• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

Ben de senin gibiydim. Kendini üzme canını da sıkma, geçen seneden beri ben de bu kitlelerle uğraşiyorum. Geçen sene göğsümde bir kitle farkettim ve doktora gittim, 1,5 cm lik kist için bana narkozla ameliyat önerdi bu tip kistler kanserleşmez ama alalım en iyisi dedi ben de güven teşkil etmediği için aldırmadım. Çünkü üstünkörü anlattı 5 dakka ya görüştük ya görüşmedik hemen ameliyat diyor...

En son bu geçtiğimiz yaz başıydı gene elime birşeyler geldi gene sinir içinde doktora gittim, yaşımdan dolayı mamografi yapmadılar ultrasonla baktılar bir sürü kist varmış, diğer ilk çıkan kisti sordum, "önceki doktorum ameliyat önermişti siz ne diyorsunuz" dedim "ona birşey yapmaya hiç gerek yok bu yeni çıkanlar daha büyük" dedi, 1 ay sonra kontrole gelin olmassa alırız dedi, 1 ay sonra gittim tekrar ultrasonla baktılar dikkate değer bir büyüme olmamış bu önemli birşey değil almaya gerek yok 3 ay sonra gelin dediler. Daha da zamanı gelmedi ama gitmem herhalde. Ağrım yok sızım yok hiç şikayetim yok çok şükür. Onları da bünye yapıyor, en iyisi her sene düzenli bir şekilde kontrole gitmek. 35 ten sonra da düzenli mamografi.

Sen gene ihmal etme git doktora varsın birşeyin yok desin, ama keselim biçelim diyorlarsa da dikkatli ol çünkü para kazanmak için olmadık yere ameliyat öneriyorlar.
Paniğe kapılma.
Ayrıca eline gelen kitleler oynuyorsa zaten zararsız, bir de genetiğinde yoksa kötü birşey olma ihtimali iyice düşüyor.

merhabalar bende de geçn yıl olmuştu ve sağ koluma ağrısı vurmuştu 1 aylık ile geçti adını hatırlyamacağım tamamen doğal normalde adet sancısını hafifletmek için kullanılan bir hapla geçti. tabi bunu veren dr. genel cerrahtı

Arkadaşlar merhaba, sizdeki belirtiler tam olarak neydi? Ben yumurta tedavisi görüyorum ve oönceleri adet öncesinde beliren göğüslerimdeki ağrıve şişlik şimdi tüm aya yayıldı. Geceleri sağa sola dönerken bile acısına uyanıyorum :(...Hangi bölüme gitmek gerekir?

Sevgiler

bendede 3 yıldır var..birisi oldukca büyük digerleri küçük sadece arada batıyo..hormon seviyem normal çıktıgı için herhangi bi ilaç vermedi.hormon seviyesi normal olmayanlara ilaç veriyorlar..eger hormonlarından dolayı kistler varsa böylelikle küçülüp eriyorlar..benimki hormonlarla ilgili deil.hormon seviyem normal.zaten iki bayandan birinde bu fibronomlar olur..sürekli doktor kontrollerini unutmamak lasım..şırınga ile o acıyı çekmeye gerek yok bence adam akıllı ameliyatla çıkartılması bölece biyopside incelenmesi daha mantıklı...benim büyük olan kistimi 3 ay sonra gidip çıkartabilirim..ilerisi için daha rahat olmak için..

arkadaşlar kist sorunu bendede var ve çok ağrı yapıyo.2 hafta önce doktora gittim hiç birşey vermedi 6 ayda kontrole çağırdı.

kist varsa agrı olur genelde..benimde gögsümde kollarımda avcumun içinde aradaa ağrılar oluyo böle baatıyo gibi...olurmuş ama normal yani..

kızlar bunun belirtisi nedir..
benimde koltuk altlarımda hemde her iki koltuk altımdada ağrı var yeni başladı bu ağrı..
bendede olabilirmi acaba?
:(:(

belirtisi nedir ve neden olurki..
bu koltuk altı ağrısı endişelendiriyor beni..
ama elimle yokladığımdada kist falan gelmiyor sadece ara ara her iki kol altımada ağrı giriyo .(

cnm 3 yıldır bende oldugundan epey bi doktora gittim araştırdım..bu kistler genelde iki bayandan birinde olan normal kistler..ama sürekli muane olmak şart..normalden büyük olanları çıkartıyolar...mesela benim kistler elle çok rahat hissedilebiliyor..kiminin içte kiminin dışkısımda oluyor..agrımasıda normal,koltuk altın gögsün kolun avuç için bile agrır kimizaman..için rahat etsin die 3-6 ay arası muane olmak gerekiyor.

