• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göç Etmek

kasiyerlik yapıp pizza dağıtırsanız geleceğe güvenle bakabilecek misiniz? açıkçası ben bu halde geleceğe güvenle bakamazdım, gül gibi işimden olmayı hiç istemezdim. yaşam standartım düşecekse ne işim var?

diplomanızın geçerli olduğu ülkeler yok mu? varsa oraları düşünün bence.
Valla inanır mısınız bunu yapsam geleceğe güvenle bakabilecek gibiyim. Zira derdim maddiyat değil. Hukuk ve devlete güven duyabilmek istiyorum.

İkimiz de gül gibi işimiz var gibi hissetmiyoruz, ben zaten meslek lisesinde İngilizce öğretmeniyim, Türkçe yazamayan lise öğrencisine İngilizce öğretmemi isteyen bir sistem tarafından öğütülüyorum. Eşim deseniz en riskli sektörlerden birinde, sakin sakin pizza dağıtsa en azından aklım onda kalmaz. Açıkçası araştırmadım diplomamı tanıyan ülkeleri, zaten belirli bir gelişmişlik seviyesinin altına gitmek de istemem.

Nick-konu uyumu :)
:KK200:Sting

Türkiye’de yaşadığınız şartlara ve ufkunuza bağlı biraz.
Bu kazancınızla tatile gidebiliyor musunuz? Sosyal hayatınız var mı? Güzel bir evde yaşayabiliyor musunuz? Size yetiyor mu burası?
10 sene sonra girdaba girmiş bir de kendinizle birlikte çocuk yada çocukları da sokmuş mu olacaksınız?
Orada ne iş yapacaksınız? Kaç saat çalışacaksınız?
Dil ingilizce yeterli olacak mı?
Eşiniz orada şartları daha agır bir iş yapmak zorunda kalsa mutlu olur mu?

Burada iyiyiz, kalırsak yıllar geçtikçe daha da iyi olabiliriz ama bu sistemsizlikte, bu hukuksuzluk, toplam olarak ruh sağlığımızın ,ülke olarak ekonomimizin gittiği yer korkutuyor bizi.

Orada yasal çalışma sınırı haftada 50 saat. Eşim burada haftanın 6 günü 11 saat çalışıyor. Çalışmakta sıkıntı yok yani. Ben de denklik alamasam bile ufak tefek bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum, üniversite yıllarından beri iyi kötü demeden her sektörde çalıştım, zorlamaz yani.
Su ozguvene de hastayim arkadas, elin Avrupalisi ne yapsin 6 ayda bir yikanip senede iki dis fircalayan adamlari.. cok acayip gercekten.. yunan heykeli gibi adamlari birakip bizimkilerin pesinde kostuguna inanmak da ayri bir olay :KK53:

Konu sahibi gidin, ama tabi onlarin evine degil.. tr den ne kadar uzak o kadar iyi :)

Değil mi ama sayın office, yorumlarını çok sevdiğim üyelerdensiniz, olur değil mi bu iş? (Elbette onların evinde değil, kendi küçük gerekirse tek oda evimizde)
Gayette burada bir duzeniniz isiniz varmis.
Ne diye tum duzeni bozup bir bilinmeze gidesiniz ki.
Ben olsam asla gitmezdim.

Evet düzenimiz var çok şükür ama bana sanki burada da bir bilinmeze doğru gidiyormuşuz gibi geliyor.. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Diplomaniz orda ise yaramayacaksa sizin orda sıradan bir işte aldığınız maaş zaten turkiyedekine anca denk gelir cocugunuzu orda yine okutabilirsiniz
Ben de böyle düşünüyorum, az kazanayım ama daha iyi bir sistemin içinde olalım.
Denemekten zarar gelmez , ücretsiz izine ayrılın , orada 1 sene yaşayın çok mutsuz olursanız siz işinize dönersiniz , eşiniz yeni iş bulur zaten ev kirası derdiniz de yok.... Benim fırsatım olsa bir saniye bu ülkede kalmam , bu ülkede çocuk yetiştirmek çok zor :KK43:
İşte bana da gidebilmenin bir yolunu bulmuşken denemeliyiz gibi geliyor. En kötü ihtimalle kuyruğu kıstırıp geri döneriz. Teşekkür ederim.

