Göğe mi dokunmalı? Ucuna mı Körpe filizin?

Daha önce evimize sayısız kez icra geldiği için annem benim aldığım eşyalarda gider diye korktu.resmi nikah yapmadılar. Babamda çalışıyor benim yaşımda kızlarla yiyor parayi.hatta küçükler var.Kızkardeşim artık bilmiyorum oyuna getirip kredi cektirmiş okul için. Tehdit mi etti napti kimbilir..kızlar ya o değilde büyük şeyler değil küçük şeyler daha çok koyuyor.mesela mont um yırtık bunca şeyin içinde ona üzülüyorum. .alamaz miyim tabiki alırım. Ama ruh halim alt üst. .hicbirsey yapamıyorum. .buraya gelip geçmişle yuzlesince dayanamadım. Yazdım. .yazdım. .

Hayır ev krediyle alındığı için benim üzerime. .yalnız arkadaşlar hala bile geceleri sokakta kaldığımı falan görerek uyanıyorum. .dedim ya psikolojim bitti.o insanları herseye rağmen seviyorum. .ortada kalırlar sokağa düşerler diye yapamıyorum. .Onlar dışarda 1 gün kalsa yapamazlar.şu durumda bana hiç eşya mızı olmadığı ama beni gerçekten sevdiklerini hissettiğim günleri ozlettiler. .

6 bin tllik masaj yatagi olan biri hayatta disarida kalmaz. Yazik ediyorsunuz kendinize.

kızlar ya o değilde büyük şeyler değil küçük şeyler daha çok koyuyor.mesela mont um yırtık bunca şeyin içinde ona üzülüyorum. .alamaz miyim tabiki alırım. Ama ruh halim alt üst. .hicbirsey yapamıyorum. .buraya gelip geçmişle yuzlesince dayanamadım. Yazdım. .yazdım. .
Bir annenin söyleyebileceği en iç burkan şeylerden biri bence.
Biraz kendinize harcayın bunu çoktan hakediyorsunuz.bu yaşa dek kimse sırtınızı sıvazlamamış.yeni montu lüks görüyorsunuz kanımca çünkü alıştırmışlar sizi bu duruma "sen çalış ben yatarım."

