göğsümden süt geliyor

yasmer

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
683
417
323
kızlar beni tanıyanlar bilir bir yıl sekiz aylık evliyim evliliğimin ilk altı ayı korunduk daha sonra çocuk düşündüğümüz için korunmayı bıraktık bende bazı şikayetlerden dolayı doktora gittiğimde kist çıktı ama doktorun dediğine göre normal bir kistmiş hamileliğe engel değilmiş o yüzden tadaviye gerek yok dedi yıl başına kadar hamile kalmazsan gel bu sefer eşinle ikinizede testler yapalım dedi fakat 2008 ocak ayı gelmesine rağmen biz maddi sorunlardan dolayı doktora gidemedik
sorunum şu aslında bir kaç aydır duşta iken göğsümün ucunda beyaz bir şeyler fark ediyodum ama ben et parçasıdır falan diye pek dikkate almıyordum geçen akşam adetim bittiği için bir duş alayım dedim duşumu aldım giyinirken bazen kontrol amaçlı göğüslerime bakarım göğsümü tutmamla ucundan süt geldi şok oldum telaşa kapıldım sonra biraz sıktım ve yine geliyo diğerine baktım sol göğsüme yani onu sıktım ondan da önce sarı gibi bir su daha sonra süte döndü çok telaşlandım ama biraz bekliyeyim dedim bu sabah duş alırken baktım sağ göğsümden damla damla akıyo duştan çıkınca bişey yok sadece sıkarsam geliyo çok korkuyorum
kızlar bu günde burdan ve bazı sitelerden araştırdım prolaktin hormonunun yükselmesi sonucunda gebe olmayan kadınlarda süt gelmesi görülebiliyomuş ve bu bazı kadınlarda kısırlığa yol açıyormuş rahimde kayganlaşma oluyormuş ve bebek tutunamıyomuş çok korkuyorum kızlar doktora gidicez ama şimdi gidemiyorum bağkuru ödeyemedik ama üzüntüden mahfoldum valla

araştırdım bende korktum açıkçası yinede beni yanlız bırakmadığın için sağol

geçmiş olsun canım umarım kötü bişey olmaz ama biran önce doktora gitmeye çalış özel hastanelerin bazıları uygun fiyat.sağlık ihmale gelmez.iyi seyler düşünmeye çalış iyi olacak görürsün bizede haber ver

ya 3 sebebi oluyomuş kanda prolaktin hormonunun yükselmesinin
1. çok fazla sitres : ben çok stres yaptığımı düşünmüyorum
2. göğüsleri fazla uyarmak, ellemek: böyle bir takıntım asla yoktur
3. prolaktin hormon yüksek olması: bu durumda her şeyden şüphelenmek gerekiyomuş; göğüste kitle oluşması ki bu kanserli dahi olabilirmiş-tiroid bezlerinin çalışmaması-gebe kalamama adet düzensizliği

canım eçmiş olsun telaşlanma aynı hastalıktan ben 4 senedır nerdeyse tedavı goruyorum evlendım yıne basladı bende senın gıbı yıne telaşlandım cunku artıke vlı oldugum ıcın ama eger cok yuksek degılse korkulacak bırsey yok ılac tedavısıyle duzene gırıyor adet hatta bende senın gıbı korktum kısırlık olursa dıye doktor kısa surede tedavı sonuclanır dedıkı onceden benım 120lerde falandı sımdı 13 lerde cıktı umarım senınde oranın dusuktur korkma bırde stres yapma sakın canım stresden cok artıyor hormon ayrıca tahlıle gıderken aklında bulunsun cinsel ilişkiye girmeden 1 yada 2 gun onceden et yemeden dul yapmadan yıne bır gun onceden ve ac karnına gıdersen kesın sonuc alınıyor bırde adet donemını gecsın yakın zamanda gıtme cunku hormon normaldede bu donemde cıkarmıs bana bunları doktorum anlattı tekrar gecmıs olsun canımmm