İşsiz olsanız, okumamış olsanız, burada asgari ücret alsanız gidin derdim. Ama sizin için durum farklı. Diplomalarınız sayılmazsa standardınız düşer, orada mevcut işlerinize göre ağır işlerde çalışmak zorunda kalırsınız.

avusturyanin emekligi güzel. en son 65 di sanirim emeklilik yasi ama maasi diger ülkelere göre iyi. bi kimsini tr den diger kismini artik avusturyadan alirsiniz.

sorun suki, dil ögrenip adapta olmak zaman alir. ise girip calismak da zaman alir buda emekliligi etkiler. ve mühendis olup yabanci ülkede normal isci olmak insana koyar sanirim. bi kac arkimin esi mühendis tr den geldiler, simdi ciraklik yapiyor. hepsi aynisini diyo para biriktirip geri dönceklermisde..

Burda ki durumunuz iyiyken 30 lu yaştan sonra sıfır bir hayat kurma düşüncesi bile bana garip geldi. Hele ki ev ev üstüne olmasi daha zor. Yeni Evli çiftin yanında ne kadar kalacaksınız?

Su ozguvene de hastayim arkadas, elin Avrupalisi ne yapsin 6 ayda bir yikanip senede iki dis fircalayan adamlari.. cok acayip gercekten.. yunan heykeli gibi adamlari birakip bizimkilerin pesinde kostuguna inanmak da ayri bir olay :KK53:

Konu sahibi gidin, ama tabi onlarin evine degil.. tr den ne kadar uzak o kadar iyi :)
"Avrupalı erkekler bizim kızlarımıza bayılıyor" gibi bir şehir efsanesi galiba :KK53:

Valla inanır mısınız bunu yapsam geleceğe güvenle bakabilecek gibiyim. Zira derdim maddiyat değil. Hukuk ve devlete güven duyabilmek istiyorum.

İkimiz de gül gibi işimiz var gibi hissetmiyoruz, ben zaten meslek lisesinde İngilizce öğretmeniyim, Türkçe yazamayan lise öğrencisine İngilizce öğretmemi isteyen bir sistem tarafından öğütülüyorum. Eşim deseniz en riskli sektörlerden birinde, sakin sakin pizza dağıtsa en azından aklım onda kalmaz. Açıkçası araştırmadım diplomamı tanıyan ülkeleri, zaten belirli bir gelişmişlik seviyesinin altına gitmek de istemem.

Burada iyiyiz, kalırsak yıllar geçtikçe daha da iyi olabiliriz ama bu sistemsizlikte, bu hukuksuzluk, toplam olarak ruh sağlığımızın ,ülke olarak ekonomimizin gittiği yer korkutuyor bizi.

Orada yasal çalışma sınırı haftada 50 saat. Eşim burada haftanın 6 günü 11 saat çalışıyor. Çalışmakta sıkıntı yok yani. Ben de denklik alamasam bile ufak tefek bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum, üniversite yıllarından beri iyi kötü demeden her sektörde çalıştım, zorlamaz yani.

Değil mi ama sayın office, yorumlarını çok sevdiğim üyelerdensiniz, olur değil mi bu iş? (Elbette onların evinde değil, kendi küçük gerekirse tek oda evimizde)

Evet düzenimiz var çok şükür ama bana sanki burada da bir bilinmeze doğru gidiyormuşuz gibi geliyor.. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben de böyle düşünüyorum, az kazanayım ama daha iyi bir sistemin içinde olalım.

İşte bana da gidebilmenin bir yolunu bulmuşken denemeliyiz gibi geliyor. En kötü ihtimalle kuyruğu kıstırıp geri döneriz. Teşekkür ederim.

