- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 210
- 163
- Konu Sahibi mervedikmen7
-
Senin aklın cok karismis.Ailem vicdanını düşünmüoda bu kız üzülüo diye ben niye vicdanımı dinleyip hacıyı hocayı dinlemicem. açtık konuyu boş boş bahaneler söylediler
vazgeçtim evlilikten çok isteğim yoktu zaten sormak istedim sadece teşşekür ederimSenin aklın cok karismis.
Simdi dusman gördüğün ailen unutmaki o adamdan oncede vardilar sonra da olcaklar..
Umarim cok iyi bildigini dusunup da sapkin yollari tercih etmezsin..
Sen gözünü karartmisssin ama dikkat et gün gelir ki hayat bu ne olacağı belli olmaz elin oğlu gider anan baban kalır geridevazgeçtim evlilikten çok isteğim yoktu zaten sormak istedim sadece teşşekür ederim
nikahın amacı insanlara duyurmak, gizli yaparsanız nikah olmaz, bu kadar dininizin gereklerini yaşıyorsanız, ana babanın rızası olmadan bu işin olmayacağını bilmeniz lazım. nikahtan sonra bişi olmıcak durumuda hikaye. yapmayın Allah aşkına ya 20 yaşına gelmişsiniz, bekleyin ölmezsiniz, yada ailenizin rızasını alın.kızlar merhaba. ben 20 yaşındayım. erkek arkadaşım ve ben dine gitgide bağlandıktan sonra ayrıldık sadece telden görüşüyoruz 4 aydır felan. başta alışabilceğimi düşünüyordum ama canım gitgide daha çok yanıyor. evlenmek istiyoruz ama aileler şuan için izin vermiyorlar daha okuyomuşuz diye ağızlarını kurcaladık. ama artık dayanamıyorum. gizli imam nikahı yasası kaldırıldı. bu şekilde evlenmek istiyoruz. zaten en başından beri ciddiydik ama önümüzde yıllar var nasıl geççek bilmiyoruz. evlendikten sonra gene toplu yerlerde sevgiliymiş gibi gezmek görüşmek istiyoruz ama cinsel konuda bişi olmicak. daha öncede buluşuyorduk tutabiliyoruz kendimizi. buluşmamaya başladığımdan beridir kendimi yalnız hissediyorum ve sinirleniyorum bazen özlüyorum yıpranıyorum ciddi ciddi. Siz neler düşünüyorsunuz ne tavsiye edersiniz...
olur diyende var ama :/
Anne babanın şahitliğinin olmadığı imam nikahı Allah katında kabul görmez, zina yapmış olacaksınız.Normal görüşüp zina mı edek? dinimizide yargılamayın lütfen
kızlar merhaba. ben 20 yaşındayım. erkek arkadaşım ve ben dine gitgide bağlandıktan sonra ayrıldık sadece telden görüşüyoruz 4 aydır felan. başta alışabilceğimi düşünüyordum ama canım gitgide daha çok yanıyor. evlenmek istiyoruz ama aileler şuan için izin vermiyorlar daha okuyomuşuz diye ağızlarını kurcaladık. ama artık dayanamıyorum. gizli imam nikahı yasası kaldırıldı. bu şekilde evlenmek istiyoruz. zaten en başından beri ciddiydik ama önümüzde yıllar var nasıl geççek bilmiyoruz. evlendikten sonra gene toplu yerlerde sevgiliymiş gibi gezmek görüşmek istiyoruz ama cinsel konuda bişi olmicak. daha öncede buluşuyorduk tutabiliyoruz kendimizi. buluşmamaya başladığımdan beridir kendimi yalnız hissediyorum ve sinirleniyorum bazen özlüyorum yıpranıyorum ciddi ciddi. Siz neler düşünüyorsunuz ne tavsiye edersiniz...
hangi hoca la o evde odanız yokmu evlenin diyen. babanız size bakıyor evlenin vayy anasını niye kimse düşünemedi bunu. kafalar güzelmiş nereden aldınız?eğer helal olan bir şeyde çocuğumun önüne engel koyuyorsam ve benden gizli yapıyorsa Allah ilk beni ıslah etsin. Ciddi sorun yok iki taraftada Elhamdülillah teşekkürler .
bir hocanın konuşmasını söylemek isterim. soruyor etrafa kaçınız 20 yaşını geçti diye sonra kaçınız evli diye. hiçbirinin evli olmadığını görünce niye diye soruyor işimiz evimiz yok diyorlar ardından hoca gene soruyor peki şuanda nerde kalıyorsunuz dışarda mı
hayır evimizde diyorlar... aç mısınız, okul masraflarınızı nasıl hallediyosunuz paranız yoksa diyor, devam ediyor odanız yok mu kendinize özel... hepsi annemiz babamız karşılıyor diyor odamızda var diyorlar. peki neden evlenmiyorsunuz diye tekrar soruyor her şeyiniz tastamam. sonra hoca kendısı cevaplıyor çünkü ailelerinizin işine gelmiyor diye. bugun ben bunu soruyorsam devlet, aileler olmak üzere toplum bunun sebebi ve haklı olarak mecburi soruyorum bunu.
olur diyende var ama :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?