ya 3 sebebi oluyomuş kanda prolaktin hormonunun yükselmesinin
1. çok fazla sitres : ben çok stres yaptığımı düşünmüyorum
2. göğüsleri fazla uyarmak, ellemek: böyle bir takıntım asla yoktur
3. prolaktin hormon yüksek olması: bu durumda her şeyden şüphelenmek gerekiyomuş; göğüste kitle oluşması ki bu kanserli dahi olabilirmiş-tiroid bezlerinin çalışmaması-gebe kalamama adet düzensizliği
+ hipofiz bezinde adenom olusur canım bende oyle oldu adet duzenlı ama adenom olustu ıyı huylu uzme kendını

ya benimde 3 aydır adetim acayip düzensizleşti normalde kesin bilirdim mesela ayın 25 inde oldum bir sonraki ay kesin 20 sinde olurdum ama şu üç aydır mahfoldum ilk ay hamileyim sandım adetim gecikti ikinci ay bir hafta önce geldi ve bir kaç gün öncedende damla damla hep çamaşırımı kirletti bu ayda yine bir hafta önce geldi canım çok sıkkın bir doktora gidebilsem sizlerede mutlaka bilgi veririm arkadaşlar hakkımda hayırlısı artık

canım dedımya uzme bu kadar kendını benımde oyle adetden 1 hafta once lekelnme oluyor sebebı hormon yukselıyormus dıger ostorojen hormonune etkı ettıgınden dolayı oluyormus umarım kısa surede gıdersın doktora canım

çok teşekkür ederim gülçiçek sağol ya biraz rahatladım tamam madem stresten uzak durmalıyım stres yapmıyorum cinsel ilişkiye girmeden 1 yada 2 gun onceden et yemeden dul yapmadan yıne bır gun onceden ve ac karnına gıdersen kesın sonuc alınıyor bırde adet donemını gecsın demişsin yani doktora gitmeden önce bir iki gün önce ilişkiye girmemek gerekiyo et yememem duş almamam aç karnıma ve adet dönemimi biraz geçmesi gerkiyor demişsin doğru anlaışım dimi çok sağol canım yaaaaa

sağoıl gülçiçek yanımda olduğun ve bana yardımcı olduğun için seninki şu anda ne durumda peki kötü durumda değildir umarım ve bebeğin varmı ne kadarlık evlisin

sağol helen20 ama insan ne kadar yok stres yapma desede olmuyo ilgin için teşekkürler

yok canım bende senın gıbı 8 aylık evlıyım mayısda evlendım ıste cocuk yok dusunmuyoruz sımdı zaten ıstesekde tedavı surecını beklemek gerekıyorda sımdı kendımı rıske atmak ıstemem bu arada bılgı vereyım ben doktora sordum pekı hamılelıkte ne olcak dıye eger cok yukselırse hormonun bu benım gormeme engel olur onunda nedenı hıpofız bezı goze ve beyıncıge cok yakın yerde ve butun hormonlar bu beze baglı salgılanır canım bu yuzden gormende bıraz bozuluk olur oldukı cok zor durumda kaldık ılaca baslarsın buda bebegının guatırlı dogmasına sebep olur dedı ama bu cok onemlı bır konu degıl dedı canım dogru anlamıssın tahlıle gıtmeden once dusa ılışkıye etlı yemekten uzak durcaksın adetın bıtmıs olması gerek bazıları adetlıyken gıdıyor o zaman zaten utun hormonlar yuksek cıkar ondan dolayı adet bıtmıs olması gerekıyro canım bende sımdı daha once kullandıgımdan daha dusuk dozda ılaca basladım zaten ıkı ılac var ya parlodel yaa dostınex dostınex bırazdaha agır dozlu ama haftada 1 yada 2 defa parlodel her gun kullanıyor ben onceden dostınex kullanıyrdum sıdmı yıne parlodele dondum cnaım su an dusukdur ınsalla bende tahlıle gıdecegım bu hafta ıste hıfsızsıha varmı kocaelınde orda ucretsız hormon tahlılı yapıyorlar sanırım ben oraya gıtcem burda bı arastır ınternetden en azından bılgın olur

doğru okuyorum dimi hıfsızsıha bu dimi canım bir bakayım interntten hiç dumamıştım ama belki vardır pek bilmiyorum ben buraya gelin geldim normalde istanbulda oturuyoduk bir bakıcam canım ama şimdi yine endişelendim yaaaa körlük falan bebeğin guatırlı olması allah korusun yaaaa

