Gitmezsem?

Kalbim sıkışarak okudum yazdıklarınızı.nerdeyse aynısını yaşıyorum hatta bir fazlası eltimle kiyaslaniyor çocuk yetiştirmem.
Yüzüme çocuk bakmayı beceremiyosun dedi.atamiyorum içimden .2.5 sene önce söyledi.
Eskiden bizde sık sık giderdik.artik yılda bir iki. eşimden bana haklısın diyor.ama gelmemi de istiyor çocukları çok göstermek istiyor ailesine.
Ama ben içimden atamıyorum.haketmedim ben o lafları.
İçimdeki öfke dinmek bilmiyor .
Ve kurban bayramında tatile gidiyoruz onlarla.cocuklarimin kiyaslanmasini dinliycem.eltimin ne kadar muhteşem.olduguniu.ve hiç bişey yapamadan.cok üzgünüm.....

Ben olsam gitmezdim ki öyle de yapacağım. Benim kayınvalidem de seninki gibi, ama benim ki kurnaz. Eşime demez böyle şeyleri, gelir suçlayıcı bir şekilde bana söyler. Çünkü bilir ki eşim inanmaz, beni savunur, bense eşimin hatrına bir şey demem. Son geldiğinde (ki öyle sık gelen biri değildir, oğluma bakmaya gelmişti kısa süreliğine) oğlumu sevmemi, emzirmemi, yedirmemi vs vs kıskandı, lohusa sendromuna girdi. Üstüne bana sen delisin, git tedavi ol, oğlunu sahipleneceğime, onu senden koparacağıma inanıyorsun, onu paylaşamıyorsun, siz boşanırsınız (hiç kavgamız olmaz, maşallahımız var çok şükür) vs gibi anlamsız şeyler söyleyip öyle bir düşüncem yok dememe rağmen ısrarla aynı şeyleri söyledi. Aileme dil uzattı (terbiyesiz) sanki çok tanıyormuş gibi. Ay neyse, özetle herkes kalbinin ekmeğini yer. O da kalbinin ekmeğini yiyecek bundan sonra. Herkese ederi kadar muamele yapmak lazım.

Eşime sen git bayram da dedim, yok dedi. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama benim bir daha gitmeyeceğim kesin. Zaten mesafeliydim, şimdi köprüleri de kaldırıyorum. Eğer eşinle aran bozulmayacaksa sen de mesafeni ayarla. Çünkü söyledikleri çok anlamsız şeyler, bahane bile değiller yani o kadar.

Galiba buyukler babanne anane oldugunda yeniden anne olmus gibi oluyorlar.
Yoksa bunca sacmalamanin baska bir sebebi olamaz.
Oysa cocuklarinizi buyutmussunuz, torunlariniza egitim vermek, sorumluluk almak zorunda degilsiniz, tadina cikara cikara sevin iste daha ne yani?

Ben zaten mesafeliyimdir ama yuzyuze gelmedik ya, arkamdan konustugu icin ihtimal ki o benim bildigimi bilmiyor.

Kalbim sıkışarak okudum yazdıklarınızı.nerdeyse aynısını yaşıyorum hatta bir fazlası eltimle kiyaslaniyor çocuk yetiştirmem.
Yüzüme çocuk bakmayı beceremiyosun dedi.atamiyorum içimden .2.5 sene önce söyledi.
Eskiden bizde sık sık giderdik.artik yılda bir iki. eşimden bana haklısın diyor.ama gelmemi de istiyor çocukları çok göstermek istiyor ailesine.
Ama ben içimden atamıyorum.haketmedim ben o lafları.
İçimdeki öfke dinmek bilmiyor .
Ve kurban bayramında tatile gidiyoruz onlarla.cocuklarimin kiyaslanmasini dinliycem.eltimin ne kadar muhteşem.olduguniu.ve hiç bişey yapamadan.cok üzgünüm.....

Esiniz mudahil olsa?
Hani siz eltiyi kiskaniyor gibi olursunuz tepki verirseniz ama esiniz soylerse belki etki eder.
Hem de aninda, orada.

