• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim tarzi meselesi :(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
Kafam cok karisik buaralar ...simdiye kadar hatta 7 senelik giyim tarzimi artik istemiyorum sanirim..giyim tarzimdan ornek vereyim uzun etek uzun kollu kiyafeyler makyajsiz ben ..oyle bir tarzdi...cevre es dost ve es akrabalaruna gore giyiniyorum neredeyse..mesela bisey giysem dar ji oldu ki deyip ben cok begensemde hemen vazgecip istemedigim birseyi giyiyorum haliyle mutlu degilim...makyaj cok severim abartmam tabiki ama bazi kisilerle eşli ortanlarda ozellikle guzep bakimli olucama ben makyaj yapmaya korkuyorum giyim.desem saatlerdir dusunuyorum sunu giysem su ne der bunu giysem bu ne dusunur falan...hep icimde boyle sıkıntilar var...neden bukadar kasildimin cok.buyuk.sebebbi de var aslinda ama buraya yazamicam.kurallar geregi yasak.saniriim sormak isteyen arkadaslarla ozelden konusabiliriz...esimin ailesinden akrabalarindan da cok cekiniyorum.bu konuda..süslenince bana bi acaip bakiyolar gibime geliyorr..bu zamana kadar beni hep.o gordukleri halde tanidilar ben bu halimden sıkıldim.degismek istiyorum.onlar bunu vok yadirgar diye de korkuyorum güçlu biri degilim.zaten kaldiramiyorum.laflari kolay kolay ..gunlece kafa yoruyorum kendime eziyet ediyorum..küpe bile takmazdim onceden ama simdi suan moda olan koca püskülli küpeler var ya asigim.resmen renk renk alip takasim.var ama cogu ortamda onu bile takmaua cekiniyorum hemen birinin dikkatini cekiyor..gecen sene esimin teyzesinin kizi herkesin icinde giyim.konusunda beni elestirdi ve kavga yaptik..üzerimde de tunik ve pantolon vardi ..neymis darmiş tunik heryerim.belliymiş halbuki siyah ve gauyet normaldi..esimde bana hic sahip.cikmaz bu konuda ben boyle bakimli şusli puslu seviyorum.diyemez bana evde takma ya giy ne var onda der ama.milletin yaninda agzini acip da beni savunmaz...bana biraz cesaret verseniz:KK43:(

Canım makyaj yaptığında insanların bakması alışkın olmamasındandır. Sen sürekli yaparsan gözleri alışır. Bi anda yapmak sana zor geliyorsa yavaş yavaş yap, göz kalemi rimelle başla ruja geç vs. Küpe takı da aynı şekilde. Kıyafet konusunda da nasıl mutlu olursan öyle davran. İnsanlar 2 konuşur 3 konuşur susarlar senin mutluluğun sürekli olacak.

O ne der bu ne der diye diye ömür geçiyor.
Kimin ne diyeceğini, ne düşüneceğini boşverin.
Herkes kendine baksın.
İstediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Kimse için değil kendiniz için yaşıyorsunuz bu hayatı.

Yani anlamadığım sana karışma hakkını nerden buluyor ona ne eğer kendi olduğu ortamdaki kocasına güvenmiyorsa çıkarmayacak insan içine eşin var yanında o da mı dönüp sizi ne ilgilendirir demiyor kendinize gore yaşayın istediğiniz gibi giyin istediğinizi takın öncelikle evinizde başlayın dışarı çıkarken de kimseyi takmayın sizin hayatınız

İçinizden nasıl geliyorsa öyle giyinin. Kimseyi ilgilendirmez sizin giyiminiz, makyajınız.
Önce kendinizle barışık olun ki başkalarına rahatça "sana ne?!" diyebilin. Konuşan istediğini konuşsun. Dünyaya bir kere geliyorsunuz. Başkalarına göre yaşayacak değilsiniz.

Önce bunu kendi içinizde halledin. Mesela o küpelerden alın, evde takıp kendi görüntünüze alışın. Etrafta söyleyenler bitmez ki. Ben annemle basesemiyorum. Eşime, sunun kicini basını açtırma oğlum diyor, bana evime gelirken usturuplu giyin diyor vs vs. Söylendiği seyler de sıfır kollu badyler :) Eşim anneme bir şey demiyor ama eve gelince, artik evlisin bu kadar karışmasa diyor. Kv olsaydi bunu söyleyen cinnet sebebi :) Siz kendinizden ne kadar emin olursanız, insanlar konuşamazlar. Konuşanları da ciddiye almazsanız konuşamazlar. Nasıl mutlu olacaksanız öyle şekillendirin hayatınızı.

Bence kimseden onay bekleme, yani illa eşin ortamlar da seni savunmak zorunda değil, sen bir bireysin kendini açıklayabilmekten korkma, tepkiden çekinme.
Dışarıda ki insanları özellikle hiç umursama zaten, onlara göre mi yaşayacaksın hayatını.
Yavaş yavaş alıştır çevreni, böyle kendimi iyi hissediyorum de. Bir kaç sefer bunu başarabilirsen gerisi gelir zaten.

Kalıplarınızı kırın bir iki derken devam mı gelir
Siz kendinizi sıktıkça daha çok üzerinize gelecekler yada siz öyle hissedeceksiniz
Yani bu kadar kasılmaya ne gerek var dıdımın dıdısının dıdısı için

Yavaş yavaş alıştır kendini ve çevreni. Her defasında bir adım öte git.

