gobegımız dusmedı:(

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.916
448
Ankara
merhabalar
annelık boyle ıste ana rahmınde bebegın varlıgını ogrendıgınız andan ıtıbaren kaygı kaygı kaygı.....
bebegım hamdolsun 9 gunluk oldu bugun kontrollerde vs hersey normal fakat gobegımız dusmedı dıger ıkı kızımın haftasında dusmustu gec dusmesıde tehlıkelı dıye duydum dun bır mısafırım gelmıstı ona batıcon sur demıs doktor ama bıze oyle bırsey denmedı sızce normal mı ne yapmalıym bıraz oynasam sankı dusecek gıbı ama korkuyorum fıkrı olan var mı

Kızımın da 10 yada 12 gün sonra düşmüştü , bizde batıcon sürmüştük .. doktoruna danışarak kullanabilirsin , bence endişelenme düşer kendiliğinden.

merhaba,

sen daha dun konu acmamismiydin dogurmaya gidiyorum diye, ne cabuk dogurdunda ne cabuk 9 gunluk oldunuzda buraya konu aciyorsun :27: saka bi yana zaman ne cabuk akip gidiyor yaaa :50:

Allah saglikla sihhatle buyumeyi nasib etsin, hayirli evlat olsun insaAllah...

9 gun degil kimininki 2 haftada filan dusuyor diye biliyorum...belli olmaz yani..sen her gun banyo yaptir bebegini mis gibi...

buarada sakin alkol filan surme...bebegin gobek deligini tahris edermis...

Son düzenleme:
merhaba,

sen daha dun konu acmamismiydin dogurmaya gidiyorum diye, ne cabuk dogurdunda ne cabuk 9 gunluk oldunuzda buraya konu aciyorsun :27: saka bi yana zaman ne cabuk akip gidiyor yaaa :50:

Allah saglikla sihhatle buyumeyi nasib etsin, hayirli evlat olsun insaAllah...

9 gun degil kimininki 2 haftada filan dusuyor diye biliyorum...belli olmaz yani..sen her gun banyo yaptir bebegini mis gibi...

buarada sakin alkol filan surme...bebegin gobek deligini tahris edermis...
sagol canım evet daha dun gıbı degıl mı:)))
bırsey surmedım zaten ama gobegı dusmeden yıkama dendı hastanede o yuzden yıkamadım acaba doktora mı gıtsek

ayy canım ya doğuma giderken endişelerini okuyup duygulanmıştım.
ne güzel darısı bizim başımıza.
1 hafta veya 3 haftaya kadar düşer diye biliyorum.
bizimkiler her gün yıkarlar bebeği
göbek düşmeden yıkamayın diyeni hiç duymadım
yani sen 9 gündür yıkamıyormusun,pişik olmasın yavrucak kıyamam. :50:
tabi sen en iyisini bilirsin canım ama endişe etme bence 1-2 güne kalmaz düşer.

Sebam bebegin hayirli olsun

Hic bir sey surme ben oglumda surdum 21. gun dustu ve iltihaplandi antibiyotik krem kullanmak zorunda kaldik,
kizimda ise hic bir sey kullanmadim 7. gun dustu ...

sagol canım evet daha dun gıbı degıl mı:)))
bırsey surmedım zaten ama gobegı dusmeden yıkama dendı hastanede o yuzden yıkamadım acaba doktora mı gıtsek

aa gercek mi yaa :44:

benim bebegim dogdu ilk banyosunu 3 gun sonra yaptirdik...malum ilk dogdugunda cildindeki beyaz sivi yararliymis bu yuzden bir kac gun bekledik...cildinin onu biraz cekmesi icin... gobegi dusmemisti haliyle..gun asiri yaptirdim banyosunu buarada (kis mevsimine denk geldigi icin, yaz olsa her gun yaptirirdim)...sonra kendiliginden dustu..banyonun hic kotu bir yani yok inan bana...bu sicaklarda ozellikle banyo yapsa iyi olur canim.

bak canim bu linkte bunu yasayanlar var...

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/173365-bebeklerin-gobek-kordonu-zaman-duser.html

buarada kimisi yazmis bezin icinde duruyor ya da alkol doktuk diye...bunlar yanlis bana gore...

gobek acikta dursunki kuruyup dussun...sargi icinde olursa kuruyamaz gecikir bu durum...alkolde yakar dedigim gibi.

sadece ilik banyo yaptirdim ben bebegime hafifce kuruladim o kadar...

Son düzenleme:
bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun,sağlıkla büyütün inşallah... kızımın 12 günde düştü ve bize de hastaneden göbeği düştükten 2 gün sonrasına kadar banyo yaptırma demişlerdi..

valla bızımde gobek dusmesınde bır sıkıntı olmustu ama hatırlamıyorum sımdı 3 seneyı gectı
bızde once bısey surmuyoduk sonra surduk bıseyler oldu dusurduk sonrada gobegı kanıyordu k ıgnesı vuruldu
abımın esı ıle 7 gun arayla dogum yapmıstık arıtk erkenmı dusmustu gecmı dusmustu ınan hatırlamıyorum ama 9 gunde normal yanı dusmemesı dıye dusunuyorum gobegıde takılı ıken zor ya ben korkuyodum :S

:14:
ayy canım ya doğuma giderken endişelerini okuyup duygulanmıştım.
ne güzel darısı bizim başımıza.
1 hafta veya 3 haftaya kadar düşer diye biliyorum.
bizimkiler her gün yıkarlar bebeği
göbek düşmeden yıkamayın diyeni hiç duymadım
yani sen 9 gündür yıkamıyormusun,pişik olmasın yavrucak kıyamam. :50:
tabi sen en iyisini bilirsin canım ama endişe etme bence 1-2 güne kalmaz düşer.
Vallahi bizzat hastanede dediler göbek düşmeden yıkamayın enfeksiyon olur diye bende korkudan yıkamadım ama hergun silersek temizledim ve üstünü değiştirdim bekliyorum bakalım

Valla artık doktorlar banyo yaptırmayın diyormuş ama önceden yoktu öyle birşey. Benim eltim 2 sene önce doğum yaptı. Çocuk hastaneden geldi hemen yıkadılar.Birşey de olmadı

Akşam halamlar geldi ve ben halama " halası bir bak göbeğimize" deyip kızımın pantolonunu çıkardım ki ta ta tammm GÖBEK DÜŞTÜ nasıl sevindim anlatamam oyy kızım benim ya kıyamam:(((

rabbim bahtini acik etsin canim benim oglumunki 2.haftasinda cok az ucunda kalmisti koptu kopucak ebe kopartip Aldi sonra sildi bide ozel pudra Verdi kizimda daha erken dusmustu

Akşam halamlar geldi ve ben halama " halası bir bak göbeğimize" deyip kızımın pantolonunu çıkardım ki ta ta tammm GÖBEK DÜŞTÜ nasıl sevindim anlatamam oyy kızım benim ya kıyamam:(((

haydi vatana millete hayirli olsun :9:

Bende sağlık ocağında çalışan bir hemşire olarak tam diyecektim ki bebeklerin göbek bağı normalde 7-10 gün arasında düşer tabi daha erken ve geçte düşebilir ayrıca artık göbek düşene kadar yıkanmaması ve hiçbirşey sürmeden kurumasının beklenmesi öneriliyor.Zaten sizinki düşmüş zamanında hayırlı olsun:)

Back
X