Gitmezsem?

Son gün eşinize ısrarla çocuklarla gelemesen de sen gel demesi zaten sizin gitmemenizi istediğini gösteriyor bence. Ama bana kalırsa gidin. Konu akarken yazdığınız mesajlarda vurmasanız da vurduğunuzu,kahvenin önüne gitmeseniz de gittiğinizi söylediğini yazmışsınız. Bunlar resmen yalan. O yalan söylerken utanmıyorsa siz de "Neden yalan söylüyorsun,böyle şeyleri eşime söyleyerek yapmaya çalıştığın şey nedir anne? Ben çocuklarıma nasıl bakıp yetiştireceğimi çok iyi biliyorum. Beni çok bunalttın, bu davranışlarını sürdürürsen ikimizin de kalbi kırılır " diyebilirsiniz. Tabiki bu durumda eşinizin tavrı ne olur hala yanınızda olur mu bilemiyorum.
Basit şeylere,saygıdan susup cevap vermemek başka sizin hakkınızda söylenen yalanı yutmanız bambaşka bence. Kayınvalideniz sanki eşiniz size kızsa mutlu olacak gibi görünüyor. Hem ne demek öyle her davranışınızı başkalarına ayıplatıp cıkcıklatmak. Siz onun oğlunun karısısınız ne ayıp!

Çok pardon sizi değil evladınızı diğer evladınıza vurmakla suçluyormuş ama olsun neticede o da bir yalan hem de çocuğunuzu üzecek bir yalan

Evet kayinvaliden ve kayinpederinle aynı anda konuşmayı denemelisin. Kendine hakim olamayacaksan biraz sakinlesmeyi bekle .
Eşim bana bazı şeylerden bahsetti ,sizinle bu konu hakkında konuşmak istiyorum .bir sorun olduğunda benimle konuşun diye girip ,eşime şikayet edip ortamı gerginlestirmeyin lütfen diye bitirebilirsin :) esin senin ebeveynin değil sonuçta .öyle bile olsa çok çirkin .amaç ara bozmaksa bir iki bir iki huzursuzluklar başlar .ben oğluma iyi görüneyim de gelin naparsa yapsın mantığı çok bencilce ve çirkin .esin olgun bir adam olmasaydı çok başın agirirdi bu konulardan. Kimse evliliğine ve çocuklarına karışmasın

Cok tesekkur ederim.
Evet esim etkilenmedi ama elbette cani sikildi.
Gidersek konusmayi deneyecegim.
Ozellikle cocuklarimla iliskime karisilmamasi gerektigini vurgulamam gerek.

Kizinizin ve sizin hal ve hareketlerinizden memnun degilse eger gitmeyin cocuguda gondermeyin,kiziniz yaramaz bile olsa babannesi neticede baskalarina sikayet etmek ne demek,aksine onun cocugun kusurlarini ortmesi gerekir,elin cocugumu kendi torunu,gerci benim kayinvalidem de boyledir,en ufak eksiklikleri gozune oyle carparki,gorumcemin cocuklari evi basina yiksa,binbir turlu lafla eksikliklerini kapatir.Senin yerinde olsam ayda bir gorusuyormussunuz onu iki yada uc aya cikar,fazlaca muhattap olma..

Yarisi yavrumun yavrusu yarisi yilan yavrusu denir ya torun icin demek ki boyle hissediyorlar.
Ve elbette biz cok iyi anne babayiz egosu.
Zaten ben sertce ama sesimi yukseltmeden vurmadi diyorum ornegin, o buna da bozuluyor aslinda.
O ne derse dogrudur cunku.

Benim en cok kizdigim da bu zaten.
Ne istiyorsunuz ya hu kucucuk cocuktan?
Kizsam bagirsam dovsem mutlu mu olacaksin?
Bu sefer de oyle cocuk mu buyutulur, biz hic dovmedik diye anlatmaya baslar.

İste gitmem o sorun degil de tavsan daga kusmus dagin haberin olmamis gibi olsun istemiyorum.
O yuzden ya gitmeyerek bir tavir gostermeliyim ya gidince konusarak.

Annelikle ilgili akıl veren kadinlar,anneliği annelerinin karnında mi öğreniyor anlamış değilim.Way arkadaş! Millete ne hos geliyor akıl vermek. Ben doğurduysam herseyiylede ilgilenebilirim fırsat verilirse.. Neyse .....Ne yaşanırsa yaşansın 1 günlük disimi sıkarak katlanırdım . .Hem kocanın gözünde de +1 puan ohh..

