Göbeksiz ve fit halimi özledim...6 kilo daha fazlam var

Gitti misafirlerim daha yeni..

Sabah:
3 çatal peynir
1 dilim ekmek
3 minnak domates
yarım salatalık
1 bardak meyve suyu

saat 3 gibi oturduk masaya misafirlerle
1 kaşık makarna salatası
1 mücver
minik 1 dilim kadayıflı muhallebi
2 kurabiye
4 bardak çay

türkkahvesi

akşam:
Meyve yada cornflakesle geçiştirmeyi düşünüyorum (acıkırsam)
Baya tok hissediyorum kendimi.
1 saatte yürüdüm :17:

tatlım tatlımnerelerdesin??iyimisin??:10::10::10::7::7:

selamlar tatlımmm kebabı adanada yemek lazımmış bunu bizzat tecrübe ettim artık burdakilere adana diyemem :56::ssz:

evet mavimi ,bolluk bereket dolu meleketime gelenler kesinnikle bayılır

adana kebap için bile gelin,afiyetle kebabınızı yiyin ,donatsınlar masayı:56::56::56::56::56::56::56::56:

sonra akşam kesinlikle şırda n yiyin

buyrun gelin bekleriz kızlar:3::3::3::3::3::3:

bugün menü yamasam daha iyi aslında

bırakın diyeti tam anlamıyla cozuttum kızlar:10::10::10::10::10::10:sabah:3kaysı

bir küçük peynirli sıkma

öğlen:
dönerrr(okuldaydım veli toplantısı vardı yine,sınıfları günlere böldük)

t.kahvesi

5,6 kaşık pırasa

yoğurt

akşam:
3 izmir köfte
bir dilim ekmek
bir elma

bir avuç fındık

bir küçük hazır kuru pasta

ekmek yemeyincegünlerdir resmen şöyle tıka basa karnımı doyurasım geldi

sonra şikayet edip mızırdanırım:10::10::10::10::10:

tatlım tatlımnerelerdesin??iyimisin??:10::10::10::7::7:

Burdayımm canımmmcımm
Hergün 1 saat yürümeye basladık annnemle bakalım kaç gün dayancaz(ben seviyorumda annem ekiyo beni hep:40:)
Ben yulaf alıp denicem bide yogurtla bakim etkisi nolucak
senin kilo aynımı tatlım?

sabah.
4 günkurusu kaysı
birbuçuk kadar yumurta yedim sanırım kaşarlı omlet
çok az ekmek

domates
bir üçgen peynir

ara:t.kahvesi
yeşil elma

bir bardak süt

öğle yemeği saati kaydı
menüde yeşil mercimek var
tabi bir de yoğurt(pişmesi bekleniyor)

Burdayımm canımmmcımm
Hergün 1 saat yürümeye basladık annnemle bakalım kaç gün dayancaz(ben seviyorumda annem ekiyo beni hep:40:)
Ben yulaf alıp denicem bide yogurtla bakim etkisi nolucak
senin kilo aynımı tatlım?

slmar canım

yürüyüşe başlamana sevindim

anneciğinle oturman da büyük şans,allah bozmasın

ben yürüyüşü pek sevmem:(avm de gezmek,mağza bakmak adına saatlerce yürürüm ,ama

boş boş yürümek pek benim tarzım değil:10::10::10::10:sağlık ,önemli ama işte öyle

başarabilenleri kutluyorum,umarım devam edersin sporsuz vücüt asla sıkılaşıp şekil almıyor,pelte gibi kalıyor çünkü

bugün moralim bozuk ,uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarımla dışarda buluşuf kahve içecektik,bahardan kalma bir gün adanada

arkaşlarımı çok özledim ama oğluşu bırakacak kimse yok ,dışarda olunca durmaz ,park falan olsa neyse

eşimin işi çıktı ...

