Giyim tarzi meselesi :(

Evde giy önce
Eşinin de senin de gözün alışsın
Sonra yakınlarına giderken giy
Çarşı pazar avm ye giderken falan
en son her yerde giyebilirsin
Dar falan diyenlere de ben böyle seviyorum de ne haddine ya milletin

Ben tommy nin yağmur çizmelerini giyiyorum baya naylon ama gayet pahalı ve şık :)
28 yaşımdayım Lise öğretmeniyim. 1 gün bir öğrencim . Hocam babamdan bu çizmeleri çok istedim naylona o kadar para mı verilir senden başkası giymez salak mısın dedi almadı. Bir fotoğrafınızı çekip öğretmen bile giyiyor diyebilir miyim dedi :)) çek tabi dedim kızçeyle poz verdim:))
Kayınvalidem her gördüğünde kızım bana verde halı yıkarken giyiyim diyor :)) bende gülüp geçiyorum :)) çünkü farkım tarzım :))
Yani insanlar hep konuşurr.. sen bildiğini yap. İçinde kalmasın..

Kimse için değil kendin için giyin .
Seni Kıyafet konusunda eleştirecek kişiler olursa da sanane de doğrudan .
Kimin ne haddine nasıl istersen öyle giyersin .
Birden bire çok değişik olmazsa yavaş yavaş sınırlarını kaldırabilirsin .

Kafam cok karisik buaralar ...simdiye kadar hatta 7 senelik giyim tarzimi artik istemiyorum sanirim..giyim tarzimdan ornek vereyim uzun etek uzun kollu kiyafeyler makyajsiz ben ..oyle bir tarzdi...cevre es dost ve es akrabalaruna gore giyiniyorum neredeyse..mesela bisey giysem dar ji oldu ki deyip ben cok begensemde hemen vazgecip istemedigim birseyi giyiyorum haliyle mutlu degilim...makyaj cok severim abartmam tabiki ama bazi kisilerle eşli ortanlarda ozellikle guzep bakimli olucama ben makyaj yapmaya korkuyorum giyim.desem saatlerdir dusunuyorum sunu giysem su ne der bunu giysem bu ne dusunur falan...hep icimde boyle sıkıntilar var...neden bukadar kasildimin cok.buyuk.sebebbi de var aslinda ama buraya yazamicam.kurallar geregi yasak.saniriim sormak isteyen arkadaslarla ozelden konusabiliriz...esimin ailesinden akrabalarindan da cok cekiniyorum.bu konuda..süslenince bana bi acaip bakiyolar gibime geliyorr..bu zamana kadar beni hep.o gordukleri halde tanidilar ben bu halimden sıkıldim.degismek istiyorum.onlar bunu vok yadirgar diye de korkuyorum güçlu biri degilim.zaten kaldiramiyorum.laflari kolay kolay ..gunlece kafa yoruyorum kendime eziyet ediyorum..küpe bile takmazdim onceden ama simdi suan moda olan koca püskülli küpeler var ya asigim.resmen renk renk alip takasim.var ama cogu ortamda onu bile takmaua cekiniyorum hemen birinin dikkatini cekiyor..gecen sene esimin teyzesinin kizi herkesin icinde giyim.konusunda beni elestirdi ve kavga yaptik..üzerimde de tunik ve pantolon vardi ..neymis darmiş tunik heryerim.belliymiş halbuki siyah ve gauyet normaldi..esimde bana hic sahip.cikmaz bu konuda ben boyle bakimli şusli puslu seviyorum.diyemez bana evde takma ya giy ne var onda der ama.milletin yaninda agzini acip da beni savunmaz...bana biraz cesaret verseniz:KK43:(
İstediğini bile giyememek ne demek ya . Ben anlamıyorum gerçekten . Her gün bir adım ileri giderek insanların gözünü alıştır bence ..
Hayat senin ya bak kendine dinleme kimseyi ..

Ben tommy nin yağmur çizmelerini giyiyorum baya naylon ama gayet pahalı ve şık :)
28 yaşımdayım Lise öğretmeniyim. 1 gün bir öğrencim . Hocam babamdan bu çizmeleri çok istedim naylona o kadar para mı verilir senden başkası giymez salak mısın dedi almadı. Bir fotoğrafınızı çekip öğretmen bile giyiyor diyebilir miyim dedi :)) çek tabi dedim kızçeyle poz verdim:))
Kayınvalidem her gördüğünde kızım bana verde halı yıkarken giyiyim diyor :)) bende gülüp geçiyorum :)) çünkü farkım tarzım :))
35 yaşındayım .Hala tayt ve harley giymeye bayılıyorum . Salopet giyerim üst kısmını salaş bırakırım . Yırtık pantolon vs . Zaten minyonum bakan 30 demez bana :)
Eşim der arada yahu ne zaman vazgeçeceksin liseliler gibi giyinmekten . Liseye giden oğlum var ne zaman toplantısına gitsem "anne arkadaşlarım ne güzel ve genç annen var diyorlar " der.
Kimseyi sallamam yağmur çizmesine de bayılırım .
Hayat benimse eğer istediğim gibi yaşamalıyım