Merhaba. .anlatacaklarim bir ömrün özetidir.
1- 14 yaşında liseyi başka bir şehirde okumak için evden ayrıldım. .
2-çok parasız kaldım hiç baba nedir bilmedim. Arayıp yurttan atılıyorum taksidi gönder dediğimde telefonunu kapattı.yurttan atıldım eve çıktım. Ev arkadaşımla bi pidecide calismaya başladık .güç bela bitti lise ..açlikla ..sefaletle. .bir yatagim bile olmadan..yerde döşekte yatarak.üniversite sınavsız geçiş yaptım. Saglikciyim.
3-bu süre içerisinde annem ve kardeşim evi terkedip bana geldiler .bundan sonra burada kalacagiz diye.ağladım sizladim ev ark.kabul etti çok iyi bir kızdı.annemler 1 hafta kalıp çekip gittiler.
4- annem babamdan boşandı. Ablasına yerleşti. Ben Üniv. Başladım. Bu arada o bit kadar paradan anneme kardeşime mont falan alıyorum. Her günüm ağlayarak geçiyor. Yokluğun sonu sanki...öyle hayat..
5-birgün eniştem kardeşimi dövmus tv yüzünden. .beni aradı 12 yaşında falan.abla nolur gel gidelim burada kalmayalim dedi.okulu falan bırakıp geldim .ha bu arada annem calismaya başladı temizlik firmasında. Ama yetmiyor kendilerine bile.ev tutamiyorlar o parayla.
6-17/18 yaslarinda deli gibi calismaya başladım. Sabah labaratuvarda akşam anketorluk pazarlama ne varsa artık ..1 ay kadar da çok sikistigimizda bi barda barmaidlik yaparak.onca yasli basli adamin tacizine ugrayarak ..masalarda uyuyakalarak
7-bi ev tuttuk sıfır eşya. Eski bi döşekte yerde yatıyoruz 3umuz. Gazeteye falan kapattık camları. .Hatta kardeşimin arkadaşları gelmişti annem evi boyatacagiz eşyaları gönderdik diye yalan söylemişti. .o gün kardeşime söz vermiştim. Herşeyin olacak diye..
8- ya o kadar uzun ki kızlar. .kısaca heder oldum.baktım olmayacak kpss calismaya başladım kendi kendime sadece pazarlamada calismaya devam ederek.çok kötü zamanlardı. 20 yaşında doğuya atandım. Annem yapamam orda dedi gelmedi. Bi yorgan verdi gönderdi beni hiç bilmediğim 1000 km ötede bi şehre. .
9- neyse ki ben çoktan buyumustum.başımın çaresine baktım. İki ev ark.buldum öğretmen. 2 el bi yatak bez dolap.çok para harcayamazdim.annemlere düzgün bi ev tuttuk.eşya aldık. İğneden iplige. .yeni gelin evi gibi..şu an o evde oturmuş gözyaşlarına hakim olamıyorum. Herşeyde uykusuz gecelerim. .uğradığı tacizler yanlizliklarim..
10- ben ilk günden beri bir öğrenci harcligiyla geçindim. Kendime baya bi zaman kiyafet alamadım,kızlar dışarı yemeğe gittiğinde evde oturup ağladığım çoktur. Yapamıyordum çünkü ..eve para gönder borc öde. Borçlar bitti.( bu arada 8bin tl babamin piyasaya taktigi borclari odedim.anneme rahat vermiyirdu borclular)annem babamla barıştı. İmam nikahı kıydilar bide.
11- babam bu arada başka şehre yerleşmiş. Kaç yıl oldu barısalı babam istanbulda annem ankarada.arada gelir gider.ben tam rahatlarim derken annem işten ayrıldı. Babam yeterince para göndermedi.hep beni arada bıraktılar. Birbirlerini sucladilar.benliğim yaşama sevincim bu arada öldü sanırım. Para göndermeye devam ettim.çaresiz kaldım. Annemler evden atilacakken allah yardım etti bi iş ark.desteği ve kefil olmasıyla annelerin oturduğu evi aldım. Annem hergün ağlıyordu dışarı atacaklar bu karda kısta diye.tabi eskisi kadar çok para gonderemedim.maaşım krediye gidiyordu. 300-500 işte. .
12- ömrümden yemeye devam ettiler annemin simarikliklari başladı biraz yüzü gülünce. Rimel Ruj ne görse çantada alır .bana şunu al bunu al.en son kendine 6 milyara bi masaj koltuğu aldı. Bunuda ödedikten sonra halimi gören bana kefil olan ark.dedi ki yahu deli misin sen ? Bunlar aile mi sana neler yapıyorlar. .ama yapamadım. .çok acı cekmistik yapamadım. Vefa borcu hissettim.
13- 6 yıl türkiyenin bi ucunda yine yarı aç yarı tok yaşadım. Kendime hicbirsey yapmadan.sonra birine inandım. .evlenmek istiyorum dedim.evlendim.bu arada Kızkardeşim uyuşturucu mu kullanmadı. Sacip savurmadi mi.sorumsuz kelimesinin tam karşılığıdır. Hepsi ailesizlikten anlıyorum. Ben böyle ruhumu öldürdüm o da böyle oldu.şimdi babam onu özel okulda okutuyor. Her istediği oluyor. 3 evlatlik masraf cikardi babama..anneme ist.git diyorum gitmiyor. .calismiyorda son 5 yıldır. Ben hala arada derede para veriyorum halini gördükçe. .
14- son olarak bir oğlum var eşimin memleketinde yaşıyor ve çalışıyorum. Hamileyim.3 yıldır düğün şu bu çok çok borcumuz var.hatta eşya alamadık eşimin bekarliktan kalan eşyalarını kullanıyoruz hala.paramiz olmadigindan 65 yaşındaki kV. Bakıyor oğluma. Bakamiyor hatta. (Bütün bunlarin sebebi evin kredi borcu cok fazla ve 5 yıl var daha )eşim ameliyat oldu bu sebeple ankaradayiz. .annem hala o kadar anlayışsiz ki bana..kardeşinin kalbini kırma. O herseyi yapabilir diyor.hersyime karışıyor. .yaptigimiz hicbirseyi beğenmiyor. .özenir bi hediye alırsın bu ne der.yemeğe çıkarırım beğenmedim der.bu muydu Allahım benim sınavım. Dayanamiyorum artık. .
Ben onların gözünde bir hiçim. .artık 30 uma geldim sayılır. Benim için gelip çocuğuma bile bakmadı.calismiyor üstelik. .ne yapmalı artık. Ömrüm böyle bitti.
Okuyunca babamin bize yasattigi ve yasadigim herseyi unuttum dersem yeridir kikse sizin yaptiginiz fedakarligi yapmazdi

Cok ozur dilerim ama anne kelimesi annenize hic uymamis evet ihtiyacin olur evladindan almak zorunda kalirsin ama anneniz resmen sizi somurmus

