• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

gogustekı kıtle ıcın genel cerrahıye mı gıdılıyor?
benımde sol gogsume dokununca sert bırseyler gelıyor elıme.senağlama
bende gıtmeyı dusunuyorum ama hamıle oldugum ıcın cok tedırgın oluyorum.

Son düzenleme:
kadınların aslında büyük bölümünde 1 cm küçük kistler mevcut genelde solid(sıvı olmayan katı) yapıda olmayan kistlerdir
ve bunlarda magnilite(kanser öncesi) bulgusu olmaz.
(fibroadenomlarda) ve kistlerde önemli olan 2 cm boyutu geçmemesi.her kist kanser değildir.
hormon değişiklikleri vs gibi durumlarda da küçük kistler oluşabilir.6 ayda bir ultrasonla takipleri yapılabilir
.memedeki kistler lokal anestezi yöntemiyle 15-20 dk operasyonlarla rahatça alınabilmektedir.
önemli olan kistin kaç adet vs olması değil kanser riski taşıyıp taşımamasıdır.

Son düzenleme:
gogustekı kıtle ıcın genel cerrahıye mı gıdılıyor?
benımde sol gogsume dokununca sert bırseyler gelıyor elıme.senağlama
bende gıtmeyı dusunuyorum ama hamıle oldugum ıcın cok tedırgın oluyorum.

evet eğer muayene olucaksanız uygun olan genel cerrah yada jinekolog muayenesidir.:nazar:

mamografi çok gerekmedikçe yapmayın az bir riskte olsa bu işlemin kendiside kanser riski yaratıyor.zaten 40 yaşın altındaki hanımlara yapılmaz

mamografi çok gerekmedikçe yapmayın az bir riskte olsa bu işlemin kendiside kanser riski yaratıyor.zaten 40 yaşın altındaki hanımlara yapılmaz

peki biz şimdi bebek tedavisi görüyoruz.kullandığımız ilaçların yan etkisi olabilirmi?çok zorlu aşamalardan geçiyoruz biliyosunuz.ama önemsiz bişeyde olsa korkuyor insan...

[QUOTE=selin_as;4283684]kızlar korkmayın lütfen ya inanın depresyona giricem...
gelin hallederiz usg nizi mamografisinizi...[/QUOTE]

Canım benım ne güzel motıve edıyorsunn bızı allah razı olsunn :) Canım ben ultrasondan korkmuyomm o bıse degılkı sositosositokorkum biobsi istemesi :lepi::utangac:yine korku kelimesi kullandım tamam demiyom :)

demeyin tatlim tabiki:)siz kendınize güvenenn kızlarsınız...canım bıopsi de birsey değil ya...yeterki iyi sonuç çıksın ınanın duymuyorsunuz bile.bize gelen hastalar okadar tedirgin ve kıorkululardı kı anlatamam onunla o stresi yasıyorduk.ee tabi haklı olarak.yeter ki sz iyi olun..

selin_as canım benim ultrason güzel çıktı diyelim ınsallh öyle olurr..Biyopsı ıstermı yınede drr ?ilaçla bir tedavi yöntemi yokmudur ?:çok üzgünüm:

Cemre suu allah razı olsun canımm yazını okuyunca o kadar rahatladımkıı ınsallah :)benımde güzel çıkar a.s.

canım eğer doktor usg de birsey çıkmazsa muhtemelen istemez ama bazen usg dede şüphelı durumlar olabiliyor.ozman bıopsı oluyor.ilaçlada olabilir eğer küçüklürse veya kaybolursa ozman gerek kalmaz zaten.ama senin usg raporunu görmek lazım.canım ıyı biryerde çktır usg ni.gel yada bizim burda yapalım doktorumuz süper cihazlarda çok önemlı.ok tatlım.

dün o korkuyu bende yaşadım ama dr ultrasonla baktı kitle korkulcak bişi yok dedi biyopsiye gerek yok dedi yani temiz çıktı sanırım biyosi yapılca yeri uğuşturp öyle yapıyorlar sen hissetmiyosun bileŞeniz

:delphin:canım peki ilaç falan verdimi ...bu kistlerin kendiliğin yok olma gibi bir durum varmı acaba

hanımlar geçen hafta bende sağ mememdeki 2 cm geçen bir fibroadenomu aldırdım.
pataloji temiz çıktı zaten benim de beklentim %90 temiz çıkacağıydı.
hareketsiz düzgün bir lezyon geliştirmişti,ama boyut olarak alınması gerekiyordu.
ultrasonla ben takibini yaptırıyordum...neticede dr arkadaşımla konuşup operasyona karar verdik.

hanımlar geçen hafta bende sağ mememdeki 2 cm geçen bir fibroadenomu aldırdım.
pataloji temiz çıktı zaten benim de beklentim %90 temiz çıkacağıydı.
hareketsiz düzgün bir lezyon geliştirmişti,ama boyut olarak alınması gerekiyordu.
ultrasonla ben takibini yaptırıyordum...neticede dr arkadaşımla konuşup operasyona karar verdik.

çok geçmiş olsun.peki operasyondan sonra her hangi bi ilaç kullanılıyormu.mesela saç döken kaş döken ilaç filan...

slm bendede kitle var daha öncede biopsi yaptırdım ama bukez hamileyim acaba hamilelik kitleyi tetiklermi.daha hızlı ilelrlemesine yol açarmı bilen varsa bilgi versin lütfen.

Back
X