Bir de giyimin için sana laf söyleyenlere şunu zor "sana ne?"
Evet cnm direkt sanane demeliyim ama cogu zaman sevdiklerim yakinlarimda elestiriyor onlari da kirmak istemiorum korkuuorum biraz ama bana kalsa bir cin bir tisort salaş saclar hep bu yani hayalim ama suan bambaskayim:(

Bence kimseden onay bekleme, yani illa eşin ortamlar da seni savunmak zorunda değil, sen bir bireysin kendini açıklayabilmekten korkma, tepkiden çekinme.
Dışarıda ki insanları özellikle hiç umursama zaten, onlara göre mi yaşayacaksın hayatını.
Yavaş yavaş alıştır çevreni, böyle kendimi iyi hissediyorum de. Bir kaç sefer bunu başarabilirsen gerisi gelir zaten.
Dogru diyosum xanim ama iste bi tuhaf oluyorum korkuyorum biseylerden kav senedir ki kabuktan cikmak bana da kolay gelmiyor nolucak boyle bilmiyorum

Canım makyaj yaptığında insanların bakması alışkın olmamasındandır. Sen sürekli yaparsan gözleri alışır. Bi anda yapmak sana zor geliyorsa yavaş yavaş yap, göz kalemi rimelle başla ruja geç vs. Küpe takı da aynı şekilde. Kıyafet konusunda da nasıl mutlu olursan öyle davran. İnsanlar 2 konuşur 3 konuşur susarlar senin mutluluğun sürekli olacak.
Makyaja alisyirdim sanirim bende aryik kasilmiuorim makyajloukrn ama bazi arkadaslarila esli falan gorusunce ornek vereyim nedense eyeliner cekmeye utaniyorim arkadaslarim genelde muhafazakar insalanr fondoten bile kullanmazlar cogu zaman ama bn yanlarinda rahat edemiyorum halbuki 10 seneden fazla dostluk yani o da elestirir ne gerek var makyaja suse falan der kendim icin kendime saygimdan şık olmaliyom kimse icin degil diyorum esi sevmiyomus onu boyle isyiyomus makyajlilara gicik oliyomus tarzi seyler diyor bende benim esim seviyor diyorum kiska miyormu seni diyor cahil cahil seyler

Beni makyajsız gören eşim "hasta mısın "diyerek alnımdan öptü (ateş kontrolü) :D
Sürekli makyaj yapmıyorsan yapınca dikkat çekiyorsundur ,yine de kimseyi ilgilendirmez. Kimsenin hayatını yönetmesine izin verme ,eşin dahil .yaş geçiyor ,geriye dönüp yasamadiklarina pişman olma ..

Dogru diyosum xanim ama iste bi tuhaf oluyorum korkuyorum biseylerden kav senedir ki kabuktan cikmak bana da kolay gelmiyor nolucak boyle bilmiyorum

Zaten değişim kolay olmaz. Ama denemeden de bilemezsin. Kendini mutsuz ederek yaşama, bir kere yaşıyoruz hayatımızı. Emin ol seni gerçekten seven insanlar, bunu kabullenir zaten.

Birden bire degismen senin icin cok zor ama hergun bir zincirini kir. Yapmakta zorlandigin seyleri birer birer yap once kendini alistir. Ve sunu unutma esin falan hikaye once sen kendini savun. Sen kimseye soz hakki verme.

Ya arkadaslar burdaki konularin buyuk kismi esim beni savunmaz
Siz bir bireysiniz evlendiniz diye bireyliginizi birakmiyorsunuz es, anne, gelin olunca siz olmaktan cikmiyorsunuz lutfen bunu bir benimseyin ya
Sizin bir kisiliginiz var ve kimsenin sizi savunmasina ihtiyaciniz yok, esinizin hic yok
Biri caninizi skiyorsa ya takmayin ya da cevabini verin
Artik 10 yasinda cocuk bile kendini savunup ezdirmiyor, kocaman kadinsiniz
Ayrica konuza gelecek olursam ne istiyorsaniz onu yapin darsa dar Allahla benim aramda deyin gecin olsun bitsin :)

Siz dinledikçe ,umursadığınızı hissettikçe bunu kendilerine hak görürler,Önce o mesafeyi düzeltmek gerek .Ben çok beğendim ,ben yakıştırdım ...Sürekli bir kaç çift gözün kusur arayışında olduğunu hissedince tedirgin olabilir insan gayet normal .Eşinizin korumasını beklemeyin siz hayat tarzınızın arkasında durun.

Ya arkadaslar burdaki konularin buyuk kismi esim beni savunmaz
Siz bir bireysiniz evlendiniz diye bireyliginizi birakmiyorsunuz es, anne, gelin olunca siz olmaktan cikmiyorsunuz lutfen bunu bir benimseyin ya
Sizin bir kisiliginiz var ve kimsenin sizi savunmasina ihtiyaciniz yok, esinizin hic yok
Biri caninizi skiyorsa ya takmayin ya da cevabini verin
Artik 10 yasinda cocuk bile kendini savunup ezdirmiyor, kocaman kadinsiniz
Ayrica konuza gelecek olursam ne istiyorsaniz onu yapin darsa dar Allahla benim aramda deyin gecin olsun bitsin :)
Yani canim elbet kendimi yeri gelince savunuyorum ama giyim kobusunda en buyuk baska es ailesi ajrabasu tarafundab olunca insan ister istemez eşten destek bekliyor bur nebze olsa guven geliyor es arkasunda durunca keske tabi yurekli olsam da hic takmasam ama korkularim var uste

Back
X