Merhaba arkadaslar sayfa tesadüfen dkkatimi cekti.Bende de fibroadenom vardı.'2 yıl boyunca 6 ayda bir takip ettitdim.Ama sürekli büyüme vardı.Teyzemde de göğüs kanseri olduğu için doktor almayı önerdi.Bu kanser hücresi değil ama büyük olduğu için altında olusabilecek bir seyi görmemizi engeller dedi.Bİr kac doktor daha baktı.Aynı seyi sölediler.En son 3.5 cm oldu ve genel anesteziyle 15 dakikada aldılar.Ve hiç bir sey hissetmedim.Yani ok endişelenec bir sey değil.Merak etmeyin.

Benim 6-7 ölçüleri kağitta yaziyor şu an ağrim yok bana ameliyat denmedi kontrol deniyor hep sanirim 6-7 mm dir cm değil galiba korktum şimdi ya

Sağlik karnem var kizlar hangi doktora gidiyim cerrahpaşa 8 ayda anca gün veriyor süleymaniye doğumevine gittim 1 kere şu an hastane ariyorum ne yapiyim

Selam arkadaşlar bende 3 gün önce sağ göğüsümde top gibi bir beze şelkinde bir kütleyi tesbit ettim.Bugün genel cerrah dr gittim.Elle muayne etti ve sağ göğüste kitle yazdı dosyaya.Şimdi beni ultrasona yönlendirdiiii.Pazartesi inşallahh güzel haberler alırım .Çok korkuyorummm ağlıyorumm ...Allahım ben muayneye bile giderken korkan ben hayatta biyobsi falan yaptıramam birde isterse o zaman ben bittimm:( lokal anestezi ile falan yaptıramam ödüm kopuyor drlardan canımın acımasından...Acaba on dk.narkoz verilerek koldan yapılsa uyutsalar beni öyle biyobsi yapsalar .Allahım sen yardım etttt.aneztezi bile almaya korkan ben senağlama

annem az önce dr gittigöğsünde kitle var dr biobsi dedi bakalım bu dr ne dicek su birikmiş ğöğsünde ama dr kesin biobsi istiyor

canım mamografinni neresinden korkuyorsunuz gel ben sana çekerım lütfwen boyle şelyer için sağlığınızı ıhmal etmeyın ve hemen bır genel cerrahi uzmanına basvurun bu arada kaç yasındasınız ona göre mamografiyi çektırebilirsiniz.acil durumlarda bunlar söz konusu değil.bencesende fibrokist var ve bunlar büyüdükçe alınabiliniyorlar.hiç korkma canım eğer mamıografi den korkuyorsanda gel ben sana hastanede göstererek anlatırım ok tatlım

canım biz doktorumuzla biopside yapıyorduk ve hiçbir sey hissetmiyorsun sadece biopsı yuapılcak bolge uyuşturuluyor korkulcak birsey değil arkadaslar bi< hastalrı çok iyi motive ediyorduk ve korkularını yeniyorlardı.sağlık dha mühim bunlar basit şeyler.

Selam arkadaşlar bende 3 gün önce sağ göğüsümde top gibi bir beze şelkinde bir kütleyi tesbit ettim.Bugün genel cerrah dr gittim.Elle muayne etti ve sağ göğüste kitle yazdı dosyaya.Şimdi beni ultrasona yönlendirdiiii.Pazartesi inşallahh güzel haberler alırım .Çok korkuyorummm ağlıyorumm ...Allahım ben muayneye bile giderken korkan ben hayatta biyobsi falan yaptıramam birde isterse o zaman ben bittimm:( lokal anestezi ile falan yaptıramam ödüm kopuyor drlardan canımın acımasından...Acaba on dk.narkoz verilerek koldan yapılsa uyutsalar beni öyle biyobsi yapsalar .Allahım sen yardım etttt.aneztezi bile almaya korkan ben senağlama

dün o korkuyu bende yaşadım ama dr ultrasonla baktı kitle korkulcak bişi yok dedi biyopsiye gerek yok dedi yani temiz çıktı sanırım biyosi yapılca yeri uğuşturp öyle yapıyorlar sen hissetmiyosun bileŞeniz

kızlar haa soyle korkmayın yawwww:(valla ben bizim hastaneye gelenlere mamografiini çekerim ultrasonunu yaptırrım yeterkı korkmayın.

bende de cikmisti boyle bir sislik hatta baya buyuktu ilk hissettigimde cok korkmustum ama ultrasondan sonra tehlikeli olmadigi anlasilmisti hatta ilk elle muaynede demisti doktor kitle var ama korkulacak bisey degil diye ve gercektende oyle cikti dokundugunuzda hareket ediyorsa tehlikeli degildir genelde demisti ama yinede ultrasonla emin olmak istiyor doktorlar. En iyisi her yil duzenli ultrason cektirmek tabi daha sonrada mamografi.

balım benimde sağ göğsümde kitle var.korkumdan doktora gitmiyorum...işallah bişey çıkmaz hiç sıkma canını.neyden korkarsan o başına gelir....

Back
X