- 4 Şubat 2015
- 6.272
- 12.637
- 448
- Konu Sahibi gecenin_resmi
-
Merhabalar. Şu an bende tüp bebek tedavisi oluyorum. Perşembe günü yumurtaları toplanacak inşaallah. Bizde tedavi olduğumuzu kısmen gizliyoruz. Kısmen çünkü bu tedaviyi olurken ne kadar rahat hissedersen o kadar iyi oluyor. Biz eşimin tüm ailesinden yakınlarından saklıyoruz. Çünkü önyargılı insanlar eleştirmeyi seviyorlar. Tüp bebek hakkında da pek birşey bilmedikleri için iyi yorum yapmıyorlardı. Ama ailemden ve en yakın arkadaşlarımla paylaştım bana iyi desteklerini hissettiğim olabildiğince az insanla paylaşmak. Bu gerçekten kendimi çok iyi hissettiriyor. Kimsenin olur olmaz sorularını cevaplandırmak derdine düşmemek gerekiyor. Sadece kendinle ilgilen bu süreçte. Beslenmene dikkat et yürüyüş yap kitap oku kendini motive et. Eğer sonuç olumlu olursa zaten mutlulukla söylersin tüp bebek tedavisiyle oldu diye. İnşaallah olmaz ama eğer süreç olumsuz sonuçlanır da yine hiç kimseye açıklama yapmadan sadece en güvendiğin birkaç kişiyle paylaşmış olursun üzüntümü insanların yargılarıyla arkandan yaptıkları yorumlara kafa yormakla yorulmazsın. Bir de birşeye inanıyorum. Gizli olan şey çok daha güzel ve kıymetli oluyor. İstiridyenin içindeki inci gibi... İnşaallah çok mutlu çok sakin sonu güzel olan bi süreç olur senin için.Kızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
O tedavi gören arkadaşta saklıyor niye saklıyorsun diyorum. Kocamı millete rezil ederler, tüp bebekli diye adım çıkar o yüzden kimse bilmesin diyor.
Şimdi bende yaptıracağım ama millet gibi ketum olamıyorum. Bir arkadaşım sorun bende de kocana laf gelmesin dedi. Kendime kızdım bu yüzden. Zaten çok stresin hiç tedavi olmadan istemiyorum bebek psikolojisine girdim bile.
Siz nasıl yaptınız paylaştınız mı gizlediniz mi. Nasıl geçti bu süreç anlatırmısınız. Çok kötü hissediyorum
Eğer bu durumu söylemek istemiyorsanız ki zaten en doğal hakkiniz, şu yönden sıkıntı yaşarsınız insanlar yeri gelir her gün soru sorar. Gereksiz strese girebilirsiniz. Bende sakladim ama saklamak gibi değil açıklama yapmadım insanlara. Düşünmüyorum dedim nasip dedim çalışıyorum dedim vs. Söyleseydim etiketlenirim diye değildi endişem, sadece her zaman sorarlar amaçları eleştirmek olmaz belki ama benim canım sıkılırdı bu yüzden söylemedim. Söylemek de en doğal hakkin ama sıkıntı bende ya da eşimde diye söylemek paylaşmak zorunda değilsin. Boule düşünme. Bizim için boule olması gerekiyordu bizde bu imkanı değerlendiriyoruz diyebilirsin. Boş yere kendini sıkıntıya sokma zaten ne kadar çok ayrıntı verirsen insanlar daha fazlasını ister. Sorun bende dersin aa ne sorunun var derler. Sebebini söylersin şunu yap bunu yapma derler. Kotu niyetli değil-dir belki ama insan psikolojisi bu süreçte çok inişli çıkışlı oluyorKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
O tedavi gören arkadaşta saklıyor niye saklıyorsun diyorum. Kocamı millete rezil ederler, tüp bebekli diye adım çıkar o yüzden kimse bilmesin diyor.
Şimdi bende yaptıracağım ama millet gibi ketum olamıyorum. Bir arkadaşım sorun bende de kocana laf gelmesin dedi. Kendime kızdım bu yüzden. Zaten çok stresin hiç tedavi olmadan istemiyorum bebek psikolojisine girdim bile.