Onun gozune benim anneligim kotu gorunuyor.
Ornegin komsulari x ablayi cocugunu disarda yediriyor diye ovuyordu :)
Ben parka giderken kek verdigim icin suclaniyorum.

Gidersem eger, konusmayi dusunuyorum simdi de.
Cunku illa ki bir tavir gostermem gerek, madem durum bu asamaya geldi, kacmanin manasi yok.

Böyle bir durumda öncelikle korkunç bir bakış at kv kişisine... bu çok etkili, alttan almayacağının ilk sinyali... çocukları al başka yere git.
Eğer bu durum 2. Kez tekrarlanırsa sözünü esirgeme, anne çocuk bu bi sığdıramadın bizi buraya De... ve yine o korkunç yüz ifadesi ile...
O noktada saldırırken savunmaya geçmeli ve korkacak tavrından. Bir de hep sakin kalmaya çalış bunları söylerken. Unutma sakin kalıp lafını söyleyen kazanır...

Dilerim ikimiz içinde bu bayram huzurlu geçer, şimdiden ben de stres yapıyorum ama sorulduğunda konuşmak haricinde ağzımı açmayıp olduğunca uzak duracağım.

Hakkımızda hayırlısı...

Cok tesekkur ederim.
Size de kolayliklar diliyorum.
Tavsiyeleriniz aklimda, sag olun (kalp)

ikinci çocuğunuzun cinsiyeti ne? Birinci kuzuya bu kadar yuklenmesinin altında cinsiyet ayrımı olabilir mi diye düşündüm bu yüzden soruyorum. Sorunuza gelince bir gün gidin konuyu açmayın yüzeysel kalın ve dönün bence en güzel cevap olacaktır.

İkisi de kiz.
Kucugum daha yurumuyor o yuzden ona laf edemiyor.
Ama o da aglayinca illa onun kucagina vermemi istiyor, o susturacakmis.
Emzirecegim desem, iyi aman al tavrina burunuyor.
Bu defa hep kucaklayip goturuyor oluyorum.

Arkamdan soylendigini bildigimi bilmiyor.

Evet ben takdir beklemiyorum ama en azindan notr kalinabilir.
Kizima bagirmamam, yemek yedirmeye calismam nasil bir suc olabilir ki?
(Oyle de tatli ki.
Kiyamiyorum hic.)

Konusmak icin konusuyor.
Kardesi aglayinca niye aglattin diyor mesela.
İnsanlara kardesine vuruyor diyor vurmadigi halde.
Hep aglatiyor vs gibi ipe sapa gelmeyecek seyler konusuyor.
Kendimden cok bu muameleye uzgunum kizim adina.
Manyak mı bu kadın? Görüşmeyin bu kadınla

Son gün eşinize ısrarla çocuklarla gelemesen de sen gel demesi zaten sizin gitmemenizi istediğini gösteriyor bence. Ama bana kalırsa gidin. Konu akarken yazdığınız mesajlarda vurmasanız da vurduğunuzu,kahvenin önüne gitmeseniz de gittiğinizi söylediğini yazmışsınız. Bunlar resmen yalan. O yalan söylerken utanmıyorsa siz de "Neden yalan söylüyorsun,böyle şeyleri eşime söyleyerek yapmaya çalıştığın şey nedir anne? Ben çocuklarıma nasıl bakıp yetiştireceğimi çok iyi biliyorum. Beni çok bunalttın, bu davranışlarını sürdürürsen ikimizin de kalbi kırılır " diyebilirsiniz. Tabiki bu durumda eşinizin tavrı ne olur hala yanınızda olur mu bilemiyorum.
Basit şeylere,saygıdan susup cevap vermemek başka sizin hakkınızda söylenen yalanı yutmanız bambaşka bence. Kayınvalideniz sanki eşiniz size kızsa mutlu olacak gibi görünüyor. Hem ne demek öyle her davranışınızı başkalarına ayıplatıp cıkcıklatmak. Siz onun oğlunun karısısınız ne ayıp!

