merhaba arkadaşlar göğüs uçlarım çok küçük doğumdan sonra baya sıkıntı yaşayacağa benziyorum bunun için hamileliği boyunca bi krem vs kullanan varmı? tahriş olmaması içn. şu anda bunlar için çok mu erken onuda bilmiyorum ama
yardımcı olursanız sevinirim
Benim göğüs ucum da yok denecek kadar küçük. Ama hamile olunca birazcık büyüdü, bebek emince de büyür. Krem falan süreyim deme sakın. Su, pamuk ile temizle. Suyu çekince nemlenir cildin.
Merhabalar. Öncelikle göğüs ucu küçük derken neyi kastetdiğinizi tam anlayamadım ama sorunuzun cevabı meme başınız küçükte olsa içerdede olsa tavsiyem hiçbir krem yada ürün kullanmamanız. Bol bol aklınıza geldikçe meme başınızı baş pamağınız ve işaret parmağınız arasına alarak uyarmanız (sağa sols çevirerek) ayrıca memeyi süt gelmeye hazırlamak için ara sıra çok az süt çıkacak şekilde sağmanız belli bir süreden sonra memeler alışacak ve en ufak uyarandan sonra meme başınız çıkacaktır.
evet doğru biliyorsunuz uterin kasılmalara neden olabilir meme uyarmaları onun için meme başı çıkarma hareketleri gebelik başlangıcından itibaren yapılmalıdır örn banyo yaparken duşun altında sağa sola çevirerek. göğüsü sıkmak konusuna gelince doğum şeklinin ne olacağı sizinde takdiriniz ki son ana kadar bilinmiyor doğum anındaki birçok faktör bu konuda etkili ve olaki sezaryan durumlarında yada birçok normal doğumda yanlış emzirmeden yada memelerden süt gelmemesinden kaynaklanan erken dönem çocuk beslenmesi yetersiz kalıyo bebek anne sütünün en önemlisi kolostrum denilen ilk sütü ememiyo annede de süt gelmemesinden yada çocuk ememesinden dolayı mastit yada meme başı çatlağı meydana geliyo diye biliyorum bende:))