• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GİTMELİMİYİM SİZCE ?

Bencil
Bencilce düşünen bayanlara sinir oluyorum. İnsanlar böyle eş ister hayatında.. Üstelik ailenizi gormussunuz. Eşiniz ne yapsın.? Bu arada eşinizin ailesine hiç gidiliyor mu orasını da merak ettim..insanin bir defa vicdani kabul etmez bayramda yalnız bırakmaya..
Bencil ce düşünmüyorum aslında bende kıyamıyorum kocama.ama gitmeyincede ailemi üzeceğim.benim Gönlüm de kocamla birlikte olmaktan yana.Geçen bayramda eşimin ailesindeydik yani yine bize gitmedik denk gelmedi çünkü yine izinden yeni dönmüştük ve yine bizimkilerdeydik

Uygun bi dille anlatan bence gidemiceginizi.
Öğrenciler anlıyorum ama esinizden gizli yapmayın bunu.
Yok gizlimiz saklımız olmaz,bilir gönderdiğimi hatta kontörlerini falan eşim gönderir.normal zamanlarda ben söylemem bile kendi der para attım diye.Ama işte olmayınca olmuyor. Şimdi de sürekli sıkışığız deyince inanmıyorlarmış gibi geliyor.

Evet bende bazen arada kalırım. Bayramda yalnız olmak çok kötü. Bir bayramı yalnız geçirdim hem de yapayalnız. Akşama kadar kapıya çocuklar şeker toplamaya gelsinler diye dua ettim. Siz giderseniz eşiniz nasıl vakit geçirecek yani hep çalışacaksa yada arkadaş çevresiyle geçirecekse ve sizin öyle her bayram ailenizin yanına gitme imkanınız yoksa gidin. Ama adam tek kalıp üzülecekse gitmeyin bence
Tek kalacak çünkü herkes bayram için şehir dışında olur.Evet her bayram gitme imkanım var aslında.Bu sene 2 sefer izne ayrıldık 10 ar gün ikisinde de bizimkilerdeydik.Ve sanırım gitmeyeceğim.

gitmeyin bence de, kocanız fedakarlık yapmış, adamı bayram günü bir başına bırakmayın

Yazık adama.
Borç harç var diye kendine nöbet yazdırmış siz tatili nerede geçirsem derdindesiniz.
Biraz vefalı olun yuvanıza. Bu bayram da çekirdek aile oluverin ne olur yani?

benzer durumdayız, ben gitmeyeceğim, bütün yaz ordaydım zaten (siz de gitmişsiniz) bayramda yalnız bırakmayalım adamcağızları :KK70:

Yok gizlimiz saklımız olmaz,bilir gönderdiğimi hatta kontörlerini falan eşim gönderir.normal zamanlarda ben söylemem bile kendi der para attım diye.Ama işte olmayınca olmuyor. Şimdi de sürekli sıkışığız deyince inanmıyorlarmış gibi geliyor.

O zaman zor :(

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.Bayram geliyor malum ve biz izinden yeni döndüğümüz için ve hiç hesapta olmayan giderlerimiz (yüklü miktarda )olduğu için bayramda memleketlerimize gitmeme kararı aldık.Şu 3 ay çoook zorlanacağız maddi olarak.Eşimde bayram boyunca nöbet aldı(gün aşırı).bir açığımızı kapatırız diye.Şimdi de duğduğuma göre bayram tatili birleşecek ve 9 gün olacak tabi ben yan çizmeye başladım.Gitmek istiyorum diye eşimle gitmemiz mümkün değil gidersem kızımla gideceğim (4 saatlik yol).Annemler gelmemi istiyorlar torunları nı çok özlemişler.bu arada iznimizi bizim tarafta geçirdik ama kardeşlerim yoktu şimdi onlarda gelecek ve benimde gitmemi istiyorlar.Ama kocamda gitmemi istemiyor.Maddiyatı geçtim ben tek başıma 9 gün siz olmadan ne yapayım diyor (tabi gitme demiyor ama gitmesen daha iyi olur diyor )Ne yapayım ya gideyim mi gitmeyeyim mi?Herhalükarda bir taraf üzülecek.
Ben zaten eşimle bi anlaşma yaptıysam ki o benim rahatım için daha fazla çalışmayı tercih ettiyse asla geri dönmen ama. Varsayalım ki döndüm gitmek istedim o zaman da eşim bana"ben tek Başıma 9 gün siz olmadan ne yapayım" dese o adama kurban olup sarıp sarmalarım hayatta da ayrı bırakmam. Adamın lafı bana bile dokundu

