- 18 Ocak 2015
- 37
- 4
- 1
- 30
- Konu Sahibi mervedikmen7
-
kaynak gösterebilir misiniz teşekkürlerdoğru diyorlar tatlım
şartları var
şahitleri olması lazım bir
duyurmak lazım iki bunlar olmazsa kabul olmuyor diye biliyorum ben de imam nikahı da olsa...
dini konu yasak ama madem istediniz google a yazın bir sürü var ...kaynak gösterebilir misiniz teşekkürler
kızlar merhaba. ben 20 yaşındayım. erkek arkadaşım ve ben dine gitgide bağlandıktan sonra ayrıldık sadece telden görüşüyoruz 4 aydır felan. başta alışabilceğimi düşünüyordum ama canım gitgide daha çok yanıyor. evlenmek istiyoruz ama aileler şuan için izin vermiyorlar daha okuyomuşuz diye ağızlarını kurcaladık. ama artık dayanamıyorum. gizli imam nikahı yasası kaldırıldı. bu şekilde evlenmek istiyoruz. zaten en başından beri ciddiydik ama önümüzde yıllar var nasıl geççek bilmiyoruz. evlendikten sonra gene toplu yerlerde sevgiliymiş gibi gezmek görüşmek istiyoruz ama cinsel konuda bişi olmicak. daha öncede buluşuyorduk tutabiliyoruz kendimizi. buluşmamaya başladığımdan beridir kendimi yalnız hissediyorum ve sinirleniyorum bazen özlüyorum yıpranıyorum ciddi ciddi. Siz neler düşünüyorsunuz ne tavsiye edersiniz...
eğer helal olan bir şeyde çocuğumun önüne engel koyuyorsam ve benden gizli yapıyorsa Allah ilk beni ıslah etsin. Ciddi sorun yok iki taraftada Elhamdülillah teşekkürler .Sen kendini dusub evladin senden gizli nikah kiysa yabanci bir erkeğin helal i olmak icin ne düşünürdün?
Bunu Hanginiz dusundu bilmiyorum ama onun karakterinde aileye ve dine bakis acisinda ciddi sorun var..
kaynak gösterebilir misiniz teşekkürlerCanım nikahın amaci duyurmaktir. Birilerinden gizleyerek nikah olmaz. Bunu iyi araştır. Yoksa yine bir hata olur.
bakınız sorularlaislamiyette duyurma olayı malikeler için geçerli diyor veli izni ise hanefi dışındakiler diyor biz hanefiyiz :)dini konu yasak ama madem istediniz google a yazın bir sürü var ...
mesela:
http://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=1368
bakın hatta biri direk sormuş:
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/aileden-habersiz-yapilan-nikah-gecerli-olur-mu.html
bak inan tüm samimiyetimle diyorumeğer helal olan bir şeyde çocuğumun önüne engel koyuyorsam ve benden gizli yapıyorsa Allah ilk beni ıslah etsin. Ciddi sorun yok iki taraftada Elhamdülillah teşekkürler .
bir hocanın konuşmasını söylemek isterim. soruyor etrafa kaçınız 20 yaşını geçti diye sonra kaçınız evli diye. hiçbirinin evli olmadığını görünce niye diye soruyor işimiz evimiz yok diyorlar ardından hoca gene soruyor peki şuanda nerde kalıyorsunuz dışarda mı
hayır evimizde diyorlar... aç mısınız, okul masraflarınızı nasıl hallediyosunuz paranız yoksa diyor, devam ediyor odanız yok mu kendinize özel... hepsi annemiz babamız karşılıyor diyor odamızda var diyorlar. peki neden evlenmiyorsunuz diye tekrar soruyor her şeyiniz tastamam. sonra hoca kendısı cevaplıyor çünkü ailelerinizin işine gelmiyor diye. bugun ben bunu soruyorsam devlet, aileler olmak üzere toplum bunun sebebi ve haklı olarak mecburi soruyorum bunu.
Sen bilirsin ben daha bişey demiyorum..bakınız sorularlaislamiyette duyurma olayı malikeler için geçerli diyor veli izni ise hanefi dışındakiler diyor biz hanefiyiz :)
yani 5 şarttan aykırı yok dikkat edin iyicebakınız sorularlaislamiyette duyurma olayı malikeler için geçerli diyor veli izni ise hanefi dışındakiler diyor biz hanefiyiz :)
evlenmek isteyen insanlar bunu düşünmüşlerdir heralde kolay bir şey değil. suanda evlenmemiz için toplumda bir sürü şey konuyor önümüzde. kimse destek olmak yerine iş aile bilmem ne diyip izin vermiyor. ama erkek ve kadın fıtratında karşı cinse haz duymak diye bir şey var. sohpet etmek istersin gezmek istersin herkeste vardır bu. nikah duyurmak maliki mezhebinde geçerlidir. normal bir şekilde evlendikten sonrada pişman olan çok. değil mi sencedebak inan tüm samimiyetimle diyorum
bunu seçersen yanlış yola gideceksin sonra üzülme...
