göğüs pompası kullanan tecrübeli anneler yardım lütfenn

adescik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
131
0
96
İstanbul
kızım 1,5 aylık çok iştahlı maşallah.. eziriyorum düzenli kilosunuda alıyor.. süt arttırımını sağlamak amacıyla spectra elektrikli pompa aldım. kızım emdikten sonra 15-20 dak çektim sadece bir kaç damla geldi buda çok morelimi bozdu.. neden hiç süt gelmedi anlayamadım acaba hiç pompa kullanmadan sadece emzirerekmi devam etsem.. ama sütümü arttırmamda gerekiyor kızım büyüdükçe yetmeyecek diye endişeleniyorum.. ne dersiniz ne yapmalıyım sizce..

hiç süt gelmesede sen sağ canım böylelikle beyne süt üretmesi için sinyal gidecek ve süt üretimi hızlanacak morelini bozma ama sütte moral çok önemli

canım selam, bebeğin hayırlı olsun benimde 6. ayını yeni dolduran bi oğlum var, 4 aylıkken işe başlamam sebebiyle bende elektirikle pompa kullanıyorum, sürekli sağım sütü arttırıyor, bence denemeye devam et, daha yeni doğum yapmışsın, sütün bol miktarda vardır meraklanma, moralini yüksek tut, inan şu anda en ufak bi üzüntüm sütümü miktarını çok etkilyor... sevgiler

canım daha yeni annesin bu ne acele anlamadım , zaten bebeğin göğsündeki tüm sütü emiyor tabiki arkasından sağdığında sütün gelmez ..

bak benim oğlum 9 aylık hala emiyor çok şükür :nazar: ama ben süt sağmaya işe başlayınca yani 2,5 aylıkken başladım , sağım yapmak çok kolay bişey değil ki , sütünü arttırmak için tek yapman gereken bol bol yavrunu emzirmek , çalışıyor musun bilemiyorum ama çalışmıyorsan 3-4 aylık olana kadar sağmana gerek yok bana göre..

ayrıca nette araştırırsan pek çok doktorun da bunları söyleyeceğini görürsün , bol bol emzir bırak bebeğin kana kana taze taze kaynağından içsin , sonra sağmaya başlarsın çok istiyorsan

sütü en çok arttıran bebeğinin emmesi canım, mecburiyetin yokken sağma bence, işe falan gitsen neyse. arkadaşların dediği gibi bebeğin daha yeni bol bol emzir. kilosu iyi olduğuna göre doyuyor demektir, sütün onun iştahı kadar artacaktır emin ol, yeterki her istediğinde emzir:ecrin_bebek:

hepinize çok teşekkür ederim.. yazdıklarınız moral oldu.. internette yaptıgım araştırmalarda göğüste süt uzun süre kalmamalı her zaman boşaltmak gerekir diyor.. ben göğsümü sırayla veriyorum emince uyuyor bir sonraki göğsümü emmesi ortalama 5 saati buluyor geceleri ise 6-7 saat bu durumda süt birikiyor tabiki.. göğsüm doluykende sağmaya kıyamıyorum bebeğim içsin diye.. sizlerde durum nasıl bu kadar uzun süre emmediği oluyormu

benim oğlum çok az emiyor çok çok az bende de medelanın elektrikli pompası var sağıp veryim diyorum o kadar az çıkıyordu yani bibereno koysan 2 kere ancak çeker çıkmıyor da diyebiliriz daha 4. ayını yeni bitirdi bari 6 ayına kadar emseydi.:sinifsinif:

Bebeginin kilo alimi iyiyse bence kendine dert etme
ve uyku moral sut yapar birde vitamalt ben kullandim ve cok memnun kaldim.

canim bebegin ihtiyaci artikca daha cok emmeye baslar buda sutun artirmasini sonuc oluyor.Bebegin emiyorsa sagmak gerek yok.bol su ve sivi yemekler.caylar ve uyuku.