Sadece maddi olarak da düşünmeyin.
Avrupa’da yayılan İslamofobiyi de göz önünde bulundurun.
Eşiniz yada sizin ten renginiz bile önemli kamufle olmanız açısından. Göreceğiniz muamele can sıkar mı?
Kültüre uyum sağlayabilir misiniz? Ben kadınları bu konuda daha uyumlu buluyorum genel olarak, eşiniz de uyumlu ise, @littlewaterspirit in dediği çok mantıklı. 1 yıl ücretsiz izin alıp deneyebilirsiniz.
Hem burada çok büyük bir kaybınız olmaz. Hem aklınız kalmaz.

Yurtdisina ne iş olsa yaparız mantığıyla giderseniz bizim ülkemizde suriyelilerin gördüğü muamelenin aynısini da görürsünüz. Londra da Erasmus yaptım. Ve bizim ülkemizden oraya ne is olursa giderim diyenlerin durumlariyla, oraya doktora yapmaya yada herhangi bir bolumde okumaya gelenlerin arasında dağlar kadar fark vardı.

Eğitim deseniz, çocuklar yurtdışında ne Türkiyeli ne de oralı olabiliyorlar. Ne Türkçeleri çok iyi ne de ingilizceleri.. siz herhalde ogretmenligi iyi bir okulda yapmıyorsunuz çocuklar sizi demoralize etmiş gibi geldi.

Sizi yanlarına cagirmalari, yakinimizda sevdigimiz birileri olsun hevesi gibi geldi bana. Türkiye de bu imkanları bırakıp gerçekten oraya gitmeyi gerekli kilacak aman aman bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çok niyetliyseniz yaz tatilinizi orada geçirip bir durum değerlendirmesi yapıp. Öğretmenlerin yurtdışı görevlendirmeleri oluyor öyle gidip 5 yıl kadar kalın. Bunlar daha avantajlı şeyler .diğer türlü heves gibi geldi.

Neden illa Avusturya ? Ben olsam başka bir ülkeye bakardım,diplomanın geçerli olabileceği.Madem böyle bir fikir çıktı,en iyi yaşam kalitesini düşünün.Yani orada da ortalama bir insan milyonlar kazanmıyor,parasızlık her yerde mutsuzluk getiriyor,hayatın gerçeği bu da.Bir şeyleri garantilemeden gitmeyin derim.

Ben ilk etapta 1 yıllık ücretsiz izin alırım diye düşündüm açıkçası. O bir yılda duruma bakarız, hatta o arada bebek sahibi olursak ücretsiz izni uzatma şansım da olur. Böylece işim riske girmez. Eşim zaten maaş aralığını düşürerek rahatça tekrar Türkiye'de iş bulabilir.

Yazdıklarınız çok mantıklı. Yapamazsanız geri dönersiniz. O zaman sizi gitmekten alıkoyan ne?

İşsiz olsanız, okumamış olsanız, burada asgari ücret alsanız gidin derdim. Ama sizin için durum farklı. Diplomalarınız sayılmazsa standardınız düşer, orada mevcut işlerinize göre ağır işlerde çalışmak zorunda kalırsınız.
Mevcut işlerimiz (özellikle eşimin) de çok rahat işler değil, standardım düşsün hiç dert değil, sadece daha huzurlu, sisteme güvenerek yaşamak istiyoruz. Teşekkür ederim yorumunuz için.

avusturyanin emekligi güzel. en son 65 di sanirim emeklilik yasi ama maasi diger ülkelere göre iyi. bi kimsini tr den diger kismini artik avusturyadan alirsiniz.
sorun suki, dil ögrenip adapta olmak zaman alir. ise girip calismak da zaman alir buda emekliligi etkiler. ve mühendis olup yabanci ülkede normal isci olmak insana koyar sanirim. bi kac arkimin esi mühendis tr den geldiler, simdi ciraklik yapiyor. hepsi aynisini diyo para biriktirip geri dönceklermisde..
Yok biz gidersek para biriktirmeye vs değil, aksine yemeye gideriz. Yani az kazanayım huzurla yiyeyim yeter. Kendimi tam ifade edemiyorum ama güvende olmak istiyorum, sistemin içinde kurallar belli olsun istiyorum. Bakacağız artık.

