Yatak Odası Dekorasyonu Giyinme odası için fikirlerinize ihtiyacım var

princessofdarkness

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2014
694
535
123
Ankara
Arkadaşlar evimin bir odası boş ve orayı giyinme odası yapmak istiyorum. Ancak hazır dolap almam gerekiyor çünkü yatak odası takımımı yaptırırken çok çektim. Hem uğraşması zor oluyor hem de asla hayallerindeki modeli çıkaramıyor ne yazık ki mobilyacılar. Gel git, ölçü al, tasarla gibi işlerle uğraşmak istemiyorum.

Giysi odası yapacağım oda on metrekare kadar. Duvarların üçü de dolapla kaplı olacak. Yani sadece pencerenin olduğu duvar boş kalacak. Kapının olduğu duvar da yarısına kadar dolap olacak. Dolapların bir tanesi de sadece ayakkabılar için olacak. Bu durumda sanırım tek bir tane köşeli dolap yeterli gelecek.

Bunun dışında bir ayaklı ayna düşünüyorum. Yani parçalar ayrı ayrı alınacak. Hesap yapıyorum kitap yapıyorum istediğim tüm parçaları en uygun fiyatla nasıl bulabilirim diye düşünüyorum. Çok güzel dolaplar var ama tam istediğim gibi yaparsam yirmi bini geçiyor.Oysa benim ayırabileceğim şu an en fazla yedi sekiz bin lira. İnternetten kenyap gibi sitelere baktım ama müşteri yorumları hiç iç açıcı değil.

Şimdi bana masrafı en azına indirebileceğim çözüm önerileriniz var mı? Mesela bir bölümünü kapalı dolap yerine açık raf sistemi yapsam nasıl olur? En azından ayakkabılar için. Çok koku ve toz olur mu? Her çeşit öneriye açığım. Hatta bir ara malzeme alıp marangozluğa el atayım diye bile düşündüm :) Memnun kaldığınız hazır dolap satan yerler var mı? Ya da kombinasyon önerileriniz. Dediğim gibi herşeye açığım.

Ben de bu aralar giysi odasıyla uğraşıyorum. Evidea ve Kenyap'a baktım ama dediğin gibi kullanıcı yorumları olumlu değil internette. Ben ayakkabılar ve fular kemer gibi eşyalar için çok amaçlı dolaplardan almak istiyorum. Hem fiyatları daha uygun hem de çok kullanışlılar. Gardrop köşeli düşünmüyorum açıkcası. İki adet dört kapılı yetecek bana. Ama ayırdığın bütçeyle rahat halledersin gibi geliyor. Benim bütçem biraz daha kısıtlı. Üç bin lira ancak ayırabiliyorum bu iş için. Bir de tekli koltuk koymak istiyorum odaya. Ayrıca yatak odasındaki şifonyeri de çıkartıp giysi odasına koymak gibi bir fikrim var. Hem yatak odası daha geniş kalacak hem de benim bütün eşyalarım derli toplu tek bir odada olacak. Oda takımıyla birlikte aldığımız gardırop da böylece tamamen eşime kalacak.

Kenyap ve evideadaki modeller aslında çok hoş görünüyor ama işte müşteri yorumları dediğin gibi çok kötü. Özellikle teslimatta sıkıntı çıkıyormuş. Çok amaçlı dolap ve tekli koltuk güzel fikir. Sen neden köşeli düşünmüyorsun dolabı?

Dediğim gibi şifonyeri de giysi odasına koyma gibi bir planım var. Eğer köşeli bir model alıp iki duvarı doldurursam sanki çok sıkış sıkış bir oda olacak gibi geliyor. Tekli koltuk da olacak. O kadar daraltmak istemiyorum mekanı. Ayaklı ayna yerine de gardroplardan birinin aynalı olması seçenek benim için. Bir de eğer bulursam giyinme paravanı almak istiyorum. Çocukluktan beri hep hayalimdir :)

Paravan çok hoş durur eminim. Aslında güzel fikir verdin bana. Ben de bakabilirim. Kemer, fular gibi eşyalar için de ben sana fikir vereyim, dolap içine ya da duvara askı yaptırabilirsin. Hem hepsi ayrı ayrı durur kolay bulursun aradığını hem de az yer kaplar :)

Teşekkür ederim. Umarım odan istediğin gibi olur. Aklıma yine bir şey gelirse yazarım. Şimdiden kolay gelsin :)

eğer bir odayı tamamen giyinme odası yapacaksanız en ideali özel yaptırmaktır. marangoza değil bu işte uzman raydolapçılara gidin sizin alacağınız dolapların iki katı yer kazandıracaktır. alacağınız parça parça dolaplar zaman içinde işini görmeyecek ve tekrar masrafa girmeniz kaçınılmaz olacak. malum evde dolap ihtiyacı hiç bitmez raydolap firmaları alanınızı en iyi şekilde kullanacaktır. ayakabıları dolaba koyacaksanız önce havalandırın yoksa kokusu giysilerinize sinebilir. ya da odanızdaki pencereyi vasistaslı yaptırın ki yaz kış aralık kalsın odanız kokmasın....

bu arada bende evdeki eşyaların yaptırılmasının zor olduğunu bilirim ama mutfak ve dolap odası söz konusu ise en iyi çözümler o işin uzmanlaındadır.

Giyinme odam olursa kapalı dolap yaptırmam.Benim hayalim odanın ortasında durduğum an tüm giysilerimi görmek.
O yüzden askılık metal borular çaktırmayı düşünüyorum.Altlara da 2 veya 3 kat raf çaktırıp ayakkabılık olarak kullanırım.

Yalnız aklında olsun deri ayakkabılar koku yapabilir bazen ama yine de sen bilirsin eğer kullanışsız gelirse kapak taktırırsın daha sonra.

intikam diye bir dizi vardı beren saatin oynadıgı.orda cemre diye bir karakter vardı onun odasındaki dolabın kasası duvardı .duvarın önünende panjur görünümlü kapaklar monte edilmişti.hava alması önemli kıyafetlerin .çok hoşuma gitti kesinlikle o konsept birşeyler yaptırmayı düşünüyorm.ama nerde bulurum nasıl bir inşat başlar ne kadar mal olur bilmiyrom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…