Giyinmekten Hoşlanmıyorum

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Başlığım çok hoş oldu gerçekten:9:
Kızlar selam, ben çok saçma bir sorunla karşınızdayım.
Kıyafet almaktan hiç hazzetmediğim gibi aldığım 3-5 parça şeyi de giymek istemiyorum. Bir kaç tane gömleğim var 2 hafta önce yıkandı, ütülenmeyi bekliyor ama giymek istemediğim için ütülemiyorum. 3-4 tane pantolonum var ama bir haftadır siyah kotumu giyip gidiyorum. İnsanlar geceden ne giyeceklerine karar veriyor ya çok şaşırıyorum, benim hiç aklıma bile gelmiyor sabah ne giyerim sorusu. Sabah kalkıyorum dolabımı açıyorum elime ne geçerse giyiyorum.
İş arkadaşlarım da oldukça çeşit çeşit giyiniyorlar moda ikonu gibi hani çevreden desem değil, tembelim desem evet o var ama sırf üşendiğim için ütü yapmayacak kadar da değil. Eski çalıştığım yerdeki arkadaşım da çok dikkat ederdi giyimine.
Bir mağazaya gitsem kıyafet beğenemiyorum. Hele ki indirim olduğunda alık alık bakıyorum etrafa, herkes kucağına doldurmuş bir sürü kıyafet, neyi alacağını şaşırmış. Ben daha bir bluz beğenememişim. Öyle ayakkabıyla çantayı kombinleyeyim, aman ceketim kıyafetimle uyumlu olsun gibi bir düşüncem de yok.
Kıyafetim temiz olsun, ütülü, düzgün olsun yetiyor bana. Ben neden diğer hatun kişiler gibi çeşit çeşit giyinemiyorum, beğenemiyorum, yapamıyorum:14:

Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Tek başıma çıktığım alışverişlerde zevkime göre olan şeyleri bulup alıyorum. Karar mekanizmam sağlamdır :1: Ama eşimle çıktığım zaman hiçbir şey beğenemiyorum.
Sen de alışverişe tek çık. Yanında kimse olmasın.
İş ortamın nasıl bilmiyorum ama çalışma hayatında günlük hayatından bir kademe daha şık olmak zorundasın.

Ben bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Tek başıma çıktığım alışverişlerde zevkime göre olan şeyleri bulup alıyorum. Karar mekanizmam sağlamdır :1: Ama eşimle çıktığım zaman hiçbir şey beğenemiyorum.
Sen de alışverişe tek çık. Yanında kimse olmasın.
İş ortamın nasıl bilmiyorum ama çalışma hayatında günlük hayatından bir kademe daha şık olmak zorundasın.

%90 tek çıkarım zaten...Kararsızlıktan değil gerçekten hiç bir şey beğenemiyorum. Üniversitede falan çok beğenirdim ama param yoktu alamazdım, şimdi ise param var ama zevkime uygun bir şey yok. Beğendiğim bir şey olursa ayda yılda bir onun da kesin bedeni kalmamış oluyor. Ayakkabıda da aynı şekilde çok zor tam istediğim modelin numarası olsun.
İş ortamım okul, genelde şık giyiniyor hatunlar hemen hepsi de benden büyük. Ben en küçüklerden biri olmama rağmen böcüğüm ölmüş gibiyim:9:

bence birkaç kez sen de '' moda ikonu'' gibi giyin. sonra kendine baktıkça hoşuna gider :9:

Bir komşum vardı hiç kıyafet beğenmezdi.birgün bir gömlek aldım çok hoşuna gitti kendide aldı ama benim aldığım rengi kalmamış bende aldığım gömleğimi ona hediye ettim.yok dedi ama hoşunada gitti
Bende dedim ben heryerde kıyafet bulurumda iş sende kolay kolay beğenmiyosun.beğenmişken hediye edeyim dedim
:52:
Öyle bir sorunum yok çok şükür giyip beğendiğim herşeyi hemen alırım
:31:

