• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitti makine..

sureyyas

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
290
Puanlar
23
Dolandirildik..
Böyle bir şey ilk defa başımıza geldi..
Siz de dikkat edin diye yazmak istedim..

Bulaşık makinemiz arıza verip duruyordu. Tamirci çağırdı eşim..
Geldiler.. dediler su parçası değişecek.. yeni gibi olacak ,on sene daha gider .
On bin lira istediler.. besini elden verdi hemen ,götürdüler makineyi..
Haftaya getirecekler..

Hafta oldu bir telefon.. makineniz bugün gelicek yola çıktı ,gelmesi için kalan besi yolla..
Eşim dedi bir makine gelseydi önce, yinede yolladı bankadan .
Ve makine bir türlü gelmedi..
Su gün gelicek ,bu gün gelicek ama gelmedi..
..
Eşimde şimdi mahkemeler falan uğraşmak istemedi ,gidip şikayetçi olmadı.. sonuç alamayiz ,adalet ortada ,yiprandigimizla kalırız dedik..
Velhasıl dikkat edin böyle bir deneyim yaşadık maalesef..

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.
Keşke ücreti öğrenince başka bir yerden de fiyat alsaydınız. 10 bin TL tamir ucreti vermek yerine yeni makina alırdım sanırım ben ( çok yeni değildir diye düşünerek yazıyorum)
Hakkınızı mutlaka arayın, insallah sonuç alırsınız

Geçmiş olsun, keşke peşine düşseydiniz.
Siz siz olun yetkili servis dışındaki servisleri çağırmayın, elden para vermeyin.
10 bin lirayı isimsiz bir tamirciye vermek yerine peşinat yapsaydınız orta kalite bir makine alırdınız en azından 2-3 yıl garantisinden faydalanırdınız, şimdi hem makineden hem 10 bin liradan olmuşsunuz, üstüne yeniden makine almak zorunda kalacaksınız:(

Dolandirildik..
Böyle bir şey ilk defa başımıza geldi..
Siz de dikkat edin diye yazmak istedim..

Bulaşık makinemiz arıza verip duruyordu. Tamirci çağırdı eşim..
Geldiler.. dediler su parçası değişecek.. yeni gibi olacak ,on sene daha gider .
On bin lira istediler.. besini elden verdi hemen ,götürdüler makineyi..
Haftaya getirecekler..

Hafta oldu bir telefon.. makineniz bugün gelicek yola çıktı ,gelmesi için kalan besi yolla..
Eşim dedi bir makine gelseydi önce, yinede yolladı bankadan .
Ve makine bir türlü gelmedi..
Su gün gelicek ,bu gün gelicek ama gelmedi..
..
Eşimde şimdi mahkemeler falan uğraşmak istemedi ,gidip şikayetçi olmadı.. sonuç alamayiz ,adalet ortada ,yiprandigimizla kalırız dedik..
Velhasıl dikkat edin böyle bir deneyim yaşadık maalesef..
Yetkili servis dışında servis çağırırsanız başınıza böyle şeyler gelmesi normal. Akılsız başın cezasını ayaklar değil cüzdan çekmiş bu kez.

Sanırım yetkili servis değildi,bu adamları kim buldu??? İnternet üzerinden ise şikayet edin yorumlara yazın , başkasının da canı yanmasın.Uğraşmak istemiyorum derseniz iyi bir hayat dersi aldığınızı düşünüp bir nebze moral bulabilirsiniz...

Geçmiş olsun, keşke peşine düşseydiniz.
Siz siz olun yetkili servis dışındaki servisleri çağırmayın, elden para vermeyin.
10 bin lirayı isimsiz bir tamirciye vermek yerine peşinat yapsaydınız orta kalite bir makine alırdınız en azından 2-3 yıl garantisinden faydalanırdınız, şimdi hem makineden hem 10 bin liradan olmuşsunuz, üstüne yeniden makine almak zorunda kalacaksınız:(
Marka bırakmış üretim yapmayı (Ariston) eşimde netten bulunca başka ilden geldiler ,
İlk on bin mis deyince bir afalladim çok değil mi diye ,sonra önemli parçasıymış ,bu fiyata hallolursa yeni makineler daha pahalı ,böyle gidermiş daha derken ,tabi aklımıza hiç gelmiyor dolandirilmak.. sadece ins calismaya devam eder düşüncesindeyiz..

Sanırım yetkili servis değildi,bu adamları kim buldu??? İnternet üzerinden ise şikayet edin yorumlara yazın , başkasının da canı yanmasın.Uğraşmak istemiyorum derseniz iyi bir hayat dersi aldığınızı düşünüp bir nebze moral bulabilirsiniz...
Uğraşmak istemiyorum diyor bende senin gibi başkasının canı yanmasın diye düşünüyorum.. en azından şikayet vara yazmak lazım.. ama öyle yuzsuzler ki ,yakalanıp tekrar salinmalari falan uğraşmaya değer mi diye düşünüyor insan..

