Giyinmeyen çocuk

İyi de ben sizi eleştirmedim ki neden eleştireyim? Aaa bak bak bak böyle yapıyor cık cık dersen eleştirmiş olursun. Siz eminseniz ne diyeyim yani, anlattığınız kadarına cevap verdim. Tüm hayatınızı bilemem sonuçta. Kolay gelsin size o zaman, umarım halledebilirsiniz.

Bazen giyinmediği için çıkmiyoruz zaten ama gitmek zorunda olunan yerlerde oluyor malesef.
Sinir koymakla ilgili bi durum olsaydi her 3-4 yas donemi cocukta goruluyor olamazdi sanirim ki ilk okul doneminde gectigi soyleniyor.

Iki cocugum var, acikca soyleyim sInir koymakla alakali evet.
Giyinmiyor mu? Kar kis giyinmeyecek ben yalvaricam oyle mi?
Istedigi sekilde bi kere disari cikartirim ki yaptim.
Iyice bi donar, her usudum dediginde - senin secimin- der disaridaki isime devam ederim ki bu cok ise yaradi bende.
ilkokul doneminde gecmeyebilir de bunu soyleyim.
Bazi konularda netlik iyidir, her konuda cocugun huyuna gidilmez.
Anne baba olarak gerektiginde ipler ele alinir.
Eger bi istedigi gibi cikmasina bi sizin istediginiz gibi cikmasina izin verirseniz tabi kendi istediginde diretecektir.
Disari giyinik cikilir, bitti..bunun tartismasi yalvarmasi olmaz.
Sogugu var sapigi var.
Net olun.

Sinir koyamiyorsunuz kismi icin soyledim.alinganlik etmis olabilirim.yazi dili yanlis anlamaya biraz daha musait yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim

Dunya uzerinde kimse istedigini sinirsiz alamaz zaten, bu ceza degil dunyanin duzeni.
Gerektiginde istedigi seyden mahrum birakmak ceza degil, onun isteklerinin ferman gibi yerine getirilmeyecegini bilmesini saglar.
Adem Gunes bunu mahrum birakma olarak tanimlar, ceza degil.
cocuk dus kirikligi da yasayacak ki mukemmelin var olmadigini anlasin ve davranislarinin karsiliginda ne gelecegini bilsin.

Ben söyle yapiyorum, havalar sogudu mu bütün yazliklari kaldiriyorum. Ki görmesin istemesin. Mecbur bunlar giyilecek diyorum. Bir olmuyor iki olmuyor sonuncuda giyiyor. Ha üsüdügü oluncada bak giymedin diyorum ondan oldu.
Hergün krese götürüyorum büyük kizimi, kücügünün bezini degistirene kadar evin icinde kosturuyorum. O da nerdeyse iki yasinda. Itis kakis giyiyoriz valla zor. Ama yapacak birsey yok. Ben baskin ciktikca kabul ediyorlar. Yok öyle bir dünya diyorum bunlar giyilecek. Her alanda beni ezseler de sagliksoz konusu olunca nazlari pek gecmiyor baskin cikiyorum. Bir de bu metodu deneyin. Yoksa anneye naz asla bitmez. Bazen sert ve dgeismez olmak lazim. Ha yagmursa babetlerle cikmadi mi, cikti, yazin kazakla gezmedi mi, gezdi. Böyle böyle büyüyorlar napicn. Baskin ol, inan cogumuz yasiyoruz

Sinir koyamiyorsunuz kismi icin soyledim.alinganlik etmis olabilirim.yazi dili yanlis anlamaya biraz daha musait yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkur ederim

Biraz gerginlik biraz da yazı dilinden kaynaklı olmuştur, eleştirmek aklımın ucundan bile geçmedi çünkü. :) Sınır koymada eksiğiniz var derken kesin ve net sınırlar konulamadığını, yumuşak sınırlar konduğu anlatmak istemiştim. Yumuşak sınırlar da çocuğun kendisinden ne beklendiğini anlamasını zorlaştırır, ‘sizin ondan beklentiniz ne’ bunu tam olarak anlayamaz yani. Çünkü misal bir gün yemek yerken oyun oynamasına izin verirsiniz, bir gün vermezsiniz. Hangisi geçerli? Çocuk bunu bilemez. Biz yetişkinler istikrarlı ve net olmalıyız ki çocuklar da bunu öğrenebilsin. Demek istediğim bunun gibi bir şeydi yani.

Benim kızımda 14 aylık yazdan çıkınca çocuk uzun kollulari istemiyor, kollarını cekistiriyo ,günde abartısız 30 kere çorap giydiriyorum, kilotlu çoraba geçtim çıkarıyor diye buseferde cikaracam diye uzattıkça uzatiyo ucundan çekip palyaço gibi yuruyo evde ,bende bide kedi var inadına çorabından yakalayıp çıkarana kadar cekiyo, daha az siddedlisi durumunuzu bende yaşıyorum alışana kadar böyle gidecek yada ben ikisini barınağa birakacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…