Ay çok üzüldüm size de eşinizede aöa gerçekten içmeyin babama çok ağladık biz kardeşimle yinede bırakamadı ben hamileyim hala evde ben varken içer söz de dinlemez siz öyle olmayın ben eşim yanımdayken baba içme ben hamileyim demeye utanıyorum hamileliğime değil ondan böyle bişey istemeye utanıyorum emin olun etrafa daha zor çok üzülüyorum sizde öyle olmayınMerhaba hanımlar
5 yıldır evliyim çok şükür sıkıntısız bir evliliğim var. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum.
Eşimle tanıştigimda 1 yıldır sigara kullanıyordum ama çevremden bilen çok çok azdı. Eşime de soylemedim o da sormadı. Sorsada söylerdim. Ama evlendikten sonra esimin sigara karsiti olduğunu ogrendim. Bense sigarayi birakamadimsadece hamileyken ve emzirdigim dönem içmedim. Ama sonrasında yine devam...
Eşim arkadaşlarımla bir araya geldikçe ictigimi bilir ama hiç hoşlanmaz, erkek kardesimle bazen ictigimi bilir ama yine hoşlanmaz. Yani kısaca içtin mi diye sorduğu her zaman ictiysem ictim dedim ama o sormadan soylemedim yada yanında asla içmedim. Yani sürekli içiyor olduğumu bilmiyor
Geçen evde sigara mı ictin dedi artık nereden anladı bilmiyorum, içtiğimi söyledim. Paketi istedi. Aşırı utandım onu kandırmış gibi hissettim( getirdim verdim. Hiç birşey demedi. Sarıldı yapmamami istedigini söyledi. Babam kalp hastası hem de sigara yuzunden, bana onu hatırlattı ve oglumuzu da kendisini de öyle bir duruma sokmamami istedi.
Şimdi işte ne yapacagimi bilmiyorum çünkü aldım yeni paketama eşime ve oğluma haksızlık ediyorum biliyorum yine de ne yapacağımı bilemiyorum
Edit:
Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim.
Bunla ilgili yorumlar geldiği için yazmak istedim..
Şimdiden teşekkürler.
Benim tanıdıklarım da ebeveynleri bırakmış olmasına rağmen sigaraya başladılar genç yaşta. Çünkü evde görmüşlerdi bir kere. Çocukken tanık olmuşlardı... istisnalar olabilir tabiAnnem maltepe icerdi kamyon soforu gibi..
O mutfak resmen duman alti olurdu ve ne ben ne kardesim bi kere bile agzimiza surmedik tiksintiden.
Anneleri icen arkadaslarimda kesinlikle icmedi.
Bilmiyorum bnde ve cevremde tam tersi etki yaratti.
Kokusuna dahi tahammul edemem ben
sırf esınızın yaklasımı ıcın bıle o sıgara bırakılırdı
herseyı gectım...
Teşekkür ediyorum herkese... Bu konu da nasıl bir yardım alabilirim peki? Hep en yakın sağlık kuruluşuna başvurun filan deniyor da ne yapılıyor orada? Hiç o şekilde bırakmış olan var mı?
beden sizin bedeniniz, yetişkin bir insana iç yada içme demek kadar saçma birşey yok bence, evet sigara tetikleyici belki ama bazı hastalıklarda genetik yada olacağı varsa oluyor bir şekilde, ben sizin yerinizde olsam bırakmazdım kendim istemediğim sürece , gizli saklı da içmezdim, zaten evladınızın yanında da içmiyorsanız ona kötü örnekte teşkil etmemiş oluyorsunuz...Merhaba hanımlar
5 yıldır evliyim çok şükür sıkıntısız bir evliliğim var. Ama şöyle bir sorun yaşıyorum.
Eşimle tanıştigimda 1 yıldır sigara kullanıyordum ama çevremden bilen çok çok azdı. Eşime de soylemedim o da sormadı. Sorsada söylerdim. Ama evlendikten sonra esimin sigara karsiti olduğunu ogrendim. Bense sigarayi birakamadimsadece hamileyken ve emzirdigim dönem içmedim. Ama sonrasında yine devam...
Eşim arkadaşlarımla bir araya geldikçe ictigimi bilir ama hiç hoşlanmaz, erkek kardesimle bazen ictigimi bilir ama yine hoşlanmaz. Yani kısaca içtin mi diye sorduğu her zaman ictiysem ictim dedim ama o sormadan soylemedim yada yanında asla içmedim. Yani sürekli içiyor olduğumu bilmiyor
Geçen evde sigara mı ictin dedi artık nereden anladı bilmiyorum, içtiğimi söyledim. Paketi istedi. Aşırı utandım onu kandırmış gibi hissettim( getirdim verdim. Hiç birşey demedi. Sarıldı yapmamami istedigini söyledi. Babam kalp hastası hem de sigara yuzunden, bana onu hatırlattı ve oglumuzu da kendisini de öyle bir duruma sokmamami istedi.
Şimdi işte ne yapacagimi bilmiyorum çünkü aldım yeni paketama eşime ve oğluma haksızlık ediyorum biliyorum yine de ne yapacağımı bilemiyorum
Edit:
Oğlum bir kere bile beni sigarayla gormedi asla ama asla onun olabileceği hiç bir ortamda da içmedim.
Bunla ilgili yorumlar geldiği için yazmak istedim..
Şimdiden teşekkürler.
Staj yaptığım hastaneye sigara bırakmak için gelenler oluyor. Genellikle psikolog eşliğinde tedavi uygulanıyor. Ilaç tedavisi olabiliyor. Iradesi çok zayıf olup ilaç tedavisi uygulamadan bırakanlar bile var.Teşekkür ediyorum herkese... Bu konu da nasıl bir yardım alabilirim peki? Hep en yakın sağlık kuruluşuna başvurun filan deniyor da ne yapılıyor orada? Hiç o şekilde bırakmış olan var mı?
Staj yaptığım hastaneye sigara bırakmak için gelenler oluyor. Genellikle psikolog eşliğinde tedavi uygulanıyor. Ilaç tedavisi olabiliyor. Iradesi çok zayıf olup ilaç tedavisi uygulamadan bırakanlar bile var.
Bırakma süreleri farklilik gösteriyor bazen 1 hafta bazen 1 yıl ama gördüğüm kadarıyla birden bırakmak daha etkili oluyor çunkü azaltarak bırakanlar birden olmaz diyerek tabiri caizse kendilerini kandırmiş oluyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?