ben de aynı durumdayım bekliyorum sevdiğimi
kolay mı değil..
ama mecbursak sabredeceğiz
inan bunun adı zina
sana ne derlerse desinler
nikah duyurmadıktan sonra zina çünkü amaç o biz evlendik demek insanlara ilan etmek
yoksa neden yapılsın sen düşün?
evlenmicem daha sadece fikir alıyorum bende şuanda hayırdan yanayım ama görüş bilmek istedim teşşekkürler yorumların içinSen bilirsin ben daha bişey demiyorum..
pişman olmazsın dilerim
bilmiyorum ben pişman olacağım bir şey yapmak istemezdim istemedimevlenmek isteyen insanlar bunu düşünmüşlerdir heralde kolay bir şey değil. suanda evlenmemiz için toplumda bir sürü şey konuyor önümüzde. kimse destek olmak yerine iş aile bilmem ne diyip izin vermiyor. ama erkek ve kadın fıtratında karşı cinse haz duymak diye bir şey var. sohpet etmek istersin gezmek istersin herkeste vardır bu. nikah duyurmak maliki mezhebinde geçerlidir. normal bir şekilde evlendikten sonrada pişman olan çok. değil mi sencede
Helal olan evladinin gizli saklı nikaj yapması midir?eğer helal olan bir şeyde çocuğumun önüne engel koyuyorsam ve benden gizli yapıyorsa Allah ilk beni ıslah etsin. Ciddi sorun yok iki taraftada Elhamdülillah teşekkürler .
bir hocanın konuşmasını söylemek isterim. soruyor etrafa kaçınız 20 yaşını geçti diye sonra kaçınız evli diye. hiçbirinin evli olmadığını görünce niye diye soruyor işimiz evimiz yok diyorlar ardından hoca gene soruyor peki şuanda nerde kalıyorsunuz dışarda mı
hayır evimizde diyorlar... aç mısınız, okul masraflarınızı nasıl hallediyosunuz paranız yoksa diyor, devam ediyor odanız yok mu kendinize özel... hepsi annemiz babamız karşılıyor diyor odamızda var diyorlar. peki neden evlenmiyorsunuz diye tekrar soruyor her şeyiniz tastamam. sonra hoca kendısı cevaplıyor çünkü ailelerinizin işine gelmiyor diye. bugun ben bunu soruyorsam devlet, aileler olmak üzere toplum bunun sebebi ve haklı olarak mecburi soruyorum bunu.
Gizli nikah olmaz öyle birşey yokyani bazı kişiler yapınca doğru mudur dedik daha hocalara sorucaz benim burda sorma amacım kadınsal yönden düşüncelerinizi almak teşşekkür ederim
bu ad soyad bana ait değildir. yalnız şunu belirtmek isterim. gençleri bu hale sokan dinen erken evliliği öğretememiş ailelerin eğer hakedecekleri buysa ödül olur. bazısı direk zinaya giriyor ne yazıkkı Allah affetsinişin garip tarafı tam senin yaşında, senin ad ve soyadında birini tanıyorum.. inşallah sen o değilsindir, o isen inşallah yapmazsın ailene böyle bir şey.. o ailen bunu hak etmiyor çünkü..
duyurmak malikiye şart, ailelere sormak izin almaksa hanefi dışındakilere şart. yani varGizli nikah olmaz öyle birşey yok
bu ad soyad bana ait değildir. yalnız şunu belirtmek isterim. gençleri bu hale sokan dinen erken evliliği öğretememiş ailelerin eğer hakedecekleri buysa ödül olur. bazısı direk zinaya giriyor ne yazıkkı Allah affetsin
Ailem vicdanını düşünmüoda bu kız üzülüo diye ben niye vicdanımı dinleyip hacıyı hocayı dinlemicem. açtık konuyu boş boş bahaneler söyledilerHelal olan evladinin gizli saklı nikaj yapması midir?
Allah sizi gercekten islah etsin..
Bu kadar herseyi ince dusunuyorsaniz bunun da dogru olmadığını bilirdiniz.
Gecin hacilarin hocalarin sozlerini.
Siz dr vicdaninizda bir huzursuzluk hissetmeseydiniz bu konuyu acmazdiniz zaten.
Eger ailenizin sizden faydalandigini düşünüyorsanız gidin duzgunce nikahlanin konuştuğunuz kisiyle.
En doğru yok budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?