Eminim cok iyi bir annesinizdir.
Size de uzuldum.
Bence hiiic duymuyor gibi yapin soylediklerini, cocuklarinizla gulun oynayin.

Ben oyle yapmistim ama bu gidisimizde cocuklara takinca cinnet geldi bana.

Beni daha cok uzen bana bakamiyorsun demesi degil de benim kotu bir anne oldugum mesajini vermek icin her yerde kizimi kotulemesi..
Malum konu cocuksa her anne bir aslan, kaplan kesilir.

Guzel gunler goresiniz insallah.

Galiba buyukler babanne anane oldugunda yeniden anne olmus gibi oluyorlar.
Yoksa bunca sacmalamanin baska bir sebebi olamaz.
Oysa cocuklarinizi buyutmussunuz, torunlariniza egitim vermek, sorumluluk almak zorunda degilsiniz, tadina cikara cikara sevin iste daha ne yani?

Ben zaten mesafeliyimdir ama yuzyuze gelmedik ya, arkamdan konustugu icin ihtimal ki o benim bildigimi bilmiyor.

Sonradan mesajları gördüm zaten, konuşmamana rağmen böyle. Ama onun da asıl nedeni seni elde edememiş olması, sana istediğini yaptıramıyor sen onla muhattap olmuyorsun falan ya deli oluyor :)

Valla kimse kusura bakmasın, herkes kendi çocuğundan sorumlu, benimkinin yaşı da genç, 40ın sonlarında, o kadar analık yapası vardıysa doğursaydı bi tane. Sonuçta ben ona doğurmadım bebeğimi. Ortaya da zaman zaman söylerim zaten o varken:))

İkisi de kiz.
Kucugum daha yurumuyor o yuzden ona laf edemiyor.
Ama o da aglayinca illa onun kucagina vermemi istiyor, o susturacakmis.
Emzirecegim desem, iyi aman al tavrina burunuyor.
Bu defa hep kucaklayip goturuyor oluyorum.

Arkamdan soylendigini bildigimi bilmiyor.
Allah yardımcınız olsun zormus kayinvalideniz...

Sonradan mesajları gördüm zaten, konuşmamana rağmen böyle. Ama onun da asıl nedeni seni elde edememiş olması, sana istediğini yaptıramıyor sen onla muhattap olmuyorsun falan ya deli oluyor :)

Valla kimse kusura bakmasın, herkes kendi çocuğundan sorumlu, benimkinin yaşı da genç, 40ın sonlarında, o kadar analık yapası vardıysa doğursaydı bi tane. Sonuçta ben ona doğurmadım bebeğimi. Ortaya da zaman zaman söylerim zaten o varken:))

Benimki de gayet genc.
Bence de muhatap almadigima da sinirleniyor ama konusacak hicbir ortak konumuz yok, sadece onun dikte ettikleri var.
Ben de gelmisim kac yasima, bana etli kofteyi biliyor musun gel ben sana ogreteyim demeyecek o zaman.

çocuğa bapğırmamakta suç olmuş. baktı olumsuz bişey yok ne yapsamda oğlumu fitnelesem diye düşünüp bu saçmalığı bulmuş.kaç çocuk büyüttünse büyüttün. bırakta kadın kendi çocuklarını büyütsün anneliğini yaşasın. senin o engin tecrübelerinden :deli: faydalanmak isterse gelir sorar zaten.ama ille fitne sokcak. eşin herşeyin farkında seni ezdirmiyo o yüzden git eşini yalnz bırakma

çocuğa bapğırmamakta suç olmuş. baktı olumsuz bişey yok ne yapsamda oğlumu fitnelesem diye düşünüp bu saçmalığı bulmuş.kaç çocuk büyüttünse büyüttün. bırakta kadın kendi çocuklarını büyütsün anneliğini yaşasın. senin o engin tecrübelerinden :deli: faydalanmak isterse gelir sorar zaten.ama ille fitne sokcak. eşin herşeyin farkında seni ezdirmiyo o yüzden git eşini yalnz bırakma

Bir de 42 tane cocugun da olsa her cocuk birbirinden farkli, niye savasiyoruz ki?
Deli ya da cocuk olmadigi surece her anne cocuklari icin en iyisini ister, en iyi sekilde bakmaya gayret eder.
Sen de iyi bakmissin sag ol da yani her seyi de sana danisarak getirmedim ya cocuklari bu yasa.