Arkadaşlarınızın eşleri makyajsız seviyormuş o kadınlar öyle.
Siz niye onlara göre yaşayasınız?
Sizin eşiniz istediğin gibi giy demiş,neden dinlemiyorsunuz madem?
Toplum içinde eşinizin sizi "savunmasına" ne gerek var anlamadım.
Sizin kıyafetinizi biri eleştirdiğinde 'herkes işine baksın,ben böyle seviyorm' demek zor mu?
Anlamadığım kıyafetinizi eleştirecek cesareti nerden buluyorlar.
Beni kimse eleştirmez mesela.
Neden eleştirsin?
Ailemde-yakın arkadaş çevremde tesettürlü olup şık giyinen de var,sade giyinen de.
Başı açık olup hiç makyaj yapmayan da var,full makyaj gezen de.
Kimsenin kimseye bişey dediğini duymadım mesela.
Bu hakkı vermeyin kimseye.

Kafam cok karisik buaralar ...simdiye kadar hatta 7 senelik giyim tarzimi artik istemiyorum sanirim..giyim tarzimdan ornek vereyim uzun etek uzun kollu kiyafeyler makyajsiz ben ..oyle bir tarzdi...cevre es dost ve es akrabalaruna gore giyiniyorum neredeyse..mesela bisey giysem dar ji oldu ki deyip ben cok begensemde hemen vazgecip istemedigim birseyi giyiyorum haliyle mutlu degilim...makyaj cok severim abartmam tabiki ama bazi kisilerle eşli ortanlarda ozellikle guzep bakimli olucama ben makyaj yapmaya korkuyorum giyim.desem saatlerdir dusunuyorum sunu giysem su ne der bunu giysem bu ne dusunur falan...hep icimde boyle sıkıntilar var...neden bukadar kasildimin cok.buyuk.sebebbi de var aslinda ama buraya yazamicam.kurallar geregi yasak.saniriim sormak isteyen arkadaslarla ozelden konusabiliriz...esimin ailesinden akrabalarindan da cok cekiniyorum.bu konuda..süslenince bana bi acaip bakiyolar gibime geliyorr..bu zamana kadar beni hep.o gordukleri halde tanidilar ben bu halimden sıkıldim.degismek istiyorum.onlar bunu vok yadirgar diye de korkuyorum güçlu biri degilim.zaten kaldiramiyorum.laflari kolay kolay ..gunlece kafa yoruyorum kendime eziyet ediyorum..küpe bile takmazdim onceden ama simdi suan moda olan koca püskülli küpeler var ya asigim.resmen renk renk alip takasim.var ama cogu ortamda onu bile takmaua cekiniyorum hemen birinin dikkatini cekiyor..gecen sene esimin teyzesinin kizi herkesin icinde giyim.konusunda beni elestirdi ve kavga yaptik..üzerimde de tunik ve pantolon vardi ..neymis darmiş tunik heryerim.belliymiş halbuki siyah ve gauyet normaldi..esimde bana hic sahip.cikmaz bu konuda ben boyle bakimli şusli puslu seviyorum.diyemez bana evde takma ya giy ne var onda der ama.milletin yaninda agzini acip da beni savunmaz...bana biraz cesaret verseniz:KK43:(
Hayat senin hayatın KİME NE?

Ne giymek istiyorsunuz da giyemiyorsunuz?

Bazi degisiklikleri yavasca yapmakta fayda var. Sonucta tesetturlusunuz mesela, tum cevreniz de oyle diyelim. Birden o ortama miniyle gidemezsiniz, dislanirsiniz, kinanirsiniz belki de. Bu da sizi mutsuz eder hakli veya haksiz. Ama yavas yavas degistirirseniz tarzinizi sorunsuz gecis yapabilirsiniz.

Makyaj konusu daha basit sanki, zira artik yapmayan bir kac kisi kaldik :))

Kimş ne ilgilendirir. Biraz özgüvenli ol. İstedğini giy tak takıştır. Eşinin de arkanda olmasına gerek yokki. Kendini savunabilirsin.

