilirim. Arkadaslar tahmin etmişler sagolsunlar kavurup getirmişlerdi. Dediğim gibi esinizin nöbetleri yogunsa gidin. Bulunduğunuz yerde kimse de yoksa bayramın ne anlamı kalır ki.
O adam ailesi için çalışırken gece geç de olsa eve geldiğinde bir bayram günü selam vereceği birini bulamazsa onun için bayramın anlamı ne olacak Ona yazık değil mi Hem bir kadın veya bir erkek evlenip çocuk yaptıklarında Anne baba kardeş ayrı her zaman yerleri ayrı ama asıl o kadın ve adamın asıl ailesi karısı/kocası ve çocuklarıdır Öncelik onlar olmalıdır Hele de adama söz verip böyle yarı yolda bırakmak çok üzer onu

Bence de gitmeyin.
Bi erkeğin evde kalin ben siz olmadan napayım demesi bana çok dokunurdu..
Sizin ailenize gitmissiniz zaten.
Esinizde bayramda calissa bile kendi çekirdek ailesiyle olmak ister.
Karisiyla kiziyla.
Hem fedakarlık yapmış.
Hem baştaki anlaşma var.
Ailenizi cagirin desem onlarında önlerine yemek falan baya masrafa giriceksiniz.
Eşiniz kiziniz siz olsanız bi çorba bi salatayla da öğün atlarsiniz ama misafir olunca her şeyi tam olmasini istersiniz.
Bu ailenizde olsa.
Bence daha sonra gidin.
durumumuz düzelsin ailece gidin 2 3gun kalin o bile yeter :)
Eşimde onlar gelsin diyor da ben ona da yanaşamıyorum işte yedirmeye içirme kısmı hiç önemli değilde aslında söylerken bile utanıyorum bunu dile getirdiğim için ama yol paraları harçlikları derken bayağı masraf olacak yine daha yeni bu ay bana kalan harçlığımı kardeşime gönderdim bide bir ay dolmadan yani maaşı almadan 2 sefer istediği için eşimin harçlığınin yarısını da aldım.Yani en masrafsızı benim kızımla oraya gitmem gibi duruyor

Eşim beni göndermediği çok pişman olmuştu sonradan çünkü onlar hastanede arkadaşlarıyla bayrami kutladılar ve eşim bi ise gidince 32 saat calisiyor. Ben bütün bayramı evde gecirdim. Bence erkekler bu konuda biraz fedakar olacaklar. Yeri geldiğinde ben de fedakarlık yaptım. Daha 2 haftalık bebegimle gece gündüz tek basıma ilgilendim eşim yalnız kalmasın uzun sureli diye annemin yanina gidemedim. Nöbet usulü çalışan eşleri ve babaları sürekli beklemekle geçiyor zaten kadının omru. Eşi için değilse bile çocuğu için bayramı yaşasın diye gondermeli bence
O adam ailesi için çalışırken gece geç de olsa eve geldiğinde bir bayram günü selam vereceği birini bulamazsa onun için bayramın anlamı ne olacak Ona yazık değil mi Hem bir kadın veya bir erkek evlenip çocuk yaptıklarında Anne baba kardeş ayrı her zaman yerleri ayrı ama asıl o kadın ve adamın asıl ailesi karısı/kocası ve çocuklarıdır Öncelik onlar olmalıdır Hele de adama söz verip böyle yarı yolda bırakmak çok üzer onu

Eşimde onlar gelsin diyor da ben ona da yanaşamıyorum işte yedirmeye içirme kısmı hiç önemli değilde aslında söylerken bile utanıyorum bunu dile getirdiğim için ama yol paraları harçlikları derken bayağı masraf olacak yine daha yeni bu ay bana kalan harçlığımı kardeşime gönderdim bide bir ay dolmadan yani maaşı almadan 2 sefer istediği için eşimin harçlığınin yarısını da aldım.Yani en masrafsızı benim kızımla oraya gitmem gibi duruyor

Göndermeyin ya.
Sizde zor durumdasiniz.
Bence kimse gelip gitmesin.
Siz minicik ailenizle geçirin bayramı :)

Bencilce düşünen bayanlara sinir oluyorum. İnsanlar böyle eş ister hayatında.. Üstelik ailenizi gormussunuz. Eşiniz ne yapsın.? Bu arada eşinizin ailesine hiç gidiliyor mu orasını da merak ettim..insanin bir defa vicdani kabul etmez bayramda yalnız bırakmaya..

Göndermeyin ya.
Sizde zor durumdasiniz.
Bence kimse gelip gitmesin.
Siz minicik ailenizle geçirin bayramı :)
Öğrenciler ikiside,birde artık her ay düzenli gönderemiyoruz zaten.o yüzden böyle ara ara da göndermek zorundayım.Keşke olsa da daha çok göndersem ama yok İşte. Birde aşırı düşkünler kızıma diyemem ki gelememde gelmeyinde çok duygusallar benim gibi

Öğrenciler ikiside,birde artık her ay düzenli gönderemiyoruz zaten.o yüzden böyle ara ara da göndermek zorundayım.Keşke olsa da daha çok göndersem ama yok İşte. Birde aşırı düşkünler kızıma diyemem ki gelememde gelmeyinde çok duygusallar benim gibi

Uygun bi dille anlatan bence gidemiceginizi.
Öğrenciler anlıyorum ama esinizden gizli yapmayın bunu.

Ben olsam gitmezdim. Günde 1 saat görecek olsam da bayram seyran gibi zamanlarda eşimi ( varsayım :confused: ) yalnız başına bırakmak buruk hissettirirdi sanırım .

Back
X