Esim yanimda olur diye tahmin ediyorum.
Daha once hic laf etmedim ama bu defa kizim hakkinda kotu konusmasi cok canimi sikti.
Kendisi de mutsuz bir anneymis bence.
Her yerde cocuklarinin hic oturmadigindan, baskalarinda ne cocuklar oldugundan bahsedermis.
Ama ben mutsuz bir anne degilim.
Baskalarinin cocuklari ne yaparsa yapsin, ben kendi cocuklarima bakarim.
Ve memnunum da gercekten cok tatli cocuklar.
Cocugumu savunmak zorunda birakilmak zoruma gidiyor.
Yoksa bana dediklerine o kadar takilmadim, kesinlikle.

Cocuguma da "iste annelik yapamiyor" mesajini vermeye calistigi icin boyle yapiyor diye dusunuyorum.

:olamaz:Ayy mesajları okurken fenalık geldi nasıl tuhaf bi kadın yaa burdan ben deli oldum

Sorunuzun doğru bi cevabı yok bence, nasıl biri olduğunuza göre değişir çünkü. Sonuçlarını göğüsleyebilecek ketumlukta olabilir misiniz? Bu kavgayı sürdürürse bi daha gitmeme ketumluğunda olabilir misiniz?

Ben şahsen gitmemeyi tercih etmezdim çünkü ailenin parçalanamaz bir bütün olduğunu düşünüyorum. Benzer süreçlerden geçtik, ben çok yıprandım, aile bayramda birlikte olur. Hayatınızdam çıkarabileceğiniz bir insan değildir - çok extrem durumlar dışında tabi-

Kolaylıklar diliyorum, bi de arkadaşlara katılıyorum çocuklarla aranıza girmesine izin vermeyin.

cocugum yok ve evli degilim ama nisanlimla beraber yasiyoruz. Benim KV tam bir KV. kitabini yazan tiplerden. neyse.

bence gidin. lütfen onun sizi rencide etdigini göstermeyin. bu o kadin icin bir basari olacak ve dozu artacak.
cocuklari kritize etdigi zaman--- ahhh evet ayni babalari derseniz.
sizi kritize etdigi zaman- ama oglun böyle seviyor dersiniz.
KVnin yaptigi sacma dedikodular icin lütfen esinizi mahcup birakmayin. esiniz zaten arkanizda- bunda fazlasi can sagligi.

cocuk egitimine gelince: Bence cocuklarin ayda bir veya özel günlerde normalde yasak olan seyleri yemelerinde bir sakinca yok. bu durum sadece sizde yok. her kültürde ayni ve asla degismiyor. ben yurtdisinda yasiyorum ve yasli is arkadaslarim bile bayramlarda anneanneye veya babaanneye gitdikten sonra 3 kilo alip geri geliyorlar. bunlar cocugunuzda tatli bir ani olarak kalacak.

Yarisi yavrumun yavrusu yarisi yilan yavrusu denir ya torun icin demek ki boyle hissediyorlar.
Ve elbette biz cok iyi anne babayiz egosu.
Zaten ben sertce ama sesimi yukseltmeden vurmadi diyorum ornegin, o buna da bozuluyor aslinda.
O ne derse dogrudur cunku.

Benim en cok kizdigim da bu zaten.
Ne istiyorsunuz ya hu kucucuk cocuktan?
Kizsam bagirsam dovsem mutlu mu olacaksin?
Bu sefer de oyle cocuk mu buyutulur, biz hic dovmedik diye anlatmaya baslar.

İste gitmem o sorun degil de tavsan daga kusmus dagin haberin olmamis gibi olsun istemiyorum.
O yuzden ya gitmeyerek bir tavir gostermeliyim ya gidince konusarak.

o yılarlar soksun inşallah onları ,

amaçları ne geçecek ellerıne anlamıyorum , ama eşin israr etmıyorsa ve tek başına gidip geldikten sonra sana karşı tavırları değişmeyecekse gitme diyorum sana ,

:olamaz:Ayy mesajları okurken fenalık geldi nasıl tuhaf bi kadın yaa burdan ben deli oldum

Sorunuzun doğru bi cevabı yok bence, nasıl biri olduğunuza göre değişir çünkü. Sonuçlarını göğüsleyebilecek ketumlukta olabilir misiniz? Bu kavgayı sürdürürse bi daha gitmeme ketumluğunda olabilir misiniz?

Ben şahsen gitmemeyi tercih etmezdim çünkü ailenin parçalanamaz bir bütün olduğunu düşünüyorum. Benzer süreçlerden geçtik, ben çok yıprandım, aile bayramda birlikte olur. Hayatınızdam çıkarabileceğiniz bir insan değildir - çok extrem durumlar dışında tabi-

Kolaylıklar diliyorum, bi de arkadaşlara katılıyorum çocuklarla aranıza girmesine izin vermeyin.

