- 11 Ekim 2015
- 1.076
- 8.106
- 158
- Konu Sahibi Legal Alien
Valla inanır mısınız bunu yapsam geleceğe güvenle bakabilecek gibiyim. Zira derdim maddiyat değil. Hukuk ve devlete güven duyabilmek istiyorum.kasiyerlik yapıp pizza dağıtırsanız geleceğe güvenle bakabilecek misiniz? açıkçası ben bu halde geleceğe güvenle bakamazdım, gül gibi işimden olmayı hiç istemezdim. yaşam standartım düşecekse ne işim var?
diplomanızın geçerli olduğu ülkeler yok mu? varsa oraları düşünün bence.
İkimiz de gül gibi işimiz var gibi hissetmiyoruz, ben zaten meslek lisesinde İngilizce öğretmeniyim, Türkçe yazamayan lise öğrencisine İngilizce öğretmemi isteyen bir sistem tarafından öğütülüyorum. Eşim deseniz en riskli sektörlerden birinde, sakin sakin pizza dağıtsa en azından aklım onda kalmaz. Açıkçası araştırmadım diplomamı tanıyan ülkeleri, zaten belirli bir gelişmişlik seviyesinin altına gitmek de istemem.
Nick-konu uyumu :)
Sting
Türkiye’de yaşadığınız şartlara ve ufkunuza bağlı biraz.
Bu kazancınızla tatile gidebiliyor musunuz? Sosyal hayatınız var mı? Güzel bir evde yaşayabiliyor musunuz? Size yetiyor mu burası?
10 sene sonra girdaba girmiş bir de kendinizle birlikte çocuk yada çocukları da sokmuş mu olacaksınız?
Orada ne iş yapacaksınız? Kaç saat çalışacaksınız?
Dil ingilizce yeterli olacak mı?
Eşiniz orada şartları daha agır bir iş yapmak zorunda kalsa mutlu olur mu?
Burada iyiyiz, kalırsak yıllar geçtikçe daha da iyi olabiliriz ama bu sistemsizlikte, bu hukuksuzluk, toplam olarak ruh sağlığımızın ,ülke olarak ekonomimizin gittiği yer korkutuyor bizi.
Orada yasal çalışma sınırı haftada 50 saat. Eşim burada haftanın 6 günü 11 saat çalışıyor. Çalışmakta sıkıntı yok yani. Ben de denklik alamasam bile ufak tefek bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum, üniversite yıllarından beri iyi kötü demeden her sektörde çalıştım, zorlamaz yani.
Su ozguvene de hastayim arkadas, elin Avrupalisi ne yapsin 6 ayda bir yikanip senede iki dis fircalayan adamlari.. cok acayip gercekten.. yunan heykeli gibi adamlari birakip bizimkilerin pesinde kostuguna inanmak da ayri bir olay![]()
Konu sahibi gidin, ama tabi onlarin evine degil.. tr den ne kadar uzak o kadar iyi :)
Değil mi ama sayın office, yorumlarını çok sevdiğim üyelerdensiniz, olur değil mi bu iş? (Elbette onların evinde değil, kendi küçük gerekirse tek oda evimizde)
Gayette burada bir duzeniniz isiniz varmis.
Ne diye tum duzeni bozup bir bilinmeze gidesiniz ki.
Ben olsam asla gitmezdim.
Evet düzenimiz var çok şükür ama bana sanki burada da bir bilinmeze doğru gidiyormuşuz gibi geliyor.. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ben de böyle düşünüyorum, az kazanayım ama daha iyi bir sistemin içinde olalım.Diplomaniz orda ise yaramayacaksa sizin orda sıradan bir işte aldığınız maaş zaten turkiyedekine anca denk gelir cocugunuzu orda yine okutabilirsiniz
İşte bana da gidebilmenin bir yolunu bulmuşken denemeliyiz gibi geliyor. En kötü ihtimalle kuyruğu kıstırıp geri döneriz. Teşekkür ederim.Denemekten zarar gelmez , ücretsiz izine ayrılın , orada 1 sene yaşayın çok mutsuz olursanız siz işinize dönersiniz , eşiniz yeni iş bulur zaten ev kirası derdiniz de yok.... Benim fırsatım olsa bir saniye bu ülkede kalmam , bu ülkede çocuk yetiştirmek çok zor![]()