Siz nasıl yaptınız paylaştınız mı gizlediniz mi. Nasıl geçti bu süreç anlatırmısınız. Çok kötü hissediyorum
ah bu insanlar ne cok seviyorlar ustlerine vazife olmayan islere karismayiKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
Neden saklayayim ki onlar utansın habire arkamı dönünce Niye olmuyo cocuklari diye arkamdan konuşmaktan tamam bazen kızıyorum kendime söyleme ne gerek var diye ama gururla söylüyorum durumlardan haberdar ediyorum ki ben söylemeden onlar diyo ne yaptiniz hani diye devamlı arayıp hastane günlerinde sagolsunlar eşimin samimi olduğum bı kaç yengesi ve halasina en yakın annemin annem gibi gördüğüm arkadaşına çünkü onlarında faydalari oluyo yani sonuçta maddi manevi ha kendi tarafım deseniz asla ve asla bilmezler söylemem yabancı insan daha yakın olur kendi akrabamdan her zamanKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
sorun sizde olunca normal de kocada olunca utanilacak bir sey mi? Allahim ne cahillikler ya.. istemiyoruz daha dusunmuyoruz borcumuz var vs deyin gecin.Kızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
Hayatımda böyle bir saçmalık duymadım.. Hangi dünyada yaşıyor bu insanlar?? "tüp bebekli diye adım çıkar, kocamı millete rezil ederler" falan ben şokKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
Merhaba canım sana tavsiyem aile dışında kimseye anlatma. Bilmesinler. Surekli sormaları yorum yapmaları kendilerince akıl vermeleri falan filan cok duydum ben sadece can sıkıcı. Hele ki böyle bişey kalkışıyosan uzak dur. Moralin motivasyonu tam olmalı.. Ben cok yakın oldugum insanlarla bile arama mesafe koydum neler neler oluyo Ahh insanoğlu..Kızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
Bence söyleme canım kimseye çünkü insalar herşeye karismayi seviyor benim iki düşüğüm oldu şimdi üçüncüye hamileyim tüp bebekle sadece annemle kayinvalidem biliyordu çünkü çok cahil insanlar var kimseye açıklama yapmak istemedim zaten evlendigim günden beri iyi birşey paylaşsam telefonda felan hemen bebek mi var hamile misin sanki insan sadece hamile olunca mutlu olabilir normal şekilde olamaz gibi ya beni kim görse şu doktora git bu doktor çok iyi bilmem ne herkes herşeyi biliyor bir biz bilmiyoruz kaç defa insanların yüzünden eşimle tartıştık aslında çok sahibi olamamaktan çok insanlar yoruyor insanı şimdi kendim diyorum iyikide kimseye söylememisim tüp bebek yaptırdığımi kafam kulağım rahat ettiKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
Bende tüp bebek yaptırdım canım çok şükür pozitif sonucu gördüm kese için beklemedeyim ama hala kimse bilmiyor söylemeyide düşünmüyorum. Eşinle senin aranda kalmasını istiyorsan öyle kalsın kimseye bilgi vermek zorunda değilsiniz. Benim bi çocuğum var o korunmayı bıraktığım ay olmuştu sonra da olmadı o yüzden kimse bizim çocuğumuz olmadığını da bilmiyor şimdi söylesem bin tane soru sorun da yok bunu anlatmak bile yoruyor insanı hiç sölmeyi düşünmüyorumKızlar merhaba. 1.5 yıllık evliyim. Hem eşim hem benden kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz sıkıntıdan dolayı tüp bebeğe başlayacağız Aralık sonunda. Ama bu durumu canhıraş milletten saklama derdindeyim. Aslında bana göre ayıp utanılacak saklanacak bişey değil ama insanların yaklaşımı beni buna itiyor. Mesela aynı işyerşnde çalıştığım samimi olduğum (aslında psikoloji bozmak için yartılmış hiç istemiyorum yakınımda onu sakız gibi yapışıyor) neyse ameliyat olan iki arkadaşımız için kendini kestirdi biçtirdi ameliyat oldu öyle anne oldu diye millete dedikodu yapıyor. Tedavi gören bir arkadaşımız için onun kocası sıkıntılı saklıyor diyor. Sonra kız kardeşim neler neler yaptırmış bebeği olsun diye ama hiç haberim olmadı annem ağzından kaçırdı. Oda tüp aşılama herşey yaptırmış.
İnan canim o tipler heryerde var. İnsana verdikleri zarari asla farketmeden devamli konusuyolar keske sus tuşlari olsaSiz berede yasiyorsunuz? Cok ilginc gercekten
Benim cevremde herkes herkesin tup benek yaptirdigini surecini de biliyor ve hic kimsenin bunu dedikoduya cevirdigini gormedim.İnan canim o tipler heryerde var. İnsana verdikleri zarari asla farketmeden devamli konusuyolar keske sus tuşlari olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?