Hahahaha yalniz fark ettim sizinle ikimiz sanki birbirimize yazar gibi degil de kayinvalidemle konusur gibi yazmisiz :)))

Ben tavrimi giderek gostermem cunku bu onu hakli cikarir elaleme karsi. Bende de hata var biraz elalem icin yaşarim.
Benim tavrim gidip el opup hemen donmekle olur.
Gitmeyip bahane uydursam nerden anlayacak tavir yaptigimi?
Madem rahatsiz oluyor cocuktan da sizden de, gidin esinizin hatrina bayramlaşin iki saat el gibi oturun dönün.

Bence bu olayi lehinize cevirin zaten esin farkinda izin alamadim demis tabiki sozde gidi ve esinize senin hatirin icin gidoyorum kismini hatirlatin :)

Ozellikle benim icin uzucu olan herkesin icinde cocugumu kotulemesi.
Vurmasa da vurdu, aglatmasa da aglatti diyor.
Baskalarinda nasil cocuklar varmis, hep oturdugu yerde otururlarmis, bizimkiler hic oturmuyormus.
Anne cocuktan senin gibi oturmasini bekleyemeyiz diyorum, ben hic oyle sabahtan aksama kadar oturan cocuk gormedim diyorum.
O hala ayni seyleri soyluyor, millete ayiplattiriyor zorla.
Cık cık cık goruyor musun neler yapiyor falan diyor insanlar da.
Cok cok bozuluyorum.

Cocuguma yeme dedigim ne varsa yediriyor, yapma dedigim ne varsa yaptiriyor.
Gizli gizli bile olsa illa ki dedigini yapiyor.

O yuzden madem oyle torunun gelmedi bu bayram işte, demek istiyorum.
İsin aslinin boyle oldugunu bilmeden yorum yaptim az once. Bu dediklerinizden sonra ben olsam madem öyle anne artik gelmiyoruz ne cocugum ne ben rahat edebiliyoruz sizin de kafanizi sisirmeyelim der bi daha asla gitmezdim

İsin aslinin boyle oldugunu bilmeden yorum yaptim az once. Bu dediklerinizden sonra ben olsam madem öyle anne artik gelmiyoruz ne cocugum ne ben rahat edebiliyoruz sizin de kafanizi sisirmeyelim der bi daha asla gitmezdim

Biz o zaman bir misafirlikteydik.
İki aksam misafirlige gittik ikisinde de boyle aeyler konustu.
İste o elalem bende de burada cikti.
Simdi milletin icinde ne diyeyim dedim.
Eve gecince su an sinirliyim, fena kavga ederim dedim.
Sonra kaldi oyle.
Aslinda tam da o an tepki vermeliydim belki de.

Bence bu olayi lehinize cevirin zaten esin farkinda izin alamadim demis tabiki sozde gidi ve esinize senin hatirin icin gidoyorum kismini hatirlatin :)

Yani esim zaman zaman bana sabrettigin icin tesekkurler falan der ama ben kayinvalide kisisinin tamamen onunu kesmek istiyorum.
Cocuklarim ve cocuk bakimimla ilgili konusabilemesin istiyorum.
Evliligimiz ve esim ve ben hakkinda konusmasindan cok bu konuya bozugum.

Yani esim zaman zaman bana sabrettigin icin tesekkurler falan der ama ben kayinvalide kisisinin tamamen onunu kesmek istiyorum.
Cocuklarim ve cocuk bakimimla ilgili konusabilemesin istiyorum.
Evliligimiz ve esim ve ben hakkinda konusmasindan cok bu konuya bozugum.
Zaten konusamasinda ama bos konusdugunu esinizde goruyor gunlerce kalmayin tabiki ama oraya esini yanliz birakma oda bos bos konussun

Back
X