offf neyse kısmet değilmiş dedim ama canım da sıkıldı valla:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

haa canım ,kilom 55 civarı belki biraz oynuyor ama 53 olunca çizelgemi yenilerim zaten

senin kilo durumun ne???:16::16::16::8::8::8::8::8:

Kilo vermek için bin bir çeşit yol denediniz ama zayıflayamadınız mı? “Bütün mesele Beyninizde”
Yasemin Soysal geçtiğimiz hafta çıkan “Tek Şişman Beyniniz” isimli kitabında modern yaşamın en büyük problemlerinden biri olan aşırı kilo sorununa farklı bir bakış açısı getiriyor. Kitap yüzlerce örneğini gördüğümüz diyet reçeteleri ile dolu kitaplardan bir hayli farklı tarzda yazılmış.

Soysal kitabında “mucize” bir diyet reçetesi ya da listesi vermiyor, kitapta, zayıflamaya çalışırken yapılan hataları, beynimizi nasıl yanlış programladığımızı neşeli ve kolay anlaşılır bir dille aktarıyor.

Tartılardan Kurtulun
Kitabında, son derece masum görünen tartıların bizlere nasıl kilo aldırdığını, olumlu düşünce sandığımız pek çok şeyin aslında nasıl kilo almamıza neden olduğunu, askıda duran eski kıyafetlerimizin bedenimizi kilo almaya nasıl programladığını ve geçmişimizden getirdiğimiz şartlı reflekslerin ne yaparsak yapalım bizi kilo sorunu ile baş başa bıraktığını da okuyucularıyla paylaşıyor.

Pozitif düşünce diye bir şey yoktur! Sadece düşünce vardır…
Yasemin Soysal kitabında, zihnin illüzyonların etkisinde olduğunu açıklıyor. Zihin, olumlu ya da olumsuz düşünce gibi şeyleri algılamakta zorlanıyor diyor Soysal, onun için olumlu ya da olumsuz düşünme diye bir şey yok; yalnızca düşüncenin kendisi var. Bu nedenle bizler belli düşüncelere programlandığımız sürece bu düşüncenin arkasındaki niyet iyi de olsa sonuç o kadar iyi olmayacaktır.

Sonunda o pastayı yersiniz
Beyninize, “pasta yeme!” diye bir komut verdiğinizde bu komut olumlu bir niyet içeren olumlu bir komut olabilir. Fakat zihin eyleme değil pasta düşüncesine odaklanır ve pasta düşüncesi aklından geçtiğinde onu yemek için gerekli olan fizyolojik süreçleri başlatır. Siz istediğiniz kadar pasta yememeye çalışın içinizdeki gerilim artar ve sonunda o pastayı yersiniz.

Bu nedenle zihnin, yaşanılan ortam ve doğru düşünme alışkanlığı ile düzenlenmesi gerekir. Bunun için örneğin büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemelisiniz. İstediğiniz şeyi yeyin; isterseniz pasta yiyin; ama bunu büyük bir tabakta değil küçük bir tabakta yiyin. Büyük tabağın içinde bir porsiyon pasta size küçük gelecektir; ama aynı pastayı küçük bir tabağa koyarsanız, zihniniz bunun çok fazla olduğunu düşünmeye başlayacaktır.

Kitaptan inciler…

Tartının kilo aldıran cazibesi
Kilo vermeye başladığınızda tartıya çıkmak en büyük hatadır. Kilo vermek isteyen biri, sıklıkla şu cümleleri kurar:

“Ben 10 kilo veririm ve daha sonra kilo vermem durur”

“Ben daha 70 kilonun altına inmedim, Allahım 70’e kadar geliyorum sonra kilo vermem duruyor.”

Bu cümleleri çok masumca kurduğunuzu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer 70 kilonun altına inemeyeceğinize inanıyorsanız, o zaman bu gerçekleşecektir.

