Göğüs ucu yarası

Sizden fikir almak istiyorum.. İki aylık bebeğim var ama göğüs uclarım çok kötü çocuğumu emzirirken ağlıcak derece geliyorum. Sizce ne kullanabilirim? Çok krem kullandım ama bi etkisi olmadı. Komşum kırmızı kantoron yağı verdi göğüs ucuna sür diye ama rmin olamadım. Aranızda kırmızı kantoron yağını kullanan varmı?
Garmastan pomatla atlattım ben hep diğerleri faso fiso gerçekten.. ama bence yağ da sürmeyin yani ne bileyim yağı arındırmak daha zor çocuk için sıkıntı olabilir belki?

ben en çok gümüş kapaktan fayda gördüm. ilk zamanlar kanıyordu neredeyse. hem emzirip hem sağıyordum. sonra zaten silikon uca geçtim ama gümüş kapak en çabuk iyileştiren şey oldu.

Bendede silikon uc iyileştirdi 2 gün içinde acılarım hafifledi. Sanırsam silikon daha çok nemli tutuyo

Gogus ucu yarasindan surunmus bir anne olarak onerebilecegim krem lansinoh ve mutlaka gogus kalkani, gumuk kapak degil kalkan almalisiniz.

Philips avent'inki oldukca pahalidir e-bebek'in kendi markasi olan urunude kullanabilirsiniz, hem sut akiminida tesvik ettigi icin gogus ucunuzun nemli kalmasini saglar, sutunuzde iyi bir onaricidir unutmayın.

Ayrica, bebek gogusu yanlis kavramaz, icgudusel olarak zaten kahverengi bolgeyi emmek ister.

Bebeginizi kolunuza yatirin, emis pozisyonuna alin, diger elinizle gogsunuzu kavrayin bas parmaginiz gogus ustune 4 parmağıniz gogus altına gelecek sekilde, daha sonra kahverengi bolgeyi gevsek bi sekilde tutarak bebeginizin ust dudagindan iceri dogru kaydirin, ust damagi uyarilan bebek dogru bir sekilde gogusunuzu kavrayacaktir.

Bebeginizin kanayan gogusu emmesindede hicbir sakinca yoktur bu arada, kan yuttugu icin kakasinda kana rastlayabilirsiniz doktorunuza danisin ancak telaslanmayin.

Kamu spotu: İçinde kadin dogum unitesi olan (ozel/devlet/uni hastanesi farketmez) butun hastanelerde emzirme klinigi bulunur, oradan danismanlik alabilirsiniz.

Back
X