Göğüs Sertliği (lutfen yardım)

Bunu göğsün sertleşip , rahatsız olduğun zamanlarda kullanacaksın. Bende bu forumda öğrendim , deneyen arkadaşlardan ikinci oğlumda mastitle boğuşurken...
Gecmis olsun canim nasıl gecti mi? Ben her turlu yapayim nette emme guclugu olan bebekler icinde öneriliyor.

O zaman bu naail bisiy yaa desene yandık... senn bebis kac aylık?
3 aylık olacak neredeyse :)
Belki başka bir formülü vardır bilmiyorum ama doktorum sütünü sağ, sıcak uygula, masaj yap, ılık duş al diye önerilerde bulundu. Ateşim çok çıkarsa diye bir ilaç verdi ama ateşin çıkmadığı sürece kullanma dedi.

Su ara bir halsizlik var burnumda tikali belki soguk aldim o kadar cok terliyorum ki yuksek ihtimal usuttum . Ben surekli halsizligin bu sutten olabilecegini dusunuyorum

Merhaba. Bebeğinizin ihtiyacından fazla sütünüz varsa tazyikli de geliyordur. Bebek tazyikli sütü yutmaya yetişemiyor, emerken telaşlanıyor, yoruluyor. Bebeğiniz belki bu yüzden belki erken doğduğu için çabuk doyup çabuk bırakıyordur memeyi. Bir de dikkat edin sütünüz çok olduğu için ön süt denilen sulu kısım da çoktur. Bebek emdiği 7-8 dakikada sadece sulu kısmı emip beyaz olan yağlı ve doyurucu sütü ememeden duyuyordur. Bu sulu süt hem çabuk acıktırıyor hem çok gaz yapıyor hem uzun süreli sulu süt tüketimi geçici laktoz alerjisi yapıp mukuslu yeşil kakaya sebep oluyor. Bu kaka da pişik yapıyor. Benim önerim emzirmeden önce sütünüzü biraz sağın, sütün rengi şeffaftan beyaza dönmeye başlayınca sağmayı bırakıp emzirin.

Benim de sütüm gece üstümü başımı yatağı ıslatacak kadar çok. Azaltmak için hala uğraşıyorum. Yukarıda yazdıklarım iki buçuk aylık saat başı emzirme, meme çatlakları, gaz sancısı ve geçmeyen pişik maceramızdan öğrendiklerim. Şu an size yazdıklarımı uyguluyorum, bebeğim daha geç acıkıyor, gazı azaldı, kakası normale döndü, gece ıkınmaları yok gibi, pişiği geçti. Aynı kalan tek şey üstüm başım süt içinde kalıyor, kıyafet dayanmıyor, ekşi ekşi kokuyorum. Herkes sütünü artıracak yollar ararken ben azaltmaya çalışıyorum. Size de lazım olursa diye yazayım adaçayı iyi gelir gibi oldu.

Süt azlığı kadar zor değildir elbette ama süt fazlalığına da birileri bir çözüm bulsun lütfen.

Aynı sorunlar benim bebeğimde de var. Doyasıya emmiyor, çabuk acıkıyor, çok gazı var, pişiği hiç geçmiyor ve gece hep ıkınıyor
Ben şimdi emzirmeden önce sütüm sağsam ortalama kaç dakika sağmam Laz'ım, bir de bu sütü çöpe mi atmalı yoksa buzluğa mı koymalı, bir de sağdıktan sonra yine de bebişin doyacağı kadar süt kalır mı memede

Ben hemsire hanimin dedigini yaptim yavas yavas duzene giriyoruz sanki :)
Goguslerin cok sertlesirse sağıyorum. Yoksa memeye yanlis alarm veriliyor.

Açıkçası ben sağdığımı atıyorum çünkü zaten hem pınar gibi süt kaynıyorum hem de bebeğime aynı şeyleri tekrar yaşatmamak için atmasam bile vermek istemem bu sulu sütü. Ek gıdaya geçince muhallebilerin içine belki konabilir ama ona da çok sıcak bakmıyorum çünkü bebeğin ayına göre sütün içeriği değişiyor. Bugün sağdığım süt dört ay sonra zaten bebeğimin ihtiyacını karşılamayacağı için saklamazdım yine sanırım.

Ne kadar sağmak gerektiğine sizin karar vermeniz gerekiyor. Ben göğsüm fazla yarayken sütümü sağıp veriyordum ve bebeğim en çok 60 cc içerken benden en az 120 cc süt geliyordu. O yüzden rahat rahat sağdım şeffaf süt beyaza dönene kadar. Benim sütüm çok tazyikli akıyor, ince ince fışkırmıyor kalın kalın fışkırıyor, 3-4 dakikada şeffaf kısım gidiyor benden. Tabi sizin sütünüz daha yavaş akar ya da pompa farklı hızda çeker o zaman süreyi azaltmanız ya da artırmanız gerekebilir. Yani söyleyebileceğim tek şey sütünüzü gün ortasında tamamen sağıp ne kadar üretiyorsunuz, kaç cc sonra sütün rengi beyaza dönüyor görün. Benim gibi sütünüz çoksa muhtemelen 30 cc şeffaf, bulanık gelir, onun yarısını dökebilirsiniz. Şuna da dikkat etmek gerek ki bu sulu süt bebeğin su ihtiyacını da karşılıyor. Bebeğinizin kakasında bölge bölge turunculuklar görürseniz su ihtiyacı karşılanmıyor demekmiş bir doktordan okudum. O zaman su verilebilir demiş yazısında.

Çok uzun oldu ama ben çok çektim, hem size hem ihtiyacı olan birilerine yardımcı olsun diye daha da yazabilirim. Benim bebeğim emerken sürekli memeyi çekiştirip kafasını çevirir soluk soluğa, sonra tekrar tutmaya çalışır. Bunu emmeye yetişemediği için yapıyor. Ben sulu süt olayını çözmemişken emerken ıkınır, sinirlenir, kafasını yine arkaya atar ve sakince ememediği için ağlardı. Bu da gazdan ve gaz sebebiyle bir kerede yapamadığı kakanın verdiği rahatsızlıktandı. Şimdi çok şükür hiç birini yaşamıyoruz. Ayrıca bebeğim altını ne zaman açsam az az kaka yapmış olurdu, altı hiç temiz kalmadığından pişiği çok kötü durumdaydı. Gazı azalınca kakayı günde iki sefer dolu dolu yapmaya başladı. O kadar mutluyum ki bunları yaşayan yardım isteyen kim varsa sayfalarca yazabilirim sanırım :)

Unutmadan gece ıkınması gaz ve yapamadığı kaka yüzünden. İlk aylarda bebekler makat kaslarını kontrol edemediklerinden ıkınıp ıkınıp yapamıyorlarmış, normalmiş. Bizimkiler gibi gazı fazla olanlar daha da zorlanıp uyku da uyuyamıyor. Dediklerimi bir deneyin bakalım. Biz üç günde sonuç aldık. İnşallah size de iyi gelir.

Uzun uzun yazmışsınız gerçekten çok incesiniz çok teşekkür ederim. Şimdiden denemeye başladım bakalım inşallah bizde hemen faydasını görürüz. Gündüzleri sağıp öyle emziriyorum artık da geceleri sağmaya üşeniyorum bakalım inşallah işe yarar. Allah razı olsun sizden.

Merhaba. Bebeginiz ne durumda, denemelerden sonuc aldiniz mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…