Son düzenleme:
Kadin irkindan tek alisveris sevmeyen kendimimdir saniyordum.
Yalniz degilmisim.
Ben de hic sevmem kiyafet alisverisi. Hani kadinlara alisverisi cok yakistirirlar ya, yok psikoloji duzeltirmis, yok indirime dayanamazlarmis, iste ben tam tersi bir insanim. Sok beni alisveris merkezine/ magazaya, sec begen al de, kacarim ordan 15 dakika sonra. Birsey begenemiyorum, begenmeyince bunaliyorum. Bir kiyafet magazasinda dayanabilecegim maksimum sure 20 dakika. Biriyle gittiysem, daha 2 dakika sonra "pff hadi cikalim" demeye basliyorum. Bu yuzden de tek cikarim alisverise. Tabii benim yaptigima alisveris denirse. Bos gidip bos geliyorum. :1:
Alisverisi seven, elleri kollari dolu dolu alisveris yapan, o kiyafetleri gorunce gozleri parlayan hemcinslerime ozeniyorum valla. Ben niye boyle numuneligim ya. :32:
Simdi kis geldi, kis tatiline gidecem, bot almam lazim, pantolon almam lazim, hic istemiyorum. Alcam birini yanima, o begensin ben parasini odeyeyim, bana 3-5 parca birsey secsin. :37:
Velhasili, bir cozum bulursan bana da soyle. :ssz:

bence birkaç kez sen de '' moda ikonu'' gibi giyin. sonra kendine baktıkça hoşuna gider :9:

Ben o insanların üzerinde beğeniyorum ama benim tarzım spor ve allı pullu, şıkıdım şeylerden hiç hoşlanmam:9:
Moda ikonu olayım derken palyaçoya dönerim kesin.

Bir komşum vardı hiç kıyafet beğenmezdi.birgün bir gömlek aldım çok hoşuna gitti kendide aldı ama benim aldığım rengi kalmamış bende aldığım gömleğimi ona hediye ettim.yok dedi ama hoşunada gitti
Bende dedim ben heryerde kıyafet bulurumda iş sende kolay kolay beğenmiyosun.beğenmişken hediye edeyim dedim
:52:
Öyle bir sorunum yok çok şükür giyip beğendiğim herşeyi hemen alırım
:31:
Bende bir de beden sorunu var ama...
Yani nadiren de olsa bir şey beğeniyorum "işte bu" diye sarılıyorum, poff bedeni yok.
Ben yine bedeni tam olmasa da mecburen alıyorum ama olur da başkasıyla çıkarsam ay yok orası olmadı aman burası kötü durdu diye diye ondan da vazgeçiriyorlar beni

Kadin irkindan tek alisveris sevmeyen kendimimdir saniyordum.
Yalniz degilmisim.
Ben de hic sevmem kiyafet alisverisi. Hani kadinlara alisverisi cok yakistirirlar ya, yok psikoloji duzeltirmis, yok indirime dayanamazlarmis, iste ben tam tersi bir insanim. Sok beni alisveris merkezine/ magazaya, sec begen al de, kacarim ordan 15 dakika sonra. Birsey begenemiyorum, begenmeyince bunaliyorum. Bir kiyafet magazasinda dayanabilecegim maksimum sure 20 dakika. Biriyle gittiysem, daha 2 dakika sonra "pff hadi cikalim" demeye basliyorum. Bu yuzden de tek cikarim alisverise. Tabii benim yaptigima alisveris denirse. Bos gidip bos geliyorum. :1:
Alisverisi seven, elleri kollari dolu dolu alisveris yapan, o kiyafetleri gorunce gozleri parlayan hemcinslerime ozeniyorum valla. Ben niye boyle numuneligim ya. :32:
Simdi kis geldi, kis tatiline gidecem, bot almam lazim, pantolon almam lazim, hic istemiyorum. Alcam birini yanima, o begensin ben parasini odeyeyim, bana 3-5 parca birsey secsin. :37:
Velhasili, bir cozum bulursan bana da soyle. :ssz:

Ben de öyle ya ama bugün bir bot alabildim kendime. O da mecburen botum yoktu. Tabi beğendiğimin numarası olmasa da eeeh dedim kalıp attırın artık ne yapayım, çarık giyicem yoksa.

