Göğsümde bir sorun olabilir mi? Yardım :(

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.283
15.310
448
Fıstıklar selam, herkese güzel bir gün diliyorum
Sanırım sıkıntıdan hastalık hastası oldum. Yani umarım öyledir.
Kafamı göğüslerime takmış durumdayım.
Hemen anlatayım,
benim sol göğsüm sağ göğsümden daha büyük. Ama öyle küçük bir fark değil yani bakar bakmaz çıplakken, anında göze çarpabilecek bir fark var.
İnternette göğüs kanseri için nasıl kontrol yapılacağını anlatan videolar, yazılar inceledim. Ve kontrol ettim kendimi.
Sağ göğsüm içi et dolu gibi, yani hiçbir sorun yok gibi, ama sol göğsümü kontrol ettiğimde elime minik parçalar geliyor sanki, kapsül gibi şeyler. Acaba daha büyük olduğu için daha sıkı değil ondan mı böyle, yoksa bir sorun olduğu için mi daha büyük? :18:
Sağ göğsüm sert, sol göğsüm sağa göre daha yumuşak ve böyle içi dopdolu gibi değil. Neden böyle ki acaba? Benle aynı durumda olanlar varsa doktora gitmek için fazla acele etmeyeceğim ama bu anormal bir şeyse mutlaka gideceğim.
Ağrı, sızı, kaşıntı, göğüs uçlarımda bir ilginçlik yok. Sadece anlattığım şeyler. Ne diyorsunuz kızlar :18:

mrrhaba cnm daha once dogum yaptinmi cocuk emzirdinmi bi arkadadimin oleydi oglu bi gogsunu daha cok emmis digerini az emmis onunki ondan dolayiydi hemde baya farkkiydi bi gogsu yetmisbes kadarken digeti seksanbes ayrica ayrica bildugim kadariyla her kadinin bi gogsu digerinden biraz farklidir ama sen cok fazla diosun

Yok ablacığım daha 19 yaşındayım. Neden böyle ki acaba. Benimki de çok farklı. Mesela sütyenin biri tamamen dolarken diğerinde 2 parmak kadar boşluk kalıyor

cnm zannetmiyorum kotu bise olsun yanlis bilio olabilirim ama denin ysdindakilerde gogus kanseri olmsz die biliorum ama icin rahat etmicekse bi doktora gorun derim ama cokta kirkma cnm bendede biraz hastalik gadtaligi var hep kendimi dinlerim nerem agriyo die kontrol ederim hep cok dinleme kendini benim gibi olma:))

canım benimkide öyle bi göğsüm diğerine göre büyük bende 19 yaşındaym bi problem olabileceğini hiç düşünmedim açıkçası bence gereksiz evham yapmşsın bazen bende öyle kendimi incelerken başıma bir sürü bişey çıkarıyorm

Aynen ablacım sıkıntıdan iştee Umarım bişey yoktur çok kafaya taktım

Sağol kuzum rahatladım ya :))Biri diğerine göre daha mı sıkı peki?

​Benimkide öyle canım birisi hafif büyük anneminde öyle ama çok göze batan bir büyüklük yok annem doktora gitmişti doktor normal oldugunu söyledi.

İstersen bir doktora git, için rahat etsin. Ancak göğüsler simetrik değildir. Biri mutlaka diğerinden daha büyüktür.

kafana takıcak kendini üzücek bişey olduğunu sanmıyorum bütün uzuvlarımız eşit değil zaten biri diğerine göre biraz büyük olur seninkinde de çok fazla fark yoktur ama sen takıntı yaptığın için sana öle geliodur yinede içinin rahat etmesini istiyosan bi dr görün

Gögüs kanseri yaşa bakmıyor canım 5 yaşında olanda var 15 yaşında olanda var maalesef.

Meme muayenesi, adet bittikten hemen sonra yapılmalıdır. Aksi halde yanıltır.
Heray yapılan düzenli muayenede, ele gelen kitle, sertlik veya meme başlarının farklı olması anormaldir. Sizinki muhtemelen hormonal değişikliğe bağlı gibi geldi. Adet bitiminde yine kontrol edin

Herkese çoook teşekkür ederim. Annemle de konuştum ama onun sağdaki büyük benim soldaki iyice kafam karıştı Ama ben adetten sonra yapmadım zaten bu muayeneyi. Zaten kısa bi süre sonra olucam, ondan sonra da yapıcam ve yine tuhaf hissedersem en azından içim rahat etsin diye gidicem doktora. Ama içimi çok rahatlattınız, çok teşekkür ederim:)

ee göğüste bir organ sonucta içinde ki dokulardır o eline gelen. benimde sağ göğsümde kistler var ama kendiliğinden geçecek bebek emzirdiğimde. merak etme göğüs kanseri değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…