Ne giymek istiyorsunuz da giyemiyorsunuz?

Bazi degisiklikleri yavasca yapmakta fayda var. Sonucta tesetturlusunuz mesela, tum cevreniz de oyle diyelim. Birden o ortama miniyle gidemezsiniz, dislanirsiniz, kinanirsiniz belki de. Bu da sizi mutsuz eder hakli veya haksiz. Ama yavas yavas degistirirseniz tarzinizi sorunsuz gecis yapabilirsiniz.

Makyaj konusu daha basit sanki, zira artik yapmayan bir kac kisi kaldik :))
Canim.inanki mini etek derdinde degilim zatrn bacaklarim carpik gibi eskiden beri mini etek giymek istemem...tek istedigim cok.basit pantolon ve tisort yada şık bir gomlek bide burda yazamadigim bisey..nornal yolda gordugumuz kizlar gibi giyinmek tek derdim..cunku ben bu tarzla cidden 5 yas yasli duruyorum ama olmak istedigimi evde yapiyorum mesela esimin de cok hosuna gidiyir yeni tanistigimiz gunku gibi oldun diyor ve kucuk gosteriyorum hayalimdeki tarzla:( makyaji giyim kadar sorun etmiyorum aştim sayilir giyim den daha dertliyim:(

Arkadaşlarınızın eşleri makyajsız seviyormuş o kadınlar öyle.
Siz niye onlara göre yaşayasınız?
Sizin eşiniz istediğin gibi giy demiş,neden dinlemiyorsunuz madem?
Toplum içinde eşinizin sizi "savunmasına" ne gerek var anlamadım.
Sizin kıyafetinizi biri eleştirdiğinde 'herkes işine baksın,ben böyle seviyorm' demek zor mu?
Anlamadığım kıyafetinizi eleştirecek cesareti nerden buluyorlar.
Beni kimse eleştirmez mesela.
Neden eleştirsin?
Ailemde-yakın arkadaş çevremde tesettürlü olup şık giyinen de var,sade giyinen de.
Başı açık olup hiç makyaj yapmayan da var,full makyaj gezen de.
Kimsenin kimseye bişey dediğini duymadım mesela.
Bu hakkı vermeyin kimseye.
Bende anlamiyorum canim nasil bu hakki veriyorum ..yumusak micazli da degilim ama bilemiyorum ama olurda cesaretsizlimi kirip istedigim gibi giyinirsem elestiriye kalkisan herkesi aninda bozucam..uste o gucu bi bulabilsem kendimde

35 yaşındayım .Hala tayt ve harley giymeye bayılıyorum . Salopet giyerim üst kısmını salaş bırakırım . Yırtık pantolon vs . Zaten minyonum bakan 30 demez bana :)
Eşim der arada yahu ne zaman vazgeçeceksin liseliler gibi giyinmekten . Liseye giden oğlum var ne zaman toplantısına gitsem "anne arkadaşlarım ne güzel ve genç annen var diyorlar " der.
Kimseyi sallamam yağmur çizmesine de bayılırım .
Hayat benimse eğer istediğim gibi yaşamalıyım
Benimki bambaska canim senelerdir insanlara farkli gorundugumden bu degisim ozellikle burda yazamadugim seyi yapabilmek zor geliyir ama mutsuzum:(

Evde giy önce
Eşinin de senin de gözün alışsın
Sonra yakınlarına giderken giy
Çarşı pazar avm ye giderken falan
en son her yerde giyebilirsin
Dar falan diyenlere de ben böyle seviyorum de ne haddine ya milletin
Evet canim bende yavastan bunu uyguluyorum ama benim cok cok buyuk bir sorunum var onu halledeniyorum iste:(

O çizmeyi giymeye suan cesaretim var ama asil sorunum.bu degil keske bukadar basit olsa:(

İstediğini giy, herkes kendine baksın, sen eşinle sorun yaşamıyorsan o konuda kimseyi takma.

Seni uyarmak istiyorum, sendeki değişim zaten eleştiri seven çevren için dahada fena olacak, hatta dahada çirkinleşip ileri gidebilirler lütfen hazırlıklı ol. Seni rencide etmemek için açık yazamıyorum istersen özelden yazarım

Eş desteğine değil insanları takmamaya ihtiyacınız var. Bir kere bu baskıyı kabullenmeniz hata. Insanların sizin giyimine karışma hakkı yok. Bunu önce siz kabul etmelisiniz. Eşinizin teyzesinin kızı size bunu söyleyememeli. Önce tavrınızı değiştirin derim; net olun. Ben böyle giyinmek istiyorum deyip geçin.

Back
X