Gitmeyen misafir

dayım araba almaya kalkmıştı ananemin maaşını da araba için birşeyler yapmış sonra dayım kendi dayısını da kendine kefil etmiş hiç ödememiş araba için çektiği krediyi o arabaya haciz geldi araba satıldı ama bu kredi borcunu kapatmaya yetmedi tabi böyle olunca da ananemin maaşından çekiyorlar kredi parasını banka sanırsam ananem köyde yaşıyor normalde dayım ona haftada bir marketten birşeyler alır getirir arada dayımlara da gider teyzeme de gider ama biz farklı il'lerdeyiz bize de gelir kalmaya ama Ananem için dayım çok başkadır zaten elinde ne var ne yoksa hep oğluna verir çünkü bir tane oğlu vardır çok önemlidir onun için oğlu ananem zamanında bir yer de de çalışmıştı da gitmişti hepsini dayıma vermişti çünkü oğludur soy ondan yürüyor ya ama iş kızlarına gelince hani afedersin zırnık bile vermez sahip te çıkmaz kızlarının üstünden geçinmeye çalışır sanırsın oğlunu o doğurdu kızlarını el doğurdu

Kendi yaşlılığınızı düşünerek hareket edin ve anne babanızın yaşlılığını.
Benim de bir annaneciğim vardı rahmetli, farklı şehirde oturuyorduk.
Senede bir kaç sefer gelirdi bizde kalmaya.
Çok konuşur, çok karışır ve çok gereksiz alınganlıklar yapardı.
Ancak bir duası yeterdi onun, mutlu edince de şen şakrak bir insan olurdu.
Nurlar içinde yatsın inşallah.

Keşke hayatta olsa da yine gelse kalmaya.
Yine "kara çocuğum" dese ve her lafa girerek canımı sıksa.
:KK42:
Benim de aklıma anneannem geldi. Sürekli aynı evde olmak kolay değil ama güldürünce nasıl mutlu olurdu. Mutluluk çoğaldıkça artar diyorlar ya. Ben anneannemi güldürünce bütün evin modu yükselirdi. İnsan ilişkilerinde birbirine kızmak çok kolay. Kırıcı olmayın lütfen hiç bir şey sonsuza kadar sürmüyor. Beraber yapacak bir şeyler bulun vaktinizi öyle geçirin

Biz esimle genc yasimizda kendimizden kisip cocuk ve torunlarimiza yatirim yapiyoruz, bizden cok rahat etsinler ilerde diye. ne bileyim. torunum bana misafir dese bilemedim. bir yerde bir hata var

Biz esimle genc yasimizda kendimizden kisip cocuk ve torunlarimiza yatirim yapiyoruz, bizden cok rahat etsinler ilerde diye. ne bileyim. torunum bana misafir dese bilemedim. bir yerde bir hata var

sizinki de hata dedeniz nineniz sizi mi düşünmüş herkes kendi kazancını yesin boşversenize, konu sahibi zaten hatalı o evde kendisi de misafir farkında değil kimi kimin evinde istemiyor

dayım araba almaya kalkmıştı ananemin maaşını da araba için birşeyler yapmış sonra dayım kendi dayısını da kendine kefil etmiş hiç ödememiş araba için çektiği krediyi o arabaya haciz geldi araba satıldı ama bu kredi borcunu kapatmaya yetmedi tabi böyle olunca da ananemin maaşından çekiyorlar kredi parasını banka sanırsam ananem köyde yaşıyor normalde dayım ona haftada bir marketten birşeyler alır getirir arada dayımlara da gider teyzeme de gider ama biz farklı il'lerdeyiz bize de gelir kalmaya ama Ananem için dayım çok başkadır zaten elinde ne var ne yoksa hep oğluna verir çünkü bir tane oğlu vardır çok önemlidir onun için oğlu ananem zamanında bir yer de de çalışmıştı da gitmişti hepsini dayıma vermişti çünkü oğludur soy ondan yürüyor ya ama iş kızlarına gelince hani afedersin zırnık bile vermez sahip te çıkmaz kızlarının üstünden geçinmeye çalışır sanırsın oğlunu o doğurdu kızlarını el doğurdu
Bunlar sizi ilgilendiren meseleler degil. Annenizin problemi. Ev de annenizle babanizin evi,sizin degil. Karisma ve soz hakkiniz yok. Anneniz ne karar verirse onu uygular zaten size laf dusmez

