Ben Avent kullandim, bir memeden yeterli sut sagabilmek icin yarim saat 45dk kadar ugrasiyordum ve de iyi miktarda geliyordu. Tabi bunun icin baya ugras veriyordum. Aparatlarin iyi takilmasi hatta kendi elime gore hep ayni yonde takmaya calisiyordum, bazi sut kanallarindan daha iyi sut geliyor onlari kesfedip masaj yapan tumseklerin o sut kanalinim uzerine gelmesine dikkat ediyordum, sagarken en basta hazirlik tusunu bir iki dakika calistiriyordum bu sekilde meme uyariliyor, sonra 1.asamada calistirirken ayni zamanda diger elimle hafif hareketlerle masaj yapiyordum sanki el ile de sagiyormus gibi. Sonra diger memeye gecip ayni islemleri uygulayip tekrar ilk memeyi cok az daha sagiyordum. Sonra ikinci meme tekrar cok az sagiyordum. Simdi hatirladim da ne ugras vermisim:) Mastitler vs sertlikler, atesler, yanmalar, yara, catlak ne gunlerdi(!) ama bir sekilde geciyor ve sadece guzel gulus ve inanilmaz bir sevgi kaliyor.:))) Ama hep hastane tipi kiralamanin cok daha zahmetsiz oldugunu cok duydum. Ve bu konuda herkes Medela’yi begeniyor. Siz kendiniz pompa basligini aliyorsunuz hijyen acisindan, geri kalani hastaneden veya Medela isterseniz Nisantasi’ndaki satis yerinden kiralayabiliyorsunuz.