- 31 Mayıs 2008
- 1.122
- 162
- 648
- Konu Sahibi Papatyayay
-
Düsünebilirim bunu aslinda :)Ben bir çözümle geldim size ama biraz yanlış biraz doğru tartışılır :) bu söylediğiniz sıkıntınızın bir benzerini aylarca yaşadım yazın.belkide benimki daha beterdi.tuvaletini yaptıktan sonra asla kilotunu giymiyordu.sadece cook uzun süre peşinde koşup yalvaricaksin,konuşup ikna ediceksinde ancak öyle.ama diğer cişi geldiğinde yine başa dönüyorduk.dusunun komsum catkapi Zile basıyor benim oğlanın kilotu yok:) komşu gelince de saklanıyordu.ama bu aylarca sürdü.ailemin yanına memlekete gidincede aynısını sürdürmek istedi tabi.anneannesinin yanında falan öyle çıplak koşuyor geziyor.ben hep arkasından koşuyorum oğlum hadi yavrum,bak sana bı suprizim var giyersen,bak kuzenin gelicekmis ama senin kilotun giyinik olursa gelicekmis seninle oynayacakmis falan diye sürekli ikna ettiğimi annem görünce halime acidi.birdahaki giyinmediginde bak yavrum arı gelicekmis arı çocukları çok seviyor ve çıplak çocukları isirirmis dedi.o an benim çocuğum kilotunu koşarak bana getirdi:)) önce bunun doğru olmadığını düşündüm ben ariyla korkutmam desemde inanın bu yöntem anında fayda edince mecbur bak oğlum arı geldi gelecek..hep giyinmeye başladı.bu sefer arı ısıracak degilde,arı giyinmeyen çocukları çok severmiş ve mutlaka öpmek istermis,ama arının öpücüğü acittigi için en iyisi giyinelim gibi telkinle çabucak bıraktı.bazen arı gelir şimdi anne giyineyim hemen deyince yok oğlum kış geldi arılar gelmez endişelenme diyorum.
Buraya yaziyorum cünku dert oldu bana.
kizimi giydiremiyorum havalar sogudu malum evde sadece külotla geziyor.disari cikisimiz tam bi facia.zorla ciglik cigliga giydirdigim oluyor.2 kombin getiriyorum bu mu bu mu diye.yok baska bise diyor.tamam istedigi olsun ama hayatta altina uzun bise secmiyor kisa ince olsun istiyor.biraz once disari ciktik bu sogukta sortla usuyorm saril diyor.yanima aliyorum bak bunlardan birini giyelim diyorum yok yok!!!!
Krese gidiyor sabah cikislarimizda butun mahalleyi inletiyoruz.onu uyandirmadan fenaliklar geliyor içime.
Bazzen kisa giymesini kabul ediyorum tamam ama bazende külotla cikmak istiyor
Dgisik bi cocuk.konuyu acmamdaki sebep benzer bise yasayip atlatan var mi ne zaman geciyor son 6 aydir durum bu.parka gitmek istiyor bazen ama giyinmicem diye ondan bile vazgeciyor.
Gidecegimiz hic bir yere vaktinde yetistigimiz yok aileek delirdik
Kizmiyorumda hic sabir diyorum oyunlar ne sebekliklerrr(((3yasinda)
Buraya yaziyorum cünku dert oldu bana.
kizimi giydiremiyorum havalar sogudu malum evde sadece külotla geziyor.disari cikisimiz tam bi facia.zorla ciglik cigliga giydirdigim oluyor.2 kombin getiriyorum bu mu bu mu diye.yok baska bise diyor.tamam istedigi olsun ama hayatta altina uzun bise secmiyor kisa ince olsun istiyor.biraz once disari ciktik bu sogukta sortla usuyorm saril diyor.yanima aliyorum bak bunlardan birini giyelim diyorum yok yok!!!!
Krese gidiyor sabah cikislarimizda butun mahalleyi inletiyoruz.onu uyandirmadan fenaliklar geliyor içime.
Bazzen kisa giymesini kabul ediyorum tamam ama bazende külotla cikmak istiyor
Dgisik bi cocuk.konuyu acmamdaki sebep benzer bise yasayip atlatan var mi ne zaman geciyor son 6 aydir durum bu.parka gitmek istiyor bazen ama giyinmicem diye ondan bile vazgeciyor.