[video=youtube_share;11qOpm3g-To]http://youtu.be/11qOpm3g-To[/video]
spordan abiyeye, günlükten geceye birçok kombin var hem de 3 dakikada. Fikir olması açısından izleyin.

Beden sorununu nasıl halelderiz peki?
Bana 34 beden bile bol geliyor, omuz ve kolları düşüyor, sırt kısmı olmuyor.
Diktirme derseniz nasıl bir sürpriz çıkacağı meçhul.
İnternet üzerinden almaya da bu kadar sorunlu bir bedenim varken cesaret edemem.

Beden sorununu nasıl halelderiz peki?
Bana 34 beden bile bol geliyor, omuz ve kolları düşüyor, sırt kısmı olmuyor.
Diktirme derseniz nasıl bir sürpriz çıkacağı meçhul.
İnternet üzerinden almaya da bu kadar sorunlu bir bedenim varken cesaret edemem.

çok mu zayıfsın ki? boyun kilon kaç ?

bazı markaların kalıpları baya küçük oluyor. bershka, pullandbear, stradivarius gibi. onları denedin mi? ben normalde 34 36 arası giyerim.

bu markalarda bazen 36 dar geldiği bile oluyor.

farklı farklı markaları dene. bedenine uygun bulursun.

olmadı çok az daralt derim.

çok mu zayıfsın ki? boyun kilon kaç ?

bazı markaların kalıpları baya küçük oluyor. bershka, pullandbear, stradivarius gibi. onları denedin mi? ben normalde 34 36 arası giyerim.

bu markalarda bazen 36 dar geldiği bile oluyor.

farklı farklı markaları dene. bedenine uygun bulursun.

olmadı çok az daralt derim.

Bahsettiğin markalar burada yok :D
Boyun 153, kilom 46, çok zayıf değilim ama kemiklerim çok ufak.
ALdığıö her şeyi de daraltamam ki sırt kısmından:26:

Herhalde insanın içinden gelmesiyle alakalı bu durum. Ben her gece karar veririm yarın şu elbisemi giyer,öbür gün diğerini giyerim.İşte şu gün de ya saçımı düzleştiririm ya kuaföre giderim diye.Ama nerdeee.Sabah oldu mu hep en rahat pantolonlarımı giyer,saçımı toplar çıkarım evden.Halbuki çok özenirim şıkıdım giyinenlere.Ama yapamıyorum maalesef.

keşke daha çok param olsa daha çok kıyafet alsam
bayılıyorum almaya
ama bende de kombin yapamama sıkıntısı var

Bazen bende takiliyorum bir kiyafete sanki o donem bana sadece o yakisiyor.
Birde zor begenirim begendigimide cok swverim:)
Sevmedigimi alip giymektense yakisan evde durani tercih ederim
Bu aralar hep cikiyorum birsey almadan geliyorum :(
Bide kapaliyim secenek daha az
Isin kotusu takintiliyim.onlarca esarp icinden sadece birtanesi bana yakisiyor:(
Aglamak istiyorumm
Sen ogretmendin degilmi?
Bu ufakliklarda cok fena benim.yegenim cok takilirdi ogretmeni ne giyimis etmis suslu:(

Bazen bende takiliyorum bir kiyafete sanki o donem bana sadece o yakisiyor.
Birde zor begenirim begendigimide cok swverim:)
Sevmedigimi alip giymektense yakisan evde durani tercih ederim
Bu aralar hep cikiyorum birsey almadan geliyorum :(
Bide kapaliyim secenek daha az
Isin kotusu takintiliyim.onlarca esarp icinden sadece birtanesi bana yakisiyor:(
Aglamak istiyorumm
Sen ogretmendin degilmi?
Bu ufakliklarda cok fena benim.yegenim cok takilirdi ogretmeni ne giyimis etmis suslu:(