Ay hayir o kadar buyumesini istemiyorum.
Uzulurum.
Sonucta esimin ailesi, cocuklarimin buyukleri.
İpleri koparamayacaksak bir sekilde idare edilecek ama benim sikintim net bir tepki gostermeyi istemek.
Bunu nasil yapacagimi bilememek.
Cunku bu yaptigi cok cirkin bir sey.

Ozellikle cocuklar soz konusu olunca cok kirildim.
Cok kirildim.

cocugum yok ve evli degilim ama nisanlimla beraber yasiyoruz. Benim KV tam bir KV. kitabini yazan tiplerden. neyse.

bence gidin. lütfen onun sizi rencide etdigini göstermeyin. bu o kadin icin bir basari olacak ve dozu artacak.
cocuklari kritize etdigi zaman--- ahhh evet ayni babalari derseniz.
sizi kritize etdigi zaman- ama oglun böyle seviyor dersiniz.
KVnin yaptigi sacma dedikodular icin lütfen esinizi mahcup birakmayin. esiniz zaten arkanizda- bunda fazlasi can sagligi.

cocuk egitimine gelince: Bence cocuklarin ayda bir veya özel günlerde normalde yasak olan seyleri yemelerinde bir sakinca yok. bu durum sadece sizde yok. her kültürde ayni ve asla degismiyor. ben yurtdisinda yasiyorum ve yasli is arkadaslarim bile bayramlarda anneanneye veya babaanneye gitdikten sonra 3 kilo alip geri geliyorlar. bunlar cocugunuzda tatli bir ani olarak kalacak.

Hahaha bomba gibi bir kadinsiniz masallah, hic aklima gelmemisti boyle cevap vermek. :)

Cocugum alerjik bir cocuk.
Her sey iyi gelmiyor.
Ben de babannesi olarak kotulugunu istedigini dusunmuyorum ama benim inadima yaptigi net, e haliyle sinirleniyorum.
Cunku mesele sadece yemek degil.
Yani mesela kucucuk civcivler var, eline veriyor kizimin verme dedigim halde
Cunku biliyorum kizim onlarla oynamak isteyecek.
Cunku seviyor hayvanlari ama babannesi iki dakika sonra zorla elinden almaya calisiyor, herkese de zorumla aldim yoksa oldurecekti canim hayvanlarimi diyor.
Oysa zarar vermeye calismiyor ve ben basindayim.
Kizim da uzuluyor yine seveyim mi diyor.
Hayir dokunma onlara diyor bu defa da.
Bir suru ornegim var boyle.

iyi de o lafları dediğinde eşin annesne tepki vermemiş mi?

Vermis hatta dedigim gibi lafinin birini ben duydum asagidan.
Kucucuk cocuga kizacak degiliz demis.
Ne var eline bir kek verdiyse demis.
Seni eziyor dediginde istemsizce guldum nesini gordun abartma dedim diyor.
Eve dogru gelince biz kizimla, kesmek zorunda kaliyorlar.
Ve esim de hazirlanalim cikalim gec kalmayalim izin alamadim dedigi icin daha ne oluyor anlayamadan hizlica hazirlanip ciktik.

Hahaha bomba gibi bir kadinsiniz masallah, hic aklima gelmemisti boyle cevap vermek. :)

Cocugum alerjik bir cocuk.
Her sey iyi gelmiyor.
Ben de babannesi olarak kotulugunu istedigini dusunmuyorum ama benim inadima yaptigi net, e haliyle sinirleniyorum.
Cunku mesele sadece yemek degil.
Yani mesela kucucuk civcivler var, eline veriyor kizimin verme dedigim halde
Cunku biliyorum kizim onlarla oynamak isteyecek.
Cunku seviyor hayvanlari ama babannesi iki dakika sonra zorla elinden almaya calisiyor, herkese de zorumla aldim yoksa oldurecekti canim hayvanlarimi diyor.
Oysa zarar vermeye calismiyor ve ben basindayim.
Kizim da uzuluyor yine seveyim mi diyor.
Hayir dokunma onlara diyor bu defa da.
Bir suru ornegim var boyle.