Eski kıyafetler kilo aldırır
Azimle hırsla 10 kilo verdiğinizi kabul edelim. Peki, eski kıyafetleriniz niçin hala dolapta duruyor? Cevabı çok açık:

“ Ya tekrar kilo alırsam, o zaman giyecek kıyafetim olmaz”

“Zaten sürekli kilo alıp veriyorum, şişmanlamamam için hiçbir sebep yok. Tekrar kilo aldığımda giyerim ”

Esasında bilinçaltına verdiğiniz komut şöyledir: Nasılsa yeniden kilo alacağım o yüzden bu kıyafetleri saklamalıyım.

Doğru bildiğiniz yanlışları düzeltin
1- "En kötüsüne hazırlan, daha iyisini elde edersen mutlu olursun!”
Bu fikri unutun

2- "Daima olabileceğiniz en mükemmel “size” odaklanın"
Bu hayalperestlik değildir

3- "Zayıflayamayacağınıza “inanıyorsanız” kendinizi kandırmayın"
Kesinlikle zayıflayamayacaksınız

4- Gerçekten zayıflamak istiyorsanız buna inanın!

5- Şişman olduğunuzu düşünüyorsanız yemek istediğinizde “Ben böyle de güzelim” demeyin.

6- Güzel bir fiziğe sahip olmak için dua edin.

7- Kilo alırken tartılabilirsiniz ama kilo verirken tartılmayın

8- Size büyük gelen kıyafetlerinizden kurtulun

9- İnmek istediğiniz bedene uygun bir kıyafet alın ve onu ayrı bir yere asın

10- Büyük ve çukur tabakları çöpe atın

11- Zayıflama sürecinde siyah renge takılıp kalmayın

Kimler okumalıMalumunuz yaz geliyor, kış ayları boyunca aldığımız kiloları verme telaşıda başlıyor. Kadın ya da erkek kilo sorunu yaşan kişiler, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen, aynı zamanda hayatlarının pek çok alanında olumlu ilerleme kaydetmek isteyenler bu kitabı okumalısınız.

öğlen:
biraz geç kaldım ama bir tabak yeşil mercimek yemeği
bir kase yoğurt

ara:

bir armut
bir avuç fındık

aakşam.

5,6 çatal sossuz makarna
iki kaşık mercimek çorbası
biriki kaysı
bolca haşlanmış lahana
iki bardak çay

sabahtan kalan omletten bir parça daha

Sağlık olsun başka sefere görüşürsünüz

Benim kilom 54 sabitlendi 2 gündür. Şükür
Ama oldukça az yiyorum dışarı çıkınca cnm yemekde istemiyor aranmıyorum böylece az yiyorum
Evde olunca cnm hep bişiler istiyo

Bugün:
Mıhlama (kuymak) yaptım tereyağlı 3 çatal aldım
2 dilim kızarmış ekmek
2 çatalda tulum peyniri yedim
2 bardak limonlu çay

Biraz önce 4 tane yulaflı bisküvi yedim.

Artık akşamada hafif bişiyle geçiştirip 53e sabitlenmem lazım.

Ne sıkıcı bir pazar yahu:31: canım hiç bişe yapmak istemiyo evde yemeğim yok.