Bende zaten beden sıkıntısı var bir de insanalr hep aynı şeyleri giydikleri içi mağazalar da o yönte getirtiyorlar. Ben mesela artık yarım ispanyol koy bulamıyorum, hep dar paça dar paça. Bir dönem geyikli tayt her yerde, bir dönem iki tarafı yırtmaçlı etek, geçen kış popoya kadar çizmeler modaydı. Bakalım bu sene ne moda olacak?
Evet öğretmenim, bizimkiler de bazen konuşuyorlar kendi aralarında öğretmenin tırnakları ne uzun, tacına bak, saçına bak falan. Dikkat ediyorlar belli ki:9:

Bende böyleyim
Kıyafet almak gelse binde bir içimden bu seferde giymiyorum.
Rahatlığı çok seviyorum nefes alamadığım bir kot gömlek giyinmektense
Eşofman tişörte razıyım
Elim eşofman tişört spor kıyafetler almaktan başka bişeye gitmiyor
Asansörde soyunmaya başlıyorum neredeyse akşam eve geldiğimde.
Bi kazak alıyım diyorum bi bakıyorum göbekte yarısı yok modaymış
Düşük bel kot hariç kot bulmak işkence
Keşke üniformalı bir işte çalışsam çok rahat edicem :ssz:

bende zaten beden sıkıntısı var bir de insanalr hep aynı şeyleri giydikleri içi mağazalar da o yönte getirtiyorlar. Ben mesela artık yarım ispanyol koy bulamıyorum, hep dar paça dar paça. Bir dönem geyikli tayt her yerde, bir dönem iki tarafı yırtmaçlı etek, geçen kış popoya kadar çizmeler modaydı. Bakalım bu sene ne moda olacak?
Evet öğretmenim, bizimkiler de bazen konuşuyorlar kendi aralarında öğretmenin tırnakları ne uzun, tacına bak, saçına bak falan. Dikkat ediyorlar belli ki:9:

aynen cnm o senenın modası tarzım degılse cok zorlanıyorum
senın beden ısıde sıkıntılı ben evlendmedn 1.70 e 47 ydım kemıkler benden once gıdıyordu begendıgım degıl sadece bedenını buldugumu alıyordum:( dıktırmede dıktıremezsın atıyorum bır kot ıstıyorsun nasıl dıktırcen zor ınankı

cok bılıyor ya cok dıkkatlıler
ablamın kızının ogretmenı aynı zmanda kıracıları oluyor kalorıfer tesısatında problem olunca cagırmıslar annesı ıle beraber yegenımde ınmıs onlarda kablo duzenlıyormus koltugu cekmısler
ogretmene cok ta dagınıkmıs evınız demıs tabı ablam sok olmus
koltugun bırı bı yana bırı dıger yana bakıyor demıs aynı benım gozum gıbı deyıp benzetme yapmıs bırde(yegenımde goz kayması var yavrucak ordan ornek vermıs)
ogretmen cok gulmus ama fenalar yanı

bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum özelliklede okula kıyafet alırken klasik sevmiyorum arkadaş ya. çok daha rahat giymek isterken çevre ve meb amca kabul etmiyor. bu da sıkıntı tatlım ya. Bedenine oturan kıyafet bulamayınca insan alışverişten soğuyor

Ben aslında rahatsız olmuyorum durumumdan. 3-5 parça kıyafet yetiyor bana ama bazen de diyorum acaba "bu kız da öğretmen olmuş giyinmeyi bilmiyor,3-5 şeyi evir çevir giyiyor" diyorlar mıdır diye:9:
Geçen mesela cansız mankende görüp çok sevimli bulduğum sıradan bir gömleği denemeden almıştım.
Mankende o kadar beğendiğim şey bende çuval gibi oldu hatta arkadaşın biri daha büyüğünü bulamadın mı dedi moralim bozuldu:9:
Kol yerleri düştü, geniş geldi falan bişiler...

Back
X