Ama hayat iste imtihan dunyasi deriz ya aynen oyle

Siz simdiye kadar aileniz icin yapmaniz gerekeni fazlasiyla yapmissiniz ama bence bu kadari yeter artik ha olur ki gercekten iletide yardima ihtiyaclari olur yine imkaniniz olcusunde yardim edersiniz ama bos seyler icin kendinizi yiprattiginizla kalirsiniz

Ha soylediklerim sahiden dile kolay yasanmadan bilinecek seyler degil ama gercekten bize gerekli tek sey bir parca cesaret

Allah yardimciniz olsun hayatinizin kalsnini dilediginiz gibi yasarsiniz insallah

Psilkolojinizi altüst etmişler elbirligince..bundan sonra yapacağınız sey bana göre ilk fırsatta bir psikiyatrist görmek ve onlardan mümkün olduğu kadar uzak durmak..siz yıllarca sömürülmüş ve şuan bunun acısıyla kendinizi bile unutmuş ezilmiş bir kişiliği oturtmussunuz üstünüze..
Artık kendinizi esinizi ve çocuklarınızı düşünme vakti..
Hani bir şarkı var ya onu söyleyin içinizden. ."Sil baştan başlamak gerek bazen,hayatı sifirlamak"...
Çok fazla fedakarlık mutsuzluk getirir..

bir insan aynı anda nasıl hem bu kadar güçlü hem de bu kadar zayıf olabilir aklım almıyor...
hayat hikayenize baktığım zaman "hayatta kalabilmek" için yaptıklarınıza hayran kaldım, bu yönden çok güçlü bir kadınsınız. ama nasıl bu kadar zayıf olabildiniz? zerre kadar kıymetinizi bilmeyen insanlar yüzünden nasıl ömrünüzü bu kadar heba ettiniz?

anlıyorum bir sevgi boşluğunuz var ve bunu ailenizin isteklerini gidererek doldurmaya çalışıyorsunuz. siz onları rahat ettirdikçe sizi severler sanıyorsunuz ama baştan sona bakıldığında her geçen olayda iş daha kötüye gitmiş. sert olacak özür dilerim ama ne sevgisi allahaşkına??? bunlar sizi bildiğin sağmal inek görmüş kusura bakmayın.
daha en başından 14yaşında bir kızı yurt köşelerinde bırakan aileden aile mi olur?

şu kafanızdaki otomatik aile kavramına sığınmayın. çiftleşmek aile olmaya yetmiyor.
65 yaşında çocuk bakmaya çalışan kayın valideniz bile annenizden daha çok anne...
fikrimin yorumumun özeti şudur: silkelenip kendinize geliyorsunuz ve bir kalemde şu aile müsveddesiyle bütün bağlarınızı koparıyorsunuz.
artık sizin aileniz eşiniz ve çocuklarınız. siz sağlıklı bir biçimde onlara yönelirseniz en güzel huzuru sevgiyi onlarda bulacaksınız.
ne olur artık kendinizi kullandırmayın.
ömür geçiyor...
çocuklarınıza yazık en çok, maddi manevi güçlü bir anneye ihtiyaçları var.

Kıyamam ya nasıl üzüldüm anlatamam. Bunca fedakarlığı yapan biri çıkın evimden diyemez ki. Demeyin de zaten. Ama en azından kalan kredi borcunu söyleyin anneniz ödesin. Hiç değilse anne olarak bunu yapsın. Rimelini rujunu sizden cok dusunmus.Bu kadar mı vicdansiz olunur ya bitti resmen hayatınız.. Profesyonel yardım alın. Umarım her şey çok güzel olur sizin için. Hiç değilse Allah katında mukafatinizi alacaksınız. Üzülmeyin.

Nasıl ödeyecek? Çalışmıyor. .Babam buraya geldiğimizi duyduğunda beri para göndermeyi kesti..tek care evi satmak..o da işte çok radikal kaçıyor birden. .dönüşte bir süre görüşmek istemiyorum zaten.bugün Kızkardeşime kızdım. Annem bana sen busun dedi.nereye gittiğini bile söylemiyor lar bana.düşünüyorum birseyler ama yapamıyorum. .kendimi yapayalnız hissediyorum.