bence sağmanda bir sakınca yok. bebek emdikten sonra kalan sütü boşaltmayı öneriyor doktorlar. gece biriktiğinde mi 40ml çıktı canım? bebeğim 1 aylıkken doktor 2 saatte bir 50 ml içmesi lazım demişti bana. tabi bu bebeğin boyutuna ve iştahına göre değişebilir. bebeğim seninki kadarken benim sütüm çoktu. sonra sol gögsüm yara oldu ben de emzirmediğim için şişip tıkandı ve sütü azaldı. tek gögusle 6 ay tek anne sütüyle besledim çocuğumu. doluyken sağma lazım olmadıkça bebek emince daha çok çıkıyor süt. ama nasıl dayanıyor seninki 3-4 saat? benim oğlum saat başı emerdi beni. emzik vermememin de buyuk etkisi var tabi.

bence sağmanda bir sakınca yok. bebek emdikten sonra kalan sütü boşaltmayı öneriyor doktorlar. gece biriktiğinde mi 40ml çıktı canım? bebeğim 1 aylıkken doktor 2 saatte bir 50 ml içmesi lazım demişti bana. tabi bu bebeğin boyutuna ve iştahına göre değişebilir. bebeğim seninki kadarken benim sütüm çoktu. sonra sol gögsüm yara oldu ben de emzirmediğim için şişip tıkandı ve sütü azaldı. tek gögusle 6 ay tek anne sütüyle besledim çocuğumu. doluyken sağma lazım olmadıkça bebek emince daha çok çıkıyor süt. ama nasıl dayanıyor seninki 3-4 saat? benim oğlum saat başı emerdi beni. emzik vermememin de buyuk etkisi var tabi.

50 günlük bebeğim 3 saatte bazen 4 saatte bir emiyor bende anlamıyorum nasıl yetiyor..
kilo alımı gayet iyi gitti maşşallah birde 4-5 gündür 10 dakikanın altına düşürdü.. genellikle uykuda geçiyor günlerimiz uyandırınca rahatsız oluyor, daha uzun emmesi için kulagıyla oynuyorum ama işe yaramıyor malesef.. göğsümü gündüz sağdım 5 saat emilmemişti doluydu 40 cc çıktı sence çok mu az..:çok üzgünüm:

5 saat emilmeyen göğüsten 40 cc çıkması malesef az olduğunu gösteriyor....ben 3 saatte bir sağıyorum pompayla iki göğüsten toplam 150 cc felan çıkıyor canım.tabi ne zamana kadar gider böyle bilmiyorum.

50 günlük bebeğim 3 saatte bazen 4 saatte bir emiyor bende anlamıyorum nasıl yetiyor..
kilo alımı gayet iyi gitti maşşallah birde 4-5 gündür 10 dakikanın altına düşürdü.. genellikle uykuda geçiyor günlerimiz uyandırınca rahatsız oluyor, daha uzun emmesi için kulagıyla oynuyorum ama işe yaramıyor malesef.. göğsümü gündüz sağdım 5 saat emilmemişti doluydu 40 cc çıktı sence çok mu az..:çok üzgünüm:

canim 50 gunlik ise bebgin 40 cc biraz dusuk 60-70 olursa iyi olur.Ama sen nasil bir pompayla sagdin.normal el pompa ise butun sutun cikmaya bilir,benim gogusum boyle bir popada ancak 30 cc cikarken elektrikli pompa ise 60-70 cikardi,yani benim kanallar sert ve sutum zor cikiyor.Bebegin emdikten sonra doyordur herhalde ve bebekler pompalardan daha iyi cekiyor sutu.Amasutun az diye dusunuyorsan her emzirmeden sonra sut olsa da olmasa sen sagarsan birkac gun sonra sut miktari artirir.Sakin moralini bozma eger sutum cok dersin gercekten cok olur ama uzuluyorsan sutun bol olsa gercekten azalabilir.
Bu konuda ene onemli yuksek moral,bol sivi ve emzirmek.

5 saat emilmeyen göğüsten 40 cc çıkması malesef az olduğunu gösteriyor....ben 3 saatte bir sağıyorum pompayla iki göğüsten toplam 150 cc felan çıkıyor canım.tabi ne zamana kadar gider böyle bilmiyorum.

merhaba canim.Sen sagip mi veriyorsun bebegin emiyor mu.Canim belki sizin durumunuz bizimki gibi.Benim oglusum hic emmedi benden ama Allaha sukur artik 13 aylik olacak hala anne sutu verebiliyorum.Hep sagip veriyorum ben de .Nereye kadar boyle olacak dusunme,kismet ne kadar ise o kadar olacak.Sen duzenli sagarsan ve moralini bozmuyorsan sutun olur.Bi

