• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte tomografi

Elzara98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese merhaba ben burda değerli hanımlardan varsa aramızda olan doktorlardan bir bilgi yada ufak bir aydınlanma veya destek amaçlı kendi başından geçenleri paylaşmak istiyorum ben şu an 27 haftalık hamileyim ben altı haftalık hamileyken bilmeden tomografi çekildi hastaneye gittiğimde kusma şikayetiyle gittim ama doktor kan sonuçlarım beklemeden beni hemen tomografiye soktu ben o anda çok kötüydüm ve tomografinin ne olduğunu bile bilmiyordum eşim de aynı şekilde gereken bir şey gibi düşündük çünkü durumum çok kötüydü hiç durmaksızın kusuyordum daha önce hamilelik yaşamadığım için bu kusmanın anlamını bilemedim doktor tomografi sonucunda hamile olduğumu söyledi ama o an kanama da yaşıyordum ben o kanamayı regl olarak düşünmüştüm oysaki doktor bu sen çocuğunu düşürüyorsun o yüzden çocuğu aldırman lazım şimdi tomografi çekildi çocuğu aldırmazsan olmaz diye baskı yaptı daha sonra beni başka bir hastaneye yolladılar hastaneye vardığımda başka bir kadın doktoru çocuğum çocuğuma bir şey olmadı olmadığını ve bir gece hastanede kalıp çocuk düşecek mi düşmeyecek mi onu kontrol etmemizi söyledi ve öyle de yaptık ertesi gün ne kanamam vardı ne başka bir şeyim vardı çocuk gayet de kalbi atıyordu ve doktor dedi ki aldırmak zorunda değilsin çünkü bu bir yerleşme kanıydı çocuk senin bedenine yerleştği aldırmak zorunda değilsin dedi ben de aldırmadım şu an 27 haftalık hamileyim doktor detaylı ultrason yapıldıktan sonra çocuğun beyninde beynine tam olarak göremedikleri için benim Perinatoloji uzmanına yönlendirdi fakat durum şu ki benim durumum yeterli değil ve maalesef ki Kıbrıs’ta yaşıyoruz devlet hastanelerinde Perinatoloji uzmanlarının yeterince ultrason cihazları çalışmıyor ve beni özel hastaneye yönlendiriyorlar ama benim Özer‘e verecek kadar param yok doktor diyor ki bir şey ola da bilir olmaya dabilir sadece baktırmak lazım diyor ama şimdilik riskim gözükmediğini söylüyor ben şu anda geceleri aşırı düşünmekten uyuyamıyorum neden o gün tomografiye gittim neden o tomografiyi yaptırdım neden aldırmadım çocuğu doğru mu yaptım yanlış mı yaptım diye her gün onu düşünüyorum her gün fazla düşünmekten artık hamileliğimi bile tadını çıkaramıyorum lütfen bu konuda ufak bir bilgisi olan anneler hamileler ya da daha önce tomografi yapıp doğuran kadınlar varsa aranızda lütfen benimle bilgilerinizi paylaşın ben artık çok düşünmekten buraya yazmayı kendime bir avutma olarak buldum ve buraya yazmaya karar verdim lütfen benimle bilgilerinizi paylaşın teşekkür ederim şimdiden ❤️

Ve şöylede birşey varki hangi hangi doktora gitsem bir önceki doktoru kötülüyor doktorlar para kazanmak için birbirlerinin arkadaşlarını yönlendiriyorlar Kıbrıs’ta işler böyle yürüyor diyorlar bir de hem de kendi doktorum detaylı ultrason için beni fizik tedavi kliniğine yönlendirmiş sonra gittiğim diğer hastanedeki Perinatoloji uzmanı diyor ki sen neden fizik tedavi uzmanına yollandın bu bir saçmalık diye bana kızdı yani bildiğiniz gibi Kıbrıs’ta işler böyle yürüyormuş doktorlar para kazanabilmek için kendi aralarında bir şey varsa da olsa da olmasa da da kendi aralarında hastaları böyle için birbirlerine paslıyorlarmış doktorun kendisi bunu kendi ağzıyla söyledi yani o yüzden ben fazla kafama takıp da doktorlara boşu boşuna gidip para yedirmek istemiyorum çünkü ailede bir tek eşim çalışıyor ben ben çalışmıyorum durumumda o kadar yeterli değil ve doktorlara gidip de fazla kafamı bozmak da istemiyorum

Back