merhaba kızlar nasılsınız? 3 gündür giremiyorum buraya çünkü misafirlerim vardı, ne yediğimi tek tek yazmayacağım ama şöyle söyleyim oldukça dikkat ediyorum ve elimden geldiği kadar kalori hesabı yapıyorum. cumartesi regl oldum o yüzden yaptığım browniden 1 dilim yedim, onun dışında sapıtmam yok ama keki öğlen yemeği yerine yedim yani kalori olarak aynı hesaba denk geldi yemek yemedim. bu arada platese başladığımı söylemiştim, gittiğim spor salonunda haftada 1 gün var ama ben hergün evde "ebru şallı ile 21 günde yağlarınızdan kurtulun" videosuyla yapmaya karar verdim ve bugün başladım, gerçekten çok zorlayan bir spor ve oldukça ter attım, bunu yapan arkadaşlarım var gerçekten gözümle faydasını gördüm arkadaşım diyet falan yapmamış, 21 günlük bu programı uygulamış 3-4 kilo vermiş ( tabi diyet yapmasa da tatlı ve hamurişlerinden uzak durmuş) ama 8 kilo vermiş gibi görünüyor inanamadım ciddi şekilde vücudu incelmiş. tam bana göre dedim. çünkü eşim kilo vermemem için baskı yapıyor çünkü zayıflayınca yüzümden gidiyor ve çirkin oluyorum, benim amacımda zaten bel bölgesindeki pantolon üstüne pörtleyen simidimden kurtulmak, bacak kalça falan heryeri inceltiyor bu uygulama ama benim bacaklarım zaten imce ve uzun o yüzden ben bel karın hareketlerine daha çok ağırlık vererek yaptım, ihtiyacım olan tek şey 21 gün sabrederek bunu tamamlamak.

sizin kilolar ne alemde kızlar, çoğunuz hedeflediğinize çok yaklaşmıştınız dimi?

merhaba kızlar nasılsınız? 3 gündür giremiyorum buraya çünkü misafirlerim vardı, ne yediğimi tek tek yazmayacağım ama şöyle söyleyim oldukça dikkat ediyorum ve elimden geldiği kadar kalori hesabı yapıyorum. cumartesi regl oldum o yüzden yaptığım browniden 1 dilim yedim, onun dışında sapıtmam yok ama keki öğlen yemeği yerine yedim yani kalori olarak aynı hesaba denk geldi yemek yemedim. bu arada platese başladığımı söylemiştim, gittiğim spor salonunda haftada 1 gün var ama ben hergün evde "ebru şallı ile 21 günde yağlarınızdan kurtulun" videosuyla yapmaya karar verdim ve bugün başladım, gerçekten çok zorlayan bir spor ve oldukça ter attım, bunu yapan arkadaşlarım var gerçekten gözümle faydasını gördüm arkadaşım diyet falan yapmamış, 21 günlük bu programı uygulamış 3-4 kilo vermiş ( tabi diyet yapmasa da tatlı ve hamurişlerinden uzak durmuş) ama 8 kilo vermiş gibi görünüyor inanamadım ciddi şekilde vücudu incelmiş. tam bana göre dedim. çünkü eşim kilo vermemem için baskı yapıyor çünkü zayıflayınca yüzümden gidiyor ve çirkin oluyorum, benim amacımda zaten bel bölgesindeki pantolon üstüne pörtleyen simidimden kurtulmak, bacak kalça falan heryeri inceltiyor bu uygulama ama benim bacaklarım zaten imce ve uzun o yüzden ben bel karın hareketlerine daha çok ağırlık vererek yaptım, ihtiyacım olan tek şey 21 gün sabrederek bunu tamamlamak.

sizin kilolar ne alemde kızlar, çoğunuz hedeflediğinize çok yaklaşmıştınız dimi?

su platesi bende merak ediyorum
Tek korkum istikrarsızlğım
denesemmi acaba

su platesi bende merak ediyorum
Tek korkum istikrarsızlğım
denesemmi acaba

sahip olmamız gereken tek şey irade canım ya, çalışıyosan ve de çocuğun varsa enazından 20dk ile başlayabilirsin, aslında pilates dediğimiz sonuçta kas çalıştırma egzersizleri evde de yapabilirsin, ayrıca haftada 3-4 gün yapmak da çok farkettiriryprmuş, bir dene istersen, sonuçta egzersizlerde esas olan devamlılık, walla bende istikrarsız biriydim hep ama şu anda acayip kararlıyım, incelmek istiyorum artık yaa, tamam çok kilolu değilim ama vücudum ağaç gövdesi gibi yaa hiç bel kıvrımı diyebirşey yok.
istersen internette platesle incelenler (kilo verenler demiyorum dikkat edersen, çünkü plates vücudu sıkılaştırsrak inceltiyor) diye yaz ve tecrübe etmiş olanları bir oku, belki fikir verir sana, kolay gelsin şimdiden.