Benim Almancam a2, eşim başlangıç tabi. Yaparız gibi geliyor yani zorlanacağız elbette ama haberleri seyredemediğim, sürekli kuralsız bol torpilli neyin ne olduğu veya olacağı belli olmayan bir ülkede yaşamak da kolay değil ki.. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Sadece maddi olarak da düşünmeyin.
Avrupa’da yayılan İslamofobiyi de göz önünde bulundurun.
Eşiniz yada sizin ten renginiz bile önemli kamufle olmanız açısından. Göreceğiniz muamele can sıkar mı?
Kültüre uyum sağlayabilir misiniz? Ben kadınları bu konuda daha uyumlu buluyorum genel olarak, eşiniz de uyumlu ise, @littlewaterspirit in dediği çok mantıklı. 1 yıl ücretsiz izin alıp deneyebilirsiniz.
Hem burada çok büyük bir kaybınız olmaz. Hem aklınız kalmaz.
Burada gördüğüm muamele de canımı yeterince sıkıyor zaten, asıl nedenlerden biri de bu. Eşim de ben de uyumluyuzdur, çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Teşekkür ederim.
Yurtdisina ne iş olsa yaparız mantığıyla giderseniz bizim ülkemizde suriyelilerin gördüğü muamelenin aynısini da görürsünüz. Londra da Erasmus yaptım. Ve bizim ülkemizden oraya ne is olursa giderim diyenlerin durumlariyla, oraya doktora yapmaya yada herhangi bir bolumde okumaya gelenlerin arasında dağlar kadar fark vardı.
Eğitim deseniz, çocuklar yurtdışında ne Türkiyeli ne de oralı olabiliyorlar. Ne Türkçeleri çok iyi ne de ingilizceleri.. siz herhalde ogretmenligi iyi bir okulda yapmıyorsunuz çocuklar sizi demoralize etmiş gibi geldi.

Sizi yanlarına cagirmalari, yakinimizda sevdigimiz birileri olsun hevesi gibi geldi bana. Türkiye de bu imkanları bırakıp gerçekten oraya gitmeyi gerekli kilacak aman aman bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çok niyetliyseniz yaz tatilinizi orada geçirip bir durum değerlendirmesi yapıp. Öğretmenlerin yurtdışı görevlendirmeleri oluyor öyle gidip 5 yıl kadar kalın. Bunlar daha avantajlı şeyler .diğer türlü heves gibi geldi.
Elbette buradaki standartlarımı beklemiyorum, benim iyi yaşama kavramım biraz farklı galiba. Ayrıca ben Türkiye'de doğup büyüdüğüm halde buralı hissetmiyorum, çocuklarımın hissetmemesi üzmez yormaz beni. Yurtdışı görevlendirme zaten bana kısmet olmaz, torpilliler sağolsun. Bilemiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Neden illa Avusturya ? Ben olsam başka bir ülkeye bakardım,diplomanın geçerli olabileceği.Madem böyle bir fikir çıktı,en iyi yaşam kalitesini düşünün.Yani orada da ortalama bir insan milyonlar kazanmıyor,parasızlık her yerde mutsuzluk getiriyor,hayatın gerçeği bu da.Bir şeyleri garantilemeden gitmeyin derim.
En temel nedeni oranın beni ve eşimi kardeşim ve eşi nedeniyle çok çok daha kolay kabul edecek olması. Öncelik asla para değil zaten. Teşekkürler yorumunuz için.
Yazdıklarınız çok mantıklı. Yapamazsanız geri dönersiniz. O zaman sizi gitmekten alıkoyan ne?
İşte bize mantıklı da, acaba sadece bize mi öyle geliyor bilemedim. Derdimiz para değil, derdimiz insan gibi yaşamak, potansiyel evlatlarımıza daha iyi bir pasaport sağlayabilmek. Sanırım bu yıl olmazsa öteki yıl gözümüzü karartacağız.
Almanca’dan haber ver sen esas? :) Almanca varsa olabilir, Almanca yoksa karı-koca gezersiniz “legal alien” şeklinde :KK53:
Almancam a2 şuan. Rahat ilerletebileceğimi düşünüyorum, elimizden geleni yaparız yani kolay olmayacak elbette ama zaten kolay olsa herkes yapardı.. İnsan en çok denemediklerinden pişman olur ya, o noktadayım galiba.

