Gizli bağımlılık

Merhaba hanımlar
5 yıldır evliyim çok şükür sıkıntısız bir evliliğim var. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum.
Eşimle tanıştigimda 1 yıldır sigara kullanıyordum ama çevremden bilen çok çok azdı. Eşime de soylemedim o da sormadı. Sorsada söylerdim. Ama evlendikten sonra esimin sigara karsiti olduğunu ogrendim. Bense sigarayi birakamadim :KK43: sadece hamileyken ve emzirdigim dönem içmedim. Ama sonrasında yine devam...
Eşim arkadaşlarımla bir araya geldikçe ictigimi bilir ama hiç hoşlanmaz, erkek kardesimle bazen ictigimi bilir ama yine hoşlanmaz. Yani kısaca içtin mi diye sorduğu her zaman ictiysem ictim dedim ama o sormadan soylemedim yada yanında asla içmedim. Yani sürekli içiyor olduğumu bilmiyor :KK43:
Geçen evde sigara mı ictin dedi artık nereden anladı bilmiyorum, içtiğimi söyledim. Paketi istedi. Aşırı utandım onu kandırmış gibi hissettim :KK43:( getirdim verdim. Hiç birşey demedi. Sarıldı yapmamami istedigini söyledi. Babam kalp hastası hem de sigara yuzunden, bana onu hatırlattı ve oglumuzu da kendisini de öyle bir duruma sokmamami istedi.
Şimdi işte ne yapacagimi bilmiyorum çünkü aldım yeni paket :KK43: ama eşime ve oğluma haksızlık ediyorum biliyorum yine de ne yapacağımı bilemiyorum :KK43:

Edit:
Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim.
Bunla ilgili yorumlar geldiği için yazmak istedim..

Şimdiden teşekkürler.
Sigaranin zararını biliyorsunuz, hastalık vs. olabilir. Birakmak icin gerekirse destek alin.

tamamen aynısı bende de var.gizli içiyorum.geçen yakalandım nasık üzüldü içtiğime.bende de bırakmayı çok istiyorum ama biri al dediğinde hemen yakıyorum tekrar.işteyken canım çekiyor akşam eşimle eve gelince geceye kdr istemiyor canım.nasıl bir şey bilmiyorum.sadece bırak ya hadi demenin kolay yapmanın kolay olmadığını biliyorum.çözüm bulursanız ban da dm den atın.

Eşinizin içtiğiniz fark etmemesi bence çok zor. Eşim ve ben de sigaradan nefret ederiz bazen üst kattan kokusu gelir onu bile fark eder rahatsız oluruz.yani demek istediğim sigara içmeyen birine çok uzaktan içilen sigaranın bile kokusu gelir.hele ki siz aynı evde aynı ortamdasiniz illaki saçınıza üstünüze siniyordur kokusu. E herşey bir tarafa eşinizle yakınlaştığınizda bile hisseder adam bunca yıldır nasıl saklayabilildiniz inananin şaşırdım.

Şayet oğlunuz sigara içme eyleminin ne olduğunu bilecek yaştaysa siz oğlunuzun sizi görmediğini zannediyorsunuz. emin olun.
Yok oğlunuz henüz küçükse, büyüyünce görmesini engelleyemeyeceksiniz zaten siz de biliyorsunuz.
Benim babam da ben 4-5 yaşlarindayken bizden gizli sigara içtiğini zannederdi. Ama tam tersine gizli gizli onu izleyen bendim ve ne kadar üzülürdüm anlatamam.
Oglunuz sizin sigara içtiğinizi elbet görüyor veya görecek daha da kötüsü dedesinin durumuna rağmen içtiğinizi kavrayacak bir yaşa da gelecek.
Bence yol yakinken ve eşiniz böyle anlayişliyken birakmanin yoluna bakin.

Çocuğunuzun görmesine gerek Yok ki. Onun olduğu evde içmek yeterli zaten hata olarak. Babam deli gibi içer sigarayı. O kadar tiksinirdim ki onun kokusundan ve onun içtiği ortamdan. Evladınız büyüyünce aynı duyguları ona yaşatmak istemezsiniz bence. Oğlunuz başlarsa büyüyünceye ona içme diyemezsiniz de. Kendiniz kullanıyorsunuz çünkü. Deseniz de dinlemez bunu sen de içiyorsun der. Tıpkı kardeşimin babama yaptığı gibi. Lütfen bırakın. Kendinize yazık etmeyin lütfen

Back
X