Ben zaten biraz cazgir oldugum icin KV yavas yavas yola geliyor. son aylarda bize küsmüsdü. rahatdim.
baktiki takan yok bugün hortladi. dogum günü varmis ve davet etdi. nisanlim direk vaktim yok diye savsakladi. bana kaldi. bende dedim, bugün olmaz- istersen yarin disarda kahve icelim.

sizin kv gercekden normal degil yani cocuga yaptigi davranislar dengesiz. ilk eline zorla verip sonra zorla almak normal ruh hali degil. ama bence esinizi mahcup etmeyin. eminimki esiniz siz olmadan giderse baya baya dolduracak ve eninde sonunda siz gitmesiz bile torunlarina görücek.
benim cocugum olmadigi icin rahatim ve benim nisanlim yabanci. yani ben gitmiyorum dersem asla üstelemez. sizin durum (türk kültürüne dayanarak) biraz daha zor. bence kadinin agzina laf vermeyin.

Ben olsam gitmezdim ki öyle de yapacağım. Benim kayınvalidem de seninki gibi, ama benim ki kurnaz. Eşime demez böyle şeyleri, gelir suçlayıcı bir şekilde bana söyler. Çünkü bilir ki eşim inanmaz, beni savunur, bense eşimin hatrına bir şey demem. Son geldiğinde (ki öyle sık gelen biri değildir, oğluma bakmaya gelmişti kısa süreliğine) oğlumu sevmemi, emzirmemi, yedirmemi vs vs kıskandı, lohusa sendromuna girdi. Üstüne bana sen delisin, git tedavi ol, oğlunu sahipleneceğime, onu senden koparacağıma inanıyorsun, onu paylaşamıyorsun, siz boşanırsınız (hiç kavgamız olmaz, maşallahımız var çok şükür) vs gibi anlamsız şeyler söyleyip öyle bir düşüncem yok dememe rağmen ısrarla aynı şeyleri söyledi. Aileme dil uzattı (terbiyesiz) sanki çok tanıyormuş gibi. Ay neyse, özetle herkes kalbinin ekmeğini yer. O da kalbinin ekmeğini yiyecek bundan sonra. Herkese ederi kadar muamele yapmak lazım.

Eşime sen git bayram da dedim, yok dedi. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama benim bir daha gitmeyeceğim kesin. Zaten mesafeliydim, şimdi köprüleri de kaldırıyorum. Eğer eşinle aran bozulmayacaksa sen de mesafeni ayarla. Çünkü söyledikleri çok anlamsız şeyler, bahane bile değiller yani o kadar.

o yılarlar soksun inşallah onları ,

amaçları ne geçecek ellerıne anlamıyorum , ama eşin israr etmıyorsa ve tek başına gidip geldikten sonra sana karşı tavırları değişmeyecekse gitme diyorum sana ,

Amacini biz de anlamadik.
Esim israr etmiyor ama ben sanki onu oraya tek gondermekle oksuz yetim birakmis gibi hissediyorum.
Bir taraftan gurur yapiyorum bir taraftan esime kiyamiyorum.

Ben zaten biraz cazgir oldugum icin KV yavas yavas yola geliyor. son aylarda bize küsmüsdü. rahatdim.
baktiki takan yok bugün hortladi. dogum günü varmis ve davet etdi. nisanlim direk vaktim yok diye savsakladi. bana kaldi. bende dedim, bugün olmaz- istersen yarin disarda kahve icelim.

sizin kv gercekden normal degil yani cocuga yaptigi davranislar dengesiz. ilk eline zorla verip sonra zorla almak normal ruh hali degil. ama bence esinizi mahcup etmeyin. eminimki esiniz siz olmadan giderse baya baya dolduracak ve eninde sonunda siz gitmesiz bile torunlarina görücek.
benim cocugum olmadigi icin rahatim ve benim nisanlim yabanci. yani ben gitmiyorum dersem asla üstelemez. sizin durum (türk kültürüne dayanarak) biraz daha zor. bence kadinin agzina laf vermeyin.

Benim esim de gel diyemem, canin nasil istiyorsa, ben arkandayim diyor ama evet hakliyken haksiz duruma dusebilirim.
Sonucta tamamen gorusmeyi kesmeye niyetim yok, yalnizca cocuklarim ve benim hakkimda boyle serbestce konusabiliyorsa bir yaptirimi olmali gibi dusunuyorum.
O yuzden gitmesem mi diye dusundum.

Back
X