- 27 Şubat 2009
- 1.256
- 186
- 648
- 34
Kızlar geçen sene kış aylarında 4 defa TCA 15 kullandım.Kızararak,kararak,buruşarak uzun bir soyulma süreci geçirdim.Çil ve lekelerimde tam başarıyı elde edemeyeceğimi bilerek çıkmıştım yola öyle de oldu.Fakat cildime kattığı sağlıklı ışıltı canlılık süper.TCA dan sonra herhangi bir uygulama yapmadım.Hergün güneş koruyucumu akşamlarıda pirinç kepeği yapı ve nar çekirdeği yağı ilave ettiğim fesleğen kremini kullanıyorum o zamandan buyana çok da memnunum.15 gün önce glikolik asit %25 kullanmaya karar verdim.Tca'dan aldığım deneyime göre cildim baya dayanıklı soyulmaya karşı direnç gösterdi sanki tca yaparken zor soyuldu.Bu yüzden glikoliğe başlarken %25 oranı kullanmaktan çekinmedim.15 gün önce kullanğım glikolik asit uygulamasında 15 dk bekleyip kremle işlemi sonlandırdım.Kızarma,buruşma gibi görüntü bozucu hiç bir etki görmedim.Sadece hafif yanma ve çok hafif kızarma oldu okadar.1 hafta içindede cildim kepek kepek dökülmeye başladı.Ölü deri attıkça cilt güzelleşti.2. uygulamamı dün öğlen yaptım.Bu sefer güzelce ıslattım glikolikle yüzümü o arada komşum geldi.Onunla ilgileniyorum diye lafa daldım ben tam 45 dk sonra bu kez suyla sonlandırıp ardından kremimi sürdüm.Acaba uzun beklettiğimden midir nedir az önce yüzüme bi baktım alnımdan burnuma kadar olan bölgenin derisi beyaz beyaz kalkmış kalkan kısmın bi ucundan haffçe tutup çekmeye başladım.İnanamadım ben tca da bile bukadar bütün ve güzel soyulmamıştım.Alnımdan burnuma kadar olan bölge komple soyulduğu halde halen kepek kepek deri atıyor.Yüz kısmımda da kepeklenme var çok mutluyum.Glikoliğin bende bukadar güzel işe yarayacağını bilseydim tca hiç kullanmaz direk glikolikle başlardım.Soyulan yerlerde hiç bir kızarma yok tertemiz nefes alan bir cilt cıkıyor.Lekeleriminde soyulan derimde çıkıp gittiğini gördüm lekeler katman halinde oluğundan alttan cıkan derideki leke daha hafiflmiş görünüyordu.Cilt soyulurken cildimin nefes aldıgını hissettim.Aynı etkiyi inş. yüz bölgemde de yaşarım.1 gün de soyulma yaşadım.Böyle giderse glikolikten hiç vazgeçemicem heralde.Sizinle de paylaşmak istedim.
Not: Yukarda yazdıklarım kendi cildim de gördüğüm etkilerdir.Her cilt aynı tepkiyi vermeyebilir.Sadece deneyimi mi sizlerle paylaşmak istedim.Cildimi iyi tanıdıgmdan ve artık neye nasıl tepkiler verdiğini bildiğimden gönül rahatlığıyla kendi uygulamalarımı yapabiliyorum.Tabi bunda Lady Subaru arkadaşımızın deneyimlerinin büyük katkısı oldu.Onada burdan teşekkür ederim
Not: Yukarda yazdıklarım kendi cildim de gördüğüm etkilerdir.Her cilt aynı tepkiyi vermeyebilir.Sadece deneyimi mi sizlerle paylaşmak istedim.Cildimi iyi tanıdıgmdan ve artık neye nasıl tepkiler verdiğini bildiğimden gönül rahatlığıyla kendi uygulamalarımı yapabiliyorum.Tabi bunda Lady Subaru arkadaşımızın deneyimlerinin büyük katkısı oldu.Onada burdan teşekkür ederim