sizinki de hata dedeniz nineniz sizi mi düşünmüş herkes kendi kazancını yesin boşversenize, konu sahibi zaten hatalı o evde kendisi de misafir farkında değil kimi kimin evinde istemiyor

ben cocuguma ve ilerde olursa torunuma daha gztel sartlari hazirlamak zorundayim. ortalama yetmis sene yasayip öylece ölmek istemiyorum. gücüm yettigi kadar yardim etmek isterim. esimle ikimizin bakis acisi bir sonraki jenerasyon bir öncekinden her zaman daha iyi olmalidir.
kötü birsey degil ki hem bu.
neyse de ben de bir gün o duruma düsecegim, kalbim kirilirdi insaniz sonucta, bir gün elden ayaktan düsünce ailesine muhtac oluyor insan bu degismez bir gercek. insallah aile icindeki destegi sevgiyi uzunca bir süre koruyabiliriz

Sen kimsin ki anne babanın evinde kalan yaşlı annenin gitmesini istiyorsun?O evde sana söz hakkı veriliyor mu?O evde ananenin kirli çamaşırlarını senmi yıkıyorsun yemeğini senmi hazırlıyorsun ne yapıyorsun o evde sen?
Annen şikayet etmiyorsa sana laf düşmez.
Memnun değilsen sen çekip gidebilirsin gençsin enerjin var kur kendine bir düzen kurtul madem.yasli kadını evden atmaya utanmıyormusun?
Ne kadar vicdansız bir nesılsiniz siz yahu!

Sen kimsin ki anne babanın evinde kalan yaşlı annenin gitmesini istiyorsun?O evde sana söz hakkı veriliyor mu?O evde ananenin kirli çamaşırlarını senmi yıkıyorsun yemeğini senmi hazırlıyorsun ne yapıyorsun o evde sen?
Annen şikayet etmiyorsa sana laf düşmez.
Memnun değilsen sen çekip gidebilirsin gençsin enerjin var kur kendine bir düzen kurtul madem.yasli kadını evden atmaya utanmıyormusun?
Ne kadar vicdansız bir nesılsiniz siz yahu!
Yorum yapmak için yorum yapan biri daha
:deli:

Yorum yapmak için yorum yapan biri daha
:deli:
Okuduğunu anlamayan bir yeni ergen üye daha..
Kizim oku bi anla ne yazmışım..yorum yapmak için yaptım heee amaç o zaten de sen işine gelmeyeni anlamıyorsun sanki..
Ayrıca buradaki üslubundan da belli ne kadar saygısız ve hadsiz biri olduğun asıl ben o yaşlı annanene acıdım size katlanmak zorunda yazık..
Bak aynı onun düştüğü duruma düşeceksin yaşlanınca hadi bakalım..

Aksi yaşlılar çok zor oluyor, ama ne biliyim ben yaşlılara kıyamıyorum yinede. Giderim hal hatır sorarım ilk. Biraz sohbet ederim. Yardım lazım olmadığı halde yardımını isterim "Sen nasıl yapıyorsun, ben beceremedim" diye. Eniştem çok iyi özetlemisti aslında "yaşlılar için en kötü duygu," artık sana gerek kalmadı" duygusu.

Ayıp valla. Yaşlı kadın gitsin diye gözüne mi bakıyorsunuz? Konuşurlar dururlar biz de yaşlanınca öyle olacağız. He hoş öyle deyip geçin ne var yani. Kendi evi varmış gider yakında

Back
X