Simdiye kadar bu forumda bahsedilen en centilmen, düsünceli, saygili, iyi niyetli, eli acik... erkek esiniz galiba. Sizi el üstünde tuttugu yetmiyor ailenize kardeslerinize de sahip cikiyor. "Para yok pul yok hem ne anlastik biz, hayir gitmek yok otur oturdugun yerde" demiyor da, ben sizsiz naparim o kadar gün ama yine de git istiyorsan hatta bilsem nöbet almazdim beraber giderdik diyor. Esinizi kirmayin kalin yaninda.

Tamam torunlari özlüyorlar ama bu cocugun önceligi babasi. Ailesi daha iyi sartlarda yasasin diye millet gezmede tozmadayken bu adam calisacak. Bayramda gitmek sart mi? 1, 2 gün de degil tam 9 gün. Durumunuzu biraz toparlayin bir cuma aksamdan gidip hafta sonu kalirsiniz. Aileniz her torun görmek istediginde özlediginde yanlarinda olamazsiniz. Anneye kolay kolay hayir denmiyor biliyorum ben de yasadim asagi yukari. Hem gelen herkesin yol parasi harcligi ne oluyor anlamadim. 4 saatlik yol masrafi ne tutar ki yol paralarini veriyorsunuz?

Maddi durumlarınızı bilemeyiz tabi, aile yapınız ve birbirinizle iletişimiz nasıldır.... Ama eşin gitmemeni istiyorsa bence de gitmemelisin. Adam napsın bi başına, üstelik ilk başta birlikte bir karar vermişsiniz, yan çizme hiç :)
Evet anne, baba, kardeş önemlidir, ama eşinde senin ailen. Kimi zaman onlardanda ötedir. Bu bayram da böyle geçiversin, onlarıda gücendirmeyecek bir mazeret sun, bir dahaki sefere gidersiniz.

Bencil
Bencil ce düşünmüyorum aslında bende kıyamıyorum kocama.ama gitmeyincede ailemi üzeceğim.benim Gönlüm de kocamla birlikte olmaktan yana.Geçen bayramda eşimin ailesindeydik yani yine bize gitmedik denk gelmedi çünkü yine izinden yeni dönmüştük ve yine bizimkilerdeydik
Aileniz anlayış gösterir. Sonuçta aile.Darilmaz.Kusmezler. Zaten ailenizi gormussunuz. Eşiniz açıkça söylemiş ben sizsiz ne yaparim demiş. Gitmeyiverin. Ne olcak ki.

Ben zaten eşimle bi anlaşma yaptıysam ki o benim rahatım için daha fazla çalışmayı tercih ettiyse asla geri dönmen ama. Varsayalım ki döndüm gitmek istedim o zaman da eşim bana"ben tek Başıma 9 gün siz olmadan ne yapayım" dese o adama kurban olup sarıp sarmalarım hayatta da ayrı bırakmam. Adamın lafı bana bile dokundu
2 evet gitmeme ye karar verdim,çok mutlu oldu zaten

Simdiye kadar bu forumda bahsedilen en centilmen, düsünceli, saygili, iyi niyetli, eli acik... erkek esiniz galiba. Sizi el üstünde tuttugu yetmiyor ailenize kardeslerinize de sahip cikiyor. "Para yok pul yok hem ne anlastik biz, hayir gitmek yok otur oturdugun yerde" demiyor da, ben sizsiz naparim o kadar gün ama yine de git istiyorsan hatta bilsem nöbet almazdim beraber giderdik diyor. Esinizi kirmayin kalin yaninda.