Ben sizi çok iyi anladım.
İnsanın gözü bazen hiçbir şeyi görmüyor. Kariyer sahibi olup endişe içinde yaşamaktansa,daha silik bir işle uğraşıp mutlu olmak istenebilir.
Çalışma şartlarının iyi olduğu çok az meslek var ülkede.
Bakın eşim bu sabah gitti mesela. Pazartesi öğlen ancak gelebilecek eve.
Bence çok korkunç ve insanlıkdışı.
Diğer taraftan ablama bakıyorum. Onlar bir Avrupa ülkesinde.
Eniştem doktor ama aynı zamanda marketleri var,ortağı olduğu bir klinik de var.
Dernek başkanlığı da yapıyor üstelik.
Adamların her türlü faaliyete yetecek zamanları var.
Bizim gibi doğ,oku,çalış,emekli ol öl değil.

Biz gidiyoruz
Ben 40 yasindayim esim 47
Iki tane cocugum var biri 10 digeri 18 aylik
Univ mezunuyum , yurtdisi masterli , 2 yabanci dilim var
Esim 2 univ okumus biri yurtdisi , 2 yabanci dili ana dili gibi konusuyor , turkiyenin en koklu anadolu lisisesinden mezun
Aylik gelirimiz min 10 bin civarinda
Biz gecen ay gitme karari aldik , islemleri baslattik
Ekim sonu gibi tasinmis olacagiz insallah bir aksilik cikmazsa

Biz neden gidiyoruz cunku gecinemiyoruz , hayat standardimiz cok dustu , sosyal hayatimiz sifirlandi
Egitim korkunc , oglum cok bilindik kurumsal bir ozel okulda okuyor ama hicbirsey ogrenemiyor
Cocuk inanilmaz yaraticiydi 4 senede koreldi , oglumdaki gerilemeyi gozlerimle goruyorum icim parcalaniyor
Kizimi bu ulkede buyutmek istemiyorum
Ben istanbulluyum hani harbi az bulunan nadir istanbullulardanim
Cok ozgur buyudum , yedim ictim gezdim tozdum
Ama 20 senedir ulkedeki gerileme ozellikle kizim icin bitmek bilmez endiselere sevk etti beni
Medeniyeti ozledim hemde cok ozledim
Trafikte kurallara uyan insanlari , sabah yolda gunaydin diyen insanlari
Siraya girmeyi bilen insanlari , herkesin birbirine saygi duydugu insanlari ozledim
Zira ulkeye dondugumden beri her sene azalarak bittigine sahit oluyorum bu insanlarin
Yani ben 40 yasinda 2 cocukla gidiyorsam siz hayli hayli gidersiniz

Gidilir ya, guzel bir deneyim olur, Yapamazsaniz bir yil sonra donersiniz.

Ama diplomamiz taninmasa da olur, vasifsiz da calisirim olayi cok mantikli gelmedi bana. O zaman ne anlami var ki? Vasifsiz gocmenlerin haklari cok az, ve oyle de cocugunuzun ve sizin cok konforunuz olmayacaktir.

Bence deneyin. Neticede bunu avrupalilarda, amerikalilarda yapiyor. 1 yil baska bir ülkede yasamak. Hadi diyelim hic olmadi, en azindan size farkli bir deneyim olmus olur.

Bu arada diploma denkliklerini iyice arastirin. Hangi sartlar ile girilir? Vatandaslik? Iltica statüsü? Ve burdan bile yavascana Almanca ögrenebilirsiniz.

Size tek tavsiyem, eger giderseniz sakin Türklerin yogun oldugu bir semtte yasamayin. O halde asla oranin ne dilini, ne kültürünü ögrenemezsiniz. Üstüne bide kültür sokuna ograrsiniz.

Back
X