Marka bırakmış üretim yapmayı (Ariston) eşimde netten bulunca başka ilden geldiler ,
İlk on bin mis deyince bir afalladim çok değil mi diye ,sonra önemli parçasıymış ,bu fiyata hallolursa yeni makineler daha pahalı ,böyle gidermiş daha derken ,tabi aklımıza hiç gelmiyor dolandirilmak.. sadece ins calismaya devam eder düşüncesindeyiz..
Aristona vestel yetkili servisleri bakıyor. Ülkeden çekilirken sattıkları onca ürünü alan insanı ortada bırakacak halleri yok ya.

12.5 13.5 bin TL ye yeni bulaşık makineleri var kâr zarar hesabı yapıp böyle büyük beyaz eşyalarda tamirci çağırmaya da değmiyor

Uğraşmak istemiyorum diyor bende senin gibi başkasının canı yanmasın diye düşünüyorum.. en azından şikayet vara yazmak lazım.. ama öyle yuzsuzler ki ,yakalanıp tekrar salinmalari falan uğraşmaya değer mi diye düşünüyor insan..
Bir yandan haklı adalete güven yok ama işte en azından bir şeyde yapmak gerek,susmamak gerek.Kararınız ne olursa olsun en azından ders alındı .....

firmanın destek hattını aradınız mı birini çağırmadan önce? İnternette servis diye sayfası olanların bir kısmı dolandırıcı maalesef:(
Gaflete düşüp gelen kişilere makineyi verseniz de keşke elden para vermeseydiniz, banka hesabına falanca marka falanca model bulaşık makinesi tamiri için diye açıklamalı para yatırsanız tüketici hakem heyetinde işinizi çözebilirdiniz.

İnternetten yetkili servis diye sayfa da açıyorlarmış..dikkat etmek lazım..keşke karakola falan bidirseydiniz..dolandırıcılık bu..binanızın kamera kaydı yok mu

Bir yandan haklı adalete güven yok ama işte en azından bir şeyde yapmak gerek,susmamak gerek.Kararınız ne olursa olsun en azından ders alındı .....
Zaten her iş geliyor eşimin elinde. ,bunu da kurcaladi baya ,parça bulsa takicak ,sonra bir baksınlar dedik hadi zaten onbeş yıllık makine.. gerçekten kaziklanmayi goze almistik ta hırsızlık hiç akıl edemedik.. hala bile getirirler gibi geliyor öylede konduramiyorum

Google aramalara yazdığınız zaman “sponsorlu reklam” olarak çıka numaralardan mı buldunuz? O şekilde dolandırılan birileri tv ye çıkmıştı yıllar evvel, asla o sponsorlu olanları aramam

Çok geçmiş olsun.
10 bini duyunca aslında ilk yapmanız gereken hemen netten bir markadan yeni fiyat bakmak olsaymış. 2022 senesinde kurutma makinem arızalandı, yetkili servisi çağırdım direkt, 2.500 tl tamir ücreti çıkardılar ve atölyede bakmamız gerekiyor dediler , ben de hemen makineyi aldığım bayiyi aradım ve güncel makine degerini öğrendim aynı serisinin ve yaklaşık 10 bin civari bir rakam verdiler bayiden bana ve tamir ettirin dediler , tamirini yaptırdım, konut sigortam da vardı, gerekli evrakları hazırlayıp tamir için ödediğim tutarı %10 muafiyet ile sigortadan geri aldım.

firmanın destek hattını aradınız mı birini çağırmadan önce? İnternette servis diye sayfası olanların bir kısmı dolandırıcı maalesef:(
Gaflete düşüp gelen kişilere makineyi verseniz de keşke elden para vermeseydiniz, banka hesabına falanca marka falanca model bulaşık makinesi tamiri için diye açıklamalı para yatırsanız tüketici hakem heyetinde işinizi çözebilirdiniz.
Beş bini o şekilde yolladı..
Öyleymiş tecrübe oldu bizede .
Böyle kötü insanların evime girmiş olması çoluk çocuk var evde düşündükçe ne günlere geldik diyorum..Allah beterinden korusun

Zaten her iş geliyor eşimin elinde. ,bunu da kurcaladi baya ,parça bulsa takicak ,sonra bir baksınlar dedik hadi zaten onbeş yıllık makine.. gerçekten kaziklanmayi goze almistik ta hırsızlık hiç akıl edemedik.. hala bile getirirler gibi geliyor öylede konduramiyorum
Giden gitti üzgünüm,o pata da makina da gelmez.Evde huzursuz olmaya gerek yok belli yerlere şikâyetinizi yapar , hayatınıza devam edersiniz,gelenler size boş kağıt bile imzalatıp daha büyük bir borca sokabilirlerdi. Hiç dolandırılmam demesin kimse ,maalesef gerekli cezalar olmadıkça bunlar biter ne kandırma yöntemleri biter...

Back
X