BIde tum annelere soyleyim zaman zaman sutunuzde azalma olabilir cok normal bir durum.Bazen uyukusuz yorgun oluruz bu da tabiki sut miktarimizi etkiliyor,ama hemen ay sutum azildi kesilecek demeyin bebeklerinizi emzirin sutun kendinden artiyor.
benimki artik 13 aylik kackez sutum kesilcek gibiydi ama hep kendi kendime moral verip sik sik sutumu sagdim ve bebegim hala anne sutu alabiliyor.
tabi guzel ve dengeli beslenme ve bol su ve sivi tukenmek gerektigini unutmayiniz.
hamileyken elevit vitamini aliyordum onlari kesmeyiniz sutunuz kaliteysini artiriyor.kan ilaci ise 3 ayina kadar almalisiniz

merhaba canim.Sen sagip mi veriyorsun bebegin emiyor mu.Canim belki sizin durumunuz bizimki gibi.Benim oglusum hic emmedi benden ama Allaha sukur artik 13 aylik olacak hala anne sutu verebiliyorum.Hep sagip veriyorum ben de .Nereye kadar boyle olacak dusunme,kismet ne kadar ise o kadar olacak.Sen duzenli sagarsan ve moralini bozmuyorsan sutun olur.Bi

BIde tum annelere soyleyim zaman zaman sutunuzde azalma olabilir cok normal bir durum.Bazen uyukusuz yorgun oluruz bu da tabiki sut miktarimizi etkiliyor,ama hemen ay sutum azildi kesilecek demeyin bebeklerinizi emzirin sutun kendinden artiyor.
benimki artik 13 aylik kackez sutum kesilcek gibiydi ama hep kendi kendime moral verip sik sik sutumu sagdim ve bebegim hala anne sutu alabiliyor.
tabi guzel ve dengeli beslenme ve bol su ve sivi tukenmek gerektigini unutmayiniz.
hamileyken elevit vitamini aliyordum onlari kesmeyiniz sutunuz kaliteysini artiriyor.kan ilaci ise 3 ayina kadar almalisiniz

cnm ben emziriyorum sağma işini 3-4 kez denedim ne kadar sütüm var diye.. 5 saatlik doluyken 40 cc çıktı.. tek göğüsten, bebeğim emdikten sonraysa 15-20 dakika denedim hiç gelmedi.. işin ilginç tarafı kızım kilo alıyor yani besleniyor görünüyor ama sütün miktarı beni endişelendiriyor.. spectra elektrikli pompa ile sağıyorum.. daha yolun başındayız 50 günlük hiç sağmadan emzirmeye devammı etsem yoksa düznli sağma işinemi başlasam bilemiyorum.. sağmasaydım morelim bozulmayacaktı belki az falan ama kızımı idare ediyor diye düşünüyorum yoksa kilo almaz ve ağlardı..:ecrin_bebek:

maşşallah senin iyiymiş, hep böyle devam eder umarım meleklerimiz bol bol içsinler :ecrin_bebek:

cnm ben emziriyorum sağma işini 3-4 kez denedim ne kadar sütüm var diye.. 5 saatlik doluyken 40 cc çıktı.. tek göğüsten, bebeğim emdikten sonraysa 15-20 dakika denedim hiç gelmedi.. işin ilginç tarafı kızım kilo alıyor yani besleniyor görünüyor ama sütün miktarı beni endişelendiriyor.. spectra elektrikli pompa ile sağıyorum.. daha yolun başındayız 50 günlük hiç sağmadan emzirmeye devammı etsem yoksa düznli sağma işinemi başlasam bilemiyorum.. sağmasaydım morelim bozulmayacaktı belki az falan ama kızımı idare ediyor diye düşünüyorum yoksa kilo almaz ve ağlardı..:ecrin_bebek:

evet ac olsa ne kilo alir ne boyu uzar,normalden daha sik emek isterdi.Ac bebek dururmu aglar canim.Sen hic moralini bozma bebk emdikce geliyor sut.Bebegin emdikten sonra sutun olmasa normal hepsini icmis demekki.bu da daha sonraki besleme zamanlarda daha cok sutun gelmesine saglar.Ediselecek bir sey yok durumunda.Sen emzirmeye devam et sut bebegin ihtiyaclarina gore gelecek.ne daha az ne daha fazla.

Back
X