Refik Saydam Hıfsızsıha Enstitüsü BURASINI DEMEK İSTEDİN HERALDE CANIM YOK YA BİZİM BURDA BÖYLE BİR YER BAKTIM NETTEN NORMAL DEVLET HASTAHENESİNE GİTSEM OLUR DİMİ ÖZELE ŞU DURUMDA GİDEMEMDE

ya kor olmuyorsunnn off yastev nerden anlatdım hep stres yapacksın kendıne bu durumlar en yuksege cıkdıgı zaman hormon kı buzamana kadar ben hıc duymadım canım stres yapma lutfen bende buraya gelıngeldım senın gıbı ız yer yurt bılmıyorum sora sora ogrenıyorum canım ankarada refık saydam hıfsızsıha yı aradım oglene kadar hormon testlerını alıyorlarmıs ucretsızmıs ama benım ssk var beklı ondan dolayı ucretsız olabılır ama dısardada yaptırısan ozel polıklınlerde 15 ytl ile 20 ytl arası canım ben ısten ızın alamadıgım ıcın polıkınlıkte yaptırdım ama gercı sonucdan suphlendım cok dogru gıbı gelmedıde olamdı hastaneyı ara ucretsı muyane 15 ytl olması gerek tahlılede bu fıyatdaysa eger verebılecek durumdaysan hastaneye gıdersın canımmm ok bak uzme kendını son kez soyluyorum benım mesaı bıtti artık yarın cvp yazarım kendıne dıkkat et no panık

Canim çok Teşekkür Ederim Anladim O Kötü Sonuçlar Hormonun En Yüksek Olduğu Zamanlarda Olabilicek şeyler Okey Ben Işte Burda Netten Araştirdim Burda öyle Bir Hastahane Yok Canim Ben Heralde Artik Normal Bir Devlet Hastahanesine Kadin Doğum Uzmanina Giderim Inşallah Iyi Bir şekilde Ilgilenirler Senin Mesain Bitti Heralde Ben Sana Son Bir Soru Sorayim Eğer Bu Akşam Görmezsen Yarin Yanitlarsin Inşallah Benyarin Bakarim Burdan Peki Bu Hormonun Az Yada çok Farketmez Gebeliğe Engel Teşkil Ediyormu Bunu öğrenmek Istiyordum Verdiğin Bilgiler Için Tekrar Tekrar Teşekkürler Söz Stres Yapmiyorum

Merhaba, bende hiperprolaktinemi hastasıyım..benden de çok az süt geliyordu.Prolaktimim 100 ün üzerinde olduğu için beyin mr ı çektirdim hipofiz bezimde iyi huylu tümör çıktı.5 mm.Ve hayatı kendime zindan ettim günlerce ağladım, sızladım sonradan gittiğim tüm doktorlar bana bunun hiç önemli olmadığını dostinex ile hemen düşürüleceğini söylediler.Hemen düşmedi benimki biraz inatçı çıktı 4-5 ayda geçti.Tabii ondan önce hep yetersiz doz kullanmışım.Parlodel bende hiç işe yaramadı.Prolaktin yumurta gelişimini yani fsh yi etkiliyor, yumurtlamıyorsun.Ve doğal olarak da çocuk olmuyor.Fakat prolaktin düşer düşmez yumurtlama düzeliyor.Benim düzeldi şimdi hamileyim.Dostinex kullanmaya devam ediyorum, eğer bırakırsam bir prl bir anda fırlar ve bebek düşermiş.İki ucu keskin bıçak.Ama şunu söyleyebilirim ki eğer prolaktinin 100 ün üzerindeyse tedavini aksatma.Mr istiyeceklerdir korkma.

Ayrıca prolaktinin sınırın azıcık üstündeyse belki yumurtlamayı etkilemiyordur, bu bünyeden bünyeye değişir benim 56 ken bile yumurtlamam oluyordu.115 falan olunca bozuldu.
Tahlillerini sabah 9 a kadar adetli olmadığın bir gün aç karna yaptır adetliyken yüksek çıkıyor.
Ben bu prolaktin konusunda doktorlarla konuşa konuşa ve okuya okuya uzman oldum diyebilirim.

Back
X