Gizli bağımlılık

Eşinize sigara içtiğinizi çıkarken söylememişsiniz kasıtlı değil diyorsunuz ama yanında hiç içmemişsiniz saklamışsınız yani. Çocuk sizi sigara içerken görmese bile kokusu eve sinmiş.ki eşiniz kokuyu almış ki.üzerinize de siniyor çocuğu düşünmeniz lazım

Hamile iken ve emzirirken birakmissiniz demek ki isteyince birakabiliyorsunuz. Lutfen bir bakmisim elimde sigara yapamadim, edemedim demeyin.

Sürekli içtiğimi bilmiyor demişsiniz de sigara içen insanın direkt üstüne siniyor o koku, kaç metre öteden bile fark ediliyor. Her gece aynı yatağa giren eşin, sizi öpen eşin fark etmemesi mümkün değil.

10 senedir içiyorum. Bıraktığım sayılı günler oldu geri başladım. Benim sigarama laf eden olunca daha cok icesim geliyor.Hic kimse de umrumda değil. Cocugum yok. Hamile oldugumda ve emzirme doneminde icmicem.sonra geri başlıcam gayette.
Benim esimde sigara icmez.
Nedense sigaranin kokusu burnuna kötü buraya dikkat "Kötü " geldigi icin o da başlamıştı 3 ay kadar içti suanda sperm degerleri düşük çıktı diye icmiyor ya da cani çekmiyor bilemiyorum
Bazen 1 hafta icmiyor 1 hafta sonunda da bitane sigara versene deyip yakıyor. Nasil bir bağımlılık tarzı bende çözemedim. Ben onun ickisine ve açgözlü gibi yemek yemesine karışmıyor isem o da benim sigarama gayette karışamaz.

Ay çok üzüldüm size de eşinizede aöa gerçekten içmeyin babama çok ağladık biz kardeşimle yinede bırakamadı ben hamileyim hala evde ben varken içer söz de dinlemez siz öyle olmayın ben eşim yanımdayken baba içme ben hamileyim demeye utanıyorum hamileliğime değil ondan böyle bişey istemeye utanıyorum emin olun etrafa daha zor çok üzülüyorum sizde öyle olmayın

Hamilelik, emzirme uzun süre içmemişsiniz. Keşke devam etmeseydiniz. Yine bırakabilirsiniz gibi duruyor. Biraz gayret verin. Ayrıca nasıl içtiğinizi bilmiyordu ve evlendiniz şaşırdım. Yanında hiç içmediniz, söylemediniz filan. Kandırmak gibi olmuş..

Nasıl anladı diyorsunuz da anlamaması imkansız çünkü les gibi kokuyor. Keşke başta dürüst olsaydınız o zaman sizden bırakmayı istediğin de siz haklı olurdunuz ama suan esiniz hakli bırakmanız gerekiyor.

Benim tanıdıklarım da ebeveynleri bırakmış olmasına rağmen sigaraya başladılar genç yaşta. Çünkü evde görmüşlerdi bir kere. Çocukken tanık olmuşlardı... istisnalar olabilir tabi

Normal bi koca karisinin sigara ictigini anlar.. anlamiyo numarasi yapabilir tabiiki tatsizlik cikmasin diye.. birak opmeyi sarilmayi yanindan gecince pis kokuyo : (

1 buçuk yıl öncesine kadar bende içiyordum hamilelik döneminde dönem dönem içtim bıraktım doğum sonrası lohusa depresyonu aşırı uykusuzluk açlık çocuğa alışma dönemi vs ben sigara falan unuttum hasta oldum sonra bayağı hastanelere taşındım o ara da içmedim sonra şükür iyiyim ama bu kadarzaman icmemisken icmesde olurmuş onu farkettim bende küçük yaşta özenti ile başlamış bayağı süre icmistim
Ve sizde hamilelik emzirme döneminde icmedyseniz demek ki yine icemeyebilirsiniz
Belki zor gelir ama ne bileyim eşinizin o tavrı bile çok hos
Oğlunuzu düşünün azaltarak bırakın cabalayin bunu düşünüp kafaniza taktgnza göre sizde hiç memnun değilsiniz
Bence yaparsınız

Oğlun görmemiş olabilir ve sende üzerinde kokunun kalmadığını düşündüğün zamanlarda bile etrafındakiler kokuyu hissediyorlar. Yanlış anlama lütfen ama bu yolla oğlunu pasif içici kılıyorsun.
Doğrusu sigaranın azaltılarak bırakılacağını düşünmüyorum zor geliyor olabilir ama bir kereden bırakmalısın yapamayacağını düşünüyorsan eğer yardım almalısın.
Bıraktığın zaman farkedeceksin ne kadar iyi nefes aldığını.
Lütfen kendini daha fazla zehirleme. Mutlu olacaksın.

Teşekkür ediyorum herkese... Bu konu da nasıl bir yardım alabilirim peki? Hep en yakın sağlık kuruluşuna başvurun filan deniyor da ne yapılıyor orada? Hiç o şekilde bırakmış olan var mı?

Teşekkür ediyorum herkese... Bu konu da nasıl bir yardım alabilirim peki? Hep en yakın sağlık kuruluşuna başvurun filan deniyor da ne yapılıyor orada? Hiç o şekilde bırakmış olan var mı?

alan carr sigarayı bırakmanın yolları mı ne bi videosu vardı uzun 1 buçuk saatlik filan bir şey. bununla bırakan çok arkadaşım oldu. ben de bıraktım ama bir süre sonra tekrar başladım çünkü ben bırakmak istemiyordum.

Sigara bagimlisi insanlarin cocuklarinin bagimli olma ihtimali digerlerine gore daha yüksekmiş .

beden sizin bedeniniz, yetişkin bir insana iç yada içme demek kadar saçma birşey yok bence, evet sigara tetikleyici belki ama bazı hastalıklarda genetik yada olacağı varsa oluyor bir şekilde, ben sizin yerinizde olsam bırakmazdım kendim istemediğim sürece , gizli saklı da içmezdim, zaten evladınızın yanında da içmiyorsanız ona kötü örnekte teşkil etmemiş oluyorsunuz...
bence eşler birbirine bu kadar müdahale etmemeli..

Staj yaptığım hastaneye sigara bırakmak için gelenler oluyor. Genellikle psikolog eşliğinde tedavi uygulanıyor. Ilaç tedavisi olabiliyor. Iradesi çok zayıf olup ilaç tedavisi uygulamadan bırakanlar bile var.
Bırakma süreleri farklilik gösteriyor bazen 1 hafta bazen 1 yıl ama gördüğüm kadarıyla birden bırakmak daha etkili oluyor çunkü azaltarak bırakanlar birden olmaz diyerek tabiri caizse kendilerini kandırmiş oluyorlar.

Neresi orası? Devlet mi özel mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…