Tamam torunlari özlüyorlar ama bu cocugun önceligi babasi. Ailesi daha iyi sartlarda yasasin diye millet gezmede tozmadayken bu adam calisacak. Bayramda gitmek sart mi? 1, 2 gün de degil tam 9 gün. Durumunuzu biraz toparlayin bir cuma aksamdan gidip hafta sonu kalirsiniz. Aileniz her torun görmek istediginde özlediginde yanlarinda olamazsiniz. Anneye kolay kolay hayir denmiyor biliyorum ben de yasadim asagi yukari. Hem gelen herkesin yol parasi harcligi ne oluyor anlamadim. 4 saatlik yol masrafi ne tutar ki yol paralarini veriyorsunuz?
Teşekkür ederim haklısınız aslında her özlediklerinde yanlarında olamayız ama bayram olunca insanın aklı karışıyor.Eşimde tam dediğiniz gibi 8 yıldır hiç kırmamıştır beni ama sanki çocuk olduktan sonra ailem bir alıngan oldu.benim yaptığım herşeyi eşimden biliyorlar sanki.Bu arada kardeşlerim uzaktalar ve öğrenciler o yüzden ben veriyorum.Bu aralarda harçlık artı yol parası 4 kişinin bizim tüm ay harçlıksız kalmamız demek tabi bu herzaman geçerli değil yarıyıl tatilinde gelecekler mesela bu söylediklerimin hiç biri bu kadar sıkıntı olmayacak o zaman

Son düzenleme:
Maddi durumlarınızı bilemeyiz tabi, aile yapınız ve birbirinizle iletişimiz nasıldır.... Ama eşin gitmemeni istiyorsa bence de gitmemelisin. Adam napsın bi başına, üstelik ilk başta birlikte bir karar vermişsiniz, yan çizme hiç :)
Evet anne, baba, kardeş önemlidir, ama eşinde senin ailen. Kimi zaman onlardanda ötedir. Bu bayram da böyle geçiversin, onlarıda gücendirmeyecek bir mazeret sun, bir dahaki sefere gidersiniz.
Çok bağlı ve düşkünüzdür birbirimize eşimde hiç bir zaman gelme gitme hesabı yapan bir insan değildir.Ailem senede 3 4 defa gelir enaz 10 gün kalırlar senede iki seferde 10 ar gün belki daha fazla Biz gideriz.Sanırım çekindiğim konulardan Birtaneşi de gitmeme mi eşimden bilecekler diye.Doğumdan sonra nedendir bilinmez herşeyi eşimden bilir oldular

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.Annemle konuştum.şu şu sebeblerden dolayı eşimle gelemiyorum ama olmadı kızımla geleyim çocuklar çok isterse diye ağzını aradım.Annemde arabanızla ve birlikte gelebilirsiniz gelin dedim.Otobüsde çocukla yolculukyapamazsın alışkın değilsin rezil olursun gelme sakın, ben bayramdan sonra gelirim dedi.İşte böyle gitmeme ye karar verdim.Bu arada eşim çooook mutlu.

kendini idare eder elinden her iş gelir.o konuda sıkıntı Yaşamaz ama biz hiç ayrılmadık böyle sebeblerle ve çok düşkündür bize iş çıkışı koşa koşa eve gelir biz olmadan bir yere zorunlu değilse çıkmaz falan, o yüzden dediğiniz gibi duygusala bağladı bende öyle aslında.Hatta şimdi diyor baştan bilsem böyle olacağını nöbetleri almazdım battı balık yan gider birlikte giderdik diyor

Ay gitmeyiver , yazık kocana.

Back
X