selamlar güzel ve çıtır kızçeler

kusura bakmayın dün pek giremedim,kardeşimdeydim

sabah dengeli yedim ama cısslar da yedim dün maalesef(bir tabak makarna,bir şekerli lokumve hallay)

bu sabah:

3 günkurusu kaysı
3,4 form limonlu büskvi

t.kahvesi

öğlen:
yarım tantuni

ara:
bir portakal
iki kaysı daha

akşam.
bir kase buğday çorbası
bir tabak fırında karnabahar(2 izmir köfteli)
iki kaşık mercime çor

elma
iki portakal daha

bir bardak maydanoz çayı

oğluş uyumadı çıkıyorum kocaman öpt

sabah.4,5 günkurusu kaysı

bir avuçtan fazla fındık,kuru üzüm ve leblebi

t.kahvesi

sosis kadar galeta

öğlen:
iki kase topalak çorbası
neskafe

ara:yarım elma

akşam:
küçük kase bulgur pilavı
bir tabak tavuklu bezelye yemeği
3,4 kaşık mercimek çorbası

umarım birşey unutmadım kızlar

yoğurdum bitti:8yarın sütçü gelecek kısmetse ev yoğurdu yapacağım

kimsecikler uğramamış:(

bayanbaloncuk canım hiç ortalarda yoksun,hayırdır inşallah???

sabah:
3 g.kurusu kaysı

iki ayran
neskafe
t.kahvesi
bitki çayı

sıvı ağğırlıklı oldu ama acıktım şimdi geldim
acaba ne yesem???:44::24::24:

Ben hala 54.00 da sabitim

Sabah:
bir parça tulum peyniri
2 dilim ekmek
3 zeytin
1 bardak kayısı suyu

Öğlen:
1 fincan türk kahvesi

akşam:
karnabahar haşlıyorum şuan yoğurtlayıp yicem(yağsız tuzsuz)

Bu aralar hiç aç değilim yemesem aramıyorum
Musmutluyum:16:

51 olsam ya:17:

ya yediklerime çok dikkat ediyorum hala aymı kilodayım yaa, regl döneminde kilomuz normalden 1-2 kilo fazla çıkıyormuş doğrumu arkadaşlar? ben hala 67 yim yaaa :(

ya yediklerime çok dikkat ediyorum hala aymı kilodayım yaa, regl döneminde kilomuz normalden 1-2 kilo fazla çıkıyormuş doğrumu arkadaşlar? ben hala 67 yim yaaa :(

eevet cnm regl zamanı 1-2 kilo daha fazla çıkıyosun tartıda tartılmamak daha iyi

ben bu sabah aç karnına 53.100 çıktım
pantolonlarımdan anlayabiliyorum artık 2 kilom daha kaldı yemiyorum çok az yemekle beslenmeye çalışıyorum

Dün sabah:

1 dilim tost ekmeğine saralle
2 bardak kayısı suyu

öğlen:
3 çatal ciğer kavurma
1 dilim ekmek,
7-8 tane acı biber

akşam:
2 bardak limonlu çay,
1 kase dolusu lor peynir

ben suyu az içiyorum aklıma gelmiyo içmek cnmda istemiyo napcam onu bilmiyorum

Birde kızlar ben metabolizmamı çözdüm
Her kış 55lere çıkıp yazın 52-51lere düşüyorum
gecen kışda aynısı oldu bu kışda çünkü ben abartılı yemeyen biriyim kendimi biliyorum
Dışarda yemek yesem tabağımdakinin bir çoğunu karşımdakine yediririm kalır yani
Ben hiç 3 tabak yemek ard arda yemedim yiyemem midem almaz
bi 51 olim size boydan fiyakalı resim atcam:37:

Back
X