Gidecegimiz hic bir yere vaktinde yetistigimiz yok aileek delirdik
Kizmiyorumda hic sabir diyorum oyunlar ne sebekliklerrr(((3yasinda)
Benim büyük kızım böyleydi büyüdükçe düzeldi şükür ama hala atlet giymez çorap zorla hırka giymez öksürür ,ne zor valla çocuk büyütmekKomşunun kızı böyleydi
Bezini bile çıkarıyor ya da sadece bezle geziyordu
Büyüdü alıştı
Yine çorapların battığını vs söylediği oluyormuş ama artık giyiniyor
Çok inatlaşmadan her ortamda giyilecek giysi alın
Örneğin şort ortada olmazsa giyemez tıkın bazanın altına ince tayt eşofman vs alın
Ya da yazlık etek elbise vs ortada olmasın hepsi içinde bulunulan mevsime uygun olsun
Ferah seviyorsa böyle ince kumaşlardan alın dikişi vs deymesin kaşındırmasın
Bazen giyinmediği için çıkmiyoruz zaten ama gitmek zorunda olunan yerlerde oluyor malesef.Çocuğunuza sınır koymada eksiğiniz var, sınırlarınız çok yumuşak. Eğer dışarıya giyinik çıksın istiyorsanız ‘bazen şortla çıkmasına izin veriyorum’ diye bir şey söz konusu olamaz. Giyinmezse çıkamaz, net olunmalı. Kombin getirmeye devam eder ve başka seçeneği olmadığına onu ikna ederseniz mecbur seçip giyer. Kendisi giyiniyorsa ev içerisinde yapmak istediği bir şey varsa (tv izlemek vb) giyindikten sonra bunu yapabileceğini söyleyin ve giyinmesi için yeterli zamanı ayırın. Giyinmezse yapmasına izin vermeyin. Aynı şekilde giydirirken de bunu yapın. Eğer yapmıyorsa da onu sevdiği şeylerden o anlık mahrum bırakın ve kısa net cümlelerle durumu anlatın, uzun uzun açıklamayın. Öyle öyle alışacaktır. Çocuklara sınır koyma ile ilgili konu okursanız daha iyi olur sizin için.
Bazen giyinmediği için çıkmiyoruz zaten ama gitmek zorunda olunan yerlerde oluyor malesef.
Sinir koymakla ilgili bi durum olsaydi her 3-4 yas donemi cocukta goruluyor olamazdi sanirim ki ilk okul doneminde gectigi soyleniyor.
Bazen giyinmediği için çıkmiyoruz zaten ama gitmek zorunda olunan yerlerde oluyor malesef.
Sinir koymakla ilgili bi durum olsaydi her 3-4 yas donemi cocukta goruluyor olamazdi sanirim ki ilk okul doneminde gectigi soyleniyor.
Istemedigini giydiginde soyunuyor onu napicaz.O yaşta görünmesinin nedeni o zaten. Kendisini keşfetmeye başlayan çocuk sınırları da sınayarak keşiflerini sürdürür. Yani çocuk sizi test ediyor öyle düşünebilirsiniz, neyi nereye kadar yapabileceğini öğrenmeye çalışıyor ve emin olun sizin nerede pes edeceğinizi de iyi biliyor. Yetişmeniz gereken yerler olduğunda da biraz daha farklı bir yaklaşım deneyebilirsiniz, daha erken giyinmesini sağlayabilirsiniz vs.
Istemedigini giydiginde soyunuyor onu napicaz.
Hersey o kadar net olmuyor bazen
Sunu yaparsan şu olur gibi değil
Her çocuk farklı ve biricik.
Yoksa herkes bu giyilmeden evden cikilmayacak desin.ya cikilmasin ya ceza versin yada zorlasin.cocukta tamam o zaman desin giysin ciksin bu kadar basit degil malesef
Istedigi biseyden mahrum birakmakta bi cesit ceza bana goreBen zaten bu kadar basit demedim, amacım da size yardım etmek başka bir şey değil. Ayrıca ceza verin de demedim, ceza vermek hiçbir işe yaramaz, çocuğu inatlaşmaya sürükler sadece. Akşamdan giyeceği kıyafetleri seçmesine izin verebilirsiniz belki, havalar da soğuduğuna göre dolabını ona göre düzenlersiniz, görmediği kıyafeti de bir süre sonra istemeyi bırakır zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?