Nasıl ödeyecek? Çalışmıyor. .Babam buraya geldiğimizi duyduğunda beri para göndermeyi kesti..tek care evi satmak..o da işte çok radikal kaçıyor birden. .dönüşte bir süre görüşmek istemiyorum zaten.bugün Kızkardeşime kızdım. Annem bana sen busun dedi.nereye gittiğini bile söylemiyor lar bana.düşünüyorum birseyler ama yapamıyorum. .kendimi yapayalnız hissediyorum.
Kardeşini adam edememişsin
insan aiilesini seçemez örneği işte
yaşadığın memleketie dönmeden evini sat
al git nerde kalıyorsa orda kalsınlar sen de annesin
neden sömüren insanlara hala iyilik yapma peşindesin
seviyorsun ama onlar seni sevmiyor

e arkadaş o kadar yaşadıklarından sonra 30 yıldır aileni hiç mi anlamadın. onları değiştiremezsin. düşünme ve onlar için hiçbirşey yapma. kendi hayatına ailene odaklanır mısın

canım benim Allah yardımcın olsun senin annenin farklı bir modeli ben de var 23 yaşımdayım ben de 14 15 yaşlarından beri anneme annelik yapıyor gibi hissediyorum. Anne bu nekadar kızsakta küssekte arka dönemiyoruz ben pes ettim artık. Kabullendim.

Hayır ev krediyle alındığı için benim üzerime. .yalnız arkadaşlar hala bile geceleri sokakta kaldığımı falan görerek uyanıyorum. .dedim ya psikolojim bitti.o insanları herseye rağmen seviyorum. .ortada kalırlar sokağa düşerler diye yapamıyorum. .Onlar dışarda 1 gün kalsa yapamazlar.şu durumda bana hiç eşya mızı olmadığı ama beni gerçekten sevdiklerini hissettiğim günleri ozlettiler. .
her ailede kendini feda eden biri oluyor. Allah sana merhamet vermiş iyilik vermiş. çocuğuna ada kendini bırak anneni babanı kardeşini. şımarıklıklarıyla kalsınlar artık sadece selam ver başka birşey verme. fedakarlık nedir sen kendini feda etmişsin onlarda kar etmiş böyle mi olmalı bir annenin çocuğuna sorumluluğu tam tersi olmalıydı. çocuğuna sarıl,hamile olduğun için daha bir duygusalsın anlıyorum. öpsem geçermi yaraların bilmiyorum. şairin dediği gibi "yaralar büyümüyor çocuk kalıyor..."keşke hiç olmasaydı. burada konuş anlat dök içini inan çok işe yarıyor benimde bazı yaralarım kabuk bağladı izi kalacak şüphesiz ama acımayacak. sev kendini çocuğunu eşini.. sevmekten vazgeçme bu soğuk dünyada yıkıntılar arasında sarılın,ısıtın birbirinizi. korkma artık.korkma. herkesi sen kurtaramazsın. anneni babanı kardeşini sevdikçe senin canın yanıyor. yakma artık bu senin elinde. eşine acil şifalar dilerim. herşey senin için daha güzel olsun inşallah.

Her evlilik gibi..inişli çıkışlı. .sevgi ve saygı hala sürüyor şükür. .

Sizin aileniz eşiniz ve cocuklariniz. Madem sevgi ve sayginin olduğu bir evliliginiz var eşinize ve cocuklariniza sarilin. Onlarla sohbet edin, gulun, eglenin. Birakin annenizi, kardesinizi, babanizi. Çocuklarınızin psikolojik olarak iyi olan bir anneye ihtiyaci olacak. Hepimiz sorunlar yasiyoruz, yaşadık ama toparlanmayi ve insanlara dur demeyi bilmeliyiz.

2 tane evladınız var. Sakın o evi ailenizin şımarıklığı yüzünden satmayın. Ailenizin değil, sizin, evlatlarınızın hakkı o ev. Sokakta kalmazlar merak etmeyin. Eğer başını imam nikahlı kocasının yanına gider.

Sizin yaptığınız iyilikler fedakarlıklar artık görev haline gelmiş.
Lütfen silkelenin kendinize gelin artık kendinize ve çocuğunuza para harcayın.
Lütfen gidin ve kendinize yeni bir mont alın.
Sizi düşünmeyen bir anneye daha fazla para harcamayın evi kiraya vereceğinizi söyleyin ve çıkartın evinizden.
Ben o annenin hiçbir şey hak ettiğini düşünmüyorum.
Sizin evladınız kreşe anaokuluna gidemeyecek mi?Sizin çektiklerinizi mi çekecek bencil anne ve kardeşiniz yüzünden.
Bence o bencillere ihtiyacınız yok gidin evladınıza ve eşinize sarılın.Ve ben olsam şu saatten sonra kuruş para vermem.

Valla be yazdıysan okudum. Senin yerinde olsam. Oturur hayatımı baştan yazardım.

Aldığın ev senin mi? Sat gitsin. Çıksınlar kiraya. Göreyim rimeli cantayı.

Öde eşinle beraber bütün borçları.

Eğer annene bu kadar vermeye alıştırdıysan. Ne kadar versen memnun edemezsin. Kıs musluğu. Atsın elin adamı kapı dışarı kıymetini anlarlar

Back
X