- 2 Eylül 2008
- 4.777
- 37
- 158
50 günlük bebeğim 3 saatte bazen 4 saatte bir emiyor bende anlamıyorum nasıl yetiyor..
kilo alımı gayet iyi gitti maşşallah birde 4-5 gündür 10 dakikanın altına düşürdü.. genellikle uykuda geçiyor günlerimiz uyandırınca rahatsız oluyor, daha uzun emmesi için kulagıyla oynuyorum ama işe yaramıyor malesef.. göğsümü gündüz sağdım 5 saat emilmemişti doluydu 40 cc çıktı sence çok mu az..:çok üzgünüm:
kilo alımı iyiyse zaten sorun yoktur. düzenli olarak aylık kontrole gideceksin nasılsa. kilo alımı azalırsa doktor mama takviyesi önerir. ama senin bebeğin doymasa ağlar ve sürekli emmek ister. sütün yarıyor demek ki

bol bol su iç. sütü artıran başka şey yok. ben bunu doğumdan sonra 17 kilo alıncaya kadar bilmiyordum.
5 saat emilmeyince 40 tan fazla çıkması lazım. peki diğer göğsünden de mi 40 çıkıyor? hani genelde bir göğsün sütü daha fazla oluyor ya. ben oğlumu emzirmek istediğimde altını değiştiriyordum. bu sayede uykusu açılıyordu ve daha uzun süre emiyordu. bir de yatarak emzirdim hep uyurken de emiyordu bu da sanki sütümü artırıyordu.