Gluten diyeti

seburuz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2025
140
135
18
Selamlar geçen sene boyunca gluten diyeti yaptım, romatizmal bir rahatsızlığım olduğu için, mercimek ekmeği, tahinli ekmekler, nohut unu, güllaç yufkasından dürüm artık aklınıza gelebilecek alakasız ne varsa yaptım, yedim ve çok güzel zayıfladım, ağrılarım azaldı, bir senenin sonunda dayanamadığım için diyeti bıraktım ve kilo almaya başladım, eskisinden daha fazla açlık çekiyorum ve daha çok yiyorum, aklım hep yemekte özellikle hamur işinde, normalde zayıf bir insanım ama şimdi gün geçtikçe kilo alıyorum ve alması kolay vermesi zor, eskiden kendimi aç bırakabilirdim ama bu gluten diyetinden sonra asla aç kalmak istemiyorum, sorunu yaptığım diyette buluyorum açıkçası, yeme düzenimi ve kendi iştahım üzerindeki kontrolümü kaybettim. Gluten diyetini yapan veya bırakmış olan var mı, benzer şeyler yaşadınız mı? Belki diyetle alakasız bir durumdur.

Ben de gluten diyeti yapmıştım, sanırım diyeti bozduktan sonra artık gluten serbest diye gluteni fazla abartıp bir nevi gluten bağımlısı olmuşsunuz. Ağrılarınız geri geldimi? Glutensiz değil de az glutenli beslenmeye çalışın. Bir öğün gluten tükettiyseniz diğer öğün glutensiz beslenin.

Evet kas romatizması ağrılarım diyetten önceki haline tekrar döndü, tamamiyle sönümlenmemişti ama düzeyi azalmıştı, dediğiniz gibi şu an kendimle mücadele halindeyim, dikkat etmeye çalışıyorum, gluten diyetinden sonra iştah artışı sanırım herkeste olan bir durum değil, yeme isteğine karşı mücadele etme durumunda kalmamıştım bu zamana kadar, cevabınız için teşekkür ederim.

Bir sene boyunca glutensiz beslenip inanılmaz sağlıklı bir duruma gelmiştim ve bu beslenme stiline de alışmıştım. Sonrasında bir gün amaan yeter artık ne gerek var yaşım çok genç zaten diyerek kendime gelen güvenimle de bir oturuşta bir sepet ekmek yiyerek diyeti bozmuştum bu sırada 27 yaşındaydım. Sonrasında yaklaşık 3 sene boyunca çılgınlar gibi canım ne istediyse yedim ama öyle böyle değil iki kişilik yiyordum tek oturuşta. Sonrasında ne oldu tabiki o yenilenen bağırsaklar gitti hatta belki o kadar abarttım ki eskisinden daha kötü oldu. Bu biraz duygusal bir açlık sanıyorum. Aslında ekmek hiç yemeden bile doyabiliyor insan. Mideye hep lastik gibi yedikçe genişliyor ne kadar yersen o kadarla doyuyor derim hep gerçekten öyle. Yaklaşık 4 aydır tekrar glutensiz hayata başladım, artık bunun bir diyet şekli değil de benim içim bir hayat tarzı olması gerektiğini ve böylesinin daha iyi olacağını kabullendim. Kahvaltıda 1 değil 4 yumurta yiyorum ya da bol salata yapıp yorulana kadar yiyorum en kötü ve sonunda ne oluyor? 2 yumurtayla da doyabildiğini anlıyorsun. Bence olay neye alıştığınla alakalı. Gluteni bırakıp normal beslenince bence bir şeyler bozulmuş olmadı bence ben biraz abarttım ve sonuçlara katlanıyorum. Hem glutensiz beslenmenin çok avantajı var, giydiğim her şey daha çok yakışıyor, cildim çok daha sağlıklı parıldıyor, enerjim daha iyi, şişkinlik ve gaz problemleri yok, sürekli acıkmıyorum, vs vs.

Bir sene boyunca glutensiz beslenip inanılmaz sağlıklı bir duruma gelmiştim ve bu beslenme stiline de alışmıştım. Sonrasında bir gün amaan yeter artık ne gerek var yaşım çok genç zaten diyerek kendime gelen güvenimle de bir oturuşta bir sepet ekmek yiyerek diyeti bozmuştum bu sırada 27 yaşındaydım. Sonrasında yaklaşık 3 sene boyunca çılgınlar gibi canım ne istediyse yedim ama öyle böyle değil iki kişilik yiyordum tek oturuşta. Sonrasında ne oldu tabiki o yenilenen bağırsaklar gitti hatta belki o kadar abarttım ki eskisinden daha kötü oldu. Bu biraz duygusal bir açlık sanıyorum. Aslında ekmek hiç yemeden bile doyabiliyor insan. Mideye hep lastik gibi yedikçe genişliyor ne kadar yersen o kadarla doyuyor derim hep gerçekten öyle. Yaklaşık 4 aydır tekrar glutensiz hayata başladım, artık bunun bir diyet şekli değil de benim içim bir hayat tarzı olması gerektiğini ve böylesinin daha iyi olacağını kabullendim. Kahvaltıda 1 değil 4 yumurta yiyorum ya da bol salata yapıp yorulana kadar yiyorum en kötü ve sonunda ne oluyor? 2 yumurtayla da doyabildiğini anlıyorsun. Bence olay neye alıştığınla alakalı. Gluteni bırakıp normal beslenince bence bir şeyler bozulmuş olmadı bence ben biraz abarttım ve sonuçlara katlanıyorum. Hem glutensiz beslenmenin çok avantajı var, giydiğim her şey daha çok yakışıyor, cildim çok daha sağlıklı parıldıyor, enerjim daha iyi, şişkinlik ve gaz problemleri yok, sürekli acıkmıyorum, vs vs.
Evet gluten diyeti sonrası deli gibi hamur işi yemeyi ben de yaşadım, şimdi hiç olmadığım bir kilodayım, tekrar sizin gibi başlayacak gücüm yok, keşke olsa, dediklerinize katılıyorum, daha enerjik olunuyor özellikle şişkinlik tamamiyle çıkıyor hayatınızdan, sizin adınıza sevindim, diyete başlasam sonrası için endişeliyim tekrar gluteni abartacağımdan.

İşte bu diyeti ertelemenin şöyle bir sıkıntısı var bacak bölgesinde kendiliğinden erimeyen bir selülit yağ tabakası bırakıyor ve kilo verseniz de geçmiyor. İş işten geçmeden diyete başlamanız dileğiyle ben biraz geç başladım :( siz diyete başlayın sonrasını sonra düşünürsünüz :)

Back
X