göbek :(

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
iyi akşamlar arkadaşlar.konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama benim derdim kocaman bir göbeğimin olması :( rahat 3aylık hamile gibiyim :( ne yapsam gitmiyor.yardımlarınızı bekliyorum.ne yapmalıyım.neler yemeliyim yada yememeliyim.deneyimleriniz varsa bana yardımcı olun ne olur.sizden destek bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

normalde zayıfsın da sadece göbeğin mi var?
yok fazla kiloların da varsa göbek olması norma zaten..

fazlaıklar veriince göbek de eriyor bir derece..

neler yaptınız gitmesi icin mesela bir diyetisyene gittiniz mi? ne yemek yememek konusunda yardımcı olacağını düsünüyorum ayrıca bölgesel incelme sağlamak icin yapılacak egzersizleri denemelisiniz

neler yaptınız gitmesi icin mesela bir diyetisyene gittiniz mi? ne yemek yememek konusunda yardımcı olacağını düsünüyorum ayrıca bölgesel incelme sağlamak icin yapılacak egzersizleri denemelisiniz

diyetisyene hiç gitmedim.kendi kendime bişiler deniyorum ama olmuyor.bende önce kalça eriyor.göbek aynen yerinde duruyor.yürüyüş yapıyorum pilates yapıyorum ama göbek hareketlerini çok rahat yapamıyorum belim acıyor.belki yanlış yaptığımdan.her hareketi yapıyorum sıra karın hareketine gelince kaytarıyorum :(

baseninizden memnunsanız sadece göbek bölgesini calıstıracak hareketler yapmanız gerekiyor. Ağrıması işe yaradığı manasına da geliyor olabilir ya da yanlıs hareketler yapıyorsunuz.
Çok yağlı beslenmemeniz gerekiyor. Beyaz ekmek tüketir misiniz ? onun yerine tam buğday ekmeği ve baska tahıllı ekmekleri deneyebilirsiniz. beyaz ekmekten undan yağdan uzak kalmayı denediniz mi? bunlar göbek yapıyor...tabi şekerden de.

baseninizden memnunsanız sadece göbek bölgesini calıstıracak hareketler yapmanız gerekiyor. Ağrıması işe yaradığı manasına da geliyor olabilir ya da yanlıs hareketler yapıyorsunuz.
Çok yağlı beslenmemeniz gerekiyor. Beyaz ekmek tüketir misiniz ? onun yerine tam buğday ekmeği ve baska tahıllı ekmekleri deneyebilirsiniz. beyaz ekmekten undan yağdan uzak kalmayı denediniz mi? bunlar göbek yapıyor...tabi şekerden de.

ben hatalarımı yeni yeni farkettim aslında.sadece karbonhitrat ağırlıklı beslenmişim.o da bana kat çıkarak karşılık verdi.
teşekkür ederim önerin için.herşey harekette bitiyor aslında.ama onu da yapmak istemiyorum.kendime kaçacak başka çareler arıyorum ama sonuç yine karın kaslarını güçlendirmekte bitiyor.ben diyetle bişiler yapılabilirmiydim diye arayışlardayım ama çare harekette bitiyor :)

biliyorum saydığım seylerden uzak kalmak cok zor cünkü neredeyse tüm yemeklerimizde var bunlar...alıskanlık olmus bizde.
ben hem hareket hem diyet öneriyorum en kısa vadede memnun edici çözümü böyle bulabilirsiniz tabi azim şart...kendinizi teşvik edin
bende tek spora üsenirim eğer uyarsa bir spor salonuna gidebilirsiniz.
sağlıklı beslenince kendinizi daha iyi hissedeceksiniz inanın... ben mesela kızartmayı cok severm ama canım cekince patatesi patlıcanı fırına atıyorum kızartmak yerine.. arada cok az olsa da yapıyorum tabi..
tam tahıllı ekmek yemeye calısıyorum...meyve ve sebze yemek hazır gıdalardan uzak kalmak kendinizi daha dinç hissettiriyor

Dusuk bel pantolonlar birinci sebebi gobegin o yuzden mumkun oldugunca rahat yuksek belli kiyafetler giyin hicbirsey yapamasanizda belki daha fazla gobek olusumunu sarkmasini onleyebilirsiniz

ayy ben de göbekle ilgili başlık açsam mı diye düşünmüştüm valla gördüm diret dalış yapıyorum:9:

belki tam manasıyla doğru forumda değil ama büyük bi dert olduğu gerçeğini de yadsıyamayız demi:30:

ya kimse yok mu önceden aşırı göbekli olup da şimdi dümdüz karnı olan böyle şikayet edip edip de huzura kavuşan yok mu?:18::18:

ben de bu dertten muzdaribim. kilolu da olsam zayıf da olsam göbek var bende. hiç bir zaman dümdüz bir karnım olmadı... hele bazen patlayacak gibi oluyorum, hamile gibi duruyor o zaman. bir de adetten 1 hafta önce vücut su topluyor o dönemlerde göbeğim daha da büyüyor :ssz: bir ara mekik, hareket falan yapmıştım ama işe yaramadı bende. düşük bel giymemeye çalışıyorum. karnı saran korse giyiyorum... boyum 1.62 kilom 58 ama kocaman göbek var...

konu tam benlikmiş..doğumdan sonra kalan kilolarımı verdim 78 den 52 ye indim.ama göbeğim kalmıştı.twister aldım.çok işimi yaradı.direk karın kaslarını beli çalıştırıyor.sıkılaşmak için de pilates tavsiye ederim..

göbek en son giden yer derler doğru sanırım ben de 2 haftadır az yiyorum ekmek-şeker yok asla özellikle şeker ve şekerli gıdalardan uzak duruyorum :47: benim rahatsızlığım çıktı malesef ondan dolayı yeniden dikkat etmeye başladım.

aşırı göbeğim yoktu ama geçen sene kilo vermek için spor yaparken her yerim erirdi göbek kalırdı ayaktayken düzdü de oturunca kat kat olurdu çok üstüne düştüm aklıma geldikçe mekik çekerdim pilates yapanlar bilir topla mekik normal mekikten daha etkili çünkü karnım daha çok acıyor yan karın alt karın hep çalışırdım ve sonunda dümdüz oldu ama aylar geçti de öyle. yani sabır istiyor gerçekten oturunca azcık yine oluyordu ama normaldi o artık manken de değilim ya:)

bir de bir klipte kız vardı hep ne zaman zayıflamak istesem onu gözümün önüne getiririm aslında çok zayıf değil ama hatları çok güzel kendimi gaza getiriyorum:D
sabahları aç karnına önce bitki çayı içerim yesil çay limonlu ya da benim bir karışımım var asla 5i bir yerde gibi sağlıksız bişey değil onların da faydası var inanıyorum...

kendi kurallarım ekmek-şeker yasak (Allahtan tatlıyla aram yok:) istediğimi yiyorum yemeklerin yağını çok az koyuyorum. sabah kral öğlen prens akşam fakir kuralını hergün uygulamaya çalışıyorum ayrıca greyfurtu eksik etmem :16:

ve yukarda yazan arkadaia katılıyorum düşük bel göbek ve bel düşmanı artık ben de dönüş yapıyorum yüksek bele

bir de pirinç pilavı ayda bir bile yemiyorum bazen bir yemek mi yaptım yanına hemen bulgur pilavı yapıyorum

Back
X